Καθαρόαιμα στο δρόμο

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αμα δεν ξαναφγραφεις μην ξαναγραψεις. Το δεν παλευεσαι τι το θες? Αν δεν καταλαβαινεις τι λεω οκ. Αν δε συμφωνεις παλι οκ. Αλλα στη επιχειρηματολογια μου -ακομα και αν ειναι λαθος- εχεις να αντιτεινεις δεν παλευεσαι? Μαλλον δε θες να καταλαβεις τι λεω. Εκτος αν εννοεις οτι τα επιχειρηματα μου ειναι τετοια που πεισθηκες και δεν εχεις κατι να ξαναγραψεις!!! αχαχαουχου
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=3173

θα ηθελα να δω την απαντηση σου σε αυτο που λεει καποιος που "την παλευει"

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Oχι.
Είσαι. Τίποτα δεν επιζεί ΑΦΟΥ νοσήσει.
Και αλλα πιο πριν. Τι θα πει τιποτα δεν επιζει ΑΦΟΥ νοσησει. Δεν επηζει απο πνευμονιες, ιωσεις, δεν υπαρχουν σκτυλια που μπορουν να ζησουν περισσοτερο καιρο με λεισμανιαση επειδη εχουν περισσοτερη αντοχη. Εγω σου λεω οτι καποα πιθανον και να μπορεσουν να το ξεπερασουν. Αν δεν υπαρχουν μπορει να υπαρξουν αν ΔΕΝ υπαρχουν για Λεισμανιαση θα υπαρξουν για αλλες. Η σχεση μικροβιων ξενιστων ειναι πολυδυναμη διαλεκτικη και πολυπαραγοντικη. Τα σκυλια των δρομων καθαροαιμα η ημιαιμα
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ τα ΜΙΚΡΟΒΙΑ χωρις τη ΒΟΗΘΕΙΑ εμβολιων. Οσα επιβιωνουν ειναι πιο δυνατα. ΟΤΙ ΝΟΣΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ. Βασικος νομος της Βιολογιας και της υπαρξης της ζωης.
Τα δικα μου τα ποστ τα διαβασες. Κανε κουοτε και απαντα νατι να λες αν την παλευω. Με επιχειρηματα οχι με προτασεις του τυπου ΠΟΤΕ ΟΛΑ ΤΙΠΟΤΕ. Η αν ειναι απαντα στη γαια Λυκαια
Διαλογο κανουμε. Οχι δεν παλευομαι!!! Τοπαρατσουκλι μου ειναι κατσαριδα. Γιατι ειμαι μελαχρινη και μπορω να συνεχισω εκει που οι αλλοι κλαταρουν !! :cool:

dina

Active Member
17 Ιουλίου 2008
26
0
Ανοίγω το θέμα: Κάποιος ψάχνει για σκύλο συγκεκριμένης φυλής. Του προτείνουμε καλό εκτροφέα και όχι πετ σοπ ή byb. Ωστόσο, ένα τέτοιο αδέσποτο καθαρόαιμο (υποθετικά μιλώντας) έχει βρεθεί στο δρόμο και φιλοξενείται σε καταφύγιο. Θεωρείτε σωστό να του προτείνουμε να το σκεφτεί? Θα ήταν καλό να πάρει αυτό το σκυλάκι? Για μένα είναι αυτονόητο. ΝΑΙ.
Καλησπέρα και από εμένα.
Απ'ότι είδα η συζήτηση έχει προχωρήσει πολύ, αλλά θα ήθελα να πω την άποψή μου σαν άνθρωπος που αγαπάει τα ζώα και όχι σαν ειδήμονας γιατί δεν είμαι. Πιστεύω λοιπόν ότι αν δεν ξέρεις καλά τον άλλον δεν μπορείς να του προτείνεις να πάρει αδέσποτο καθαρόαιμο. Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν τον σκύλο καθαρόαιμο, αψεγάδιαστο και με χαρτιά.

Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αργότερα αν βρεθεί κάποιος να του πεί ότι ο σκύλος του δεν είναι 100% καθαρός, έχει ένα ψεγάδι τάδε κλπ. κλπ. δεν θα τον πετάξει στο δρόμο ?:mad:

Αν δεν τους πειράζει που ο σκύλος δεν θα συνοδεύεται από pedigree κλπ. τότε ναι και εγώ συμφωνώ (να του το προτείνεις).
Όταν βρίκαμε τον Έκτορα αναρρωτιώμασταν, μήπως τον πετάξανε επειδή είναι ψηλός (και άρα ίσως όχι τόσο καθαρός) ή επειδή είναι αλήθωρος (δεν κάνω πλάκα είναι και μου αρέσει) που σημαίνει ότι έχει ψεγάδι.

Τι να πω "είναι τρελλοί αυτοί οι Ρωμαίοι"

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καταρχήν μια σωστή υιοθεσία αδέσποτου πρέπει να γίνει μετά από "ανάκριση" αυτού που το φροντίζει. Ιδιαίτερα όσον αφορά στα καθαρόαιμα. Τυπικά κανένα σκυλί χωρίς χαρτιά καθαροαιμίας δεν είναι καθαρόαιμο και αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο υποψήφιος "γονέας".
Υπ' όψιν, ακόμα έχω τηλεφωνήματα για τον Έκτορα. Τα καθαρόαιμα ΠΑΝΤΑ βρίσκεται κάποιος να τα πάρει τελικά - ό,τι κι αν λέμε εδώ. Εκτός αν είναι άρρωστα ή μεγάλα σε ηλικία.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Καλα το παιδι ειναι αυτο? θεος!!
Εγω παλι ρωταω ο εκτροφεας μπορει να μου εγγυηθει οτι το σκυλι δε θα παθει καρκινο η δε θα εμφανισει καρδιακα? Αν καποιος μου πει πως ναι θα τον θεωρησω αφελη το λιγοτερο. Αν καποιος πεταξει ενα σκυλο γιατι εχει ψεγαδι τοτε καλο ειναινα μην παρει σκυλο. Ειναι ο ιδιος τυπος ανθρωπου που θα πεταξει το σκυλι επειδη δεν του προστατευσε το σπιτι. Αυτο με το καθαρο και τα προτυπα φυλης και η εμμονη με ξενιζει. Ειπαμε να εκτρεφουμε καθαροαιμα να ειμαστε σωστοι αλλα μην το κανουμε και αρια φυλη το θεμα. Δεν ειναι θεοι οι εκτροφεις και μπορει να εγγυηθουν σε θεματα μορφολογιας και δυσπλασιων αλλα τι θα πει αψεγαδιαστο και υγιες?

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Το αδέσποτο, έχει μέσο όρο ζωής 3 χρόνια.

Το οικόσιτο, σαφώς παραπάνω είτε είναι ημίαιμο, είτε καθαρόαιμο.

Η θεωρία που θέλει τα αδέσποτα να είναι πιο υγιή, τουλάχιστον απέναντι σε κληρονομικές ασθένειες, δοκιμάζεται σκληρά απέναντι στην πράξη που θέλει τα αδέσποτα να είναι σαφώς πιο εκτεθειμένα σε ασθένειες, οι οποίες κατά κανόνα είναι θανατηφόρες. Η εντύπωση που έχουμε (και έχει λογική), ότι το αδέσποτο προσέχει στο δρόμο και είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε τροχαίο ατύχημα, δεν έχει σχέση με ημιαιμία ή καθαροαιμία. Όποιο κουτάβι επιβιώσει στο δρόμο, επιβίωσε γιατί έμαθε να προσέχει τα αμάξια. Όποιο δεν έμαθε, δεν επιβίωσε.

Το αδέσποτο (είτε ημίαιμο είτε καθαρόαιμο) που ζει σαν τροφοσυλλέκτης, απ' όπου και αν συλλέγει τη τροφή του, είναι λογικά χαμηλότερης ποιότητας απο αυτή που θα έχει ο σκύλος που ζει με ιδιοκτήτη, τις πιο πολλές φορές τουλάχιστον.

Τα σκυλιά που θα καταλήξουν στο δρόμο, είναι χαρισμένα, αγορασμένα απο τη ΧΕ ή κουτάβια που έφερε ο πιτσιρικάς σπίτι γυρνώντας απο το σχολείο.

Οι πιθανότητες να βρεθεί σκυλί απο εκτροφέα στο δρόμο είναι απειροελάχιστες.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Το αδέσποτο, έχει μέσο όρο ζωής 3 χρόνια.
Δεν ειναι θεμα κληρονομικο αλλα περιβαλλοντος. Το ιδιο ζωο σε συνθηκες σπιτιου μπορει να φτασει τα 15-17. Οπως και ο ανθρωπος στη φυση φτανουμε 40 στην ευρωπη ο μ.ο ειναι 78 -τον ριχνετε οι αντρες που τα κακαρωνετε πιο γρηγορα-.

Η θεωρία που θέλει τα αδέσποτα να είναι πιο υγιή, τουλάχιστον απέναντι σε κληρονομικές ασθένειες, δοκιμάζεται σκληρά απέναντι στην πράξη που θέλει τα αδέσποτα να είναι σαφώς πιο εκτεθειμένα σε ασθένειες, οι οποίες κατά κανόνα είναι θανατηφόρες.
Γιατι. Το ενα επικουρει το αλλο και δεν αντιτιθεται. Οταν εισαι εκτεθειμενος σε αθενειες σημαινει οτι μονο αν εισαι ανθεκτικος και "ανοσολογικα θωρακισμενος" απεναντι σε αυτες επιβιωνεις. Στο σπιτι κανεις εμβολια αρα επιβιωνουν ολα ανεξαρτητως γενετικων προδιαγραφων.

Η εντύπωση που έχουμε (και έχει λογική), ότι το αδέσποτο προσέχει στο δρόμο και είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε τροχαίο ατύχημα, δεν έχει σχέση με ημιαιμία ή καθαροαιμία. Όποιο κουτάβι επιβιώσει στο δρόμο, επιβίωσε γιατί έμαθε να προσέχει τα αμάξια. Όποιο δεν έμαθε, δεν επιβίωσε.
Εννοειτε,αλλα επειδη ειχαμε παρεξηγησεις και το θεμα ηταν καθαροαιμα στο δρομο επικεντρωθηκα σε αυτα. Ακριβως η μαγικη λεξη ειναι μαθαινει η αλλιως προσαρμοζεται. Αυτα που μαθαινουν πιο γρηγορα επιβιωνουν πιο ευκολα. Αρα παιζει αυτα που επιβιωνουν να ειναι και τα πιο ""εξυπνα"". Βαζω δυο εισαγωγικα γιατι η αναλυση εξυπναδα θελειι 8 φορυμ οχι ενα ποστ.
Ολα αυτα που λες Τζορτζ ειναι επιχειρηματα του γιατι τα σκυλια των δρομων εχουν μεγαλες πιθανοτητες να ειναι ανθεκτικα. Το σκυλι που αντι για 3 επιβιωςε 5 χρονια στους δρομους, αν το παρεις στο σπιτι καιι το φροντισεις παιζει να γινει μαθουσαλας!!! Αν τα καταφερε στα αλωνια σκεψου τι θα κανει στα σαλονια

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Eγω θα ηθελα παντως να μας πουν οι εκτροφεις τι κοιτανε για διασταυρωση σκυλου. Να καταλβω πως μποροθνε να διασφαλισουν τα σκυλια απο ασθενειες και δει γενετικες.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κοίτα εδώ

http://www.working-dog.eu/dogs-details/37298/Balou-vom-Silberblick

Αυτό είναι το pedigree ενός πολύ γνωστού σκύλου.

Ασε το mouse πάνω σε κάθε όνομα σκύλου και θα δείς κάποια στοιχεία, ένα από αυτά ειναι αυτό που αναφέρεται σαν HD - είναι η δυσπλασία του ισχύου. Πήγαινε πίσω - χτύπα όσα σκυλιά θές και κάνε το ίδιο. Αν κάνεις αυτό σε μερικά pedigree συγγενικών σκύλων του Balou πχ, και δείς και τί γίνεται με κάποια παιδιά του, έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα του τί θα γίνει, αν ζευγαρώσεις την σκύλα σου με αυτόν τον σκύλο, πόσες δηλαδή πιθανότητες έχει να δώσει έναν απόγονο με δυσπλασία.

Αυτό είναι η μισή δουλειά. Αν έχεις τις ίδιες πληροφορίες για την σκύλα σου, έχεις πλήρη εικόνα και πράττεις ανάλογα. Αν δεν έχεις, μαζεύεις όσες πιο πολλές μπορείς, πάλι με τον ίδιο τρόπο ...

Σε όλα αυτά παίζει ρόλο και το είδος του ζευγαρώματος, αν είναι δηλαδή πολύ κοντινή συγγενεια 2 σκύλων που δεν είναι αυτοί οή οι πρόγονοί τους πολύ καθαροι, αυξάνεις δραματικά τις πιθανότητες να έχεις πρόβλημα.

Αν έχεις κάνει αυτά, έχεις καλύψει το θέμα της ασθένειας αυτής, ΠΡΙΝ δοκιμάσεις ένα ζευγάρωμα. Στην θεωρητική περίπτωση που δείς ικανό ποσοστό δυσπλασικών σκύλων στους απογόνους της σκύλας σου, το οποίο ειναι ανεξήγητο από το pedigree της, την κόβεις από την αναπαραγωγή.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για άλλες ασθένειες, ανάλογα την φυλή και τις πληροφορίες που έχεις για αυτήν.