Κάποια πραγματα δεν αλλάζουν...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αλλα γιατι να μην ζευγαρωσουν δυο καλα και υγιή σκυλια, εφοσον γνωριζουμε αρκετους που θα υιοθετουσαν ενα, και πληρουν τις προυποθεσεις ωστε να ειναι το σκυλακι ευτυχισμενο και ασφαλες;
Και η δικια μου ΗΜΙΑΙΜΗ σκυλα ειναι υγιεστατη.
Επρεπε να ζευγαρωσει?;)
Δοξα τον Μεγαλοδυναμο αδεσποτα υπαρχουν απειρα στα καταφυγια κ τους δρομους.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αν δεν είναι εκτροφείς? Για τον ίδιο λόγο που εγώ δε δημοσιεύω ακαδημαϊκά άρθρα στα μαθηματικά: είμαι άσχετη και δεν είμαι μαθηματικός. Οι μη εκτροφείς δεν έχουν τις γνώσεις, ούτε έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις στα σκυλιά τους και με τα μυαλά που κουβαλάνε προφανώς και δε γνωρίζουν τους προγόνους τους. Επομένως τα υποτιθέμενα "υγιή" σκυλιά προς ζευγάρωμα δεν γνωρίζουμε καν αν είναι όντως υγιή. Και αν ο υποθετικός σου ΒΥΒ γνώριζε ότι πληρούσαν τις προϋποθέσεις δε θα ήταν ΒΥΒ αλλά εκτροφέας.

Επιπλέον με τα τόσα αδέσποτα που υπάρχουν θα ήταν καλύτερα οι άσχετοι φιλόζωοι που θέλουν να υιοθετήσουν σκυλάκι που θα ζήσει μαζί τους ευτυχισμένο και ασφαλές, να πάνε σε κανα καταφύγιο να κάνουν και κανα καλό. Διότι άσχετοι είναι οπωσδήποτε αν αποταθούν στον υποτιθέμενο ΒΥΒ.

Εν κατακλείδι, μπορεί να φαίνονται όλα εύκολα περί εκτροφής σκυλιών, δεν είναι όμως. Το γεγονός ότι πρόκειται για σκύλους και όχι για ανθρώπους δε σημαίνει ότι τα πράγματα είναι απλά. Και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να απαγορευτούν τα ζευγαρώματα από μη εκτροφείς και να επιβάλλονται αυστηρές ποινές.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Αυτοί που θέλουν να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι αμφιβολου προελέυεως, ας πάρουν ένα αδεσποτάκι!

Ρίξε μια ματιά σε ΑΥΤΟ το θέμα!
Η απαντηση του Xotikouli παραληγο να με μπλεξει ακομα περισσοτερο:

"...α) Ναι, όντως τα σκυλάκια μας έχουν ορμές (και μόνον-όχι ανάγκη για σύντροφο. ΔΕΝ είναι άνθρωποι!). Και είναι στη φύση τους να ζευγαρώνουν. Σύμφωνα με αυτή τη φύση τους λοιπόν θέλουν να ζευγαρώνουν 2 φορές το χρόνο. Ακόμα και αυτοί που είναι υπέρ του ζευγαρώματος, θα το έκαναν 2 φορές το χρόνο? Μαντεύω πως 99% όχι. Άρα εναντιονώμαστε στη φύση τους εκ των πραγμάτων. Τι μένει λοιπόν? Να τα προστατέψουμε από τις παρενέργειες που προκύπτουν... (βλ. πυομήτρα) Δηλαδή? ΣΤΕΙΡΩΣΗ!!!..."

..αλλα καθαρισε η Rottie αμεσως μετα, γιατι πολες φορες ενω γνωριζουμε κατι, δεν κανουμε τον απαραιτητο συνδιασμο ωστε να βγει συμπερασμα...

"...Λοιπόν σχετικά με το ζευγάρωμα και την αναπαραγωγή σκύλων…
Πολλοί δεν γνωρίζουν το εξής:
Αν θέσουμε ως δεδομένο ότι τα σκυλιά προέρχονται από του λύκους, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν το γεγονός ότι στην φύση ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ζευγαρώσουν όλα τα άτομα μιας αγέλης.
Στην αγέλη υπάρχει το κυρίαρχο ζευγάρι (τα υπ’ αριθμόν 1 αρσενικό και θηλυκό), και μόνο αυτά ζευγαρώνουν και αναπαράγονται. Κανένας άλλος λύκος. Αν κάποιος άλλος, ο οποίος βρίσκεται χαμηλότερα στην ιεραρχία, επιχειρήσει να ζευγαρώσει, διώχνεται από την αγέλη.
Αυτό γίνεται για να διαιωνιστεί το είδος με όσον το δυνατόν πιο δυνατά και υγιή ζώα. Πρόκειται για φυσική επιλογή...."

Και ξαναλεω εγω λοιπον, καποιος θελει ενα σκυλο για συγκεκριμενη πιθανον εργασια. Δεν θελει να αγορασει για τον οποιοδηποτε λογο, αλλα θελει πιθανον και μια συγκεκριμενη ρατσα. Αν οι συνθηκες κατσουν, και βρεθει ο σκυλος - οι αντιστροφα - αν μαζευτουν οι ενδιαφερομενοι και γινει τελικα το ζευγαρωμα μεταξυ δυο ελεγμενων σκυλων, ειναι τοσο κακο; Καταλαβαινω φυσικα 1ον το προβλημα που αντιμετοπιζουν τα αδεσποτακια - και 2ον οτι υπαρχουν και ανθρωποι που αυτη ειναι οι δουλεια τους και την κανουν (ισως) σωστα.
Για να μιλαω και με γεγονοτα, στη δικη μου περιπτωση εχω:
την Κιρκη (11 χρονων), η οποια ξεφυτρωσε πισω απο ενα δεντρο, στο οποιο στοχευα να ελαφρωσω την κυστη μου.
2ο τον Σπιθα (1,5 ετους), που γεννησε η Bianca η σκυλα της ξαδελφης μου, την 1η κιολλας φορα που βρεθηκε σε οιστρο απο ατυχημα, λογο της παραβιασης του φραχτη ενως περαστικου Laverack. Ο στοχος ηταν να στειρωθει αφου περναγε μια φορα κανονικα την περιοδο της.
την Amirah (3,5 μηνων), που δεν γνωριζω για πιο λογο εγινε το ζευγαρωμα, αλλα προερχεται απο δυο καθαροαιμους Γερμανικους Ποιμενικους, καθαρο ιστορικο απο δισπλασιες κλπ, και πολυ καλους χαρακτηρες.
Η Amirah λοιπον εγινε μελος της οικογενειας γιατι απο μικρο παιδακι ειχα παθος με τους γερμανικους ποιμενικους, αλλα λογο του οτι δεν συμφωνω με το εμπορι σκυλων - δεν μπηκα ποτε στην διαδικασια να αγορασω ενα. Βρεθηκε στο δρομο μου ομως απο γνωστο, και αρπαξα την ευκαιρια να αποκτησω ενα καθαροαιμο γερμανικο ποιμενικο, χωρις να καταπατησω αυτο που πιστευω. 28 χρονια που περιμενα να γινει αυτο, με κατατασει στους κακους ή τους καλους;

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Και η δικια μου ΗΜΙΑΙΜΗ σκυλα ειναι υγιεστατη.
Επρεπε να ζευγαρωσει?;)
Δοξα τον Μεγαλοδυναμο αδεσποτα υπαρχουν απειρα στα καταφυγια κ τους δρομους.
Συμφωνω απολυτα σε αυτο. Και η Kirki την πατησε ακριβως οπως η Bianka (γραφω την ιστορια λιγο πιο πανω) και ετρεξα να της κανω την ενεση για να μην μεινει εγκυος. Δεν λεω οτι αντε γιουργια "ζευγαρωστε γιατι χανομαστε"... Υπαρχουν ομως καποιοα καλα σκυλια, και μιλαω για καθαροαιμα, που θα μπορουσαν να ζευγαρωσουν και υπο την επιβλεψη υπευθυνων ατομων και με καλο προγραματισμο να αποκτησουν σκυλο καποιοι που, δεν εχουν - δεν θελουν - δεν "οτι"... - να πληρωσουν. Εξακολουθω να μην μπορω να βρω κατι λαθος σε αυτο. Αν υπαρχει κατι αλλο που δεν μου κοβει, παρακαλω να μου το εξηγησετε.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
την Κιρκη (11 χρονων), η οποια ξεφυτρωσε πισω απο ενα δεντρο, στο οποιο στοχευα να ελαφρωσω την κυστη μου.
Την υιοθέτησες! μπράβο σου!

2ο τον Σπιθα (1,5 ετους), που γεννησε η Bianca η σκυλα της ξαδελφης μου, την 1η κιολλας φορα που βρεθηκε σε οιστρο απο ατυχημα,

Τα υπόλοιπα κουταβάκια? υιοθετήθηκαν? ολά πήγαν καλά?

την Amirah (3,5 μηνων), που δεν γνωριζω για πιο λογο εγινε το ζευγαρωμα, αλλα προερχεται απο δυο καθαροαιμους Γερμανικους Ποιμενικους, καθαρο ιστορικο απο δισπλασιες κλπ, και πολυ καλους χαρακτηρες.

Από εκεί τα άλλα σκυλάκια? δόθηκαν χωρίς κέρδος για υιοθεσία και είναι εντάξει???

Προσπαθώ να καταλάβω τη λογική του ζευγαρώνω επειδή είναι υγειές το σκυλί μου έτσι? τα κάνω δώρο τα κουτάβια? τα έχω παραγγελία? γιατί??? απορία έχω...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν κι ακόμα δύο link!1, 2!

Aν είναι διατεθημένος κάποιος να τα κάνει όλα αυτά, και να ασχοληθεί σοβαρά και έχει και τόσα λεφτά, ας τα χαρίζει τα κουτάβια!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ένα πράμα είναι η άγνοια, Κίρκη. Καλό όμως είναι να έχει κανείς γνώση της αγνοίας του....

Σκέψου το Σωκράτη....μέγας φιλόσοφος και ΠΟΛΥ σοφός....

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Αυτό ρωτάω foibo για ποιό λόγο να ζευγαρώνεις το απόλυτα υγειές σκυλί σου με ένα άλλο απόλυτα υγειές όπως αναφέρθηκε και απο μεγαλοψυχία τα χαρίζεις τα κουτάβια? τότε γιατί να υποβληθεί το θηλυκό σε αυτή τη διαδικασία? και μην ακούσω τα περί μητρότητας τωρα...:p Και μια ερώτηση! όχι πως με ενδιαφέρει αλλά για να καταλάβω! αν η δικιά μου είναι υγειέστατη και χωρίς δυσπλασιες κλπ εγγυάται κανένας την υγεία των μικρών δεδομένου ότι προέρχεται απο puppy mill???

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
αν η δικιά μου είναι υγειέστατη και χωρίς δυσπλασιες κλπ εγγυάται κανένας την υγεία των μικρών δεδομένου ότι προέρχεται απο puppy mill???
Όχι!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Την υιοθέτησες! μπράβο σου!

2ο τον Σπιθα (1,5 ετους), που γεννησε η Bianca η σκυλα της ξαδελφης μου, την 1η κιολλας φορα που βρεθηκε σε οιστρο απο ατυχημα,

Τα υπόλοιπα κουταβάκια? υιοθετήθηκαν? ολά πήγαν καλά?

Από εκεί τα άλλα σκυλάκια? δόθηκαν χωρίς κέρδος για υιοθεσία και είναι εντάξει???

Προσπαθώ να καταλάβω τη λογική του ζευγαρώνω επειδή είναι υγειές το σκυλί μου έτσι? τα κάνω δώρο τα κουτάβια? τα έχω παραγγελία? γιατί??? απορία έχω...
Σου ειπα και πριν οτι δεν ξερω πως εφτασαν στο να τα ζευγαρωσουν. Ωστοσο τα υπολοιπα ειναι ενταξη, σε σωστα ατομα, το εψαξε πολυ για να δωσει ο ανθρωπος. Εγω τον γνωρισα πριν 6-7 μηνες περιπου, αλλα οι κοινοι γνωστοι που ειχαμε περασαν απειρες ανακρισεις εξ αιτιας μου. Τους ειχε τρελανει στην ερωτηση , "τι τυπος ειναι αυτος, και δεν ξερω - να του τη δωσω; - θα την προσεχει, ειναι καλος, ειναι τονα ειναι ταλλο;;;; ". Αυτοι που εγγυηθηκαν για εμενα με γνωριζουν περιπου 10 χρονια σε προσωπικο και επαγγελματικο επιπεδο. Δεν λεω σε καμια περιπτωση να γινονται πραματα στην τυχη. Π.χ, εγω θα ζευγαρωνα την Amirah αν ηξερα οτι ειναι 100% υγιης, δεν εχει παρουσιασει προβληματα, εχει περασει γονιδιακα test για ασθενειες δισπλασιες τζατζαλα, ματζαλα, test χαρακτηρα κλπ.. Επισης οτι υπαρχουν τουλαχιστον 10 ατομα, που γνωριζω προσωπικα και εμπιστευομαι, να υιοθετησουν ενα κουταβι. Εμπιστευομαι σημαινει οτι εχουν ή ειχαν τουλαχιστον ενα σκυλο. Γνωριζα τον σκυλο. Ηξερα οτι ειναι ευτυχισμενος, υγιης κλπ. Σε καμια περιπτωση δεν θα λαμβανα αμοιβη, και θα φροντιζα ο μπαμπας να ειναι ο καλυτερος! Εγω περιμενα ας πουμε 18 χρονια, (28 ειμαι, απο περιπου 10 πες οτι αντιλαμβανομαι τι πραγματικα θελω). Καποιος οριμος και ενημερωμενος, δεν μπορει να περιμενει 1 ή 2 χρονια να συμπληρωθει μια λιστα ενδιαφερομενων που να εχουν ελεγχθει ωστε να προχωρησουν οι ιδιοκτητες στο ζευγαρωμα; Επιμενω σε ολο αυτο, γιατι ξαναλεω οτι ειμαι για καποιους λογους κατα των εκτροφεων.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτοί που θέλουν να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι αμφιβολου προελέυεως, ας πάρουν ένα αδεσποτάκι!
Το ζητημα ειναι καθαρα ηθικό.
Για την δωρεαν αποκτηση σκυλου αμφιβολου προελεύσεως, απο ερασιτεχνη byb ειναι πιο πιθανο και πιο ευκολο να βρεις σκυλο της αρεσκειας σου παρά αναμεσα στα αδεσποτα.

Αν πεις να πληρωσεις και κατι, απο byb που πουλαει πιθανον θα βρεις ακομα καλυτερο.

Το θεμα ειναι: δεν στηριζουμε τους bybs, άρα δεν παιρνουμε απο αυτους και δεν ζευαγωνουμε τα σκυλια μας. Απλά πραγματα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Άρα και σε δύο υγειέστατα άλλα σκυλία που δεν προέρχονται απο εκτροφή το ίδιο δεν ισχύει? μπορεί να βγούν super όπως πάρα πολλά ημίαιμα και ζωή να 'χουν αλλά μπορεί να υπάρχουν και πολύ άσχημα αποτελέσματα σωστά? για το ιστορικό των υγειών το λέω σε τέτοια ζευγαρώματα αν κάνω λάθος πείτε μου οι πιο ειδικοί!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Δεν κι ακόμα δύο link!1, 2!

Aν είναι διατεθημένος κάποιος να τα κάνει όλα αυτά, και να ασχοληθεί σοβαρά και έχει και τόσα λεφτά, ας τα χαρίζει τα κουτάβια!
καπως ετσι το ενοω. Απο πραγματικα υπευθυνα ατομα . Την ιδια διαδικασια, ισως και καλυτερη απο τους εκτροφεις, αλλα χωρις αμοιβη.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Π.χ, εγω θα ζευγαρωνα την Amirah αν ηξερα οτι ειναι 100% υγιης, δεν εχει παρουσιασει προβληματα, εχει περασει γονιδιακα test για ασθενειες δισπλασιες τζατζαλα, ματζαλα, test χαρακτηρα κλπ..

Δηλ θα έκανες ότι και ένας εκτροφέας χωρίς να πληρωθείς? είμαι και πολύ ξανθία μη με παρεξηγείς! Γιατί θα το εκανές??? για να δώσεις και σε άλλους αυτό που περίμενες εσυ 10 χρόνια? να καταλάβω το σκεπτικό θέλω!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
καπως ετσι το ενοω. Απο πραγματικα υπευθυνα ατομα . Την ιδια διαδικασια, ισως και καλυτερη απο τους εκτροφεις, αλλα χωρις αμοιβη.
Δηλαδη θα εμπαινες σε αυτην την διαδικασια και εσυ κ η σκυλα σου για να χαρισεις κουταβια?
Δεν καταλαβαινω τον λογο.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Πνεύματα Οινοπνεύματα μέρες που είναι... απλά ειλικρινά το έχω απορία! Και ειλκρινά κάποιες φορές ρωτάω για να καταλάβω! είμαι η πρώτη που εχω κατακρίνει την δική μου επιλογή!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν έχεις σκυλιά με όλες τις εξετάσεις τους, όλο το ιστορικό των προγόνων, κάνεις όλα τα απαραίτητα, δίνεις pedigree, κάνεις, κάνεις, κάνεις και δεν γουστάρεις να πάρεις λεφτά, μην πάρεις!

Το ζήτημα όμως είναι ότι κάνεις την γέννα για να πάρουν κάποιοι τσάμπα τον σκύλο που ονειρεύονται, top σκύλο όμως, όχι μπούρδες, αλλά δεν θέλουν να ξωδευτούν;
Αυτό είναι το εκτροφικό σου πλάνο;
Γιατί;

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
foibo το pedigree δίνεται μετά από δήλωση της γέννας στον ΚΟΕ? μετά από όλες της ιατρικές γνωματεύσεις? θέλει και αυτο λογικά μεγάλη διαδικασία η κανω λάθος?