Καθαριότητα (άσχημη μυρωδιά κουταβιού)

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
Καλησπέρα παιδιά εδώ και μια βδομάδα έχω ενα βέλγικο ποιμενικό θηλυκό ειναι 2 μηνών το έχω μέσα στο σπίτι.έχω το εξής πρόβλημα ( συγνώμη αν έχει γίνει πάλι αυτο το θέμα αλλα τα βρίσκω λίγο περίπλοκα αυτα τα φόρουμ δεν ξέρω πολλά!!,ελπίζω να είμαι σωστό τόπικ) το σκυλάκι μυρίζει πολύ άσχημα την δευτέρα έκανε το πρώτο εμβόλιο έβαλε μια αμπουλίτσα σε αλοιφή και πήρε το χαπάκι για να σκουλίκια. ο γιατρός μου είπε μετα απο 3 μερες κάντο μπάνιο...και πήρα και αλλον έναν μου είπε μετά απο μια βδομάδα. και έχω μπερδευτεί παλιά που είχα και άλλα σκυλιά θυμάμαι στην αρχή δεν τα έκανα καθόλου μπάνιο οσο ήταν κουτάβια αλλα δεν με ενοχλούσε και η μυρωδιά! αυτή εδώ μυρίζει πολυ ρε παιδι μου :) πήρα αυτα τα μαντιλάκια αλλα τίποτα δεν φεύγει η μυρωδια είδα εδώ λετε κατι αυγά να κανω μασαζ δεν τα πολυ κατάλαβα να πω την αλήθεια μπορείτε να με βοηθήσετε τελικά ποτε να την κάνω μπανιο μηπως φύγει αυτη η δυσοσμία! ευχαριστώ

Φιλικά,
Αγγελος

Last edited:

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Εμενα ο κτηινιατρος μου ειχε πει να μην τον κανω μπανιο μεχρι να τελειωσει τα εμβολια. Μεχρι τοτε τον καθαριζα με εναν ειδικο αφρο για κουταβια και του εβαζα ενα σπρευ που ειναι για το τριχωμα και μυριζει και πολυ ωραια!! Ψαξε στα πετ σοπ, ολο και κατι θα βρεις.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Απορώ πως γιατρός είπε κάτι τέτοιο.., μετά τα εμβόλια το σκυλί απαγορεύεται να βραχεί για τουλάχιστον πέντε ημέρες..

Μωρομάντηλα!!

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
:) <-- είμαι link
χαχα ρε συ το σπίτι με ένα σφουγγάρισμα που ρίχνω παλεύεται η μικρή δεν παλεύεται ουτε αγκαλιά δεν την παίρνεις μόνο με την μάσκα που έχω για τις πορείες!!τι να κάνω να την σφουγγαρίσω?? η να της βάλω πάνω της το glade?:pκαι κάθε φορά που κουνιέται να αμολάει και μία???χαχαχαχ

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις.Φίλε/η kango1 και εγώ απορώ αλλα εκείνη την στιγμή να σου πω την αλήθεια δέν έδωσα βάση Μεγάλε Μπιλι ο σκύλος μυρίζει,αλλα μυρίζει πολύ! γιατί όταν το έφερνα και σπίτι έκανε πολλούς εμετούς έκανα οτι μπορούσα με τα μωρομάντηλα και με μια βούρτα για μωρά βρεγμένη με νεράκι αλλα έχει έντονη μυρωδιά.θα κάνω λίγο υπομονή ακομα μέχρι να κάνει και τα επαναληπτικά τι να κάνω

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όταν ο σκύλος βρέχεται με λίγο νερό μυρίζει πιο πολύ!Μυρίζει τομάρι...

Για να μην μυρίζει ή μην τον κάνεις τίποτα ή κάντον μπάνιο κανονικό να φύγει η μυρωδιά της τομαρίλας/κουταβίλας...

Επειδή όμως είναι ακόμα μικρό καλύτερα να μην τον κάνεις μπάνιο και να κάνεις λίγο υπομονή κάποιες x μέρες...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
χαχα ρε συ το σπίτι με ένα σφουγγάρισμα που ρίχνω παλεύεται η μικρή δεν παλεύεται ουτε αγκαλιά δεν την παίρνεις μόνο με την μάσκα που έχω για τις πορείες!!τι να κάνω να την σφουγγαρίσω?? η να της βάλω πάνω της το glade?:pκαι κάθε φορά που κουνιέται να αμολάει και μία???χαχαχαχ
:p
Και το μυλοξιδο παντως κανει δουλειά.

Βαζεις σε μια λεκανη ζεστο νερακι, ριχνεις και περιπου 100ml μυλοξιδο παιρνεις και ενα vetex και την αρχιζεις στο τριψιμο. Το μυλοξιδο μυριζει σαν σαμπουάν.

Μετα, της πασπαλιζεις και με μια αμπουλα βανιλιας (αυτη η σκονη στο λευκό πλαστικό μπουκαλακι που βαζουμε στα γλυκα) και μυριζει σαν κέϊκ ο κουταβος.

Προσεχε ομως γιατι μπορει να μην τη δεχεται το δερμα της την βανιλια και να ξυνεται. Η δικια μου δεν εχει προβλημα.

*την αμπουλα αφου στεγνωσει ο σκυλος γιατι μπορει να σου βγει πράσινη αν ειναι νωπη. Το χω παθει και κυκλοφουσα καμια βδομαδα με πρασινο λαμπραντορ...

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Το μπάνιο επιτρέπεται μετά απο 5 μερες από το εμβόλιο. Εγώ την έπλυνα κανονικά με σαμπουάν για σκύλους και η μυρωδιά έφυγε μετά το δεύτερο μπάνιο. Την πλένω πάντοτε βράδυ μετά την τελευταία της βολτα για να στεγνώσει καλά και να μην κρυώσει.

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Εμένα κανείς δε μου είπε να περιμένω πεντε μέρες μετά το εμβόλιο για το μπάνιο! Κανονικά τον έκανα μπάνιο στην περίοδο του εμβολιασμού! :( Τ ο μόνο που μου είπαν ήταν να μην τον κάνω μπάνιο 3 μέρες πριν και 3 μέρες μετά το ψέκασμα για τους ψύλλους (σημειωτέον ότι τον βρήκα σε ηλικία 2.5 μηνών)

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
Καλημέρες παιδιά λοιπόν να πάω να πάρω μυλόξιδο? η να το κάνω μπανάκι??το σκυλάκι μου το δώσανε απο μία γέννα.απλά να ξανατονίσω οτι έχει κάνει μόνο το πρώτο εμβόλιο δνε έχει κάνει τα επαναληπτικά.Ευχαριστώ παιδια πολύ καλό Σ/Κ.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ο εκτροφέας θα μπορούσε να σε συμβουλεύσει καλύτερα απ' όλους με ένα τηλεφωνάκι.

Άλλαξε κτηνίατρο, για αρχή πήγαινε στο δεύτερο που τον πήρες τηλέφωνο.

Καλώς ήρθες, να χαίρεσαι την κουτάβα.

Ρίξε μας και καμιά φωτο :)

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Βαλες μας καμία φωτο.πάρε σαμπουαν σε μορφή ταλκ θα μυρίζει υπέροχα.καλώς ήρθες

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μπορώ να θυμηθώ αν το έχουμε συζητήσει και παλαιότερα.....

Γιατί όμως δεν επιτρέπεται σε ένα κουτάβι πριν την ολοκλήρωση των εμβολίων του να το κάνουμε μπάνιο;

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μπορώ να θυμηθώ αν το έχουμε συζητήσει και παλαιότερα.....

Γιατί όμως δεν επιτρέπεται σε ένα κουτάβι πριν την ολοκλήρωση των εμβολίων του να το κάνουμε μπάνιο;
Η σωστοτερη διατυπωση ειναι οτι ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ το μπανιο γιατι ο οργανισμος του ειναι ηδη ταλαιπωριμενος μετα το εμβολιο και πολλες φορες οι απειροι κατοχοι δεν μπορουν παντα να εξασφαλισουν οτι το κουταβι θα στεγνωσει καλα και δεν θα κρυωσει
Ειναι η πιο δυσκολη περιοδος για το κουταβι , μια και πρεπει να ζεσταθει μονο του μακρια απο την μανα του και την τοκετο-ομαδα
Θελει λοιπον προσοχη