ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΣΚΥΛΟΥ

γεωργιος1979

Active Member
20 Φεβρουαρίου 2016
25
3
67
Γεία σας , έχω ενα τσιουάουα (θυλικό) και θέλω να της αγοράσω ένα νεο κρεβατάκι για να κοιμάται. Είμαι ανάμεσα σε καλαθάκι και ενα κρεβατάκι που είναι σαν ανθρώπινο. Εσείς τι μου προτήνετε να πάρω , και τι έχετε στον δικό σας σκύλο;;
Ενα υπερδιπλο για να μπορει να απλωνεται.ορθοπεδικο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Να παινέψω λιγο το σπίτι μου...

Πράγματι ειναι ένας μικρός σκύλος, με με μια τεράστια καρδιά :love: Είναι πανέξυπνα, δεν εχουν καμια απολύτως συναίσθηση του μεγέθους τους, δένονται με όλη την οικογένεια αλλα ο ισχυρός δεσμός υπαρχει μονο με ενα συγκεκριμένο άτομο και αν δεις τον σκυλο με τον άνθρωπό "του" σε αλληλεπίδραση ειναι παραπανω απο εμφανές οτι ειναι "αυτος". Επίσης η κοιλιά τους ειναι 24/7 ζεστή, γι' αυτο και τα χρησιμοποιούσαν σαν "θερμοφορες" παλιότερα-που δεν είχαν. Και ειναι και βολικός, κανουμε μπάνιο στο νιπτήρα. :D Γενικότερα, μπορεί να μη φαίνεται "σκύλος περι οπής" αλλα ειναι έρωτας μεγάλος :) και σκύλος με τα ολα του. Άνετα φέρνει βολτα πολλα (πολυ) μεγαλύτερα σκυλια.
τι ζημιά να σου κάνει μέσα στο σπίτι
Για πες...:rolleyes:

ΥΓ @mareco εμείς τρυπάμε και τα 2 (μπροστινά) πόδια για να έχουμε αρκετή ποσότητα αίματος για τις εξετάσεις, πάντως :D:whistle: και σοβαρά τωρα, οντως καθε επέμβαση/ εγχείρηση ειναι πιο δύσκολη/αβέβαιη απο την αντίστοιχη σε μεγαλύτερο σκυλο.

• Like
Reactions: ioanna a

γεωργιος1979

Active Member
20 Φεβρουαρίου 2016
25
3
67
Γεία σας , έχω ενα τσιουάουα (θυλικό) και θέλω να της αγοράσω ένα νεο κρεβατάκι για να κοιμάται. Είμαι ανάμεσα σε καλαθάκι και ενα κρεβατάκι που είναι σαν ανθρώπινο. Εσείς τι μου προτήνετε να πάρω , και τι έχετε στον δικό σας σκύλο;;
Ενα υπερδιπλο για να μπορει να απλωνεται.ορθοπεδικο.
Να παινέψω λιγο το σπίτι μου...

Πράγματι ειναι ένας μικρός σκύλος, με με μια τεράστια καρδιά :love: Είναι πανέξυπνα, δεν εχουν καμια απολύτως συναίσθηση του μεγέθους τους, δένονται με όλη την οικογένεια αλλα ο ισχυρός δεσμός υπαρχει μονο με ενα συγκεκριμένο άτομο και αν δεις τον σκυλο με τον άνθρωπό "του" σε αλληλεπίδραση ειναι παραπανω απο εμφανές οτι ειναι "αυτος". Επίσης η κοιλιά τους ειναι 24/7 ζεστή, γι' αυτο και τα χρησιμοποιούσαν σαν "θερμοφορες" παλιότερα-που δεν είχαν. Και ειναι και βολικός, κανουμε μπάνιο στο νιπτήρα. :D Γενικότερα, μπορεί να μη φαίνεται "σκύλος περι οπής" αλλα ειναι έρωτας μεγάλος :) και σκύλος με τα ολα του. Άνετα φέρνει βολτα πολλα (πολυ) μεγαλύτερα σκυλια.

Για πες...:rolleyes:

ΥΓ @mareco εμείς τρυπάμε και τα 2 (μπροστινά) πόδια για να έχουμε αρκετή ποσότητα αίματος για τις εξετάσεις, πάντως :D:whistle: και σοβαρά τωρα, οντως καθε επέμβαση/ εγχείρηση ειναι πιο δύσκολη/αβέβαιη απο την αντίστοιχη σε μεγαλύτερο σκυλο.
Ναι το ξερω και εγω πριν τη ζηνα ειχα δυο βενετακια .ξερω οσο μποι τους λοιπουν τοσο θαρρος ειχαν .ολα για το αφεντικο τους.τωρα εχω το αλλο μωρο αν φαινεται καλα πιπιλαει τη κουβερτα

Attachments

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εμένα το δικό μου φοβάται τις γάτες....(παρακαλώ μην το κορο'ι'δέυεται)
Kαλα κανει και τις φοβαται ... οσοι εχουν φαει επιθεση απο εξαγριωμενη γατα σε περιορισμενο χωρο (στενο δρομακι) ξερουν ποσο δυσκολη φαση ειναι . Ακομα και η σκυλα μου που ζει με γατα, πλεον φοβαται τις γατες του δρομου ενω εγω καταλαβα πως δεν ειναι υποθεση μιας κλωτσιας για να τις ξεφορτωθεις :) :) (οι γρατσουνιες στο ποδι μου εδω και 8 μηνες το αποδεικνυουν :) )

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.105
...και σοβαρά τωρα, οντως καθε επέμβαση/ εγχείρηση ειναι πιο δύσκολη/αβέβαιη απο την αντίστοιχη σε μεγαλύτερο σκυλο.
Στα πολύ σοβαρά το λέω κι εγώ, και αναφέρομαι σε όλα τα τόσο <εσκεμμένα> μικροσκοπικά πλάσματα, που κατά την γνώμη μου δεν έπρεπε να υπάρχουν [γιατί στην φύση, εννοείται πως δεν θα υπήρχαν], για να ικανοποιούν την ανάγκη του ανθρώπου, να κυκλοφορεί με κάτι ζωντανό στην τσέπη. Γιατί ως σκυλιά, δεν τους φέρονται έτσι κι αλλιώς, πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων. Και πράγματι, από την απλή αιμοληψία μέχρι τον εμβολιασμό και το τσιπάρισμα, γίνονται όλα επικίνδυνα και πάρα πολύ δύσκολα. Και μετά, μας φταίει ο άχρηστος ο κτηνίατρος, που δεν ξέρει να κάνει σωστά την δουλειά του. Και εμείς, εξακολουθούμε να ζητάμε "toy" "tea cup" και εν πάσει περιπτώσει....xxxxxs σκύλο. Οσο πιο μικρό, τόσο πιο καλό.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εχουν θεματα υγειας αυτα τα μικροσκοπικα σκυλια ? (εννοω θεματα που οφειλονται στο μεγεθος τους και μονο) . Απο κει και περα :
1) δε θα μπορουσαν να λαμβανουν κτηνιατρικη φροντιδα αναλογη των γατιων με τα οποια εχουν λιγο-πολυ το ιδιο μεγεθος ? Η γατα εχει και το εξτρα προβλημα οτι αντιδρα ασχημα σε ενεσεις / αιμοληψιες /εξετασεις κλπ
2) το να σου τυχει αχρηστος κτηνιατρος ειναι κατι που μπορει να συμβει ανεξαρτητα απο το μεγεθος ενος σκυλου. Αν ο κτηνιατρος δε μπορει να κουραρει το ζωο λογω μεγεθους , ας μην το κουραρει ...
Απο κει και περα, λιγοι σκυλοι απο οσους ξερουμε θα επιβιωναν στη φυση ...ισως το chihuahua να πεθαινε πρωτο, ισως και τελευταιο ... στη φυση κατα κανονα πρωτα πεθαινουν τα ενεργοβορα ζωα :) . Αν παλι ως φυση οριζουμε το να μεινει καποιο αδεσποτο στο δρομο, παλι βαζω στοιχημα πως το chihuahua θα υιοθετηθει πιο γρηγορα απο ενα τσοπανοσκυλο :) (αν γλυτωσει απο το πρωτο αυτοκινητο :))

• Like
Reactions: Aslan and LaCat

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.105
Υποθέτω, για τα chihuahua, ότι είναι υπερβολικά εύθραστα. Λογικό μου φαίνεται. Πολύ περισσότερο από μια γάτα. Τα ποδαράκια τους, δεν νομίζω ότι μπορούν να συγκριθούν καν με γάτας. Φαντάσου δε, όταν είναι και κουτάβι. Θες μικροσκόπιο για να το δεις. Πόσο μάλλον, για να "δουλέψεις" πάνω σ'αυτό το κορμάκι, αν ο μη γένοιτο, χρειαστεί κάτι σοβαρό.

Ενα chihuahua στον δρόμο, σίγουρα θα υιοθετηθεί άμεσα, ακόμη και μαύρο αν είναι. Αρκεί, να έχει καταφέρει, να γλιτώσει από την ασιτία [ούτε σε κάδους σκουπιδιών, δεν θα μπορεί να βρει φαγητό, όπως οι γάτες], από τις γάτες, από άλλους σκύλους, από αρουραίους, από αρβύλλα νο.45 μάλλον και πάνω, από ποδήλατο, από καρότσι λαικής, από καρότσι μωρού, από πέτρα κλπ. Μεγάλη η λίστα των "εχθρών" του. Βασικά, από τα ίδια περίπου, κινδυνεύει και μέσα στο σπίτι, όπου εκεί ενέχουν και έξτρα κίνδυνοι, όπως το να κάτσεις σε πολυθρόνα/καναπέ και να μην έχεις δει, ότι είναι από κάτω. Η να σηκωθείς το βράδυ για κατούρημα, και να'χει κάνει την μαλακία, να είναι κουλουριασμένο, στην τεράστια ζεστή παντόφλα σου. Μέγα σφάλμα!!!

Για κάντα σε γάτα, αυτά...αν τολμάς...

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
καλημερα !! :) γιατι δεν παιρνεις ενα ξυλινο καφασι ? να το βαψεις να του βαλεις μεσα και ενα μαξιλαρακι και μια χαρα θα ειναι !! επισης μπορεις να παρεις παλετα να βγαλεις τα ξυλα να τα κοψεις και να κανεις ενα δικο σου σχεδιο οπως το θες !! κατι πολυ οικονομικο και ομορφο μιας και θα το εχεις φτιαξει εσυ !! :)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Υποθέτω, για τα chihuahua, ότι είναι υπερβολικά εύθραστα. Λογικό μου φαίνεται. Πολύ περισσότερο από μια γάτα. Τα ποδαράκια τους, δεν νομίζω ότι μπορούν να συγκριθούν καν με γάτας. Φαντάσου δε, όταν είναι και κουτάβι. Θες μικροσκόπιο για να το δεις. Πόσο μάλλον, για να "δουλέψεις" πάνω σ'αυτό το κορμάκι, αν ο μη γένοιτο, χρειαστεί κάτι σοβαρό.

Ενα chihuahua στον δρόμο, σίγουρα θα υιοθετηθεί άμεσα, ακόμη και μαύρο αν είναι. Αρκεί, να έχει καταφέρει, να γλιτώσει από την ασιτία [ούτε σε κάδους σκουπιδιών, δεν θα μπορεί να βρει φαγητό, όπως οι γάτες], από τις γάτες, από άλλους σκύλους, από αρουραίους, από αρβύλλα νο.45 μάλλον και πάνω, από ποδήλατο, από καρότσι λαικής, από καρότσι μωρού, από πέτρα κλπ. Μεγάλη η λίστα των "εχθρών" του. Βασικά, από τα ίδια περίπου, κινδυνεύει και μέσα στο σπίτι, όπου εκεί ενέχουν και έξτρα κίνδυνοι, όπως το να κάτσεις σε πολυθρόνα/καναπέ και να μην έχεις δει, ότι είναι από κάτω. Η να σηκωθείς το βράδυ για κατούρημα, και να'χει κάνει την μαλακία, να είναι κουλουριασμένο, στην τεράστια ζεστή παντόφλα σου. Μέγα σφάλμα!!!

Για κάντα σε γάτα, αυτά...αν τολμάς...
Aυτα που λες ειναι σωστα αλλα ειναι απλα μια συγκριση με οτιδηποτε μεγαλυτερο :) ...εγω ρωτησα αν εχουν εξτρα προβληματα υγειας λογω μικρου μεγεθους (οπως πχ εχω ακουσει οτι εχουν οι μινιατουρες bull terrier σε σχεση με κανονικα) . Απο την αλλη, αν εχεις πχ ενα σκυλο 60 κιλα και λιποθυμησει χρειαζεσαι γερανο να το σηκωσεις και να το μεταφερεις :)
Αν εχεις παλι κανα ''φονια'' μπορει να χρειαστεις τρια φιμωτρα για να του παρει αιμα ο κτηνιατρος ... οποτε τετοια προβληματα ογκου ή συμπεριφορας ολα τα σκυλια εχουν... (αλλα λιγοτερο και αλλα περισσοτερο)

Στους σκυλους συντροφιας εγω τεινω να θεωρω πως οσο μικροτερο, τοσο καλυτερο :) (στα πλαισια βεβαια του γουστου του καθενος) ... δε νομιζω πως η ευκολια ή δυσκολια ολικης αρθροπλαστικης ισχιου θα πρεπει να καθορισει την επιλογη αυτη :) :)

Το chi δε νομιζω ποτε πως θα μεινει καν αδεσποτο, ουτε για μια ωρα ... :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.105
Aυτα που λες ειναι σωστα αλλα ειναι απλα μια συγκριση με οτιδηποτε μεγαλυτερο :)
Μπατ...οφ κορς :)

...εγω ρωτησα αν εχουν εξτρα προβληματα υγειας λογω μικρου μεγεθους (οπως πχ εχω ακουσει οτι εχουν οι μινιατουρες bull terrier σε σχεση με κανονικα) .
Δεν ξέρω. Το δήλωσα εξ'αρχής. Δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο, αλλά μπορεί να μην έτυχε.

Απο την αλλη, αν εχεις πχ ενα σκυλο 60 κιλα και λιποθυμησει χρειαζεσαι γερανο να το σηκωσεις και να το μεταφερεις :)
Αν εχεις παλι κανα ''φονια'' μπορει να χρειαστεις τρια φιμωτρα για να του παρει αιμα ο κτηνιατρος ... οποτε τετοια προβληματα ογκου ή συμπεριφορας ολα τα σκυλια εχουν... (αλλα λιγοτερο και αλλα περισσοτερο)
Δεν διαφωνώ καθόλου. Την δεύτερη περίπτωση δε, την έχω βιώσει από σκύλο συμφορουμίτη μάλιστα, που ενδέχεται και να έχασε την ζωή του, γιατί στην ώρα ανάγκης, ο γιατρός του, τον έτρεμε.

Στους σκυλους συντροφιας εγω τεινω να θεωρω πως οσο μικροτερο, τοσο καλυτερο :) (στα πλαισια βεβαια του γουστου του καθενος) ... δε νομιζω πως η ευκολια ή δυσκολια ολικης αρθροπλαστικης ισχιου θα πρεπει να καθορισει την επιλογη αυτη :) :)
Τα 2 κιλά, sorry δεν είναι σκύλος. Καλύτερα να έχεις γάτα για συντροφιά, σ'αυτή την περίπτωση. Αλλά...γούστα είναι αυτά και προσωπικές απόψεις.

Το chi δε νομιζω ποτε πως θα μεινει καν αδεσποτο, ουτε για μια ωρα ... :)
Θυμάμαι δυστυχώς, πολλές αγγελίες 2κιλων [πάνω-κάτω] που ψάχνουν σπίτι. Διαφόρων σχεδίων και για ποικιλλία λόγων. Φαντάζομαι βέβαια, ότι θα βρήκαν γρήγορα νέο και ελπίζω καλύτερο. Ισως...

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
τα μικροσωμα σκυλια ειναι επιρρεπεις στα προβληματα δοντιων και οταν ειναι σε προχωριμενη ηλικια παθαινουν πιο ευκολα εκφυλιση της μιτροειδους βαλβιδας ..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
τα μικροσωμα σκυλια ειναι επιρρεπεις στα προβληματα δοντιων και οταν ειναι σε προχωριμενη ηλικια παθαινουν πιο ευκολα εκφυλιση της μιτροειδους βαλβιδας ..
Γιατι αυτο; Θελω να πω, πως συνδέονται οι παθήσεις των ματιών με το μέγεθος του σκύλου; Και επίσης, οταν λες προχωρημένη ηλικια, μπορεις να το προσδιορίσεις λιγο; Απο ποια ηλικια και πάνω δηλαδη;

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
σε προβληματα δοντιων !! οχι ματιων .. εννοω πως τα δοντια τους αναπτυσουν ευκολα πετρα και ακομα πιο ευκολα σαπιζουν οποτε θελει προσοχη ... συνηθως στα μικροσωμα σκυλια εισαι πιο ξερεις γουτσου γουτσου και παρε τις λιχουδιες και παρε την τροφη που σου αρεσει ακομα και αν ειναι πχ κονσερβα ... καταλαβαινεις τι εννοω !! :) οσο για το αλλο μιλαω για καθαρα ηλικιωμενα σκυλια .. δεν ειναι απαραιτητο πως θα συμβει σε ολα ... αλλα καλο ειναι να προσεχουμε ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie