Καινούργιο κουτάβι - basset

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εχει παρει πολυ αερα ο μικρος στο καινουργιο του σπιτι....

Του πηρα αυτο για αρχη........μαζι με μαξιλαρι για μεσα. Ηθελα κατι κλειστο.

Αλλα δεν καθεται και πολυ μεσα. Κοιμαται συνεχως πανω στο ποδι μου στο χαλι, μπροστα απο το pc.Αστον να συνηθισει,μην τον ζοριζεις

Επισης ενω τα πηγαιναμε καλα, κανει οτι γουσταρει με την αναγκη του.Φυσιολογικο το βρισκω!Αυτο θα το εχεις για μηηηηηνες... Τον βγαζω εξω και δεν κανει τιποτα..Φυσιολογικο το βρισκω,και αυτο θα το εχεις για μηηηνες,στην αρχη θα τα κανει οπου βρει μεσα στο σπιτι,μετα αφου κανεις τα εμβολια και αρχιζεις να τον βγαζεις θα δεις οτι θα τα κανει και μεσα στο σπιτι αλλα και εξω και μετα απο καιρο θα αρχισει σιγα σιγα να τα κανει μονο εξω...
Αντιθετως σπιτι οποτε του καπνισει τα ριχνει στο πατωμα.Φυσιολογικο... Κυριως κατουρημα... Του εχω πανα αλλα πηγαινει μονο οταν τον παω εγω Φυσιολογικο,να συνεχισεις να τον πηγαινεις εσυ...ωστοσο θα τα κανει και εξω απο την πανα χιλιαδες φορες...
Τι να κανω με αυτο...?
Αναγκαζομαι ολη την ημερα να ασχολουμαι με αυτον.Αμ ετσι ειναι το κουταβι...συνεχιζεις ετσι... Καθαρισμα κτλ... :cool::cool::cool:

(ευτυχως οταν φευγω καθεται ησυχος!)Καλο αυτο...ωστοσο μην λειπεις ωωωωρες...
Μερικες απο τις "λυσεις" τις εχεις μπροστα σου και δεν τις βλεπεις οπως για παραδειγμα το κατουρημα του!Λες οτι μονο οταν τον πας εσυ θα κατουρησει στην πανα!Και η απλουστατη απαντηση ειναι...ναι θα τον πηγαινει εσυ!Αυτο θα το κανεις για μηνες και μην απογοητευσε...ποτε θα πηγαινει ποτε θα τα κανει αλλου...ποτε πανω στο χαλι...ετσι παει αγαπητε...;)

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση.
Κατι αλλο, που το ακουσα απο αρκετους.
Μεχρι τωρα εχει κανει καποια εμβολια πριν μου τον δωσουν.
(τα χαρτια του τα περιμενω)
Πρεπει να μην τον βγαζω εξω τωρα?
Εγω τον βγαζω 2 φορες την ημερα για κανα 10λεπτο.

fantom14

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
70
0
ΑΘΗΝΑ
Ετσι ειναι αυτα ενα κουταβι ειναι ακριβως οπως ενα μωρο εχεις δει εσυ κανενα μωρο 2-3 μηνων να πηγαινει στην τουαλετα για τα περαιτερω:D.

fantom14

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
70
0
ΑΘΗΝΑ
δεν κανει να τον βγαζεις εξω να περπαταει και να μυριζει, (γενικα περιπατο) πρεπει πρωτα να ολοκληρωση τα εμβολια του (αναλογα με το προγραμμα που θα βγαλει ο κτηνιατρος).

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Σαφεστατη απαντηση δεν θα παρεις οσον αφορα τα εμβολια που ΔΕΝ εχεις ολοκληρωσει και τον περιπατο που τον πας!!!

Ιατρικα,δεν εχεις αναπτυξει τα αντισωματα που πρεπει για ερθει αντιμετωπος με οτιδηποτε!
Εκτροφικα,πρεπει να βγαινει ο σκυλος βολτες για το καλο της κοινωνικοποιησης του!

Καλο ειναι να ΜΗΝ ερθει σε επαφη ο σκυλος με ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ, με ΑΜΜΟ, με ΚΟΠΡΑΝΑ αλλων σκυλων και γενικα μην το πηγαινεις εκει που εχουν περπατησει και αφοδευσει αλλα σκυλια!

Ωστοσο παιζουμε παντα με τις πιθανοτητες!Διοτι μπορει η δικη μου πυλωτη κατω να "εκατσε" και να μην εχει μικροβια και αρρωστιες που μπορει να μεταδοθουν στον σκυλο μου αλλα η δικη σου να εχει και να μεταφερθουν αμεσως!

Διαλεγεις και παιρνεις...απλα...παιζεις οπως σου ειπα με τις πιθανοτητες!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.780
4.065
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σωστος ο Στελιος.
Κι εγω εβγαζα το δικο μου απο την πρωτη μερα που ηρθε, και ειχε να κανει ακομα ενα εμβολιο. Δεν επαθε ευτυχως τιποτα.
Το σκυλακι της φιλης μου τωρα ομως χαροπαλευει γιατι κολλησε απο ενα αλλο κουταβι το οποιο ψοφησε... :(

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
εγω ειμαι της αποψης να μην τον βγαζεις ακομα εξω γιατι ειναι ευαισθητος..τελικα ονομα του βρηκες?τι εγινε? πολυ ωραιο το crate..

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Πηγε για πρωτη εξεταση στον κτηνιατρο.
Εκανε και το δευτερο εμβολιο και πηρε και χαπι.
Ολα οκ.

Αυτα που προσπαθω να του μαθω ειναι να μενει μονος του και να τα κανει στην πανα του. Ευτυχως το κατουρημα το παει καλα.

Με προβληματιζει οτι δεν τον αφηνω και πολυ μονο του.
Ετσι, οταν παω στο μπανιο αυτος με καταλαβαινει και κλαιει λιγο. Και μετα σταματαει.
Επισης οταν γυριζω απο εξω τον ακουω λιγο να κλαιει πισω απο την πορτα. Δεν ξερω αν κλαιει συνεχεια οσο λειπω ή εαν κλαιει επειδη με καταλαβαινει.

Οταν θελει να κοιμηθει ερχεται και ξαπλωνει πανω στο ποδι μου ή στο χαλακι. Τον βαζω μεσα στο σπιτακι του αλλα δεν του πολυαρεσει. ΕΙναι κακο να κοιμαται εξω ελευθερος ή πρεπει καλυτερα να τον μαθω μεσα?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Πηγε για πρωτη εξεταση στον κτηνιατρο.
Εκανε και το δευτερο εμβολιο και πηρε και χαπι.
Ολα οκ.

Αυτα που προσπαθω να του μαθω ειναι να μενει μονος του και να τα κανει στην πανα του. Ευτυχως το κατουρημα το παει καλα.Καλα πας...

Με προβληματιζει οτι δεν τον αφηνω και πολυ μονο του.Αποφευγουμε να αφηνουμε το κουταβι μονο του σε τετοια περιοδο...Καλο ειναι να βρισκεται καποιος σπιτι...ωστοσο πρεπει να υπαρχουν περιοδοι της ημερας οπου θα πρεπει να του δειξετε να καταλαβει οτι θα αρχισετε να λειπετε απο το σπιτι...στην αρχη πχ.για γαλα,τσιγαρα κτλ κτλ και αργοτερα για καποιες ωρες...
Ετσι, οταν παω στο μπανιο αυτος με καταλαβαινει και κλαιει λιγο. Και μετα σταματαει.Μην του δινεις σημασια...αφου βλεπεις οτι σταματαει συνεχισε να κανεις την δουλεια σου...
Επισης οταν γυριζω απο εξω τον ακουω λιγο να κλαιει πισω απο την πορτα. Δεν ξερω αν κλαιει συνεχεια οσο λειπω ή εαν κλαιει επειδη με καταλαβαινει.Μην του δινεις σημασια...θα κλαψει και θα σταματησει καποια στιγμη...σε καμια περιπτωση ομως οταν κλαιει δεν πηγαινουμε σε αυτον με διαθεση για παιχνιδια...οταν θα ηρεμησει θα πας κοντα του...

Οταν θελει να κοιμηθει ερχεται και ξαπλωνει πανω στο ποδι μου ή στο χαλακι. Τον βαζω μεσα στο σπιτακι του αλλα δεν του πολυαρεσει. ΕΙναι κακο να κοιμαται εξω ελευθερος ή πρεπει καλυτερα να τον μαθω μεσα?Αυτο θελει να βρισκεται μαζι σου συνεχεια!Γι αυτο και ερχεται στα ποδια σου!Κοιταξε επειδη αυτην την περιοδο μαθαινει που να τα κανει,ενδεδειγμενη μεθοδος εκμαθησης ειναι το γνωστο Crate/Κλουβι!Δικη σου επιλογη ειναι να τον μαθεις να κοιμαται ελευθερος στα ποδια σου αλλα να περιμενεις οτι θα αργησει να μαθει τουαλετα γιατι αν κοιμηθεις εσυ και σηκωθεις το πρωι και βρεις 5-6 χεσιματα θα αλλαξεις γνωμη:D!Προσωπικα εμενα κοιμοταν και κοιμαται σε Crate τις βραδυνες ωρες!Στα ποδια μου ερχοταν τις υπολοιπες ωρες της ημερας...!Ετσι,δεν ειχα ποτε προβλημα οταν εφευγα οτι θα κλαψουρισει και οντως δεν κλαψουρισε ποτε...!Εσυ αποφασιζεις...
;)

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Λογω της ηλικιας του εχει μια συνηθεια να δαγκωνει πολυ.
Ευτυχως δεν δαγκωνει τα επιπλα, αλλα πραγματα που το δινω εγω και του αρεσουν. (π.χ. καπακι αδειο μπουκαλακι παντοφλες κλπ)

Ομως καποιες φορες (ειδικα οταν τον παω σε ξενο σπιτι) τρελαινεται και δαγκωνει κι εμας. Πας να τον παιξεις και σε δαγκωνει ( και εχει κατι δοντια........).
Μια φιλη μου δηλαδη προσπαθουσε να τον χαρει και αυτος την δαγκωνε και φοβοταν..

Αυτο πως μπορω να το αντιμετωπισω τωρα που ειναι μικρος?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Σιγα σιγα ολα!

Δεν χρειαζεται να το στρεσαρεις τον μικρο!

Εκεινη την ωρα που δαγκωνει του λες κοφτο "μη" η "οχι" και του δινεις ενα παιχνιδι η τον απασχολεις με κατι αλλο!

Αυτο θα το χεις για πολυ καιρο ακομα!

Σιγα σιγα και σταθερα με υπομονη!Ας συνεχιζει να κανει αυτο το δικο του!Ξερω ειναι λιγο μανουρα στην αρχη αλλα καποια στιγμη θα καταλαβει!

fantom14

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
70
0
ΑΘΗΝΑ
Πολυ καλες συμβουλες εδωσε ο Στελιος δεν υπαρχει κατι να προσθεσω να ακους τους παλιους τα εχουν περασει και ξερουν!!!:D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Λογω της ηλικιας του εχει μια συνηθεια να δαγκωνει πολυ.
Ευτυχως δεν δαγκωνει τα επιπλα, αλλα πραγματα που το δινω εγω και του αρεσουν. (π.χ. καπακι αδειο μπουκαλακι παντοφλες κλπ)
Μη του δίνεις παντόφλες...ακόμα και αν είναι παλιές...ο σκύλος δεν μπορει να ξεχωρίσει τις παλιές απο τις καινουργιες..ούτε τις παντόφλες από τα παπούτσια...οπότε αν θέλεις να "σώσεις" τα πράγματα σου στο μέλλον...ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ!!!:D:D:D

Last edited by a moderator:

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
ωχ αυτο με τις παντοφλες...ο δικος μου εχει μια συγκεκριμενη παντοφλα μου που αμα την δει εξω την παιρνει, την κραταει στο στομα κ γυρναει γυρω γυρω..σαν τρελος..αλλες παντοφλες κ παππουτσια δεν πειραζει..αφου τις φορουσα, κ μολις ξαπλωνα κ τις εβγαζα επαιρνε τη μια αμεσως..
τωρα την εχει κανει καινουρια..:p χθες τις ειχα ξεχασει στο μπαλκονι κ μολις γυρισα σημερα βλεπω τη μια παντοφλα στη μεση του σαλονιου κ αυτος κοιμοταν στο κρεβατι του..:p

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Καλα ολα τρελαινονται με τις παντοφλες.

(Το μαλτεζ που εχουμε αν και ειναι του καναπε και ανεκπαιδευτο μολις μπει καποιος απο την οικογενεια αμεσως του φερνει μια παντοφλα να φορεσει!!!! )

Το μπασε σημερα εφαγε φαπες γιατι ενω κατουραει στην πανα του καμια φορα δεν ξερω πως του ερχεται και κατουραει αλλου.
Ασε που μασουλαει τα καλωδια που εχω. Ειδικα του μοντεμ που εχω και ειναι λεπτο το εκοψε αμεσως! Το βλεπω και λεω οχι ρε γμτ δεν θα εχω ιντερνετ. Και μετα θυμηθηκα οτι μπαινω ασυρματα απο των διπλανων..!!!

Αλλα εκανε και ενα κορυφαιο. Δεν ειχε νερο και διψουσε και πηρε με το στομα του το μπολακι και μου το εφερε! :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Να γίνονται ατυχήματα εκτός πάνας είναι απόλυτα λογικό κουτάβι είναι ακόμα!!! Τα καλώδια να τα προσέξεις γιατι με τους φορτιστές και τα καλώδια που δεν εχουν ρεύμα μικρό το κακό αν σου φάει κανένα μεγαλύτερο μπορεί να πάθει ηλεκτροπληξία το σκυλάκι...

Να πρόσέξεις και το θέμα με τις "φάπες" δεν είναι και ότι καλύτερο,,,,,:(:(:(

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Ναι το ξερω. Ειμαι της εκπαιδευσης με επιβραβευση και οχι με φαπες. Απλα μερικες φορες δεν ειναι κακο να του δινεις να καταλαβει οτι αυτο που εκανε δεν ηταν σωστο. :)