Κάποια πραγματα δεν αλλάζουν...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Επρεπε να παω και στα quote :D

Εγω τον γνωρισα πριν 6-7 μηνες περιπου, αλλα οι κοινοι γνωστοι που ειχαμε περασαν απειρες ανακρισεις εξ αιτιας μου.
6-7 μηνες πριν :)

Δεν ξερω λοιπον τι την ηθελε τη γεννα, αλλα απο τη στιγμη που τον γνωρισα , μαζι με την Ηρα (τη μαμα) η οποια ηταν ηδη εγγυος, εφυγε δυο φορες απο το νησι που ημασταν για να παει για τις εξετασεις της Ηρας Αυγουστο μηνα. Εμενα αυτο μου λεει κατι... Οτι δεν εβγαλε πιστοποιητικα δεν μου λεει τιποτα.
ή μηπως τον Αυγουστο :D

Π.χ, εγω θα ζευγαρωνα την Amirah αν ηξερα οτι ειναι 100% υγιης, δεν εχει παρουσιασει προβληματα, εχει περασει γονιδιακα test για ασθενειες δισπλασιες τζατζαλα, ματζαλα, test χαρακτηρα κλπ..
Την A,irah λοιπον δεν θα τη ζευγαρωσω ποτε! Οταν ερθει η ωρα θα στειρωθει. Αυτο γιατι λογο της ιδιοσυγκρασιας των ιδιοκτητων (της μαμας και του μπαμπα της), δεν δηλωθηκε εγκαιρα η γεννα στον ΚΟΕ. Ειναι και οι δυο της κουλτουρας βλεπετε και το μυαλο τους σπανια βρισκεται στη γη (με την καλη ενοια)... :D Οι γονεις ειναι με πιστοποιητικα ομως γιατι και οι δυο τα αγορασανε απο εκτροφεις κλπ... Το οτι εγω λοιπον μπορω να εγγυηθω οτι ειναι ενταξη η Amirah δεν λεει τιποτα. Αν ειχαν ομως εγκαιρως κανει αυτα που πρεπει και ειχε χαρτια. Θα εβρισκα και εναν σωστα αρσενικο, με χαρτια και ολα τα περι υγειας που ειπαμε πριν και στη καταληλη ηλικια θα τη ζευγαρωνα, παλι με τις προυποθεσεις που ειπαμε.
Τι σχεση εχει το pedigree που δεν εχει ο σκυλος με το αν θα ειναι υγιης ? Τις εξετασεις μπορεις να τις κανεις ουτως ή αλλιως ...απλα θα χαρισεις κουταβια χωρις pedigree (σαν το δικο σου το σκυλαρο)

Θα μπορουσε για παραδειγμα καποιος που θελει να βγαλει λεφτα, να πουλησει την εκπαιδευση, να πουλησει τα προιοντα την τροφη - τα εμβολια κλπ κλπ κλπ - αλλα να χαριζει τον σκυλο! Οριστε, βρηκα και τροπο να ειναι παλι κερδοφορο, εμεσα! Τι αλλο θελετε! :cool:
Αυτο που λες ειναι αρλουμπα μαυρη ...τι σχεση εχει η εκτροφη με τα εμβολια και την εκπαιδευση ? Τα εμβολια τα κανουν κτηνιατροι και οχι οι εκπαιδευτες ουτε οι πετσοπαδες . Και γιατι να πληρωνεται ο εκπαιδευτης ? (αφου δεν πρεπει να πληρωνεται ο δασκαλος, ο εκτροφεας κλπ).Αμα γινεις εκπαιδευτης , δεν ερχεσαι να μου ''φτιαξεις'' λιγο την Tiny που μου κλεβει καλτσες ? Τζαμπα εννοειται :D

Για εμενα ολοι οι σκυλοι, ειναι σκυλοι. Καθαροαιμοι, ημιαιμοι κλπ ειναι λεπτομεριες που εχουν μικρη σημασια.
Ναι αλλα περιμενες 15 χρονια για δωρεαν Γερμανικο Ποιμενικο ...πλαστικες να εκανες σε ημιαιμο τοσα χρονια , θα τον ειχες κανει σαν γερμανικο ποιμενικο :D (για εργασια δεν συζηταμε - με σωστη εκπαιδευση ολα γινονται :))

Ας πουμε στην περιπτωση της Amirah, ενα petshop ζητησε ολα τα σκυλια της γεννας 300 euro το κουταβι χωρις χαρτια χωρια τιποτα! Εφαγε ακυρο φυσικα...
Που τα βρηκε το pet shop τα κουταβια και τα ζητησε ? Στην ΧΕ που ξεροσταλιαζε η αγγελια Αυγουστο μηνα ? ή ειδε τη σουπερ ντουπερ μανα εγκυο και εκανε πεσιμο στον ιδιοκτητη ?

Οσον αφορα τα ατυχηματα, παιζουν. Τι να κανουμε, και εγω δυο σκυλια εχω (το ενα οχι πια) απο κατα λαθος ζευγαρωμα.
Αν παιζουν τοσο ευκολα , τι το ψαχνουμε το θεμα με τις εξετασεις και τα DNA ? ;)

Εγω ολα τα τεστ θα κανω, σαν να εχω την υπερπρωταθλητρια - και δεν θα τη ζευγαρωσω. Κυριως γιατι δεν θα μπορεσω να βρω 1.000.000% αξιους ανθρωπους να τα υιοθετησουν. (εφοσον πληρει τις προυποθεσεις για να ζευγαρωσει.)
...ξεχασες και το pedigree :D (βλεπε αλλα quote παραπανω)

Ρωτησα τον κτηνιατρο μου, οπως ξαναειπα, που ειναι ο ιδιος κτηνιατρος που εχουν και οι γονεις.
Τρελες συμπτωσεις :D Αμα ψαχνεσαι τελικα , μαθαινεις και βρισκεις . Και ενας γνωστος μου πηρε σκυλο μεσω του κτηνιατρου του ...αυτος βεβαια εδωσε κατι παραπανω απο δωρεαν και το κουταβι δεν ειχε και σουπερ , ντουπερ γονεις:rolleyes: ...αλλα βλεπεις ο φιλος μου δεν μπορουσε να περιμενει 18 χρονια:rolleyes:

Το κουταβι το πηρα 50 ημερων, καλα;;
Το κουταβι μου εχει εμφανίσει σπυρακια στην κοιλια τα εχει παρουσιασει απο πολυ μικρη, περιπου 45 ημερων
πεντε πανω , πεντε κατω δεν εχει καμμια σημασια :D Ελπιζω τα σπυρακια να τα ειχε απο οταν την πηρες (45 ημερων) αλλιως θα παμε ακομα πιο πισω:(

Αυτα που λεω τα στηριζω με οποιον τροπω στηριζονται.
...με τροπο ασταθη :)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Επρεπε να παω και στα quote :D

6-7 μηνες πριν :)

ή μηπως τον Αυγουστο :D

Τι σχεση εχει το pedigree που δεν εχει ο σκυλος με το αν θα ειναι υγιης ? Τις εξετασεις μπορεις να τις κανεις ουτως ή αλλιως ...απλα θα χαρισεις κουταβια χωρις pedigree (σαν το δικο σου το σκυλαρο)

Αυτο που λες ειναι αρλουμπα μαυρη ...τι σχεση εχει η εκτροφη με τα εμβολια και την εκπαιδευση ? Τα εμβολια τα κανουν κτηνιατροι και οχι οι εκπαιδευτες ουτε οι πετσοπαδες . Και γιατι να πληρωνεται ο εκπαιδευτης ? (αφου δεν πρεπει να πληρωνεται ο δασκαλος, ο εκτροφεας κλπ).Αμα γινεις εκπαιδευτης , δεν ερχεσαι να μου ''φτιαξεις'' λιγο την Tiny που μου κλεβει καλτσες ? Τζαμπα εννοειται :D

Ναι αλλα περιμενες 15 χρονια για δωρεαν Γερμανικο Ποιμενικο ...πλαστικες να εκανες σε ημιαιμο τοσα χρονια , θα τον ειχες κανει σαν γερμανικο ποιμενικο :D (για εργασια δεν συζηταμε - με σωστη εκπαιδευση ολα γινονται :))

Που τα βρηκε το pet shop τα κουταβια και τα ζητησε ? Στην ΧΕ που ξεροσταλιαζε η αγγελια Αυγουστο μηνα ? ή ειδε τη σουπερ ντουπερ μανα εγκυο και εκανε πεσιμο στον ιδιοκτητη ?

Αν παιζουν τοσο ευκολα , τι το ψαχνουμε το θεμα με τις εξετασεις και τα DNA ? ;)

...ξεχασες και το pedigree :D (βλεπε αλλα quote παραπανω)

Τρελες συμπτωσεις :D Αμα ψαχνεσαι τελικα , μαθαινεις και βρισκεις . Και ενας γνωστος μου πηρε σκυλο μεσω του κτηνιατρου του ...αυτος βεβαια εδωσε κατι παραπανω απο δωρεαν και το κουταβι δεν ειχε και σουπερ , ντουπερ γονεις:rolleyes: ...αλλα βλεπεις ο φιλος μου δεν μπορουσε να περιμενει 18 χρονια:rolleyes:

πεντε πανω , πεντε κατω δεν εχει καμμια σημασια :D Ελπιζω τα σπυρακια να τα ειχε απο οταν την πηρες (45 ημερων) αλλιως θα παμε ακομα πιο πισω:(

...με τροπο ασταθη :)
Δεν προσπαθεις να καταλαβεις αυτο που λεω, προσπαθεις να κανεις παιχνιδι με τις λεξεις. Δεν ειμαι ρητορας, αλλα αμα προσπαθησεις θα καταλαβεις τι λεω.

Τον Ανθρωπο τον γνωρισα λοιπον Ιουνιο μηνα του Αγιου Πνευματως (6 αν δεν κανω λαθος) που ηρθε για τριημερο. Τυχαινει να εχει μαγαζι και να μενουμε στην ιδια περιοχη. Ο κτηνιατρος ειναι και αυτος στην περιοχη, καθως ειναι απο τους καλυτερους (οχι μονο στην περιοχη) πηγαινουμε και οι τρεις τα σκυλια μας εκει (και αυτη που εχει τον πατερα). Τα κουταβια τα ειχα δει απο 30 ημερων, και πηγα αλλες 3 φορες πριν παρω τη μικρη την οποια ειχα διαλεξει. Ο κυριος αυτος ηρθε ξανα για διακοπες τον Αυγουστο και εκατσε ολοκληρο το μηνα. Η γεννα εγινε 14 Σεπτεμβριου. Εγω επεστρεψα στην Αθηνα στις 21. Την προταση του την εκανε petshop που πηγε να αγορασει διαφορα προιοντα, τα οποια παραπεμπουν σε κουταβια και κινησε το ενδιαφερον του "petshopα". Εχω επισης αλλα δυο σκυλια, και τα δυο ημιαιμα και δεν νομιζω να εχουν υποσταση τα σχολια σου περι πλαστικων. Ουτε οι ντετεκτιβικες σου δραστηριωτητες.

Last edited:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δεν προσπαθεις να καταλαβεις αυτο που λεω, προσπαθεις να κανεις παιχνιδι με τις λεξεις. Δεν ειμαι ρητορας, αλλα αμα προσπαθησεις θα καταλαβεις τι λεω.
Μια χαρα καταλαβαινω και προσπαθω ελαχιστα κιολας .

Εγω σε ολα τα σκυλια (κοντα , χοντρα , πετσοπισια , ΒΥΒ , εκτροφικα , με χαρτια και χωρις χαρτια κλπ) ευχομαι τα καλυτερα και οσο μπορω τα βοηθω ...σου προτεινω να κανεις το ιδιο.Τα περι εκπαιδευσεων , εκτροφης και λοιπα ας τα αφησουμε στην ακρη για οσους τα κατεχουν ή μπορουν να ασχοληθουν.
Βρηκες ενα καθαροαιμο σκυλο τζαμπα ή σχεδον τζαμπα,οι γονεις του ειχαν pedigree , τον πηρες και τελος.

Ολα τα υπολοιπα περι εκτροφης , δωρεων , ηθικης ,σουπερ ντουπερ εργασιακων σκυλων , διακαων 18χρονων ποθων να βρεθει δωρεαν top Γερμανικος Ποιμενικος ,pet shop που ψαχνουν κουταβια για πουλημα , ο φιλος του φιλου του κτηνιατρου κλπ , ειναι απλα κουβεντα του ''καφενειου''.

Εχω επισης αλλα δυο σκυλια
Αρα τρια στο συνολο εχεις τωρα εκει διπλα σου που γραφεις ?...πολυ δουλεια:rolleyes: (εγω εχω δυο και φανταζομαι)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επανήλθα, με απορίες...
Κάπου, αν δεν κάνω λάθος έχεις αναφέρει ότι δεν ξέρεις εκτροφείς και τέτοια, παρόλα αυτά έχεις καταλήξει σε πάγεια συμπεράσματα για αυτούς!
Με τι κριτήρια το έχεις κάνει αυτό;

ΕΠίσης, γιατί φταίνε οι εκτροφείς για τα puppy mills και τους BYB, αφού η τιμή που πουλάνε είναι τελικά αποδεδειγμένα αντίστοιχη;
Το επιχείρημα της χαμηλότερης τιμής έχει προ πολλου καταρρηφθει!
Πως αλλιώς προωθούν τους υπόλοιπους;

Ο βασικότερος λόγος, για εμένα, είναι η εγκληματική άγνοια κι αδιαφορία του τυπικού "παντογνώστη"!

Και δύο τελευταίες, προσωπικες, μάλλον άσχετες απορίες-περιέργεια!Αν μπορείς πες μου τι βαθμό δυσπλασίας έβγαλαν οι ακτινες των γονιών του κουταβιού σου!
Έχουν περάσει εξετάσεις εργασίας;

Doc

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
75
0
Αθήνα
www.n3r.gr
Πιθανότατα δεν θα προσφέρω τίποτα επιπλέον στο παρόν θρεντ, όμως με την μικρή "εμπειρία" (αποκτημένη μέσα από διάβασμα κυρίως, και λιγότερο με συναναστροφή) που έχω, είμαι πλέον βέβαιος ότι ο/η σωστός/η εκτροφέας απο-και-κλείεται να βγάζει κέρδος χρηματικό σε βάθος χρόνου (και μην πιαστούμε από τύπου "κόστισε xxx€, πήρε xxx+zzz€, άρα έβγαλε yyy€) .
Το μόνο "κέρδος" είναι η ηθική ανταμοιβή του να δει από τις γραμμές του να βγούν πολύ καλά σκυλιά και να έχουν ιδιοκτήτες αντάξιούς τους.

Τουλάχιστον έτσι το "βλέπω" εγώ.

P.S: δεν είμαι εκτροφέας :D