"Κακά" σκυλιά ή ανεύθυνα αφεντικά;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν υπάρχει το κακος χαρακτήρας ?
Τοτε γιατί λεμε καθε μερα οτι η εκτροφή θα πρέπει να σχεδιάζεται επιλέγοντας σκυλιά το σωστό χαρακτήρα και αντιπροσωπευτικό της εκαστοτε φυλής ?
Και βέβαια υπάρχει κακος χαρακτήρας... το πόσο ικανός ειναι ενας ιδιοκτήτης να αντιμετωπίσει και να κοντρολάρει ενα τέτοιο σκυλο ειναι αλλο θεμα...

Χρησιμοποίησα τη λεξη "δυσκολος" και χασαμε τη μπαλα...
Γιατί δε θα έιναι πολύ κακό, να πάρεις ένα επιθετικό λαμπραντόρ? το σκυλί θα φταεί? ή η εκτροφή?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η προδιαθεση στον χαρακτηρα του σκυλου υπαρχει παντα απο τους γονεις αλλα ειναι αμελητεα κατα την αποψη μου σε σχεση με την επιροη του περιβαλλοντος και του αφεντικου (ειδικα σε μικρη ηλικια ...)
Αυτό εννοούσα κ εγώ... ;-)

Άλλο τι κλίση κ τι προδιάθεση έχει ο σκύλος... Με τις κατάλληλες γνώσεις κ τη βοήθεια από επαγγελματία, πιστεύω ότι όλα ''σώζονται".
Η αδιαφορία κ η έλλειψη ουσιαστικής ενασχόλησης με έναν δύσκολο σκύλο, όμως, θα'χει σίγουρα ως αποτέλεσμα "κακά" σκυλιά.

Κ στην τελική, από το κατάλληλο εκτροφείο θα πάρουμε σκύλο που θα απαντά έτσι κ αλλιώς στις ιδιαιτερότητες κ στο πρότυπο της φυλής που'χουμε επιλέξει...
Άρα από εκεί κ πέρα το μόνο ερώτημα που μένει είναι ξανά το: Είμαστε κατάλληλοι ΕΜΕΙΣ για το σκύλο αυτό;;

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
δεν πιστευω οτι υπαρχουν "κακα" σκυλια...
μονο δυσκολοι χαρακτηρες και απειροι ιδιοκτητες.. και το αποτελεσμα μπορει να ειναι καταστροφικο.

Θελει πολυ καλη μελετη, πριν παρεις σκυλος ρατσας, ή πολυ καλη συζητηση με καποιον υπευθυνο καταφυγιου-φιλοζωικης για τον σκυλο που θα σου "προετεινει" οτι θα σου ταιριαζε.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τελοσπαντων.. δε θα καταληξουμε καπου... Καλο θα ηταν να γραψουν και οι εκτροφεις του φορουμ σε τι ποσοστο στοιχεια χαρακτηρα όπως νευρικότητα, φοβίες, επιθετικότητα μπορει να ειναι κληρονομικα... αν ελεγχονται 100% απο εναν εμπειρο ιδιοκτητη ή ακομα και αν μπορουν να εξαφανιστουν..

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Καλο θα ηταν να γραψουν και οι εκτροφεις του φορουμ σε τι ποσοστο στοιχεια χαρακτηρα όπως νευρικότητα, φοβίες, επιθετικότητα μπορει να ειναι κληρονομικα... αν ελεγχονται 100% απο εναν εμπειρο ιδιοκτητη ή ακομα και αν μπορουν να εξαφανιστουν..
Ναι, αλλα υποτίθεται, όμως, ότι οι εκτροφείς δε θα επιλέξουν να κάνουν γέννες με τέτοια αποτελέσματα (μεγάλα ποσοστά φοβίων, νευρικότητας κ επιθετικότητας), αλλά θα ζευγαρώσουν σκύλους που απαντούν στο καλύτερο δυνατό με το πρότυπό τους...

(εγώ σε ημίαιμα απευθυνόμουν κυρίως, που δεν ξέρεις πώς θα σου βγει ο σκύλος...
Γιατί σε ό,τι αφορά εκτροφικούς σκύλους, είναι στο χέρι σου 100% να μάθεις.)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ναι, αλλα υποτίθεται, όμως, ότι οι εκτροφείς δε θα επιλέξουν να κάνουν γέννες με τέτοια αποτελέσματα (μεγάλα ποσοστά φοβίων, νευρικότητας κ επιθετικότητας), αλλά θα ζευγαρώσουν σκύλους που απαντούν στο καλύτερο δυνατό με το πρότυπό τους...
Nαι αλλα γιατι να μην κανουν τοτε? Αν τα σκυλια ειναι μορφολογικα εξαιρετα με πολλες διακρισεις και ο χαρακτήρας εξαρτάται τελικά ΜΟΝΟ απο τον ιδιοκτήτη .. δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να μη ζευγαρώνουν:)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
υποτιθεται....

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Nαι αλλα γιατι να μην κανουν τοτε? Αν τα σκυλια ειναι μορφολογικα εξαιρετα με πολλες διακρισεις και ο χαρακτήρας εξαρτάται τελικά ΜΟΝΟ απο τον ιδιοκτήτη .. δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να μη ζευγαρώνουν:)
Υπάρχει λόγος να μη ζευγαρώνουν κ αυτό είναι μία λέξη: το πρότυπο.... Αλλιώς να το καταρρίψουμε κ να ζευγαρώνουμε ό,τι να'ναι-με ό,τι ναι στην τελική.:p

Αν βγουν σκύλοι με τα παραπάνω χαρακτηριστικά τότε είναι ανευθυνότητα του εκτροφέα για τη μη σωστή επιλογή των γονέων...
Άρα κ πάλι για ανθρώπινο λάθος μιλάμε....

Κ ναι, τέτοια προβλήματα μπορούν να εντοπιστούν κ να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερα, με τον κατάλληλο εκπαιδευτή, από κουταβίσια ακόμη ηλικία.
Όσο υπάρχει ενδιαφέρον κ ενασχόληση όλα γίνονται κατ' εμέ τη ρομαντική. :D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
παιδια εχω τρομοκρατηθει απο τα βιντεο σε διαφορες ιστοσελιδες και θα ηθελα να μου πειτε πως και ποτε ενα rottweiler μπορει να επιτεθει στο αφεντικο του;;δηλαδη εγω που σκεφτομαι να παρω σκυλο και δεν εχω πειρα ισως δεν ξερω πως να το εκπεδευσω και εχουμε δυσαρεστα αποτελεσματα.εσεις τι λετε;;;υπαρχει περιπτωση να επιτεθει στο αφεντικο του επειδη δεν ξερει πως να το μεγαλοσει;;;;μαλλον ειμαι υπερβολικος γι αυτο μην με παρεξηγειτε...:):)
1oν θα ήθελα να δώ αυτά τα βίντεο που λες, αν μπορείς βάλτα εδώ να τα σχολιάσουμε.
2ον υπάρχει περίπτωση εαν τα κάνεις όλα λάθος να σου την πέσει και ένα γκόρκι.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
1oν θα ήθελα να δώ αυτά τα βίντεο που λες, αν μπορείς βάλτα εδώ να τα σχολιάσουμε.
2ον υπάρχει περίπτωση εαν τα κάνεις όλα λάθος να σου την πέσει και ένα γκόρκι.
Εδώ θα συμφωνήσω...νομίζω η Sara μου είχε πει για τον τεράστιο μπάτσο που τον καταπίεζαν τα δύο γιόρκι τύραννοι...???
Άσε που τα περισσότερα "κακιασμένα" (γιατί έτσι τα έχουν κάνει) σκυλιά είναι είτε φυλές τύπου rott ή pit είτε τα μικρόσωμα... γιατί και οι δύο περιπτώσεις τραβάνε ....(ασ μην πω) ιδιοκτήτες...!!!
Για μένα άλλωστε είτε είσαι κακομαθημένη κυράτσα με το ντεκαπάζ να έχει εισχωρήσει στον εγκέφαλο και ένα Yorkie για αξεσουάρ ή ο γ@μ@ω και δέρνω της παρέας και έχω και ένα "λυσσασμένο" ντόγκο ως ενίσυχη του κατά τα άλλα υστερούμενου ανδρισμού μου ή ο/η δεν τα πάω μία τα σκυλιά αλλά θα τον πάρω έναν κόπρο να το δέσω στην αλυσίδα του μισού μέτρου εφ όρου ζωής για να γαυγίζει και να επιτίθεται ακόμη και στις μύγες που θα δει γιατί δεν έχω και λεφτά για συναγερμό είναι όλοι τους το ίδιο: ανεύθυνοι, ανενημέρωτοι και κατ' εμέ ακατάλληλοι για ιδιοκτήτες σκύλου!! Και ναι αυτοί θα βγάλουν "κακά" σκυλιά τα οποία θα αναπαράγουν μετά βεβαιότητος... Δε θα φταίνε όμως τα σκυλιά γιατί είναι κακά ούτε γιατί ήταν δύσκολοι χαρακτήρες!!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
τελικά όλοι στο ίδιο καταλήγουμε,
ότι δεν υπάρχουν κακά σκυλιά μόνο ανεύθυνοι, ανεγκέφαλοι κλπ ιδιοκτήτες...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εδώ θα συμφωνήσω...νομίζω η Sara μου είχε πει για τον τεράστιο μπάτσο που τον καταπίεζαν τα δύο γιόρκι τύραννοι...???
Άσε που τα περισσότερα "κακιασμένα" (γιατί έτσι τα έχουν κάνει) σκυλιά είναι είτε φυλές τύπου rott ή pit είτε τα μικρόσωμα... γιατί και οι δύο περιπτώσεις τραβάνε ....(ασ μην πω) ιδιοκτήτες...!!!
Για μένα άλλωστε είτε είσαι κακομαθημένη κυράτσα με το ντεκαπάζ να έχει εισχωρήσει στον εγκέφαλο και ένα Yorkie για αξεσουάρ ή ο γ@μ@ω και δέρνω της παρέας και έχω και ένα "λυσσασμένο" ντόγκο ως ενίσυχη του κατά τα άλλα υστερούμενου ανδρισμού μου ή ο/η δεν τα πάω μία τα σκυλιά αλλά θα τον πάρω έναν κόπρο να το δέσω στην αλυσίδα του μισού μέτρου εφ όρου ζωής για να γαυγίζει και να επιτίθεται ακόμη και στις μύγες που θα δει γιατί δεν έχω και λεφτά για συναγερμό είναι όλοι τους το ίδιο: ανεύθυνοι, ανενημέρωτοι και κατ' εμέ ακατάλληλοι για ιδιοκτήτες σκύλου!! Και ναι αυτοί θα βγάλουν "κακά" σκυλιά τα οποία θα αναπαράγουν μετά βεβαιότητος... Δε θα φταίνε όμως τα σκυλιά γιατί είναι κακά ούτε γιατί ήταν δύσκολοι χαρακτήρες!!
συμφωνω απολυτα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
απλα μην παρεξηγηθει αυτο....ολα στην ουσια βρισκονται στο ανθρωπινο χερι.εκ πρωτης,οπως ειπε κ η αμαλια,υπαρχουν κακα σκυλια με την εννοια του δυσκολου χαρακτηρα,σκυλια τα οποια μπορει να βγηκαν κ απο επιλεγμενη εκτροφη κ οχι τυχαιο ζευγαρωμα κ απλα να ετυχε.συμβαινει πολλες φορες.απο εκει κ μετα,αυτα τα σκυλια,ειναι στην ευθυνη του εκτροφεα να βρουν τον καταλληλο ανθρωπο.

πιο σωστα λοιπον,το αποτελεσμα για την κριση του καλου η κακου σκυλου,του σκυλου φονια η του σκυλου αγγελουδι,το δημιουργει ο ανθρωπος.τα δειγματα τα δειχνει ο σκυλος,το θεμα ειναι τι απο αυτα θα ενισχυσει ο ανθρωπος που ειναι διπλα του.
σκυλια ομως με λαθος χαρακτηρα υπαρχουν.μην θεωρηθει οτι ολα τα σκυλια γεννιουντεαριστα κ χαλανε λογω ανθρωπινου λαθους.συμβαινει κ αυτο βεβαια,οπως κ το αντιθετο.

οπωτε για ακομη μια φορα....προσοχη στο τι διαλλεγουμε!!!!καποια σκυλια ειναι πολυ ευαισθητα στο να χαλασουν.θαλουν λεπτους χειρησμους κ δεν ειναι για ολους.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
astor2..jpg

να ενα απο αυτά τα "κακά" σκυλιά με το αφεντικό του που όπως θα παρατηρήσετε είναι και κατάλληλος ιδιοκτήτης.

astor..jpg

το θέμα είναι είσαι εσύ ικανός και άξιος για τέτοιο σκυλί? Εαν νομίζεις πως ναι προχώρα, εαν φοβάσαι οτι θα σε φάει άστο καλύτερα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ο φοβος μπορει να ειναι απο ελλειψη ενημερωσης ρε συ.αν ενημερωθει σωστα ο φιλος θα τις ξεπερασει τις φοβιες του.απλα να προσεξει τι θα παρει.αν παρει ροτ ας παρει ροτ...απλα απο την αλλη δεν υπαρχει λογος να παρει καποιος ενα σκυλι που φοβαται.