Ιδιοκτήτης ή Φίλος???

τι πιστεύετε ότι είστε???

• Total voters
    219

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Επαναφέρω το θέμα, καθώς διαμορφώνω την άποψη ότι η σχέση μας με τα σκυλιά μας είναι πολύ πιο σύνθετη απ' ό,τι φανταζόμαστε. Ούτε ιδιοκτησία - φίλος ο σκύλος για μας, ούτε αρχηγοί της αγέλης εμείς για το σκύλο. Ο σκύλος μου με έχει κάνει πολλές φορές να απορήσω με τη συμπεριφορά του και ορίστε ένα παράδειγμα:
Πέρασα γαστρεντερίτιδα αυτές τις μέρες. Χτες το βράδυ, όμως, έμεινα εντελώς μόνη στο σπίτι και ο σκύλος απλά με κούφανε. Όταν ξάπλωσα για να κοιμηθώ, ήρθε κι έκατσε πάνω στις γάμπες μου, θέση τελείως άβολη γι' αυτόν - προτιμά να χουχουλιάζει στα σκεπάσματα. "Καλά" σκέφτηκα "θα φύγει σε λίγο". Σας πληροφορώ δεν έφυγε ούτε στιγμή. Άλλαζα θέση στον ύπνο μου και τον ένιωθα να κατεβαίνει και να ξανα-ανεβαίνει στις γάμπες μου. Με τον παραμικρό θόρυβο άρχιζε αυτά τα υπόκωφα "γουφ". Ήταν σε επιφυλακή...
Με πρόσεχε? Αυτή την εντύπωση μου έδωσε.
Όταν ξύπνησα το πρω με το ξυπνητήρι (ξέρει καλά τι σημαίνει αυτός ο ήχος)ί ήταν ακόμα εκεί. Περπάτησε πάνω μου και μου έγλειψε τη μύτη. Μετά κατέβηκε και χώθηκε στα σκεπάσματα.
Σήμερα νιώθω ότι με αγαπάει, κι ας μην ξέρουμε τι ακριβώς είναι η "αγάπη" για τους σκύλους.

xrisida

Active Member
17 Ιουλίου 2007
41
0
Αθήνα
Chloe said:
Περπάτησε πάνω μου και μου έγλειψε τη μύτη. Μετά κατέβηκε και χώθηκε στα σκεπάσματα.
Σήμερα νιώθω ότι με αγαπάει, κι ας μην ξέρουμε τι ακριβώς είναι η "αγάπη" για τους σκύλους.
μα νομίζω μια τέτοια συμπεριφορά παρατηρείται και σε μια αγέλη .. όταν ένα από τα άτομα αυτής "αρρωσταίνει" τα υπόλοιπα δείχνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές που εμείς οι άνθρωποι χαρακτηρίζουμε άλλοτε ως αγάπη, κατανόηση κτλ κτλ

πιστεύω ότι κάθε "ιδιοκτήτης" για το σκύλο είναι ο αρχηγός της "αγέλης" τούς.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σοβαρά? Αν αρρωστήσει δηλαδή ο λύκος-αρχηγός οι άλλοι θα πάνε και θα κατσουν πάνω του? Θα τον προστατέψουν γενικά? Αυτό εννοείς?
Με συγκίνησε ο φλωράκος μου :wink:

xrisida

Active Member
17 Ιουλίου 2007
41
0
Αθήνα
τι να σου πω,, έτσι έχω δει , έτσι ξέρω,,

δεν ξέρω βέβαια αν θα πάνε να κάτσουν πάνω του :lol: :lol:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ρε μπας και περίμενε να ψοφήσεις για να πάρει την θέση σου??????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εγω θελω να εχω τον ελεγχο του σκυλιου μου.δλδ να με ακουει.το οτι θα παιξουμε ,θα τρεξουμε και τα σχετικα δεν αναιρουν το οτι θα με ακουει και θα εχω εγω την ελεγχο.+θελω να με ακουει και να καταλαβει τα ορια που θα θεσω εγω και οχι αυτα που θα θεσει εκεινη.
Αλλα τη λατρευω!!!αυτο πανω απ ολα!!! :D