ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δες και αυτό το θέμα

Labrador-vs-Golden-Retriever

Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση γιατί μόνο ένα λάμπραντορ είχα (έχω) στη ζωή μου. Είναι πολύ παιχνιδιάρης, δεν κρατάει κακία, γενικά μπορώ να πω πως ήταν εύκολο σκυλί. Είναι ο πρώτος μου σκύλος και ποτέ δεν είχα κάποιο σοβαρό πρόβλημα (εκτός που έτρεχε σε όποιον έβλεπε και κινδύνευε ο ίδιος να φάει σουτ). Στο σπίτι από κουτάβι ήταν πολύ ήρεμος. Η τρίχα είναι πολλή δύο φορές το χρόνο, 2 φορές την εβδομάδα έχουμε ηλεκτρική σκούπα, τα μαύρα ρούχα τα κατήργησα :D επίσης και τα χαλιά είναι λευκά να μη φαίνεται η πολλή τρίχα :p Οταν δεν βγάζει πολλή τρίχα, ένα βούρτσισμα την εβδομάδα αρκεί.

Θέλει τρέξιμο, μεγάλες βόλτες, τα χάδια του και δεν δένεται μόνο με ένα άτομο. Δεν κάνει για φύλακας/σωματοφύλακας. Σπανίως γαβγίζει/γριλίζει. Γενικώς είναι πολύ ανθρωποκεντρικά σκυλιά.

Αυτά τα ολίγα από μένα :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
όπως έγραψα και πιό πάνω, συζώ με 2 Golden αρσενικά εδω και 11 χρόνια. Μεγάλα προβλήματα δεν συνάντησα ποτέ μαζι τους. Δεν είναι κυριαρχικά σκυλιά οπότε δεν χρειάζονται και τον ιδιαίτερα έμπειρο ιδιοκτήτη. Οι δικοί μου εκπαιδεύτηκαν πάρα πολύ έυκολα στο θέμα της τουαλετας..αλλά και στη βασική υπακοή, έμαθαν πολύ γρηγορα τις βασικές εντολες και χωρίς πολλές επαναλήψεις.
Είναι πολύ κοινωνικά σκυλιά και με ανθρωπους αλλά και με άλλα σκυλιά..οπότε μπορω να τους έχω ελεύθερους σε πάρκα χωρίς να φοβάμαι ότι θα τσακωθούν με άλλα σκυλιά.
Αυτο που με έχει "βολέψει' πολύ με αυτη τη ράτσα ειναι ότι επειδη είναι άσπρα και γλυκόφατσες...ο κόσμος στο δρόμο, σε εστιατόρια, πλοία κλπ, αντιδραει πολύ θετικά και δεν αρχίζουν να "ουρλιάζουν' υστερικά..του στυλ "πάρτα από δω τα παλιόσκυλα" κλπ,κλπ...
Στο σπίτι μέσα είναι σαν να μην υπαρχουν...αρκει να είναι δίπλα μου και είναι ευτυχισμένοι και οι δύο τους...
Επίσης, έχουν μία αδυναμια στα παιδιά και οι δυό τους...χωρίς να έχουν ζήσει με παιδιά ποτέ...αλλά ακόμα και αν πετύχουμε κάποιο πολύ ενοχλητικό παιδάκι που θα τους κάνει ψιλοβασανιστήρια ...δεν θα δαγκώσουν ΠΟΤΕ..απλά η το υπομένουν στωικά η απομακρύνονται διακριτικά...
Φύλακες με την κλασσική έννοια του σκύλου - φύλακα δεν είναι, αλλά θα γαυγίσουν πολύ όταν περάσει κάποιος έξω από το σπίτι...(απλά αν μπει ο κλέφτης θα τον "πεθάνουν" στο γλύψιμο και στις χαρές)...
Γενικά είναι πολύ καλόβολα σκυλιά...προσαρμοστικά...δεν έχουν μελαγχολήσει ποτέ όσες φορές 'εχει χρειαστει να τους αφήσω σε κένελ για διακοπές...είναι πάντα χαρούμενα...και έχουν αυτο το "ύφος" που δεν μπορεις να τους μαλώσεις με τίποτα...σε κάνουν και λειώνεις...
Αυτά...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Φύλακες με την κλασσική έννοια του σκύλου - φύλακα δεν είναι, αλλά θα γαυγίσουν πολύ όταν περάσει κάποιος έξω από το σπίτι...(απλά αν μπει ο κλέφτης θα τον "πεθάνουν" στο γλύψιμο και στις χαρές)...
Που μένεις είπαμε; :D

τα μαύρα ρούχα τα κατήργησα :D επίσης και τα χαλιά είναι λευκά να μη φαίνεται η πολλή τρίχα :p]
Πλάκα έχουμε. Εγώ έχω καταργήσει οτιδήποτε μη μαύρο... :D

Last edited by a moderator:

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
εμπειρικα δεν ξερω τις διαφορες golden με labrador γιατι εχω labradorακι αλλα απ'οσο ξερω ειναι σχεδον ιδιοι χαρακτηρες.
αν βγαινει ικανοποιητικες βολτες,μιση με μια ωρα την ημερα δεν χρειαζεται τιποτα αλλο.θα ειναι ησυχο μεσα στο σπιτι εκτος απο τις ωρες που θα επιλεγεις εσυ να παιξεται.πολυ βολικη ρατσα και νομιζω πως προσαρμοζονται ευκολα.πολυ εξυπνο,σχεδον δε θελει εκπαιδευση για τα βασικα,μαθαινει το σκυλι εσενα και εσυ μαθαινεις το σκυλι μεσα απο την καθημερηνοτητα :)

niko79

Member
24 Νοεμβρίου 2009
9
0
Το αστειο ειναι οτι στην γυναικα μου αρεσει το labrador και εμενα το golden.στο μονο που εχουμε συμφωνισει ειναι στο φυλο οτι θελουμε κοριτσακι.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Η γυναικα σου μπορει να νομιζει οτι τα λαμπ εχουν ευκολοτερη τριχα αλλα θα εκπλαγει ισχυει εντελως το αντιθετο, παντως οτι και να διαλεξετε θα ειναι καλη επιλογη ισως ειναι οι καλυτερες επιλογες για οικογενειες. Για οτιδηποτε αλλο θελετε εδω ειμαστε να βοηθησουμε

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ρε φίλε
σόβαρά
μεγάλο σκυλί το λαμπ(και το γκόλντεν)
ξέρεις-μιλάμε για πολύ τρίχα/πολύ κακάκια/πολύ αίμα στην περίοδο
είστε σίγουροι ότι θα αντέξετε και αυτήν την φασίνα μέσα στο σπίτι?
έχετε και μικρό παιδί-νέα οικογένεια

εντωμεταξύ-δεν αφήνετε να ξεμωρουδιάσει το μωρό πρώτα?-τώρα έχετε κωλόπανα και τέτοια ακόμα?μετά θα θέλετε να μάθει το παιδί να περπατάει να μιλάει -δεν ξέρω...σκεφτείτε καλά το θέμα "σκύλος" και μετά το θέμα "μεγάλος σκύλος" και τελευταίο το θέμα φυλή

παρεπιμπτόντως το κόκερ είναι μικρό σκυλι το λάμπ μεγάλο-αμφότερα πρωταγωνιστές του χόλυγουντ-άσχετο αλλά και σχετικό...
τι κριτήρια σας οδήγησαν εκεί? γιατί απέχουν πολύ το ένα σκυλί απο το άλλο.

α ναι-κόκερ σίγουρα όχι πάντως-συμφωνώ με τους άλλους
κοκόνι έχεις δεί?
ότι πρέπει μου φαίνεται και για εσάς
-αλλά εγώ είμαι πολύ κολλημένος οπότε μην με ακους

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες για το παιδι αλλα δε νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Οσο για το μεγεθος για μενα δεν εχει σημασια και ειναι ενας παραγοντας που ξεγελαει πολλους και τους οδηγει σε λαθος επιλογες. Για το κοκονι δεν ξερω, αλλα οι 2 παραπανω φυλες ειναι ιδανικες για οικογενεια αδιαμφισβητητα

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Επειδή ο φίλος μας είχε ρωτήσει για συγκεκριμένες φυλές, μού φάνηκε κάπως...

Γι'αυτό παραθέτω...

Breeds suitable for children

... και πιστεύω πως είναι καλύτερα να αφήσουμε το φίλο μας να αποφασίσει.

+ στη λίστα το κοκόνι που είναι ελληνική φυλή και δεν υπάρχει στο παραπάνω λινκ

niko79

Member
24 Νοεμβρίου 2009
9
0
τα κριτιρια επιλογης ηταν δυο χαραχτηρας και ομορφια για μας και οχι το χόλυγουντ.ο καθενας οπως το βλεπει απο την πλευρα του.για αυτο σας ζηταμε τις αποψεις σας και τις εμπειριες σας και δεν παιρνουμε οτιτ τυχη.οσο για τον μικρο περπαταει και μιλαει και οτι σκυλο δει θελει να τον αγκαλιαζει!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καλά-με την καλή έννοια το είπα...αλίμονο
αυτό με την αγκαλιά το είχα κι εγώ-πρόβλημα-πολλά αδέσποτα και πολύ βρώμικα

το κόκερ απο χαρακτήρα δεν το βλέπω και τόσο για παιδιά-στην ταινία μπορεί να έμοιαζε...το δε λάμπ σε μιά άλλη ταινία ήταν σκέτος μπελλάς ενώ έχω δεί και μιά ταινία με τζάκ ράσελ-εξίσου άσχετη με την πραγματικότητα (τα σκυλιά αυτά συνήθως είναι διάφορετικα στα διάφορα πλάνα και είναι υπερεκπαιδευμένα εννοείται)

το λίνκ της συμφορουμίτισας (τι αστεία λέξη...) είναι ότι πρέπει
το κοκόνι λέμε-η δικιά μου δεν θα το πειράξει το παιδάκι με τίποτα -αλλά δεν θα κάτσει και να υποστεί τα διάφορα,θα την κάνει πλαγίως
-άλλα σκυλιά (όπως κάποια λάμπ) μπορεί να κάτσουν να τρώνε άμμο στην μούρη μόνο και μόνο επειδή παίζουν με το παιδάκι(προσωπική εμπειρία απο παραλία /
λαμπ άλλης παρέας και πιτσιρίκι που απο βαρεμάρα είπε να βασανίσει τον ξένο σκύλο-το λάμπ την καταβρήκε-έπαιζε "πιάσε την άμμο" για μισή ώρα τουλάχιστον
το ίδιο σκυλί στην βόλτα νευρίζε με τους άλλους σκύλους και ήθελε πολυ τράβηγμα για να ηρεμήσει)

niko79

Member
24 Νοεμβρίου 2009
9
0
να ρωτησω κατι απο οσους εχουν μεγαλοσωμα θυληκα γιατι το σιχ τζου ειχε λερωση ελαχιστες φορες λογικα λογο μεγεθους. τι κανουμε σε περιπτωση που εχει οιστρο? και ποιες αλλες διαφορες σε συμπεριφορα εχουν τα δυο φυλα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Υπάρχουν βρακάκια για αυτές τις δύσκολες μέρες!
Δες ΕΔΩ!
Από κει και πέρα σε πολύ γενικές γραμμές τα αρσενικά έχουν σχετικά πιο έντονο χαρακτήρα από τα θυληκά!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω μπορω να σου πω τη βασική διαφορά που έχουν τα Golden.
Τα κορίτσια ωριμάζουν πολύ πιό γρήγορα από τα αγόρια και είναι πολύ πιό σοβαρά στη συμπεριφορά τους. Τα αγόρια είναι μπουνταλάδες, μαμάκηδες και μένουν "κουταβια" για ολη τους τη ζωή.
Τα αγόρια είναι πιό πολύ κλόουν ενω τα κοριτσάκια, όταν φτάσουν ενός έτους περίπου γίνονται κυρίες...
Και βέβαια είναι και το μέγεθος, που ισχύει και σε άλλες φυλές.
Εγω έχω 2 αγόρια και λατρέυω ότι είναι χαζοβιόληδες και τρυφεροι όσο δεν πάει...