Ιδιοκτήτες σκύλων που δεν θα έπρεπε να έχουν σκυλο

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Με αφορμή ατυη την φωτογραφία που ανέβασε μια γνωστή μου σε ιστότοπο,625565_10200909170314124_1403531184_n.jpg θέλω να ανοίξω ένα θέμα που θα συζητάμε εδώ και θα ανταλλάσουμε εμπειρίες για ακατάλληλους ιδιοκτήτες σκύλων. Γράφει λοιπον στην φωτογραφία η γνωστή μου:"Λαμπραντόρ, η πιο τέλεια ράτσα!" και απαντάει ένας άλλος γνωστός μας :"Γκολντεν ριτριβερ ειναι.... διαβάζει ένα βιβλίο βιλίο ο κάθε ασχετος και νομίζει πως ξέρει απο σκύλους... " τοτε εγω προσπαθώ να του εξηγήσω πως είναι λαμπραντορ, αλλά φυσικά αυτός επιμένει λέγοντας το τρανταχτό επιχείρημα: "100 χρόνια μεσα στο σπίτι μου το έχω και δεν μοιάζει με αυτά!!!" Τότε του λεω πως ίσως είναι ημιαιμο και θίγεται και αρχίζει να λεει ναι ναι...τοσα χρονια το εχω και ειναι ημιαιμο.... Προσπάθησα να του εξηγήσω πως έχει σημασία απο που πήρε τον σκύλο και τί είναι το pedigree αλλά τζάμπα έχανα την ώρα μου γιατί με ειρωνευόταν όλο και περισσότερο.... Το θεωρώ το λιγότερο απαράδεκτο να έχει κάποιος λαμπραντορ τόσα χρόνια και να μην μπορεί να τα ξεχωρίσει απο τα γκολντεν.....Δεν είναι εξοργιστικό που σου πουλάνε μαγκία τέτοια άτομα επειδή νομίζουν πως το γεγονός οτι έχουν σκύλο τους κάνει ειδικούς; Εγώ απο χθές έχω τα νεύρα μου...:mad:

Last edited:

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Δεν καταλαβα ποιος ειναι ο λογος που τον θεωρεις ανικανο να εχει σκυλο?Επειδη ειναι ασχετος με τι ρατσα ειναι ακριβως ο σκυλος του η επειδη ειναι ισχυρογνωμων?Το θεμα ειναι εαν φροντιζει σωστα το σκυλο του.Εαν το αγαπαει το σκυλο του και του προσφερει ο,τι εχει αναγκη τοτε δε σου πεφτει λογος.Εξαλου και εσυ ισχυρογνωμων εισαι και παραδειγμα τα ποστ σου σε ενα θεμα.Επισης μας ελεγες οτι γνωριζεις απο Γ.Π και δεν ηξερες ποιος ειναι ο μακρυτριχος και ποιος ειναι κοντοτριχος.Αρα δεν εισαι και εσυ καταλληλη να εχεις σκυλο με βαση τα δικα σου στανταρ.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Νefelaki, συμφωνούμε σε ό,τι αφορά την ημιμάθεια, αλλά είναι υπερβολικός ο τίτλος: "δε θα έπρεπε να έχει σκύλο"...
Πολύ απλά, βάζεις ένα λινκ με γκόλνεν ριτρίβερ κ ένα με λαμπραντόρ ριτρίβερ.
Γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό, όσοι ενδιαφέρονται για καθαρόαιμες φυλές να παρακολουθούν εκθέσεις μορφολογίας, να συζητούν με εκτροφείς κ να παίρνουν πληροφορίες μέσω ΚΟΕ για επαγγελματίε ςπου εκτρέφουν τις φυλές που τους ενδιαφέρουν.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Για μένα αυτός που δε θα έπρεπε να έχει σκύλο είναι αυτός που κακοποιεί τον σκύλο του.
Αυτός που τον έχει σε ένα μπαλκόνι μόνιμα ή σε μια ταράτσα.
Αυτός που δεν ενδιαφέρεται για την ευζωία του σκύλου.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Με αφορμή ατυη την φωτογραφία που ανέβασε μια γνωστή μου σε ιστότοπο,View attachment 44839 θέλω να ανοίξω ένα θέμα που θα συζητάμε εδώ και θα ανταλλάσουμε εμπειρίες για ακατάλληλους ιδιοκτήτες σκύλων. Γράφει λοιπον στην φωτογραφία η γνωστή μου:"Λαμπραντόρ, η πιο τέλεια ράτσα!" και απαντάει ένας άλλος γνωστός μας :"Γκολντεν ριτριβερ ειναι.... διαβάζει ένα βιβλίο βιλίο ο κάθε ασχετος και νομίζει πως ξέρει απο σκύλους... " τοτε εγω προσπαθώ να του εξηγήσω πως είναι λαμπραντορ, αλλά φυσικά αυτός επιμένει λέγοντας το τρανταχτό επιχείρημα: "100 χρόνια μεσα στο σπίτι μου το έχω και δεν μοιάζει με αυτά!!!" Τότε του λεω πως ίσως είναι ημιαιμο και θίγεται και αρχίζει να λεει ναι ναι...τοσα χρονια το εχω και ειναι ημιαιμο.... Προσπάθησα να του εξηγήσω πως έχει σημασία απο που πήρε τον σκύλο και τί είναι το pedigree αλλά τζάμπα έχανα την ώρα μου γιατί με ειρωνευόταν όλο και περισσότερο.... Το θεωρώ το λιγότερο απαράδεκτο να έχει κάποιος λαμπραντορ τόσα χρόνια και να μην μπορεί να τα ξεχωρίσει απο τα γκολντεν.....Δεν είναι εξοργιστικό που σου πουλάνε μαγκία τέτοια άτομα επειδή νομίζουν πως το γεγονός οτι έχουν σκύλο τους κάνει ειδικούς; Εγώ απο χθές έχω τα νεύρα μου...:mad:
Ακομα κι εσυ που εχεις διαβασει πεντε πραγματα στο φορουμ θεωρεις οτι ενα σκυλι δεν χρειαζεται να εχει πεντιγκρι και οτι ουτε εσενα σε νοιαζουν χαρτια κλπ, ποσο μαλλον καποιος που δεν εχει ιδεα απο πιο ψαγμενα θεματα και απλα εχει ενα σκυλο

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Δεν καταλαβα ποιος ειναι ο λογος που τον θεωρεις ανικανο να εχει σκυλο?Επειδη ειναι ασχετος με τι ρατσα ειναι ακριβως ο σκυλος του η επειδη ειναι ισχυρογνωμων?Το θεμα ειναι εαν φροντιζει σωστα το σκυλο του.Εαν το αγαπαει το σκυλο του και του προσφερει ο,τι εχει αναγκη τοτε δε σου πεφτει λογος.Εξαλου και εσυ ισχυρογνωμων εισαι και παραδειγμα τα ποστ σου σε ενα θεμα.Επισης μας ελεγες οτι γνωριζεις απο Γ.Π και δεν ηξερες ποιος ειναι ο μακρυτριχος και ποιος ειναι κοντοτριχος.Αρα δεν εισαι και εσυ καταλληλη να εχεις σκυλο με βαση τα δικα σου στανταρ.
Γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι ποιός. Κατα το FCI οποιοδήποτε τρίχωμα παάνω απο το όριο ακόμα και ενα χιλιοστό αποκαλέιται μακρύτριχο. Θεωρώ απαράδεκτο να μην ξέρεις τί ράτσα σκύο έχεις...

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Νefelaki, συμφωνούμε σε ό,τι αφορά την ημιμάθεια, αλλά είναι υπερβολικός ο τίτλος: "δε θα έπρεπε να έχει σκύλο"...
Γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό, όσοι ενδιαφέρονται για καθαρόαιμες φυλές να παρακολουθούν εκθέσεις μορφολογίας, να συζητούν με εκτροφείς κ να παίρνουν πληροφορίες μέσω ΚΟΕ για επαγγελματίε ςπου εκτρέφουν τις φυλές που τους ενδιαφέρουν.
Μα προσπάθησα να του εξηγήσω. Του παράθεσα 2 φώτο όπως είπες και το FCI αλλά τίποτα... Αυτό το θεωρώ βλακεία... Εγώ δεν ήξερα πολλά πράγματα για τα σκυλιά όμως κάθισα και διάβασα αυτά που μου είπαν μερικοί εδώ και τώρα μπορώ να πώ οτι ξέρω πολύ περισσότερα απο τότε αλλά αυτός δεν δέχεται ούτε καν αυτό

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Ακομα κι εσυ που εχεις διαβασει πεντε πραγματα στο φορουμ θεωρεις οτι ενα σκυλι δεν χρειαζεται να εχει πεντιγκρι και οτι ουτε εσενα σε νοιαζουν χαρτια κλπ, ποσο μαλλον καποιος που δεν εχει ιδεα απο πιο ψαγμενα θεματα και απλα εχει ενα σκυλο
Ναι αλλά αυτό ισχύει αποκλειστικά για μένα.... Αποδέχομαι ωστόσο οτι μόνο με πέντιγκρι αποκαλέιται "καθαρόαιμο". Μπορεί εγω να το λέω καθαρόαιμο για τον εαυτό μου αλλά αν είχα εναν σκύλο χωρίς πεντιγκρι, θα παραδεχόμουν πως είμαι ημιαιμος. Εξάλλου όπως είπε κατώ απο πολύ συγκεκριμένες συνθήκες είναι ένας σκύλος χωρίς πέντιγρι καθαρόαιμος...

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Βασικά λέμε φυλή και οχι ράτσα....

Και αυτοί που έχουν ημίαιμο?
Άλλο αυτό! Λες ΄"είναι ημίαιμο" δεν λες "είναι ροτβαιλερ" ενω κανονικά είναι πιτμπουλ με λαμπραντορ και μια δώση κανις ξερω γω...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν δεν έχουν δει ποτέ εκτροφικά δείγματα από τις 2 φυλές ή γενικά εκτροφικά δείγματα που είναι αντιπροσωπευτικά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν!
Αλλά και να τα δουν δεν θα μπορούν να κατανοήσουν 5 πράγματα γιατί ζουν μέσα στην ημιμάθεια!

Μην προσπαθείς να βάλεις μυαλό σε αυτόν που δεν θέλει!
Προσπάθησε σε αυτόν που θέλει να μάθει!

Η ημιμαθής και μάλιστα η ισχυρογνώμων ημιμαθής θα παραμείνει στην άγνοια του!
Το κακό είναι ότι με την άγνοια του επηρεάζουν τους υπόλοιπους.

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Για μένα δεν θα έπρεπε να έχουν γιατί το να μην ξέρεις τί είναι ο σκύλος σου δείχνει αδιαφορία. Πες οτι δεν ξέρω τιποτα για σκυλιά και βρίσκω ένα ροτβαιλερ στο δρόμο. Το παίρνω, ρωτάω κτηνιάτρους, ψάχνω μόνη μου στο ιντερνετ για σκύλους. Τρόπος εκπαίδευσης κλπ και φυσικά θα πέσω και πάνω στις φυλές. Θα ψάξω, θα δω το ροτβαιλερ και θα καταλάβω τί είναι. Το να νομίζει κάποιος οτι το σκυλί του είναι καθαρόαιμα λαμπραντορ και να είναι εντελώς διαφορετικό απο την φυλή, εμένα μου δείχνει αδιαφορία γιατί πολύ απλά δεν ρώτησε, δεν έψαξε, δεν έκανε τίποτα...

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Αν δεν έχουν δει ποτέ εκτροφικά δείγματα από τις 2 φυλές ή γενικά εκτροφικά δείγματα που είναι αντιπροσωπευτικά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν!
Αλλά και να τα δουν δεν θα μπορούν να κατανοήσουν 5 πράγματα γιατί ζουν μέσα στην ημιμάθεια!

Μην προσπαθείς να βάλεις μυαλό σε αυτόν που δεν θέλει!
Προσπάθησε σε αυτόν που θέλει να μάθει!

Η ημιμαθής και μάλιστα η ισχυρογνώμων ημιμαθής θα παραμείνει στην άγνοια του!
Το κακό είναι ότι με την άγνοια του επηρεάζουν τους υπόλοιπους.
Αυτό ακριβώς!!! Έκανε και τον έξυπνο οτι και καλά είναι γκόλντεν και επιρέαζε και τους άλλους που ξέραν τις διαφορές....

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Η φωτογραφία είναι απο το ίντερνετ η δικά τους σκυλιά?
Πάντως υπερβολική μου φαίνεσαι,δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον λόγω αμάθειας αν συμπεριφέρεται καλά στον σκύλο του.Τώρα το θέμα pedigree αν το συζητήσεις μέ εναν που έχει κλειστό μυαλό και δεν ξέρει πολλά,πιστεύεις θα συμφωνήσει πώς το σκυλί του θεωρείται ημίαιμο ενώ σε αυτόν μοιάζει για ράτσας?

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Η φωτογραφία είναι απο το ίντερνετ η δικά τους σκυλιά?
Πάντως υπερβολική μου φαίνεσαι,δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον λόγω αμάθειας αν συμπεριφέρεται καλά στον σκύλο του.Τώρα το θέμα pedigree αν το συζητήσεις μέ εναν που έχει κλειστό μυαλό και δεν ξέρει πολλά,πιστεύεις θα συμφωνήσει πώς το σκυλί του θεωρείται ημίαιμο ενώ σε αυτόν μοιάζει για ράτσας?
Απο το ιντερνετ ειναι. Μαλλον οχι αλλα δεν θα τσουχτεί λίγο; Δεν θα το ψάξει και αυτός;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.756
7.920
Για μένα αυτός που δε θα έπρεπε να έχει σκύλο είναι αυτός που κακοποιεί τον σκύλο του.
Αυτός που τον έχει σε ένα μπαλκόνι μόνιμα ή σε μια ταράτσα.
Αυτός που δεν ενδιαφέρεται για την ευζωία του σκύλου.
Aκριβώς.
Το ότι είναι άσχετος και ισχυρογνώμων δείχνει κάτι για την εφυία του και τον χαρακτήρα του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φροντίζει τον σκύλο του. Άρα δεν θα συμφωνήσω ότι δεν πρέπει να έχει σκύλο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τι θέμα και αυτό....επί 2 σελίδες γίνεται συζήτηση για κάποιον που επιμένει να πιστεύει ότι έχει συγκεκριμένη φυλή ενώ δεν έχει...
Ε...ας το πιστεύει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φροντίζει τον σκύλο του :rolleyes:
και πραγματικά απορώ γιατί σε ενόχλησε τόσο πολύ που το έκανες και θέμα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τι θέμα και αυτό....επί 2 σελίδες γίνεται συζήτηση για κάποιον που επιμένει να πιστεύει ότι έχει συγκεκριμένη φυλή ενώ δεν έχει...
Ε...ας το πιστεύει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φροντίζει τον σκύλο του :rolleyes:
και πραγματικά απορώ γιατί σε ενόχλησε τόσο πολύ που το έκανες και θέμα.
Να προσθέσω απλά.... και να πεις ότι έχει jack russell και νομίζει ότι έχει τσιουάουα πάει στο καλό! άλλες ανάγκες.... αλλά μιλάμε για φυλές <αδερφάκια>!!!!!

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Αχ, Νεφελάκι... Να ήξερες μονάχα πόσοι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν άλλο σκύλο από αυτόν που έχουν! Διότι τα Γερμανικά Ποιμενικά πρέπει να είναι 70 εκ και 45 κιλά "θηρία" αλλιώς μάλλον δεν είναι Γερμανικά Ποιμενικά! Διότι τα Λαμπραντόρ αρκεί να είναι ξανθά και να φέρνουν το μπαλάκι! Διότι, διότι, διότι....

Το πρόβλημα όμως , γλυκιά μου, δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι όσοι θεωρώντας ότι είναι παντογνώστες πάνω στο θέμα σκύλος, συμπεριφέρονται απαράδεκτα στα σκυλιά τους, τα βασανίζουν, τα χτυπάν, τα μπερδεύουν με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους για να καταλήξουν ότι έχουν δύστροπο και πεισματάρικο σκυλί! Που αν ήμουν σκυλί κάποιου από δαύτους θα το έσκαγα με την πρώτη ευκαιρια και θα γινόμουν αδέσποτο! Αν ξεκινησω να λέω ιστορίες καθημερινής τρέλλας από τις καθημερινές σκυλοβόλτες μου θα γελάσει (ή θα κλάψει) ο κάθε πικραμένος! Αυτοί δε θα έπρεπε να έχουν σκύλο!

Δυστυχώς η ημιμάθεια ήταν ανέκαθεν χειρότερη από την αμάθεια... Η ισχυρογνωμοσύνη δε, είναι απάλευτη! Γιαυτό και πλέον προτιμώ να απέχω από συζητήσεις που γίνονται στις σκυλοβόλτες και παίζω / εκπαιδεύω ωραια και όμορφα το σκυλούδι μου...

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Αχ, Νεφελάκι... Να ήξερες μονάχα πόσοι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν άλλο σκύλο από αυτόν που έχουν! Διότι τα Γερμανικά Ποιμενικά πρέπει να είναι 70 εκ και 45 κιλά "θηρία" αλλιώς μάλλον δεν είναι Γερμανικά Ποιμενικά! Διότι τα Λαμπραντόρ αρκεί να είναι ξανθά και να φέρνουν το μπαλάκι! Διότι, διότι, διότι....

Το πρόβλημα όμως , γλυκιά μου, δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι όσοι θεωρώντας ότι είναι παντογνώστες πάνω στο θέμα σκύλος, συμπεριφέρονται απαράδεκτα στα σκυλιά τους, τα βασανίζουν, τα χτυπάν, τα μπερδεύουν με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους για να καταλήξουν ότι έχουν δύστροπο και πεισματάρικο σκυλί! Που αν ήμουν σκυλί κάποιου από δαύτους θα το έσκαγα με την πρώτη ευκαιρια και θα γινόμουν αδέσποτο! Αν ξεκινησω να λέω ιστορίες καθημερινής τρέλλας από τις καθημερινές σκυλοβόλτες μου θα γελάσει (ή θα κλάψει) ο κάθε πικραμένος! Αυτοί δε θα έπρεπε να έχουν σκύλο!

Δυστυχώς η ημιμάθεια ήταν ανέκαθεν χειρότερη από την αμάθεια... Η ισχυρογνωμοσύνη δε, είναι απάλευτη! Γιαυτό και πλέον προτιμώ να απέχω από συζητήσεις που γίνονται στις σκυλοβόλτες και παίζω / εκπαιδεύω ωραια και όμορφα το σκυλούδι μου...
Καταλαβαίνω, αλλά πες μου πόσο συχνό είναι να εμφανίζει ένα λαμπραντορ(όπως ο ίδιος λέει) επιθετικότητα; Δεν φτάει σε κάτι ο ιδιοκτήτης; Τα λαμπ απ'οσο ξέρω δεν φημίζονται για την επιθετικότητά τους...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn