Η αγορα ενος σκυλου, δεν παυει να ειναι ΚΑΙ μια εμπορικη συμφωνια.
Σχεδον σε καθε συμφωνια, οταν το υποκειμενο/αντικειμενο αυτης ΔΕΝ υπαρχει κατα το χρονο της συμφωνιας, τοτε συνηθως ζητειται μια "εγγυηση" και μια επικυρωση της συμφωνιας αυτης.
Μου φαινεται απολυτα φυσιολογικο σε μια γεννα που ειναι προγραμματισμενη (*1) να δωθει προκαταβολη απο μεριας αγοραστη, κ να επικυρωθει η συμφωνια με καποιο εγγραφο, καθως λεφτα στον αερα, δεν εχουνε καμια αξια.....
Το ιδιωτικο συμφωνητικο μεταξυ δυο μερων εφ'οσων αυτα αυτο-εκπροσωπουνται (κ οχι δι'αντιπροσωπου) συνηθως ειναι ενα εγγραφο γραμμενο σε απλα ελληνικα, με τις υπογραφες τους στο κατω μερος. Βασικο ειναι να μην παραβαινει καποιο νομο καθως αυτος παντα εχει ανωτερη ισχυ.
Ειναι η εγγραφη αποδειξη της μεταξυ σας συμφωνιας.
Καλο αλλα οχι απαραιτητο ειναι να επικυρωθουν οι υπογραφες στο κειμενο.
(*1) Προγραμματισμενη γεννα, ειναι οταν η σκυλα αποδεδειγμενα εχει συλλαβει.
Εγω θα εκανα το παρακατω:
Ας πουμε οτι το ζευγαρι της γεννας σε καλυπτει, κ ο εκτροφεας σου δειξει τον υπερηχο-αποδειξη οτι σε 3μηνες θα υπαρχουνε κουταβια. Εγγραφος τις απαιτησεις μου για το κουταβι, προκαταβολη κ δεσμευση εγγραφος οτι αν υπαρχει το κουταβι θα μου παραδωθει με την εξοφληση, αλλιως θα γινει πχ επιστροφη προκαταβολης.......
Φυσικα να ξερεις οτι το παραπανω εγγραφο δεσμευει ΚΑΙ εσενα στο να παρεις το κουταβι, αλλιως να χασεις την προκαταβολη!
Τα παραπανω τα γραφω απο την μερια του αγοραστη, μονο!
Υ.Γ. Φυσικα κανενα εγγραφο δεν σε καλυπτει απολυτα σε περιπτωση που γινει "στραβη" πασης φυσεως.
Συνηθως το συμφωνητικο εχει την ουσια του να καταγραψουμε οσα συμφωνησαμε, γιατι scripta manent, κ οχι για να διασφαλισεις την σοβαροτητα του εκτροφεα, ως επαγγελματια, καθως αυτη θα πρεπει να την εχεις ηδη δεδομενη αφου εφτασες ως εκει!
Υ.Γ.2 Υπαρχει παντα κ η λυση του να δεις πρωτα κ μετα να παρεις. Συνηθως ομως αυτο καταληγει στο να μην εχεις τις πρωτες επιλογες αλλα να παρεις αυτο που θα μεινει, που μπορει να σου κανει αλλα να μην ειναι το καλυτερο.....