Μετά από 10 μέρες συμβίωσης, μπορώ να γράψω και κάποιες εντυπώσεις.
Η Κίρκη ήταν στην αρχή πολύ φοβισμένη. Οι δύο γάτοι μας ήταν επίσης ανήσυχοι, αλλά δεν έγινε κανένα θερμό επεισόδιο. Εν τω μεταξύ, αρχίζουν να συνηθίζονται μεταξύ τους, και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα παίζουν μαζί.
Η σχέση της με τα παιδιά είναι άψογη. Κοιμάται ανάμεσά τους χαλαρωμένη και χαίρεται όταν τα βλέπει.
Με την γυναίκα μου είναι κολλητές. Ειδικά στην αρχή, όταν άρχισε να ξεψαρώνει, ήταν εντελώς προσκολλημένη πάνω της. Με τις μέρες, άρχισε να παίρνει τα πάνω της και ξεκόλλησε λίγο.
Αυτό που είναι ανεξήγητο είναι η σχέση της με μένα. Την πρώτη φορά που έφαγε κάτι, το έφαγε από τα χέρια μου. Ήταν συμμαζεμένη μεν συνολικά, αλλά είχε την ίδια συμπεριφορά απέναντι σε όλους.
Τώρα όμως με φοβάται! Γαβγίζει όταν μπαίνω στον χώρο και δεν με πλησιάζει ποτέ. Η στάση μου ήταν πάντα προσεκτική και τρυφερή, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω την δικιά της.
Πριν δυό μέρες, μετά την πάροδο μιας βδομάδας από τον εμβολιασμό, την πήγαμε και βόλτα στο κοντινό πάρκο, όπου υπάρχει και κλειστός χώρος για σκυλιά. Μέσα στην τρελή χαρά η Κίρκη, φιλικότατη με τα άλλα σκυλιά και κοινωνικότατη.
Την πρώτη φορά είχαμε ένα θέμα με το λουράκι, αλλά το ξεπεράσαμε πια.
Είναι αρκετά χοντροκέφαλο ζώο, με έντονη προσωπικότητα. Απολαμβάνει τον κήπο μας, και δεν κάνει καμία προσπάθεια να βγει στον δρόμο.
τρώει λίγο και πάει για πιπί στον κήπο. Κανά δυό φορές έκανε τα κακά της πάνω σε μια φλοκάτη στο παιδικό δωμάτιο, αλλά δεν νομίζω να το συνεχίσει, όταν θα βγαίνει συχνά βόλτα.
Το μόνο μυστήριο σημείο είναι πια η στάση της απέναντί μου. Ο γιατρός υποστηρίζει ότι πρέπει να έχει κάποια τραυματική εμπειρία με κάποιον μεγαλόσωμο άνδρα, και πρέπει να το ξεπεράσει. Δεν το συζητήσαμε με τον κ. Στέλιο, αλλά υποπτεύομαι ότι ήταν ήδη σε κάποια οικογένεια, όπου δεν πέρασε και πολύ καλά.
Επέλεξα να κρατηθώ στο περιθώριο κατ' αρχήν, μέχρι να με συνηθίσει. Δεν αντιδρώ στα γαβγίσματα, και από τότε άρχισε να είναι πιο ήρεμη.
Έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε; Κάνω καλά να μην πλέκω στα πόδια της για την ώρα;