ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ..ΕΛΕΟΣ

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Μπραβο Toshko...μπραβο σου!:):)

(σκεφτομαι καμια φορα οτι υπαρχουν ανθρωποι που κανουν περισσοτερα πραξη απ'οσα -μεχρι στιγμης τουλαχιστον- κανω εγω.)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Toshko, μπράβο κι από μένα. Πολύ λυπήθηκα για το καημένο το σκυλάκι και εύχομαι να τον πάρει και να τον σηκώσει αυτόν που το βασάνισε έτσι. Ευτυχώς η ιστορία θα έχει αίσιο τέλος.:):)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Μπράβο Tosko!

Θα με ενδιέφερε πάντως να μάθω τη νομική έκβαση του πράγματος με τον πρώην ιδιοκτήτη, ώστε να το έχουμε υπόψη για μελλοντικά αντίστοιχα περιστατικά και του αν και πως μπορούν να κυνηγηθούν...

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
δεν στεκομαι στο τι εγινε και πως απλα ενα μεγαλο μπραβο στον toshko!!

μακαρι ολα να πανε καλα και να ειναι συντομα κοντα σας!!

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Λοιπόν μίλησα.
Το σκυλάκι όπως είναι λογικό είναι τρομοκρατημένο. Έχει και ένα όγκο στον αυχένα που πρέπει να χειρουργηθεί.
Δεν ξέρω αν θα μου το δώσουν. Έχει γίνει χαμός στο facebook λέει και στα forum. Όταν είπα ότι μένω στη Βουλγαρία και θέλω να το πάρω εδώ υπήρξε ένας δισταγμός πάντως...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Λοιπόν μίλησα.
Το σκυλάκι όπως είναι λογικό είναι τρομοκρατημένο. Έχει και ένα όγκο στον αυχένα που πρέπει να χειρουργηθεί.
Δεν ξέρω αν θα μου το δώσουν. Έχει γίνει χαμός στο facebook λέει και στα forum. Όταν είπα ότι μένω στη Βουλγαρία και θέλω να το πάρω εδώ υπήρξε ένας δισταγμός πάντως...
Λογικό είναι..γιατι προτιμούν να είναι Αττικη, για να μπορουν να ελέγχουν τους νέους ιδιοκτήτες...δεν τους κατηγορώ για αυτο.
Θα μιλησω και εγω να δω αν μπορει να γίνει κάτι...

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
δεν μπορουν να ελεγχουν τον σκυλο αν τους στελνουν συχνα βιντεακια ή φωτο του?
δεν γινεται ολα τα σκυλια να υιοθετηθουν στην Αττικη.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θεωρητικά μπορούν...αλλά αν ο ιδιοκτητης στο εξωτερικό δεν έιναι συνεπής...τι θα κάνει η Ηλιούπολη?
Θα στειλει άνθρωπο στο εξωτερικό να τον ελέγξει??
Ενω εδω αν κάτι παέι στραβά..έχουν πιό έυκολη πρόσβαση...
Πάντως θα μιλήσω και εγω...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλημερούδια από μέσα απ' τα σύννεφα (ναι, οι Αμερικάνοι αποφασίσανε ότι δεν μπορούνε χωρίς ίντερνετ ΜΕΣΑ στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης και επομένως σας γράφω από ύψος δεν ξέρω πόσων χιλιομέτρων!!:eek::eek::eek::eek::eek:).

Με αφορμή το λυπηρό γεγονός με το κακόμοιρο σκυλάκι, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει υπηρεσία με καταφύγια τα οποία δεν έχουν δικαίωμα να μη δεχτούν ζώα. Στην Αμερική υπάρχει το Animal Control που ανήκει στο σερίφη και που φυσικά παίρνει όλα τα σκυλιά. Βεβαίως ξεχυλίζουν από αζήτητα, δεν εννοώ ότι έχουν αχανείς εκτάσεις να τα κρατήσουν όλα. Και ναι, γνωρίζω ότι κάνουν ευθανασία τελικά σε πολλά που δεν είναι το ζητούμενο. Από την άλλη υπάρχουν και εγκαταστάσεις όπως το Dogtown στη Utah που είναι no kill καταφύγιο και έχει όντως αχανείς εκτάσεις.

Αν λοιπόν είχαμε μια ας την πούμε όχι μεν ιδανική περίπτωση αλλά την επιλογή καλύτερων συνθηκών, πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν ιστορίες σαν κι αυτήν που ακούσαμε χτες? Εννοείται ότι δε γυρεύω απαντήσεις του τύπου "γιατί δε ζευγαρώνουμε τα σκυλιά", αυτό το ξέρουμε εμείς, δεν το τηρούν οι άλλοι και γι' αυτό έχουμε και το πρόβλημα. Πιστεύετε επίσης ότι η υποχρεωτική στείρωση των ζώων από άτομα χωρίς άδεια εκτροφής θα έλυνε μεγάλο μέρος του προβλήματος?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Σίγπυρα θα λυνόταν το πρόβλημα...αλλά δυστυχως στην Ελλάδα δεν υπαρχουν...βέβαια υποτίθεται ότι η Φιλοζωικη είναι υποχρεωμενη να παίρνει σκυλιά...αλλά μόνο αδέσποτα.
Ή Ηλιούπολη και το κάθε εθελοντικό σωματείο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρωνει πανσιόν για όλα τα σκυλια. Ηδη όλα αυτα τα ΣΩΜΑΤΕΊΑ πληρωνουν από τη τσέπη τους για τα αδεσποτα - κακοποιημενα που βρίσκουν, όταν λοιπόν κάποιος που έχει σκύλο και δεν τον θέλει αν ζητήσει τη βοήθεια τους...δεν την αρνούνται, (να βρούνε άλλο ιδιοκτητη), αλλά ζητανε να πληρωσεις τη πανσιόν..που μη φανταστειτε ότι είναι κανέαν τεράστιο ποσό, (μιλαμε από 25 μέχρι 50 ευρω το μήνα).
Στην Αμερικη όλα αυτα φαντάζομαι ότι επιδοτούνται από το κράτος η είναι και αυτα εθελοντικα?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ο σερίφης επιδοτείται από την κομητεία και από δωρεές (λεφτά, πράγματα, μέχρι και γραφική ύλη που στέλνω καμιά φορά στο σερίφη στο Μίσιγκαν γιατί έσωσε το Μουφ). Καταφύγια όπως το high kill στο Μίσιγκαν όπου πήγε αρχικά το Μουφ είναι επίσης της κομητείας, αλλά υπάρχουν και της πόλης. Μετά είναι οι σωστικοί όμιλοι διαφόρων ειδών, είτε συγκεκριμένης φυλής, είτε ο,τιδήποτε άλλο. Αυτοί λειτουργούν αυστηρά με βάση τον εθελοντισμό και ο νόμος ορίζει ότι οι εθελοντές και όσοι κάνουν δωρεές βγάζουν τα λεφτά από τους φόρους τους. Π.χ. μια φιλενάδα μου χάρισε το παλιό της αυτοκίνητο σε σωστικό όμιλο λαμπραντόρ διότι το χρησιμοοιούν για τη μεταφορά σκυλιών από καταφύγια στον όμιλο που δεν κάνει ευθανασία. Της δώσανε απόδειξη για το book value του αυτοκινήτου που είναι φυσικά εικονική αφού ποτέ δε θα το πουλούσε τόσο σε ιδιώτη, αλλά αυτή δέχεται ο νόμος. Τα λεφτά τα έβγαλε από τους φόρους της.

Σοβαρά είναι τόσο φτηνές οι πανσιόν? Διότι έχω ακούσει και για 30 ευρώ την ημέρα! Εκείνο που δεν έχω καταλάβει πάντως εγώ και αδυνατώ γενικά να καταλάβω είναι γιατί παίρνουν μερικοί σκυλιά, λυσσάνε να είναι και καθαρόαιμα και μετά τα παρατάνε και μάλιστα έτσι! Δηλαδή γιατί αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι και να αφήσει το σκύλο? Θα πρέπει να είναι τελείως ανισόρροπος και να κακοποιεί γενικά κόσμο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτα δεν υπαρχουν στην Ελλάδα...μακάρι να υπήρχαν βέβαια.
Οι τιμες που λεω εγω έιναι τιμες ειδικές που κάνουν κάποιες πανσιόν για σκυλιά που ανήκουν σε Σωματεία..και μη φανταστεις ότι είναι το Hilton..αλλά από το δρόμο είναι καλύτερα.
Οι κανονικες τιμες παιζουν εκει που λες εσυ...:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Έχει κάποια προβλήματα υγείας...και κάποιο όγκο στον αυχένα...οπότε θα καθυστερησουν λίγο τη υιοθεσία μέχρι να γίνει εντελώς καλά..
Από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν να συζητάνε με κόσμο...!! Πάντως είναι ΚΟΥΚΛΑΡΑ!!!!

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Χμ...βλέπω να μου φεύγει μέσα από τα χέρια η Κουκλάρα :(:(:(...πλάκα κάνω.
Μακάρι να πάνε όλα καλά και να βρεί ένα καλό σπίτι. Είναι πανέμορφη και έχει αυτό το βλέμμα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog