Κάνει τρελό κρύο

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Παιδια... στο dogforum ειμαστε.. η αντοχη μας στο κρυο καλυτερα να αναλυθει σε ενα φορουμ με χειμερινα σπορ, καιρικες συνθηκες κλπ... :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τα δικά μου (κανίς) στο κρύο την καταβρίσκουν. Η καλύτερή τους. Ο μεγάλος ξανανιώνει.
Εγώ κρυώνω και δεν αντέχω, όσο κι αν περπατήσω (νομίζω συνδέεται με χαμηλό αιματοκρίτη, όσοι γενικά παρά την άσκηση έξω δεν ζεσταίνεστε κοιτάξτε το αυτό).
Τέλος πάντων όπως πηγαινοέρχομαι στη δουλειά με τα ΜΜΜ κάθε μέρα (που σημαίνει αναμονή στο κρύο στις στάσεις) και κόβω και τόσο δρόμο με το πόδι, έτσι θα βγάλω και τα παιδιά, αφού το χαίρονται.
Πιο πολύ με πτοεί η καταρρακτώδης βροχή απ' όλα τα καιρικά φαινόμενα και ο καύσωνας.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.691
4.332
43
www.proudtobegreek.eu
Άλλοι είναι χοντροπετσοι και δεν κρυωνουν...συγχαρητήρια!Μερικοι όμως τετράποδοι και διποδοι δεν το αντέχουμε και ας ζούμε στην Αττική..!Εμεις αρρωστησαμε οικογενειακά,σκυλος και άνθρωποι..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Και για όποιον δε καταλαβε..κρύο χιούμορ το πρώτο σκελος :p

Sent from my iPhone using Tapatalk

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ πάντως όταν κρυώνω, δεν τους βγάζω. Αυτούς δεν τους πειράζει το κρύο (το Γκογκολ δεν τον έχω δει ποτέ να κρυώνει και η μικρή είναι κρυουλιάρα, αλλά για βόλτα υπο οποιεσδήποτε συνθήκες πετάει τη σκούφια της και το ξεχνάει), αλλά πειράζει εμένα και δεν είμαι απ'αυτούς που θεωρούν οτι βρεξει χιονίσει τα σκυλιά πρεπει να βγούνε βόλτα. (προφανώς βγαίνουν για κατούρημα....). Συμφωνώ με Chloe πάντως... αμα κουνηθείς λίγο, ζεσταίνεσαι. Το θέμα είναι ναπάρεις την απόφαση να βγεις!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Παιδια... στο dogforum ειμαστε.. η αντοχη μας στο κρυο καλυτερα να αναλυθει σε ενα φορουμ με χειμερινα σπορ, καιρικες συνθηκες κλπ... :)
Από την στιγμή που οι αντοχές στις καιρικές συνθήκες έχουν επίπτωση και στις βόλτες των σκύλων τότε το θέμα μια χαρά στέκι και στο dogforum:).

ruby

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
95
1
λοιπον, θα χρειαστεις ισοθερμικο παντελονι (μοιαζει με τη σκελεα που λεγαμε στο στρατο) απο πανω παντελονι φορμας. Φανελα ισοθερμικη, μπλουζα ισοθερμικη, με αυτα ηταν λες και πηγαινα ΓΙΑ μπαλετο!!! Φουτερ με κουκουλα, απο πανω φλις, κασκολ, γαντια σκουφος και κουκουλωμα με τη κουκουλα του φουτερ. Σημερα το βραδυ 80¨00 με 9¨30 βολτα στο ΟΑΚΑ, δεν καταλαβα τιποτα απο κρυο και ενοιωθα πολυ ευκινητος και ελαφρυς για να τρεξω και λιγο. Περασαμε τελεια με τη ρουμπι, μας τα χαλασε λιγο μια αγελη, αλλα κρατωντας αποστασεις , κουνωντρας ενα ξυλο που βρηκα αποφυγαμε τα χειροτερα. Για οποιον δεν ξερει, το κρυο στο ΟΑΚα ειναι ανελεητο!!!!!!

panoulis

Member
1 Ιανουαρίου 2012
20
0
ρε παιδια χαλαρωστε λιγο...υπαρχουν και χειροτερα...φανταστειται μετά από μία μεγάλη βόλτα που γυρνάς και έχεις γίνει παγωκολόνα...και όταν μπαίνεις σπίτι να μην έχεις καν καλοριφέρ γιατι απλα....δεν πληρωνουν τα κοινοχρηστα στην πολυκατοικια!!!!!!!!!!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
λοιπον, θα χρειαστεις ισοθερμικο παντελονι (μοιαζει με τη σκελεα που λεγαμε στο στρατο) απο πανω παντελονι φορμας. Φανελα ισοθερμικη, μπλουζα ισοθερμικη, με αυτα ηταν λες και πηγαινα ΓΙΑ μπαλετο!!! Φουτερ με κουκουλα, απο πανω φλις, κασκολ, γαντια σκουφος και κουκουλωμα με τη κουκουλα του φουτερ. Σημερα το βραδυ 80¨00 με 9¨30 βολτα στο ΟΑΚΑ, δεν καταλαβα τιποτα απο κρυο και ενοιωθα πολυ ευκινητος και ελαφρυς για να τρεξω και λιγο. Περασαμε τελεια με τη ρουμπι, μας τα χαλασε λιγο μια αγελη, αλλα κρατωντας αποστασεις , κουνωντρας ενα ξυλο που βρηκα αποφυγαμε τα χειροτερα. Για οποιον δεν ξερει, το κρυο στο ΟΑΚα ειναι ανελεητο!!!!!!
Και συνηθως ψιλοφυσαει κιολας και καθως ειναι ανοιχτα την ακους στερεοφωνικα.

Ασχετο η αγελη που λες μηπως ηταν ενα κοντο ασπρο σκυλακι με ενα μεγαλυτερο μαυρουλη συνοδευομενα με εναν παππου?

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Κι εγώ μια απ'τα ίδια Grifos... Δεν την παλεύω μία με το κρύο και κοιτάω συνέχεια το ρολόι να περάσει η ώρα για να ανεβουμε πάνω... Ο μικρός δεν πολυχαμπαριάζει, αλλά τον βλέπω οτι ακολουθεί με μεγαλύτερη διάθεση απ'ό,τι συνήθως, όταν λέω "σπίτι".

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Πο πο γεμισε παππουδες το φορουμ :p (σιγα που παραμεγαλωσατε βρε παιδια)
Εγω παλι ειμαι γεννημενη για κρυο, το λατρευω και δεν με ενοχλει καθολου. Κρυωνω παντα σε λογικα πλαισια και εννοειται πως ψηφιζω χειμωνα αντι για καλοκαιρι. Ο Ντιεγκο απο την αλλη τι -2 βαθμους να εχει τι 40, την ιδια ορεξη εχει για βολτα και παιχνιδι.
Οποιος κρυωνει λοιπον ας δοκιμασει ισοθερμικα μπλουζακια, αντιανεμικα μπουφαν και ας κατεβασει κανενα πoτηρακι τσιπουρο πριν βγει. Οτι καλυτερο για το κρυο!:D

Last edited:

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
Γριφε 2-3 πραγματακια
Τα ισοθερμικα ΔΕΝ προσφερουν μονωση . Στα σπορ οταν ιδρωνεις εχουν τη δυνατοτητα να παιρνουν την υγρασια απο το σωμα και την βγαζουν εκτος ρουχου οπου και εξατμιζεται . Αρα δεν μενει βρεγμενο το ρουχο πανω σου .Αν δεν αθλησε το ισοθερμικο δεν κανει τιποτα .
Για να γλυτωσεις το κρυο θελεις 2 πραγματα
1. κατι να κοβει τον αερα
2. μονωση
καλη μονωση ειναι το φλις αλλα και παλι θα προτιμουσα ενα πουπουλενιο μπουφαν και μετα εισαι αρχοντας.

για τον σκυλο δες αυτο το Fleece
Climate Changer™ Fleece Dog Jacket

στη δικια μου για χιονια παιζει να τσιμπησω αυτο
Cloud Chaser Soft Shell Jacket for Dogs

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Εμεις παλι....μαλλον ειμαστε "ανωμαλοι" και τη βρισκουμε τρελα με το κρυο!!!Ποδηλατο στο βουνο,χιονι.....και τα σκυλια στα καλυτερα τους!!!Η αντοχη στα υψη,η ορεξη επισης (και για προπονηση αλλα και για φαγητο)...και η καλυτερη βολτα της μερας ειναι καπου εκει...μεταξυ 6 - 7 το πρωι!!!!Και μετα απο τη βολτα επιστρεφουμε σπιτι και το παιχνιδι συνεχιζεται με τα παιχνιδια τους μεχρι την ωρα του φαγητου!!!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Για τον ιδιο λογο δεν προτεινα μπουφαν για σκι. Οσες φορες εκανα το λαθος και το χρησιμοποιησα σε σκυλοβολτα δεν μου προσφερε καμμια παραπανω ζεστη

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ετσι κι εδώ. Βγαίνουμε το πρωί 6.45- 7.30 πριν ξημερώσει και συνήθως έχει ομίχλη και παγωνιά. Αυριο θα αρχίσει να χιονίζει και εδώ μάλλον. Ήδη στον άλλο δήμο πιο βόρεια που μετακομίζω σύντομα το ΄χει στρώσει!
Όπως με ξυπνάει η Βερόνικα με φιλάκια στη μούρη, πλένομαι να ανοίξει το μάτι, φοράω την πυτζάμα απο μέσα και το παντελόνι της φόρμας απο πάνω, μπουφάν, κασκολ, σκούφο και ξεκινάμε. Το μικρό διασκεδάζει πολύ με το κρύο και το χιόνι! :p

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
μολις γυρισαμε απο την βραδυνη βολτα... η θερμοκρασια στην κερκυρα αυτη την στιγμη ειναι -1. εχει αρκετο κρυο πρωτοφανη για τα δεδομενα της.ευτυχως ηθελε να τρεξει και ετρεχα και εγω με αποτελεσμα να μην νιωθω τοσο το κρυο. βεβαια καταλληλα εξοπλισμενη γαντια σκουφια μποτεσ με γουνα μεσα 2-3 μπλουζες...μπρρρρ ηταν ωραια ομως εκτονοθηκε και ετρεξε

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οι δικες μου ειναι στα καλυτερα τους. Τρεχουν, παιζουν και εχουν τρελη ορεξη- και ας ειναι κατα βαθος κρυουλιαρες. Αλλα οταν παει το θερμομετρο πανω απο 20 βαθμους αρχιζουν και υποφερουν!

Εγω εχω παρει καπιοα μπουφαν απο γερμανια- που εδω στην ελλαδα σπανια μπορω να φορεσω, επειδη σκαω. Αλλα τωρα ειναι μια χαρα.
Παντος ειναι πολυ πιο προχωρημενοι στα βορεια στο θεμα του outdoor clothing.
Κριμα που δεν υπαρχουν τα Jack Wolfskin εδω περα!! Ειναι παααρα πολυ οραια- και στην γερμανια για ολους τους σκυλοβιους must have!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Σήμερα ευτυχώς ντύθηκα πολύ πιο ζεστά και δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα! Οταν όμως πήραμε το δρόμο της επιστροφής,εκεί στο δημαρχείο είχε πιάσει πάγο στα πεζοδρόμια,κι εγώ δεν το είδα στην αρχή μεσα στο σκοτάδι.Κάποια στιγμή στο δεύτερο βήμα αισθάνθηκα να τσουλάω,και λέω πάει τώρα πέφτω,οπότε ασυναίσθητα έσφιξα περισσότερο το λουρί του ρόκυ,τουλάχιστον να μη μου φύγει αν πέσω.
Ευτυχώς τελευταία στιγμή πιάστηκα απο ένα δέντρο και στο τσακ γλύτωσα τη τούμπα!
Του έδωσα εντολή "μείνε",και σιγά σιγά κατέβηκα στο δρόμο,και μετά περπατούσαμε μόνο στην άσφαλτο που ήταν πιο ήπια τα πράγματα!
Σκέτη καρμανιόλα σήμερα πολλά πεζοδρόμια λόγω πάγου!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ