Ice, να συμφωνήσω και να προσθέσω ότι δεν μπορώ να επέμβω σε pedigree που δεν αντιστοιχούν στα σκυλιά και σε σκυλιά με άλλους γεννήτορες από τους δηλωμένους..
Δεν μπορώ να επέμβω σε παρέες που αλληλοστηρίζονται και κρατούν εχεμύθεια.
Δεν μπορώ να επέμβω σε περιστατικά που κάποιο σκυλί που υποφέρει γίνεται βορά σε μέσα μαζικής δικτύωσης κι αντί οι φιλόζωοι να το βοηθίσουν να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιός είναι πιο φιλόζωος.
Δεν μπορώ να επέμβω σε ένα σύστημα που διαχωρίζει την τιμή του κουταβιού ανάλογα με τη μορφολογία του και που κάνει το κουτάβι ακριβότερο ή φτηνότερο από τα υπόλοιπα κουτάβια της τοκετοομάδας, λες και τα έξοδα της γέννας αυξήθηκαν ή μειώθηκαν για το συκεκριμενο και μόνο κουτάβι.
Δεν μπορώ να επέμβω εκεί που κάποιος, παράνομα, θα κόψει αυτιά/ουρά κουταβιού απλά και μόνο επειδή το "ζήτησε ο πελάτης".
Δεν μπορώ να επέμβω εκεί που η υπεύθυνη γέννα διαφέρει από την ανεύθυνη μόνο στην ύπαρξη ονομσίας εκτροφείου και που οι εξετάσεις υγείας καταντάν προαιρετικές.
Δεν μπορώ να επέμβω εκεί που κάποιοι κάνουν διαχωρισμό εργασιακών και μορφολογικών γραμμών, οδηγώντας προς υπερτυπισμούς είτε σε χαρακτήρα είτε σε μορφή.
Δεν μπορώ να επέμβω, ίσως γιατί κάποιες φορές δεν το αντιλαμβάνομαι καν ότι συμβαίνει, όταν πατιέται το play και παίζει η κασέτα, αναμασώντας πράγματα που το κασετόφωνο δεν αντιλαμβάνεται.
Δεν μπορώ να επέμβω σε πολλά ακόμα πράγματα... Αλλά αισθάνομαι περίεργα όταν αυτοί που μου ανοίγουν τα μάτια και μου προτείνουν να παλέψω "αγοράζουν χωράφια" γύρω γύρω σφυρίζοντας αδιάφορα σαν άλλοι δάσκαλοι που διδάσκουν και δεν κρατάνε οι ίδιοι το νόμο. Άνθρωποι που μπορούν, αλλά για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, μένουν με σταυρωμένα χέρια. Δεν μειώνει την αξία του αγώνα μου, μειώνει όμως σίγουρα το ηθικό μου...
Πολλές φορές λέγεται η φράση "Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά". Τα χλωρά, γιατί δε διαχωρίζουν τη θέση τους? Γιατί τριγυρίζουν και προφυλάσσουν τα ξερά, αντί να τα απομονώσουν και να τα αφήσουν να καούν?