Καθαριότητα (άσχημη μυρωδιά κουταβιού)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Γενικά τα ποδαράκια τους έχουν μια μυρωδιά...όπως και κοντά στα αυτιά τους. Είναι μια χαρακτήριστικη μυρωδιά που αν γίνει δυσάρεστη ανησυχείς...αλλιώς είναι όλα καλά. Εγώ ειδικά για τη μυρωδιά ανάμεσα σε αυτί κ μάγουλο τρελαίνομαι!
Το δικό μας σύστημα είναι :σε ένα βαποριζατέρ ζεστό νερό,μήλοξίδο (3 προς 1) και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα ή εύκαλυπτο. Η μυρωδιά καθώς και οποιαδήποτε μυρωδιά εξαφανίζεται και για 2 μέρες είναι άοσμο τελείως το παιδί.
Σαμπουάν μια φορά το δίμηνο και πολύ είναι...περισσότερο για να μαλακώσει το τρίχωμα το κάνουμε...
Στη μεγάλη μπόχα ή στην έντονη λάσπη,μπάνακι σκέτο με ζεστό νεράκι και μόλις στεγνώσει λίγο ταλκ στα χέρια μου και μασάζ... για πολλές αγκαλιές λέμε!!!!!

• Like
Reactions: Aslan and Morian

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
@haviharakennel δεν έχω πλύνει πότε το δικό μου, μόνο μωρομάντηλο στα πατουσάκια και βούρτσιμα για την απομάκρυνση της νεκρής τρίχας και μυρίζει τόσο υπέροχα που στην κυριολεξία μπίζω την μύτη μου μέσα στο τρίχωμά του και ευχαριστιέμαι να μυρίζω με τις ώρες! :D

@vrmode αυτό ακριβώς ήθελα να πω παραπάνω αλλά βαριόμουν να το γράψω :)
@Morian, δεν είπα όλα τα σκυλιά αλλά τα μακρύτριχα. Υπάρχουν σκυλιά που αυτοκαθαρίζουν το τρίχωμά τους και σκυλιά που απαιτούν συχνότερο μπάνιο. Εξάλλου ακολουθώ τις οδηγίες των εκτροφέων των σκυλιών μου, κάτι παραπάνω ξέρουν και αυτοί...

• Like
Reactions: ghelly and Morian

Giannaros

New Member
27 Ιανουαρίου 2016
2
1
41
Η ρατσα οπως λες,εχει σημασια.Η μυρωδια που αναδυεται απο μερικες φυλες ειναι εντονοτερη σε σχεση με αλλες.Αλλα σκυλια παλι,δεν μυριζουν σχεδον καθολου και ειναι τετοια η φυση τους που θελουν να κρατιουνται καθαρα και ενιοτε αυτοκαθαριζονται.
Ειναι μαλτεζ με πεκινουα.... Δεν γινεται οταν το παω βόλτα και λερωνωνται τα ποδια του να μην το πλένω.... μεσα στο σπιτι το έχω θα μου τα κανει όλα σισκατα!!!!

• Like
Reactions: Beyond Wonderland

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ειναι μαλτεζ με πεκινουα.... Δεν γινεται οταν το παω βόλτα και λερωνωνται τα ποδια του να μην το πλένω.... μεσα στο σπιτι το έχω θα μου τα κανει όλα σισκατα!!!!
Οπότε εν προκειμένω μιλάμε για εν δυνάμει μακρύτριχο.
Κοιτα να δεις τι γίνεται όμως, το διαρκές καθάρισμα/πλυσιμο επηρεάζει τα λιπίδια του δέρματος και μπορεί όντως να προκαλέσει τετοια ζητηματα. Οι φυλές αυτές θέλουν πλύσιμο ανά 15 περίπου μέρες (ανάλογα και τη δραστηριότητα) αλλά καθημερινά με το χτένισμα φροντίζουμε να απομακρύνονται τα σκουπιδάκια κλπ.
Καλώς ή κακώς όταν αποκτάς σκύλο, κάνεις παραχωρήσεις στο θέμα της απολυτης καθαριότητας. Και εσύ μεταφέρεις μικρόβια και με τα πόδια και με τα χέρια σου και με τα ρούχα σου.... δεν κάνεις ντους στην αυλή και μετά μπαίνεις.