Καθαρόαιμα στο δρόμο

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δεν είπα αυτό. Δεν λέει δώσε μου να κάνω εκτροφή (κάποιες φορές γίνεται κι αυτό - νομιζω ότι είναι πιο καλό - τουλάχιστον πιο ελέγξιμο)

Απλά στους 10-12 μήνες ολοι ψάχνουν για γαμπρό - νύφη. Τους φαίνεται φυσιολογικό.
Αυτό εννοώ και εγώ Ντένις. Ότι θεωρούν πως σκύλος εκτροφής πρέπει μακροπρόθεσμα να ζευγαρώσει, μη πάει και χαράμι. Αν τον θέλαν για εκτροφή εξαρχής, με γεια τους και χαρά τους. Είναι στη δική σου κρίση αν θα το δώσεις ή όχι.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Συμφωνώ. Αλλά μια και μιλάμε για καθαρόαιμα και την πρόταση της γαλάζιο, εγώ πιάνω τους σκύλους εκτροφής.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ξέρεις τι γινεται με τους σκύλους εκτροφής ?
Απλά ''είναι καλός'' άρα ζευγαρώνει ... κι εμείς απλά λέμε ''ελάτε και σε καμιά έκθεση - και κάντε δυσπλασία ... κι ότι γίνει ... προς το παρόν πολλοί λένε οκ ... θα σου πώ σε κανα χρόνο ...

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε?

Όχι δεν ξέρω τι γίνεται με σκύλους εκτροφής ειδικά. Ίσα ίσα που μου είχε κάνει εντύπωση το ποστ σου για το πλήθος των ανθρώπων που τους φαίνεται φυσιολογικό να τα ζευγαρώσουν. Ίσως γιατί πίστευα ότι αν κάποιος απευθυνθεί σε εκτροφέα είναι πιο συνειδητοποιημένος.

Εσείς καλά κάνετε και τους λέτε για εξετάσεις και εκθέσεις κλπ. Αν δε το κάνουν?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Κρίμα για τα μελλοντικά αδέσποτα και τη φυλή λέω εγώ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί ο οποιοσδήποτε εκτροφέας να δώσει σκύλο σε άνθρωπο που σκοπεύει να τον ζευγαρώσει χωρίς να είναι εκτροφέας ο ίδιος.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Ότι η μακροπρόσθεσμη αγορά μόνο από εκτροφείς μπορεί να σταματήσει τα αδέσποτα (που πιστεύω ότι σε ένα βαθμό μπορεί να βοηθήσει). Και όπως είπε και ο Μάκης, ότι ίσως αυτοί που αγοράζουν από εκτροφέα καταλάβουν γιατί δεν πρέπει να τα ζευγαρώσουν.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Στατιστικά είναι καλύτερο, ναι, αλλά σε δεύτερη φάση που συζητάμε τώρα, είναι ΣΧΕΔΟΝ το ίδιο ...

Με συμφωνία (από όποιον το κάνει) ότι θα επιστραφεί το ζώο στον εκτροφέα αν είναι ανεπιθύνητο ή παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, εκμηδενίζεται σε πρώτο στάδιο η εγκατάλειψη του ίδιου του ζώου.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Γυρισα και εγωω. Εμενα ομως κανεις δε μου απαντησε. Λεμε οτι τα αδεσποτα δεν ειναι τοσο υγιη. Ωστοσο αν ενα αδεσποτο καταφερει να επιβιωσει χωρις εμβολια,πολυ φαι με καλαζαρ ου κατα 90% θα κολλησει δεν ειναι αποδειξη οτι ειναι γερο? Π.χ η δικια μου πανω απο διμηνο δεν την εβγαζε εξω. Μονο το οτι θα την καβαλουσε καποιος να την φακαμησει θα την αφηνε στον τοπο. Συν οτι μια ιωση θα της επανεφερε πιθανον τα βρογχικα της.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Γυρισα και εγωω. Εμενα ομως κανεις δε μου απαντησε. Λεμε οτι τα αδεσποτα δεν ειναι τοσο υγιη. Ωστοσο αν ενα αδεσποτο καταφερει να επιβιωσει χωρις εμβολια,πολυ φαι με καλαζαρ ου κατα 90% θα κολλησει δεν ειναι αποδειξη οτι ειναι γερο? Π.χ η δικια μου πανω απο διμηνο δεν την εβγαζε εξω. Μονο το οτι θα την καβαλουσε καποιος να την φακαμησει θα την αφηνε στον τοπο. Συν οτι μια ιωση θα της επανεφερε πιθανον τα βρογχικα της.
ποιος και που το είπε για να το διαβάσω γιατί μου ξέφυγε

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
κ
το προφίλ της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθαρόαιμων σκύλων που ζουν στον δρόμο λοιπόν, είναι σκυλιά αμφιβόλου καθαροαιμίας, ύποπτης προέλευσης και με μεγάλη πιθανότητα να εχουν προβλήματα χαρακτήρα (αφού μεγάλωσαν σε ένα άσχετο περιβάλλον στο οποίο ήταν βάρος) και υγείας (βλέπε σχετικά θέματα byb , puppy mills).
Εσυ πριν λιγο

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγώ στην θέση σου θα το κοίταγα

αν το αφήσεις μπορεί να γίνει χρόνιο

ΜΑΚΗΣ

το προφίλ της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθαρόαιμων σκύλων που ζουν στον δρόμο λοιπόν, είναι σκυλιά αμφιβόλου καθαροαιμίας, ύποπτης προέλευσης και με μεγάλη πιθανότητα να εχουν προβλήματα χαρακτήρα (αφού μεγάλωσαν σε ένα άσχετο περιβάλλον στο οποίο ήταν βάρος) και υγείας (βλέπε σχετικά θέματα byb , puppy mills).

xritaki

Λέμε ότι τα αδέσποτα δεν είναι τόσο υγιη

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα παρακαλέσω να παραμείνουμε εντός θέματος. Οι δημοσιεύσεις που είναι off topic θα διαγραφούν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι δημοσιεύσεις που πυροδοτούν τις στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις και δεν προσφέρουν στον γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.
Οι παρεξηγήσεις μεταξύ μελών καλό είναι να λύνονται με pm και όχι στη δημόσια συζήτηση.
Είναι κρίμα ΚΑΙ αυτό το θεμα να έχει την κατάληξη των προηγούμενων.