Κακος εκτροφεας??

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Εγω νομιζω πως τα σκυλια με δυσπλασια που εν παση περιπτωση μπορουν να ζησουν μια αξιοπρεπη ζωη χωρις αφορητους πονους, στειρωνονται για να μην αναπαραγονται και ζουν μια χαρα ως κατοικιδια.

ioannisg3891

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω τη φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ως επαγγελματίας θα έπρεπε να το είχε καταλάβει.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δεν θεωρώ υποχρέωσή μου να αποδείξω εδώ τις γνώσεις μου σχετικά με τη φυλή. Επίσης, δεν νομίζω ότι σας αφορούν τα κίνητρά μας όσον αφορά την αγορά του συγκεκριμένου σκύλου.
Και βέβαια δεν υποχρεούσαι απλά επειδή συμμετέχεις σε έναν διάλογο θα ερωτηθείς και θα ρωτήσεις αρκετά.Η τελική επιλογή δική σου στο τι θα απαντάς , τι θα ρωτάς και τι συμπεράσματα θα βγάλεις και το ίδιο ισχύει για όλους μας.

Επίσης αν σε μια ιστορία βλέπεις να υπάρχουν πολλά "κενά" και ανακρίβειες όπως σε τι ηλικία αγοράστηκε το κουτάβι , αν τελικά πήρε την δικαστική οδό το θέμα , για πιο λόγο δεν έγινε αλλαγή του σκύλου (Δεν θέλατε θηλυκό?...Θέλατε συγκεκριμένη γέννα?...κλπ)...γίνεσε όλο και πιο καχύποπτος και θες όλο και περισσότερες λεπτομέρειες που μάλλον δεν μπορείς να διασταυρώσεις τελικά , άρα είναι και άχρηστες.

Τέλος πάντων δεν μπορώ εγώ να δώσω λύση , ούτε και το φόρουμ πιστεύω.Δεν ξέρω καν αν θα βρεθεί λύση.

Πάντως καλά έκανες και ενημέρωσες και θα κάνεις ακόμα καλύτερα να κινηθείς πιο πρακτικά και πιο "σωστά".

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνώ απόλυτα ότι όταν αγοράζουμε "κάτι" τότε μπαίνουμε στον νομο της αγοράς και της ζήτησης που σημαίνει ότι πληρώνω και εσύ καλείσαι να μου δώσεις το προϊόν που αγόρασα..
Αν δε "χαλάσει" εσύ καλείσαι να μου το αντικαταστήσεις..
και από ότι κατάλαβα και έτσι πρότεινε..

Δεν καταλαβαίνω όταν σας είπε να σας δώσει άλλο κουτάβι μετά, θηλυκό γιατί αρνηθήκατε..
Λόγο φυλου?

Τι άλλο δηλαδή θα έπρεπε να κάνει ο εκτροφέας πέρα από το να σας δώσει ένα άλλο κουταβάκι?
Λόγο ψυχικής οδύνης μιλάς?
Δυστυχώς μπηκες σε αυτόν τον χορό της αγοράς και όσο άσχημο και να ακούγεται είναι έτσι..
Πλήρωσες για να το πάρεις..
Δεν αλλάζει σε τίποτα (πρακτικά) από το να έπαιρνες ένα αυτοκίνητο, η μια μπλούζα..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΚΑΙ οι ψυχές αγοράζονται και πουλιούνται φίλε μου ... αυτό πρός ενημέρωση ;)

Εχω ΠΑΡΑ πολλές απορίες και ΠΑΡΑ πολλά συμπεράσματα τα οποία δεν εκφράζω ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. (Ετσι κι αλλιώς δικαστήριο δεν θα το κάνουμε)

Απαντάω σε κάποια ΟΥΔΕΤΕΡΑ ερωτήματα που ειπώθηκαν.

- Ενα σκυλί με προχωρημένο βαθμό δυσπλασίας σε τόσο μικρή ηλικία ΝΑΙ θα κάνει ευθανασία. Μπορεί να βρεί μία οικογένεια να πάει και να περνάει καλά και να βγαίνει αγκαλιά για τσίσα ? ΟΧΙ. Μπορεί να μείνει στο σπίτι του εκτροφέα ? ΝΑΙ αλλά μπορεί να μείνουν έτσι 10 σκυλιά σε βάθος χρόνου άρα είναι πρακτικά αδύνατο, και γίνεται ζημιά στο ζώο - ούτε ζεί την "καλή" αυτή ζωή ... ΑΡΑ ευθανασία.

Ενα σκυλί με δυσπλασία είναι ένα σκυλί που κάνει για δύο. Ο ιδιοκτήτης όταν ακούει από τον εκτροφέα "πάρε άλλο" ώς αποζημίωση πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι θα έχει 3 σκυλιά. Και να το σκεφτεί ΠΡΙΝ αγοράσει ένα σκυλί, με το σκπετικό της αποζημίωσης ώς θετικό ΠΑΝΤΑ.

Να έχει γνώση της κατάστασης ότι η οποιαδήποτε εγχείρηση κοστίζει 2000 ευρώ ΤΟ ΠΟΔΙ άρα να μην αποφεύγει σκυλιά που θα είναι πιο ακριβά. Πληρώνοντας 300 ευρώ για να γλυτώσεις κάποια έξοδα ΚΑΙ ρισκάρεις (γιατί για κάποιο λόγο θα είναι πιο ακριβά τα πιο ακριβά) ΚΑΙ είσαι τελείως ακάλυπτος.

Ο εκτροφέας δεν κερδίζει κάτι αν ξαναπάρει τόσο προβληματικό σκύλο πίσω, μόνο χάνει. Φροντίζει απλά για την ευθανασία, τίποτα άλλο ...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Το ερώτημά προέκυψε από το σχόλιο:
Ο εκτροφέας μας πρότεινε να μας επιστρέψει τα χρήματα αφού το είχαμε είδη 3-4 μήνες.
Η άποψή μου είναι πως το εκτροφείο πουλάει ψυχές και όχι υλικά αντικείμενα που μπορούν να επιστραφούν.
Πόσο λοιπόν και με ποια κριτήρια κοστολογείται μια ψυχή?
Ή, για να πιο σαφής...
Πόση είναι η υπεραξία για την οποία γίνεται λόγος?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδιά τώρα τι πάτε να βγαλετε την αξια της ψυχής..??

Ας λύσουμε πρώτα τι είναι η ψυχή και μετά βγάζουμε και την τιμή της..

Οσο για την φράση που είπε ο φίλος μας κάνει λάθος..

Αρχικό μήνυμα απο ioannisg3891 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο εκτροφέας μας πρότεινε να μας επιστρέψει τα χρήματα αφού το είχαμε είδη 3-4 μήνες.
Η άποψή μου είναι πως το εκτροφείο πουλάει ψυχές και όχι υλικά αντικείμενα που μπορούν να επιστραφούν.
Γιατί το βλέπει πολύ συναισθηματικά ενώ σε θέματα "εμποριου" η "αγοράς" με την γενική έννοια.., δεν ισχύουν αυτά..
Προϊόν ειναι..,καλος η κακος, ειναι..

O εκτροφεας προσφέρθηκε να δώσει άλλο..
Τι άλλο να έκανε?
Από την στιγμή που το κουτάβι το αγόρασε, έπρεπε να ξέρει ότι όταν δίνουμε λεφτά το παιχνίδι παίζεται έτσι..
Ακούγεται ίσως ψυχρό αλλα όπως και να το κάνουμε είναι επάγγελμα..
Δεν του το χάρισε το σκυλί..
Του το πούλησε..
και αυτός το αγόρασε ..
άρα..

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Είναι σαν τη γνωστή ιστοριούλα με το προικισμένο , μελαμψό τζίνι που προσφέρει αμύθητα ποσά και εχεμύθεια για μία και μόνο συνεύρεση...

...και καταλήγει στο συμπέρασμα πως διαθέσιμοι...πισινοί υπάρχουν , λεφτά δεν υπάρχουν!! :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το δικό μου είναι αποτέλεσμα του "οι ψυχές όντως δεν αγοράζονται και πουλιούνται" και είναι ...φιλοσοφική διαπίστωση δεν αναφέρεται στον σκύλο :)

Οσο για την υπεραξία της ψυχής του σκύλου ... ο Θεός και η ψυχή του ... :D ενδιαφέρον θα ήταν να κάναμε ένα γκάλοπ μεταξύ των "η ψυχούλα του σκύλου" αν θα έδιναν τον σκύλο κάπου που θα περνάει επίσης καλά για 50.000 ευρώ. Οπως και να έχει ο εκτροφέας είναι φύση αδύνατον να σκεφτεί έτσι - με εξαιρέσεις πάντα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ενταξει άμα με ρωτούσατε και εμενα αν αγοράζετε μια ψυχή η αν πουλιεται φιλοσοφικα.., θα έλεγα με τίποτα στον κόσμο..
Αν ιδεολογικός θα πουλαγα μια ψυχή επίσης με τίποτα στον κόσμο..
Αν πιστεύω ότι έχουν τα σκυλιά ψυχή.., θα έλεγα περισσότερη από τους ανθρωπους..
Αλλα θα ήμουν τρελή αν είχα την απαίτηση να έχει τις ίδιες πεποιθήσεις ένας επαγγελματίας την ώρα που υπογράφουμε χαρτιά και μου δίνει ρέστα..

Αλλο το ένα και άλλο το άλλο..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για να μπαίνει κανείς στην συναλλαγή κα να δέχεται την αγοραπωλησία ως ένα βαθμό κι αυτός δεν αναγνωρίζει την ψυχή του σκύλου!Ως δια μαγείας η ψυχή ξαναεμφανίζεται από όταν πάρει το σκυλάκι σππιτι!;)

diablo2

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2007
148
0
BRE PAIDΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑΕΙΠΕ Ο ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ
αν ειναι και καλος οπωςλετε σιγουρα ειχε δει το κουταβι οτι εχει προβλιμα και γιαυτο το εδωσεσε ηλικια μεγαλητερη θα το ειπε στον ανθρωπο αρα εψαξε και για οικογενεια αντι να κανει ευθανασια ο οποιος λεει ενταξει 300ευρω αντι για 1000 καλαειναι και οταν αρχισαν τα σκουρα αρχισε κι αυτος να ζηταει τα ρεστα γιατι δεν καταλαβε τι θα πει δυσπλασια φαινεται. ποιες ψυχες και κουραφεξαλα ο ιδιος που λεει για ψυχη με 200 ευρω δεν θα μιλαγε και καλα για συμβολικους λογους η αμα επερνε κουταβι του σκυλαρου που τελικα ψοφησε αλλα πουληθηκε ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΑ μην κανεις ευθανασια ουτε εγχειρηση φιλαρακο να στα φαει ο γιατρος θα θελει αμα ειναι ανοιξε το πορτοφολι να περνει οποιος περναει να μην ψιχοπλακωνεσαι κιολα

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Εγώ είμαι αντίθετος με την τακτική των pet shops.
Τι θα πει εγγύηση δυσπλασίας με αντικατάσταση κουταβιού;
Καθαρή κοροϊδία είναι για να νομίζει ό αγοραστής ότι πήρε προιόν με εγγύηση.
Ο εκτροφεάς πρέπει να είναι ειλικρινής και ξεκάθαρος.

"Φίλε η φυλή που επέλεξες έχει ένα ποσοστό 20% πχ σε δυσπλαστικά σκυλιά.
Έχε υπόψιν σου ότι βαριάς μορφής δυσπλασία μπορεί να χρειαστεί εγχείρηση χιλιάδων ευρώ για την αποκατάσταση.
Οι γονείς είναι καθαροί και ελεγμένοι αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ για την υγεία του κουταβιού.
Θέλεις να αναλάβεις το ρίσκο και να αγοράσεις; καλώς."

Αυτή είναι τίμια συμπεριφορά εκτροφέα.

Την εγγύηση την δίνουν τα pet shops παρότι ξέρουν ότι τα μισά κουτάβια έχουν πρόβλημα, πρώτον για δημιουργούν την ψευθαίσθηση των ποιοτικών και εγγυημέων κουταβιών και δεύτερον γιατί γνωρίζουν ότι κανένας δεν θα δεχθεί να ανταλλάξει τον τετράποδο σύντροφο του μετά από 6 μήνες συμβίωσης.

Για να φτάσει ένας σκύλος ενός έτους και να κάνει εξετάσεις δυσπλασίας, έχουν πέσει:
Απειρα ξεσκατώματα, ξενύχτια, αμέτρητες ώρες ενασχόλησης, γιατροί εμβόλια, παιχνίδια, καμιά 15αριά τσουβάλια τροφή, τα μισά έπιπλα κατεστραμμένα, μία βασική εκπαίδευση και πολλά άλλα έξοδα.
Να μην μιλήσω για για το συναισθηματικό δέσιμο όχι μόνο το δικό μας αλλά όλης της οικογένειας και κυρίως των παιδιών.

Οπότε μετά από όλα αυτά, τι πιο φυσικό από το να πάρουμε τον σκύλο να τον πάμε πίσω στον εκτροφέα να και να του πούμε αυτό είναι ελατωματικό δωσε μου ένα άλλο.
Και ο εκτροφέας να απαντήσει. Κανένα πρόβλημα πάρε ένα καινούργιο και άν παρουσιάσει και αυτό πρόβλημα εδώ είμαστε εμείς να σου το ξαναλάξουμε.

Τώρα αν ο εκτροφέας νιώθει ότι φέρει και αυτός ευθύνη για το κάθε δυσπλαστικό κουτάβι που φέρνει ο ίδιος στην ζωή, μπορεί να αναλάβει ένα μέρος των εξόδων αποκατάστασης σε μορφή αποζημίωσης.
Παράδειγμα.
Σου ασφαλίζω το κουτάβι που σου πουλάω ως προς την κληρονομική πάθηση της δυσπλασίας ισχύων για το ποσό αγοράς μείον 100-200 ευρώ για τα έξοδα χαρτιών και εμβολίων.
Ώστε με αυτό το ποσό να καλύψεις μέρος των εξόδων για την αποκατάσταση της υγείας του σκύλου ή την φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται.

Είτε αναλάβει ο εκτροφέας μέρος των εξόδων είτε όχι το θεωρώ τίμια αντιμετώπιση.
Το να αφήσει όμως τον άλλον, αν θέλετε μη ενημερωμένο ή ευκολόπιστο ιδιοκτήτη να πιστεύει ότι θα αγοράσει κουτάβι που δεν θα παρουσιάσει πρόβλημα επειδή οι γονείς είναι ελεύθεροι δυσπλασίας και ότι του το εγγυάτε με αντικατάσταση, δεν το βρίσκω και πολύ τίμιο.

Δικαιολογίες του στιλ:" το κατέστρεψες το σκυλί, του έδωσες τροφή με πολύ πρωτείνη και είχε πρόωρη ανάπτυξη ή του έδωσες πολύ ασβέστιο, ή φταίει το πάτωμα της κουζίνας, ή το έχεις υπέρβαρο το σκυλί και το έπαθε, ή το έτρεξες μικρό", εγώ τα βλέπω σαν αστείες δικαιολογίες στην προσπάθεια αποποίησης της ευθύνης.

1000 φορές καλύτερα να πεις στον άτυχο ιδιοκτήτη:
"Εγώ σε είχα προειδοποιήσει ότι το σκυλί που παίρνεις μπορεί να παρουσιάσει δυσπλασία για να είσαι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο."
Και είσαι και μάγκας.