Καιρός για παρουσίαση !!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μη αποδεδειγμένη θεωρία χωρίς επιστημονική βάση πέραν παρατηρούμενων δειγμάτων από τυχαίες μικρές όμως δειγματοληψίες. Αντίστοιχη με άλλες που αφορούν συγκεκριμένους πληθυσμούς για δεδομένες ασθένειες ή εκφυλισμούς. Οι λεγόμενες αυταπόδεικτες πρότυπες θεωρίες που όμως δεν έχουν αποδειχτεί.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
να ρωτησω και εγω- οταν λες BBS ή ελβετικος ποιμενικος- τι εννοεις??
Berner Sennenhund -Bernaise Mountain Dog
Grosser Schweizer Sennenhund- Greater Swiss Mountain Dog
Appenzeller Sennenhund- Appenzeller Mountain Dog
Entlebucher Sennenhund- Entlebucher Mountain Dog

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
Μη αποδεδειγμένη θεωρία χωρίς επιστημονική βάση πέραν παρατηρούμενων δειγμάτων από τυχαίες μικρές όμως δειγματοληψίες. Αντίστοιχη με άλλες που αφορούν συγκεκριμένους πληθυσμούς για δεδομένες ασθένειες ή εκφυλισμούς. Οι λεγόμενες αυταπόδεικτες πρότυπες θεωρίες που όμως δεν έχουν αποδειχτεί.
Έχει γίνει έρευνα επί τούτου?
Θα με ενδιέφερε πολύ να τη δω διότι άλλα πράγματα βλέπω εγώ και εδώ μέσα και στα κτηνιατρεία...

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο ανυποστατο απλα σκεψου σε μια κλειστη φυλη ειτε ανθρωποι ειτε ζωα οταν δεν υπαρχει εισασωγη νεου γενετικου υλικου υπαρχει πιθανοτητα να εμφανιζονται οι ιδιες αρρωστιες και μιλαμε παντα πιθανοτητα. Αλλωστε αυτο το προβλημα ειχαν οι βασιλικες οικογενειες της ευρωπης και βγαινανε πολλα γκαου πιου το ιδιο προβλημα εχουν και πολλοι φιλοζωοι και ερευνητες με αρκετα ειδη ζωων που εχουν μεινει 50 και 100 ατομα του ειδους απλα δεν μπορουν να ανακυκλωσουν γεννετικο υλικο οποτε η διασωση του ειδους γινεται προβληματικη αλλα οπως ειπε ο vrmode einai off topic

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Τελικά με ποια ιταλικά εκτροφεία θα επικοινωνήσεις;

Αλλωστε αυτο το προβλημα ειχαν οι βασιλικες οικογενειες της ευρωπης και βγαινανε πολλα γκαου
Τι εννοείς ως ''γκάου'' και ποια είναι αυτά τα μέλη των βασιλικών οικογενειών;

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Pastore Svizzero Bianco με αυτο ηδη εχω μιλησει και το εχω στα υποψην το μονο κακο ειναι οτι συγκεντρωνονται στην εκτροφη κοντοτριχων μονο Pastore Svizzero Bianco - Allevamento amatoriale - Casa degli Elfi Bianchi - Homepage Και αυτο επισης μου φενεται καλο και γενικα εχω δει σκυλια του να χρησημοποιουνται απο πολλους εκτροφεις .Δεν μιλουσα συγκεκριμενα για μελη βας οικογενειων Veronica αλλα απο οσα εχω διαβασει απο ιστορια κτλπ δεν ειναι ουκ ολιγα μελη οικογενειων τα οποια ειχαν αιμοροφιλια και αλλες γεννετικες παθησεις

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Υπάρχουν κι άλλες φυλές που είτε σ' αρέσουν είτε όχι οπτικά ταιριάζουν σ' αυτό που ψάχνεις.
Γιατί θα πρέπει να ασχοληθεί ο συγκεκριμένος με όλες τις φυλές σκύλων, που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής του? Στον τρόπο ζωής του καθενός από μας αντιστοιχούν πολλοί περισσότεροι εκπρόσωποι από αυτόν που έχει επιλέξει, αν λάβουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν πάνω από 400 αναγνωρισμένες φυλές σκύλων.Ας ασχοληθεί εις βάθος με τη ράτσα που τον ενδιαφέρει .

Αυτό που θεωρώ εγώ πιο σημαντικό, είναι να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει από ένα σκυλί, γιατί....λίγο... εκθέσεις, λίγο... κυναθλήματα, λίγο ...φύλακας, λίγο ...συντροφιά (λίγο ....θάλασσα και τ αγόρι μου:rolleyes:), με κάνουν να νιώθω ότι ζητάς πολλά από ένα σκυλί, έστω και αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ή το παρουσιάζεις διαφορετικά. Άλλο το σκυλί συναγερμός(τα περισσότερα σκυλιά είναι), άλλο ο φύλακας. Άλλο το pet κατοικίδιο, άλλο το εκθεσιακό, όπου συνεπάγεται πολύ βαθύτερο ψάξιμο και -κατ εμέ- περισσότερες γνώσεις από μέρους χειριστή. Κάποια σκυλιά μπορεί να κάνουν κάποιο κάποιο-ανάλογο γι ατη φυλή τους-κυνάθλημα και τέλος όλα-μα όλα τα σκυλιά έχουν καλές σχέσεις με τη συντροφιά.

Νομίζω, όντως, ότι τα ημίαιμα δεν έχουν πιθανότητες να έχουν τόσες κληρονομικές παθήσεις, όπως κάποιες φυλές σκύλων πχ. μπουλντόγκ ή παγκ κτλ. Δεν θυμάμαι να έχουν τύχει πολλά περιστατικά με αδέσποτα που είχαν δυσπλασία ή αναπνευστικά προβλήματα...

Last edited:

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Βασικα ισως εχεις δικιο silver δεν ειμουν σαφης .Πρωτιστως το θελω για συντροφια και λιγο για φυλακα αφου οι ρατσεσ που με ενδιαφερουν εχουν προστατευτικα ενστικτα για τον χωρο τουσ και τουσ ανθρωπουσ που το περιβαλλουν και απο εκει και περα αν μπορω να ανταπεξελθω σαν χειριστης και ο σκυλος σαν σκυλος γιατι οχι και κατι παραπανω κατι το οποιο ειναι βεβαια δυσκολο και το ξερω δεν εχω αυταπατες

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχει γίνει έρευνα επί τούτου?
Θα με ενδιέφερε πολύ να τη δω διότι άλλα πράγματα βλέπω εγώ και εδώ μέσα και στα κτηνιατρεία...
Δεν ήμουν μάλλον σαφής. Όχι δεν έχει γίνει έρευνα. Έχουν γίνει τυχαίες δειγματοληψίες στο παρελθόν κυρίως σε ΗΠΑ, Βουλγαρία και νομίζω Γαλλία, (ή Ιταλία). Η βάση βρίσκεται στη θεωρία των εξωφυλετικών διασταυρώσεων αλλά χωρίς να έχει αποδειχτεί η σχέση με την ανακατανομή πρωτευόντων-δευτερευόντων χαρακτηριστικών και τον εκφυλισμό.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Αν καποιος αγορασει ενα λυκοσκυλο νεαρο σε ηλικια ηδη εκπαιδευμενο απο τον εκτροφεα , πως ο σκυλος αρχιζει να συνηθιζει το καινουριο αφεντικο και πως γινεται αυτη η μεταβαση ? εχει κανεις εδω βρεθει σε αυτη την κατασταση? και αν ενα κουταβι παει καπου στα χιλια με χιλια πεντακοσια ευρω ενα νεαρο σκυλι με την β.υ ποσο θα μπορει να παει? απλα ρωταω να εχω μια ιδεα γιατι ακομα ειμαι αναποφασιστος στο θεμα κουταβιου - νεαρου σκυλιου

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Χαχα κρητικοπουλα θα σε δειρω!,
Λοιπον καλα νεα ο μικρος εγγενηθη!!! Μολις μου ανακοινωσε τα καλα νεα ο εκτροφεας ! 4 αγορακια και 4 κοριτσακια και ακομα δεν εχουμε τελειωσει!!!!

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έχω περιέργεια... Θα τον κυκλοφορείς... Τι θα ακούσεις? Ψηφίζω άσπρη λάσυ και σάμι, χε χε χε. Και μετά θα σε ρωτάνε για εσένα: ερυθρόδερμος?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.753
7.278
Ωωωωωω να σου ζήσει, με το καλό να τον δεχτείς! Θα πας να τον δεις μέχρι να μεγαλώσει? Αν ναι, βάλε καμιά φωτό!