Ιδιοκτήτης ή Φίλος???

τι πιστεύετε ότι είστε???

• Total voters
    219

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Θα συμφωνήσω ότι για το σκύλο είμαστε η αγέλη του, και πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός της.

Νομίζω όμως ότι το θέμα δεν είναι τι είμαστε εμείς για το σκύλο, αλλά τι είναι ο σκύλος για εμάς.

Και θεωρώ δύσκολο να χρησιμοποιήσω τον όρο αγέλη γιατί δεν είναι κοντά στις έννοιες που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τις σχέσεις μας.

Και μπορεί να είναι λάθος να χρησιμοποιούμε ανθρώπινες έννοιες για να περιγράψουμε τις σχέσις αυτές, αλλά νομίζω ότι ο όρος αγέλη χρησιμοποιείται για τις σχέσεις με τα ζώα με την ίδια περίπου σημασία που χρησιμοποιείται και η οικογένεια και κατά συνέπεια ο κηδεμόνας για τους ανθρώπους.

Ουσιαστικά τα σκυλιά μας πιστεύω είναι και είμαστε για αυτά, η ευρύτερη οικογένειά τους, η αγέλη τους αν θέλετε.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δε συμφωνώ. Το θέμα είναι τι είμαστε εμείς για το σκύλο μας ΚΑΙ τι είναι ο σκύλος μας για εμάς. Η σχέση ενός ανθρώπου με το σκύλο του είναι αμφίδρομη.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ρε παιδια ακομη και μελετητες πανω σε αυτα τα θεματα δεν εχουν καταληξει ακομα..
Εδω προσπαθουν να αποκρυπτογραφισουν την γλωσσα των σκυλιων..

Το νοημα ειναι,τουλαχιστων εγω ετσι το αντιλαμβανομαι, να κανουμε οτι θεωρουμε ο καθενας το καλυτερο..και να αισθανομαστε απεναντι τους οπως ο καθενας πιστευει..
Δεν υπαρχει μια αποψη πανω σε αυτο το θεμα..υπαρχουν πολλες οσες και οι εμπειριες τοσων ανθρωπων...

καθε αγελη ειναι διαφορετικη οπως και καθε οικογενεια..

ο καθενας ας πιστευει και ας κανει οτι εκεινος νομιζει..

αλλωστε το αποτελεσμα ιδιο θα ειναι τουλαχιστον για εμας που μιλαμε εδω μεσα..τη αγαπη μας για αυτα τα πλασματα..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Nαι, όντως, από το προηγούμενο topic είχα την αίσθηση ότι ''μαλώνουμε'' για ανούσιο θέμα, άνθρωποι που ο σκύλος είναι έτσι κι αλλιώς πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους.

Και μόνο να πάρει θέση κάποιος σε αυτό το ερώτημα, σε ένα forum, εμένα μου κάνει, όποια θέση και να πάρει ... :wink:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Alexandra said:
Συγγνώμη, αλλά εγώ το θεωρώ δυσδιάκριτο το όριο.

Εγώ ψηφίζω ιδιοκτήτρια και φίλη.

Μάκη συμφωνώ, εγώ τα ορίζω όλα αυτά που λες.

Αλλά χωρίς να θέλω να ξεφύγω από το θέμα, τα παιδιά μου με τον ίδιο τρόπο δε θα τα ορίσω?

εγώ δε θα του ΕΠΙΒΑΛΩ το μέρος που θα κοιμηθεί?

εγώ δε θα του ΕΠΙΒΑΛΩ το πόσο θα φάει και τι
θα φάει?

εγώ δε θα του ΕΠΙΒΑΛΩ το πότε θα ασκηθεί - παίξει?

εγώ δε θα του ΕΠΙΒΑΛΩ το πόσες ώρες θα ασκηθεί - παίξει?

εγώ δε θα του ΕΠΙΒΑΛΩ το που θα ασκηθεί?

του δίνουμε την ΜΗΤΡΑ ή τους ΟΡΧΕΙΣ στο χέρι για το καλό του - καλά, αυτό δε θα το κάνω :wink:

του κόβουμε αφτιά και ούρα για να το φέρουμε στην αισθητική μας -ούτε αυτό βέβαια, χωρίς όμως να σημαίνει ότι για κάποιο διάστημα εγώ θα καθορίζω την εξωτερική του εμφάνιση (τι ρούχα θα βάλει και πότε θα τα βάλει, πως θα είναι τα μαλλιά του κοκ)

Αυτό εμένα με κάνει ιδιοκτήτρια των μελλοντικών μου παιδιών?

Εσύ τι νομίζεις ότι κάνει ο φίλος που δεν το κάνει ο ιδιοκτήτης?

Μια μικρή διόρθωση. Μια και μιλάμε για υιοθεσία σκύλου, ίσως είναι σωστότερο να θεωρώ τον εαυτό μου κηδεμόνα τους. Δεδομένου όμως ότι για το κράτος ο σκύλος είναι αντικείμενο που το κατέχεις, είμαι και θεωρώ τον εαυτό μου ιδιοκτήτη τους, θέλω δε θέλω.
Ξέρεις γιατί δεν είσαι ιδιοκτήτης των παιδιών σου?
Γιατί αυτά, κάποια στιγμή μπαίνουν στην εφηβεία και επαναστατούν!!! Μέχρι τότε, η σχέση είναι εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου. Αλλά οι σωστοί γονείς (διότι υπάρχουν και εξαιρέσεις) επειδή ξέρουν ότι το παιδί τους μια μέρα θα είναι ελέυθερο να επιλέξει μόνο του την ζωή του, πρέπει αν το προετοιμάζουν σε αυτό... Αντιθέτως, τον σκύλο μας τον "υποδουλώνουμε" και παραμένει ετσι μέχρι να πεθάνει.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
chrisadult said:
μιας που τη μικρη την υιοθετησα και μιας που ειναι κοντα στην ηλικια της κορης μου, κι εγω θα ψηφισω κηδεμονας και φιλη. τον ορο ιδιοκτητης τον χρησιμοποιουμε ολοι μας, κι εγω μαζι με σας, ποσο τον εννοουμε και τον νιωθουμε ομως στ αλήθεια? ελαχιστα η καθολου νομιζω! αλλα ας μην κολλαμε και τοσο στις λεξεις, κι εγω πρωτη απ ολους. τις λεξεις τις παιρνει ο αερας, οι πραξεις μενουν. σωστοι ιδιοκτητες, σωστοι φιλοι, σωστοι κηδεμονες, σωστοι συντροφοι, αυτο ειναι που ειπατε και εχει τη μεγαλυτερη σημασια. καλυνηχτα σε ολους :)
Μην μπερδεύεται την σχέση σας με τα παιδιά σας, με την σχέση σας με τον σκύλο σας. Θα δεχόμουνα τον όρο κηδεμόνας του σκύλου, παρά τον όρο ιδιοκτήτης, αλλά και πάλι όχι με την έννοια που έχει με τα παιδιά μας.

Τα παιδιά μας, αργά ή γρήγορα θα ξεκολήσουν από πάνω μας, ενώ ο σκύλος ποτέ. Θα ήταν συγκρίσιμο μόνο εαν και εφ όσον εκπαιδεύαμε έναν σκύλο ώστε κάποια στιγμή να τον αμολύσουμε ελεύθερο...

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
καλημερα ιδιοκτητες και φιλοι! μακη ελπιζω καποτε να αποκτησω εστω τις μισες απο τις γνωσεις σου για τα σκυλια :!: μπραβο ντενη :D και βεβαια δεν μαλωνουμε :!: μια αποψη λεμε! αχ, το ξερω οτι το παιδι οταν μεγαλωσει θα αφησει την αγελη, μακαρι το σκυλι να ειναι μαζι μου χρονια και να γινω οσο γινεται πιο καλη ιδιοκτητρια :wink:

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
αλεξανδρα το μάλωσα ήταν εντος εισαγωγικών κοπελα μου, βεβαια και δε μαλωσες με κανεναν, εδω κουβεντα κανουμε, ανταλλασουμε αποψεις, και αν λεμε και καμια κουβεντα παραπανω, ανθρωποι είμαστε! λογικες οι αποψεις σου :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
isalasi said:
Για τον σκύλο είμαι προστάτης.

Για το νόμο είμαι ιδιοκτήτης.
Η σωστότερη, κατ’ εμε, τοποθέτηση.

Είμαι προστάτης, διότι αυτό είναι το χρέος μου, εάν θέλω να είμαι ένας δίκαιος αρχηγός της ζωοανθρωποαγελης μου.
Eίμαι ιδιοκτήτης, διοτι σύμφωνα με το νόμο ο σκύλος είναι περιουσιακό στοιχείο.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν μπορούν να καθορίσουν οι λέξεις κ οι "ταμπέλες" τις σχέσεις, οποίες κ αν είναι αυτές.

Το θέμα είναι πώς νιώθουμε.
Γνώμη μου...

Ν.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Δεν ψήφισα γιατί δεν με αντιποσωπεύει κανένας τίτλος.

Φίλη δεν είμαι σε καμιά περίπτωση.

ιδιοκτήτρια νομικά ναι,ουσιαστικά μου κάνει κάπως χαζό να θεωρώ έναν ζωντανό οργανισμό κτήμα μου.Να μου πεις αν είχες ένα κοπάδι πρόβατα τι θα ήσουν?Ιδιοκτήτρια σίγουρα αλλά στην σχέση που έχω με την Μάγια δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με ένα πρόβατο :roll:

Καμιά φορά η εκπαιδεύτριά της τής λέει "πήγαινε στην μαμά σου" :lol: Μου φαίνεται αστείο αλλά έχω πιάσει άπειρες φορές τον εαυτό μου να την αποκαλώ "παιδί μου" :lol: :lol:Αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΜΑ ΤΗΣ,η μαμά της είναι λευκή,κοντή,με τέσσερα πόδια και μούρη προβάτου :roll:

Είμαι αφεντικό?Μα δεν είναι σκυλί εργασίας,είναι σκυλί συντροφιάς.Ούτε ο χαρακτηρισμός αυτός μου αρέσει.

Είμαι η κηδεμόνας της?
κηδεμόνας:αυτός που έχει τη φροντίδα και την επίβλεψη ανήλικου παιδιού, είτε αυτός είναι ο ένας γονέας είτε κάποιος άλλος, όταν απουσιάζουν ή έχουν πεθάνει οι γονείς: Nα έρθεις αύριο με τον κηδεμόνα σου! Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. [λόγ. < αρχ. κηδεμών, αιτ. -όνα `προστάτης, φύλακας κάποιου΄ σημδ. γαλλ. tuteur]

με την έννοια του φύλακα και προστάτη ναι ίσως είμαι κηδεμόνας της αλλά μάλλον τότε είναι και αυτή κηδεμόνας μου :wink:

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Natassa said:
Δεν μπορούν να καθορίσουν οι λέξεις κ οι "ταμπέλες" τις σχέσεις, οποίες κ αν είναι αυτές.

Το θέμα είναι πώς νιώθουμε.
Γνώμη μου...

Ν.
συμφωνω απολυτα και αντιλαμβανομαι οτι λιγοι εχουν ξεκαθαρισει μεσα τους τι αισθανονται η' τι πραγματικα ειναι :roll:
υποχρεωση παντως δεν ειναι(χρεος φροντιδας) επιλογη ειναι...

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Ο σκύλος για μένα είναι ένα ζωντανό πλάσμα,
που ζει μαζί μου μέρα – νύχτα.
Εγώ για τον σκύλο είμαι επίσης ζωντανό πλάσμα, που με έχει για να επιβιώσει αξιοπρεπώς.