σε ευχαριστω και γω χαρηκαhttp://www.therealjackrussell.com/breed/index.php
http://www.dogbreedinfo.com/jackrussellterrier.htm
Kαι χαρήκαμε για τη γνωριμία
σε ευχαριστω και γω χαρηκαhttp://www.therealjackrussell.com/breed/index.php
http://www.dogbreedinfo.com/jackrussellterrier.htm
Kαι χαρήκαμε για τη γνωριμία
Τώρα μας αποστόμωσεςευχαριστω πολυ ολους σας. δεν θελω σκυλο για καλλιστεια. για παρεα τον θελω.
Εμείς δηλ. που ψάξαμε κ βρήκαμε εκτροφείς από το εξωτερικό, δώσαμε 1000+ € για τους σκύλους μας, περιμέναμε όσο χρειάστηκε, μαζεύαμε ευρώ το ευρώ... θεωρείς ότι το κάναμε για ''ψώνιο'';σκυλακι θα παρω απο καποιον που θα εχει γεννησει η σκυλιτσα του. πλην των αλλων η δικη μου ρατσα εχει μονο εναν εκτροφεα στην αθηνα. αυτον http://www.ramnous.eu/en/contact.html (αν δεν κανει να το γραψω συγνωμη σβηστε το παρακαλω). οποτε απο που να παρω εγω? να τρεχω αθηνα? πως να δω χαρακτηρα? ποσα λεφτα θα δωσω. αααααλλο θεμα αυτο με τα λεφτα. 1500€ σου λεει! γιατι πραμα?
Εμείς δηλ. που ψάξαμε κ βρήκαμε εκτροφείς από το εξωτερικό, δώσαμε 1000+ € για τους σκύλους μας, περιμέναμε όσο χρειάστηκε, μαζεύαμε ευρώ το ευρώ... θεωρείς ότι το κάναμε για ''ψώνιο'';
Οκ, εάν ο σκύλος είναι σε καταφύγιο έτσι κ αλλιώς δεν θα μάθεις ποτέ από πού κρατά η σκούφια του, δηλ. αν θα αντιμετωπίσεις κληρονομικές ασθένειες που ίσως είχαν οι γονείς...
Αλλά να έχεις τη δυνατότητα να βρεις ένα καλό εκτροφείο, να δεις τους γονείς, να ξέρεις βάσει ιατρικών γνωματεύσεσων ότι ο σκύλος σου είναι υγιής καθότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα στους γονείς, να έχεις έναν άνθρωπο (τον εκτροφέα) που γνωρίζει κ έχει αφιερώσει πολλά χρόνια γύρω από τη φυλή αυτή κ να ξέρεις ότι θα'ναι εκεί ό,τι κ αν χρειαστείς πάνω σε αυτό...
....ε κ να πας μετά από όλα αυτά να πάρεις ένα σκύλο από γέννα ιδιώτη (Ό,τι πιο εγκληματικό δηλ. καθότι οι ανεξέλεγτες γέννες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο για τα αδέσποτα κ τα φουλ καταφύγια...)
Ε, τι άλλο να γράψω πια...
διάβασε αυτό , αυτό κ αυτό από εκεί κ ύστερα κάνε ό,τι νομίζεις ότι είναι καλυτερο για το μελλοντικό σου σκυλάκο...
Αδερφε μου αυτα που μου αναφερεις απο την αρχη αναφερω και εγω. δεν θα παρω απο pet shop σκυλακο. θα παρω απο ιδιωτη. αυτα που αναφερεις ειναι αυτα που δεν θελω να κανω και ετσι επιλεγω να παρω slash αγορασω σκυλακι απο ιδιωτη. και με πηρατε αλοι απ τα μουτρα.Καλώς μας βρήκες prodigy και με το καλό να αποκτήσεις το σκυλάκι σου!
Ένα σκυλάκι που να μοιάζει με αυτό που θες και γνώρισες μέσα από φωτογραφίες, ταινίες ή σκυλιά φίλων.Ένα σκυλάκι που η μητέρα του δεν θα το έχει γεννήσει μέσα στα κόπρανα της και δίπλα σε σαπισμένες τροφές, σε κάποιο κλουβί στην Ουγγαρία.Ένα σκυλάκι που η μητέρα του δεν έχει μετατραπεί σε "κουταβομηχανή" και που ποτέ δεν βγαίνει βόλτα ή δεν νιώθει το χάδι.Ένα κουτάβι που δεν θα έχουν πεθάνει τα αδέρφια του από τύφο και δεν θα έχει στριμωχτεί σε ένα κουτάκι για να ταξιδέψει μέχρι εσένα.Ένα κουτάβι που η μητέρα του είχε όλη την φροντίδα (ιατρική, τροφή και εκπαίδευση, παιχνίδι) από τους ιδιοκτήτες της για να είναι υγειής.Ένα κουτάβι που θα χαίρει και αυτό άκρας υγείας και οι πιθανότητες να ταλαιπωρηθεί από κληρονομικές ασθένειες θα περιορίζονται στο ελάχιστο.Ένα κουτάβι που δεν θα το πάρεις 20 ημερών και που θα έχει πάρει και σωματικά αλλά και ψυχικά, αυτά που πρέπει να πάρει από μητέρα και αδέλφια...Ένα κουτάβι που θα ζήσετε αρμονικά μαζί και η αρχή σας θα είναι όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκή...
Αυτά προσπαθούμε να σου πούμε, ο κάθε ένας με τον τρόπο του, μα μόνο εσύ και η όρεξη σου για γνώση και πληροφορία θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν να συνεχίσεις.Η δική σου τελική κρίση θα είναι αυτή που θα σου δώσει μια καλή αρχή και όχι ένα "δρόμο στρωμένο με αγκάθια"...
Αν τα βρίσκεις αυτά "εκτός θέματος" ή απλά δεν σε ενδιαφέρουν...Τι να κάνουμε;...Ίσως τα βρεί χρήσιμα ο επόμενος που θα διαβάσει.
Καλή τύχη λοιπόν σε ότι και αν επιλέξεις (ειδικότερα αν η επιλογή σου δεν εμπεριέχει κυνήγι γνώσης, συλλογή πληροφοριών, υπομονή και επιμονή)!
ωραια, μαλιστα καταλαβα. τελεια. δεν εχω δει ποτε μου τετοιο event. πρεπει να ειναι πολυ καλο και για την κοινωνικοτητα των σκηλακων, αλλα και των ιδιοκτητων. θα ηθελα να παω καποια στιγμη μετα την αποκτησηΦίλε prodigy μια κουβέντα κάνουμε,δεν μαλώνουμε.
Κάνεις δεν θέλει να σου αλλάξει την άποψη σου,εμείς θα σε ενημερώσουμε και εσύ θα κρίνεις από μόνος σου.
Τόσο απλά.
Που λες φίλε μου,τα καλίστεία που αναφέρεις,εκθέσεις μορφολογίας θα τα χαρκτήριζα εγώ,δεν έχουν σκοπό να δείξουν πιος έχει τον πιο μ@μ@το σκύλο και ποιος έσκασε τα περισσότερα λεφτά,ούτε κάποιος βγάζει το ψώνιο του εκεί.
Η εκθέσεις γίνονται για να κρίθούν από γνώστες τις φυλής οι σκύλοι και να διακριθούν τα καλύτερα δείγματα,με σκοπό να είναι αυτοί που θα επιλεγούν σαν γενήτορες και να παραμείνει η φυλή εντός των προτύπων,και σε θέμα μορφολογίας και χαρακτήρα και υγείας.
Μέσα από κάτι τέτοιες διαδικασίες υπάρχει το σημερινό jr που θέλεις να αποκτήσεις.Αλλιώς δεν θα μιλάγαμε για φυλές αλλά για σκύλους χωρίς τυπικό χαρακτήρα.Κάτι το οποίο δεν θα βοηθούσε στο να μπορούν να ''εργαστούν'' οι σκύοι.
Βλέπε οδηγούς τυφλών.σκύλους διάσωσης κλπ...
Αυτά για αρχή.
Ξερεις βοηθησα στην γεννα πολλα απο τα σκυλια που ειχα. το μονο που εκανα ηταν να καθομαι διπλα στην μανα και απλα να της μιλαω. τι παραπανω πρεπει να κανει καποιος expert (οχι σαν και μενα) απο αυτο? ανατροφη? ποιος καλυτερος απο την φυση? τωρα ξερω θα πειτε γινομαι γραφικος. για σκεφτητε το. καλυτερος απο την φυση?Είναι εξίσου λάθος να πάρεις σκύλο από ιδιώτη.
Με ποιες γνώσεις και με τι εμπειρία ένας ιδιώτης θα φέρει εις πέρας την γένα όπως και την ανατροφή των κουταβιών μέχρι να φύγουν από την μάνα;
Και πως ο ιδιώτης θα γνωρίζει αν τα σκυλιά του είναι κατάλληλα αναπαραγωγής;;
Τι εγγύηση θα πάρεις από τον ιδιωτη ότι το κουτάβι σου θα είναι υγιές;
με το μονο θεμα που νευριαζω ειναι οταν μου λενε να μην νευριαζω. για πες μας εσυ αγαπητε που νευριασα, γιατι εγω δεν το καταλαβα ξερεις.ο ιδιωτης πιστευεις οτι εχει μεγαλη διαφορα απο τα πετ σοπ?
ισως ναι και ισως παρεις και το πιο υγιες κουταβι αλλα οι ιδιωτικες γεννες φταινε για το μεγαλο αριθμο των αδεσποτων σαυτο το τοπο και εμεις ελπιζω και συ δεν θελουμε να στηριζουμε αυτο το εμποριο σκυλων.
γιαυτο λεμε η εκτροφεα η ημιαιμο απο φιλοζωικη.μην νευριαζεις και δουλεψε το λιγακι στο μυαλο σου και θα καταλαβεις...
διαβασε αυτα που σου παραθεσανε τα μελη και θα δεις ποσο δικιο εχουν κ πιστεψε με πολλοι απο αυτους που σου γραψαν μαζι και γω ειχαν ακριβως τις ιδιες αποψεις με σενα.αν καταφερεις και ενημερωθεις θα δεις ποσα λαθος πραγματα(ηξερες)για τους σκυλους
για τι πραγμα μιλας αγγελικη? να παω λες να παρω απο καπου που φιλοξενούν αδεσποτα? ειχα πολλα αδεσποτα ξερεις και θα ηθελα μια φορα να παρω ενα σκυλακι ετσι καπως ρατσας. δεν ξερω το ηθελα καιρο. και τα αδεσποτα μια χαρα ειναι ξερω. αλλα θα ηθελα ρατσας.Κριμα να πληρωσεις για κάτι που μπορείς να βρεις δωρεαν.