Χαίρομαι όσο δεν φαντάζεσαι που έχεις αυτήν την ιδέα για τα πετ-σοπ!!!!! Συμφωνώ απόλυτα!
Και ναι είναι πιθανό να έχεις πάρει πολύ καλό κουταβάκι (και ας μην έχουν ελέγξει τους γονείς για κληρονομικές ασθένειες) παρ' όλο που φοβόσουν να απευθυνθείς στα σωστά άτομα (εκεί δεν το έψαξες αρκετά κι είσαι λάθος) και το άφησες στην τύχη...
Εγώ θα το πάω αλλού το θέμα (εκεί που είναι τώρα το πρόβλημα):
Το κουταβάκι το κουράζετε και το μπερδεύετε πολύ με τον τρόπο που το ταλαιπορείτε πέρα δώθε (ακόμη δεν σας έμαθε κι του έχετε ΤΡΙΑ σπίτια!). Για να μην αναφέρω το πόσο αυξάνετε το ρίσκο ν' αρρωστήσει (ερχόμενο σ'επαφή με τόσα μέρη χωρίς εμβόλια).
Επίσης, τα κουταβάκια ΔΕΝ τα μαλώνουμε σ'αυτήν την ηλικία, αλλά και μεγαλύτερο να ήταν δεν το μαλώνουμε πριν το έχουμε 15 μέρες τουλάχιστον. ΠΡΩΤΑ πρέπει να σας εμπιστευτεί, να σας αγαπήσει... για να μην σας φοβάται. Αν το μαλώνετε τώρα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τον κάνετε να μην εμπιστεύετε τους ανθρώπους (αρχίζοντας από εσάς!). Αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υπακοή του και την γενική του συμπεριφορά αργότερα.
Αρα, τέρμα το μάλωμα, τέρμα οι μετακινήσεις! Μην το πολύ "πασπατεύετε", και μην αφήνετε άλλους να το χουφτώνουν συνεχώς. Έχει τεράστια ανάγκη από ύπνο και ξεκούραση/χαλάρωση. ΔΕΝ είναι παιχνίδι. Ούτε καν σκύλος δεν είναι ακόμη (μωράκι είναι). Πρέπει να παίζει (λίγο και για μικρά διαστήματα) κάθε μέρα, αλλά να κοιμάται συχνά ενδιάμεσα, ΧΩΡΙΣ να το ξυπνάει κάποιος ΠΟΤΕ.
Είναι απολύτως βέβαιο πως αν το είχατε πάρει από σοβαρό εκτροφέα θα με είχε προλάβει με αυτές (και άλλες πολλές) τις συμβουλές.
Οι συμβουλές/υποστήρηξη (εντελώς δωρεάν κι εφ' όρου ζωής του σκύλου) είναι κάτι που αξίζει 200 ευρώ παρά πάνω (ακόμη και αν δεν ήταν τόσο συχνό φαινόμενο η δυσπλασία στην φυλή αυτή, πάλι σ' εκτροφέα θα πήγαινα εγώ).
Εύχομαι ότι καλύτερο, κι το κουταβάκι σας να γίνει πραγματικά υπέροχος σκύλος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Αν όμως δεν επενδύσετε λίγο χρόνο και μελέτη (περί σωστής ανατροφής κι εκπαίδευσης), το καλύτερο κουτάβι του κόσμο να έχετε, "σκάρτο" θα σας βγει.
Εγώ χτυπάω εδώ το πρώτο "καμπανάκι"... και θεωρώ απαράδεκτο που δεν το έχει κάνει το ζευγάρι που έκανε αυτήν την γέννα (προφανώς ΔΕΝ ενδιαφέρονται καθόλου τι κάνει το κουταβάκι τώρα που πουλήθηκε!).