Καιρός να παρουσιάσουμε ΟΛΗ την αγέλη.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Υπέροχη αγέλη!!! Να τα χαίρεσαι όλα!!

Ο Φράνκυ γνωστότατη μουσούδα και αγαπημένη!! Δεν έχει υιοθετηθεί ακόμη?:(
Δυστηχός όχι, δεν έχει ακόμη ενδιαφερθεί κάποιος ακόμη για τον Φράνκυ, παρόλο που είναι ένας γλύκας. Αλλά τι να κάνουμε, τουλάχιστον κάποια έχουν ήδη υιοθετηθεί, όπως η Μαργαρίτα, η Κιόκο & η Καλή και ελπίζουμε ότι σύντομα θα πάει και σε δικό του σπίτι και ο Θόρ.

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Διονύση, εννοείς ότι δεν πληρώνεσαι για να φιλοξενείς τα σκυλιά αυτά?
Δεν το λέω για κακό, πανσιόν δεν έχεις?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Διονύση, εννοείς ότι δεν πληρώνεσαι για να φιλοξενείς τα σκυλιά αυτά?
Δεν το λέω για κακό, πανσιόν δεν έχεις?
Αν εννοείς το αν πληρώνομαι για την φιλοξενία όπως μια πανσιόν τότε η απάντηση είναι, Όχι (I wish I did), και επίσης Όχι, δεν έχω πανσιόν. Τα ζώα ζούνε κανονικά μέσα στο σπίτι μου, χωρίς κλουβιά, χωρίς τίποτα που να θυμίζει πανσιόν. Ζούνε όλα κανονικά μια σπιτίσια ζωή σαν να ήταν όλα δικά μου. Όπως ζεί η Ζήβα, ο Λήο, ο Μάξ και ο Ιβάν ζούνε ΟΛΑ τα σκυλιά που φιλοξενώ. π.χ. Παίρνω κόκαλα για τα δικά μου σκυλιά; Θα πάρω για όλα; Παίρνω λιχουδιές για τα δικά μου σκυλιά; Θα πάρω για όλα; Θα πάμε βόλτα έξω με τα δικά μου σκυλιά; Θα βγώ έξω βόλτα και με τα υπόλοιπα σκυλιά (λίγα - λίγα βέβαια, όχι ΟΛΑ μαζί, μην τρελαθούμε κιόλας). :paletas:

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ε...καλά...προφανώς είναι κάτι που έχεις επιλέξει να το κάνεις.
Δεν στο επέβαλλε κανείς.
Αρα...μην βαρυγκομάς καθόλου :)

Δηλαδή, όλα τα παραπάνω σκυλάκια, τα έχεις βρει μόνος και μόνος τα προωθείς;

Τι να πω...μπράβο σου...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ε...καλά...προφανώς είναι κάτι που έχεις επιλέξει να το κάνεις.
Δεν στο επέβαλλε κανείς.
Αρα...μην βαρυγκομάς καθόλου :)

Δηλαδή, όλα τα παραπάνω σκυλάκια, τα έχεις βρει μόνος και μόνος τα προωθείς;

Τι να πω...μπράβο σου...
Παιδιά, όχι ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! Σίγουρα εγώ το επέλεξα και μου αρέσει κιόλας και χαίρομαι που βοηθάω σκυλιά φοβικά, επιθετικά, γέρικα, κλπ. θα έδινα τα πάντα για αυτά τα σκυλιά να βρούνε ένα καλό σπίτι. Κανείς δεν με πίεσε για τίποτα, δεν μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό ή τίποτα τέτοιο. Δεν βαρυγκομάω καθόλου, το αποδέχτηκα ότι αυτό θέλω να το κάνω και θα το κάνω όσο ακόμα μπορώ. Αν ποτέ δω ότι οι δυνάμεις μου πια δεν με παίρνουν ή δεν μπορώ μόνος θα δούμε τι θα γίνει τότε. Να ναι καλά και οι γονείς μου που μαζί νοικιάσαμε το σπίτι αυτό(άσχετα αν μένω μόνος, χε χε) και έτσι μπορώ να φιλοξενώ περισσότερα σκυλιά απο όσα μπορούσα στο διαμέρισμα ή στο παλιότερο μικρο σπίτι της Κερατέας

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εντάξει, όσοι φιλοξενούν αδέσποτα επι πληρωμή δεν πληρώνονται όπως αν πάω εγώ τη Λάρα μου σε πανσιόν να μου την κρατήσουν 10 μέρες για να πάω διακοπές! Προφανώς!

Απ`όσο ξέρω, οι τιμές είναι 100-150 ευρώ/μήνα το κάθε ζώο.

Πάντως είναι αξιοθαύμαστο που δεν υπάρχουν τσακωμοί με τόσα σκυλιά να κυκλοφορούν ελεύθερα!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Πάντως είναι αξιοθαύμαστο που δεν υπάρχουν τσακωμοί με τόσα σκυλιά να κυκλοφορούν ελεύθερα!
Αυτό δεν είναι θέμα αξιοθαύμαστου, είναι θέμα εκπαίδευσης. Αυτά έχεις όταν ασχολείσαι σοβαρά με τα σκυλιά. Μπορώ άνετα να ρίξω τροφή κάτω στο πάτωμα και να φάνε όλοι απο το πάτωμα χωρίς να γίνει ούτε ένας καυγάς. Έχω θέσει πολούς κανόνες στο σπίτι και κανένα σκυλί δεν με αμφισβητεί σαν δίκαιο και άξιο αρχηγό. Με λίγη σκληρή δουλειά ο καθένας μας μπορεί να το πετύχει αυτό. Αρκεί να έχει την όρεξη, τον χρόνο και την σωστή καθοδήγηση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν μου είπες όμως...τελικά αυτά είναι σκυλιά που τα βρήκες μόνος σου;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αυτό με το φαγητό στο πάτωμα και 20 σκυλιά να τρώνε αγαπημένα, ειλικρινά, χωρίς διάθεση ειρωνίας, δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ένα πηρούνι μου έπεσε τις προάλλες και κοντέψαμε να σκοτωθούμε οικογενειακώς. :rolleyes:
Βέβαια εγώ δεν είμαι και εκπαιδεύτρια.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αυτό με το φαγητό στο πάτωμα και 20 σκυλιά να τρώνε αγαπημένα, ειλικρινά, χωρίς διάθεση ειρωνίας, δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ένα πηρούνι μου έπεσε τις προάλλες και κοντέψαμε να σκοτωθούμε οικογενειακώς. :rolleyes:
Βέβαια εγώ δεν είμαι και εκπαιδεύτρια.
Εγώ στο αποδυκνύω όποτε θες. Το κάνω συχνά στα σκυλιά αυτό. Ακόμα και απο το μπαλκόνι πολλές φορές πετάω λιχουδιές στον κήπο και τρώνε όλα. Εντάξει κανα 2 "γρρρ" θα πέσουν γιατί κάποιος θα πατήσει κάποιον άλλον, κλπ αλλά τσακωμοί ποτέ. Και εσύ αν θες μπωρείς να το καταφέρεις με τα σκυλιά σου δεν είναι τόσο δύσκολο. Θα προσπαθήσω σήμερα - αύριο (αν έχω χρόνο) να το κάνω και να το τραβήξω με κάμερα να δείς. Πίστεψε με, αν το θες, μπορείς να το καταφέρεις.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τα δικά μου σκυλιά πέρα απο κανα γρρρ δεν τσακώνονται για το φαγητό. Με τα φιλοξενούμενα έχω θέμα. Η Λάρα δεν ανέχεται οι ξένοι να μας τρώνε το φαγητό που πέφτει στο πάτωμα. Το πάτωμα είναι δικό μας, άρα και το φαγητό που πέφτει εκεί. Των ξένων είναι ότι τους βάζω εγώ στο πιάτο ή ότι τους δίνω εγώ στο στόμα. :cool:

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Το πάτωμα είναι δικό μας, άρα και το φαγητό που πέφτει εκεί.
Να βλέπεις την λάθος σκέψη σου εδώ; Το "πάτωμα" είναι των "σκυλιών σου"; Εγώ θα έλεγα ότι το πάτωμα όπως και τα πάντα στο σπίτι σου είναι ΔΙΚΑ ΣΟΥ. Και κάνεις ότι ΕΣΥ θες. Και αυτό κανονικά είναι κάτι που πρέπει ΟΛΑ τα σκυλιά που μένουν στο σπίτι σου να το ξέρουν, είτε είναι δικά σου είτε φιλοξενούμενα. Πίστεψε με, δεν είναι κάτι το ΠΟΛΥ δύσκολο, απλά θέλει λίγο κόπο, καλή και σωστή εξάσκηση και λίγη διαφορετική σκέψη στο τι είναι δικό σου και τι των σκυλιών σου.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ναι εννοούσα ότι η λογική αυτή είναι της Λάρας, όχι δικιά μου.
Η οποία Λάρα 6+ χρονών πλέον, δεν είναι σωστά μεγαλωμένη, με την απαιτούμενη πειθαρχία. Είναι το κακομαθημένο μου και το ότι είναι τόσο καλό σκυλί, οφείλεται 99% στο δικό της χαρακτήρα και όχι στο δικό μου "έργο".

Τελοσπάντων, ξεφύγαμε κατά πολύ από το θέμα σου! Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν φιλοδοξώ να έχω ΠΟΤΕ στο σπίτι μου 20 σκυλιά, μόνο που το σκέφτομαι παθαίνω εγκεφαλικό! :paletas:

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ναι εννοούσα ότι η λογική αυτή είναι της Λάρας, όχι δικιά μου.
Η οποία Λάρα 6+ χρονών πλέον, δεν είναι σωστά μεγαλωμένη, με την απαιτούμενη πειθαρχία. Είναι το κακομαθημένο μου και το ότι είναι τόσο καλό σκυλί, οφείλεται 99% στο δικό της χαρακτήρα και όχι στο δικό μου "έργο".

Τελοσπάντων, ξεφύγαμε κατά πολύ από το θέμα σου! Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν φιλοδοξώ να έχω ΠΟΤΕ στο σπίτι μου 20 σκυλιά, μόνο που το σκέφτομαι παθαίνω εγκεφαλικό! :paletas:
Ναι μωρέ εντάξει, απλά να ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο αν το βάλεις στο μαυλό σου και ξεχάσεις εντελώς το "σκεπτικό" τον σκυλιών σου. Δώσε στην Λάρα πολλά φιλιά γιατί είναι μια κούκλα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χαρα στο κουραγιο σου Διονυση.
Στην συνολικη πειθαρχια και την γρηγορη και σωστη ενταξη των φιλοξενουμενων σιγουρα βοηθαει στο μεγιστο η παρουσια των σκυλιων του σπιτιου που είναι ψημενα και εκπαιδευμενα. Αυτά δειχνουν το δρομο και στα υπολοιπα. Τα νεοφερμενα καταλαβαινουν αμεσως ποιος σκυλος είναι ο νοικοκυρης, εχουν και την ανασφαλεια του καινουριου, αξιολογουν, βολιδοσκοπουν και κανουν αυτό που πρεπει δηλαδη προσαρμοζονται ωστε να περασουν οσο γινεται καλυτερα, όπως επιτασσει το ενστικτο της αυτοσυντηρησης.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αυτά τα πολλά φιλιά μας έχουν φέρει στο σημείο να διοικεί αυτή το σπίτι...:lol:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Κοίτα...απλώς θα πω τις σκέψεις μου, για τις οποίες σου λέω εκ των προτέρων, ότι δεν θέλω να μου απαντήσεις, με την έννοια του ότι δεν θέλω καθόλου, να νοιώσεις ανακριτικά και σε κατάσταση απολογίας και δεν θέλω κι εγώ μετά, να αναγκαστώ να μπω σε άσκοπο debate.

Καταρχάς, ένα παράδοξο. Λες, τα σκυλιά ζουν όλα σε συνθήκες σπιτικές και όχι σε κλουβιά. Εγώ στις φωτό βλέπω πολλά box στο background. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, γιατί το θεωρώ απολύτως αποδεκτό. Αρα;

Επειτα, λες δεν τα βρίσκεις μόνος. Αρα...κάποιος σου τα δίνει. Ετσι; Χωρίς στην συνέχεια να σε βοηθάει ούτε έμπρακτα, ούτε οικονομικά; Γιατί; Γιατί το δέχεσαι εσύ αυτό; Για ποιό λόγο αποφάσισες να μπαίνεις τόσο πολύ μέσα οικονομικά [γιατί η "ζημιά" πρέπει να είναι τεράστια];

Μπορώ μόνο να υποθέσω, ότι δεν εργάζεσαι πλέον στην δουλειά που ήσουν. Και στο λέω αυτό, γιατί...κρίνοντας από τον εαυτό μου...

...γυρνάω στο σπίτι μου περίπου εξήμιση. Βγάζω τρέχοντας τον Μάρκο για κανά τέταρτο-εικοσάλεπτο για κατούρημα, γιατί είναι κλεισμένος από το πρωί. Γυρνάω και στο καπάκι ασχολούμαι με τα κουτάβια. Τουλάχιστον ένα μισάωρο, μόνο για να ξεμουδιάσουν και να κατουροχέσουν. Στην διάρκεια του οποίου είμαι συνεχώς από πάνω τους για να επιβλέπω και που κατουροχέζουν και τι ζημιά μπορεί να κάνουν/πάθουν και άρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο μέσα στο σπίτι. Ούτε καν να φάω. Χοντρά-χοντρά έχει πάει η ώρα επτάμιση.

Παίρνω Σώτο και Δάφνη για την βόλτα τους. Καμμιά ώρα στο νερό.
Γυρνάω και σχεδόν αμέσως, άντε με κανά τέταρτο ανάπαυσης, παίρνω τον Μάρκο για την βόλτα του. Το λιγότερο μια δραματική ώρα και αν έχει και μάθημα, μπορεί να είμαστε έξω και 2 και 3 ώρες. Στην καλή περίπτωση της ας πούμε μιάμιση ώρας, γύρω στις εννιάμιση γυρνάμε.

Εκεί, κλέβω λίγο χρόνο να ασχοληθώ και με μένα. Κανά μισάωρο μην φανταστείς τίποτα παραπάνω. Και μετά, ξαναβγάζω τα κουτάβια, να παίξουν μεταξύ τους και με τον Μάρκο. Το πολύ για καμμιά ώρα, γιατί ο σαματάς που κάνουν είναι απίστευτος.

Κατά τις έντεκα, θα φάνε και οι μεγάλοι και όλο και κάποια γρήγορη θα βγουν οι τρεις οι δικοί μου, για τα απολύτως απαραίτητα.

Γύρω στις τρεις με τέσσερις το πρωί, ανοίγω στα κουτάβια για τσίσα. Δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς. Αρχίζουν την κόρνα.
Τους ξανανοίγω στις έξι, για τσίσα, κακά, παιχνίδι, φαγητό.

Και με το σπίτι μου, δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου. Σε καθημερινή βάση.
Δεν σου μιλάω για ποσοστά κούρασης...άστα...οπότε...έρχομαι να αναρωτηθώ...πως καταφέρνεις να ασχολείσαι όπως λες, με σχεδόν 20 σκυλιά, σε καθημερινή βάση, με ποιότητα ζωής τους, σαν να ειναι δικά σου; Θα ήθελα να ήξερα το μυστικό σου :rolleyes:

Σημειωτέον, ότι τα μόνα σκυλιά που αφήνω να φάνε μαζί, είναι Σώτος-Δάφνη. Κανένας άλλος.

Πολλά πρακτικά προβλήματα διαχείρησης. Για μένα τουλάχιστον.

Ειλικρινά...Διονύση μου, δεν θέλω να μου απαντήσεις. Προτιμώ να μείνω με τις απορίες μου :rolleyes:

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εδω εκπαιδευτες με πειρα ετων και ολο και καποιο προβλημα αντιμετωπιζουν , εσυ εγινες με μαθηματα μεσω ιντερνετ, ο σεζαρ μιλαν και τα εχεις ολα σουζα; Πρεπει να σαι παρα πολυ τυχερος και να σου χουν τυχει τα πιο ευκολα σκυλια που υπαρχουν σε χαρακτηρα, αλλιως ειναι παρα πολυ δυσκολο αυτο που λες οτι συμβαινει στην αγελη σου.

Οι προβληματισμοι της mareco ειναι λογικοι..

Τι να πω ευχομαι να ναι τα πραγματα οπως τα λες :)

Sent from my new iPad using Tapatalk HD