Θηλυκό μπόξερ.... ένταξη στην οικογένεια.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εξω απο το χορο καλα τα λεμε..

Οταν μπεις να χορεψεις αλλαζει η οπτικη..:confused:

Καλησπερα!!
Πριν ενα μηνα ηρθε στην οικογενεια μια νεα αφιξη η μποξερινα φιλων μου, η Οριν.. -
( Saga - Zaira - Manou - Orin... σελ/2)
καλως τα δεχτηκαμε..

τα της παρουσασης να μην τα ξαναλεω.. και κουραζω αγαπημενο κοσμο..

Το λοιπον, την μικρη οταν ηρθε στην οικογενεια, την αφησαμε μονη της να "σταθει στα ποδια της".. τα σκυλια μας ειναι πολυ καλα κοινωνικοποιημενα και συνηθισμενα στις νεες αφιξεις..μια χαρα την υποδεχτηκανε.. ο αρσενικος στην αρχη εκανε σαφη την θεση του με διορθωσεις, ομως ΠΟΤΕ δεν την πειραξε...
Την μικρη, επειδη ειχα λιγο το αγχος μη ειναι στεναχωρημενη απο την αλλαγη κτλ δεν την πιεσα, ουτε με "κατσε" με "ελα" δλδ δεν ξεκινησα να "εκπαιδευσω".. πηγα με αυτα που ηξερ ηδη..
Σκεφτηκαμε ας της δωσουμε τον χρονο της να ενταχθει και σιγα σιγα..

Σε αυτο που επεμενα ηταν να μην ανεβαιβει καναπεδες κτλ..αυτο μονο .. (αυτο αλλωστε ειναι προνομιο του γατου.. μαλλον νταιλικι του..)
Η τσουπρα, πηρε τον χρονο της.. ενταχθηκε στην αγελη, δεν παρελειψε κανενα γευμα της, εκτος απο το πρωτο βραδυ.. ολα καλα.. ε λεμε.. ας ξεκινησουμε να συνενοουμαστε ..
Οταν ειμαστε οι 2 μας, ειναι τελεια! υπακουη, δεν απομακρυνεται, με εχει συνεχεια εννοια.. τελεια..
Πχ. σημερα πηγαμε για μπανιο θαλασσα.. υπηρχαν και αλλα σκυλια στην παραλια, την ειχα λυτη στην παραλια, δεν κουνησε ρουπι απο κοντα, παντα διπλα, μαζι για μπανιο.. και ας μην τα καταφερνει καλα η καημενη δεν το εβαλε κατω!
Ομορφο πεισμα! και παντα κοντα μου.. κατσε Οριν, καθοταν, σηκω Οριν σηκωνοταν..

..Οταν ειναι με τα αλλα 2, τραβαει παρα πολυ στην βολτα.. ακουει με την 7η οταν ειναι λυτα.. (ενω στην αρχη ηταν πιο ανασφαλης, να το πω ετσι.. γιατι μαλλον ετσι ειναι ) ουρα του Σαγκα πλεον.. οπου παει αυτος αυτη απο πισω.. φωναζω εγω σαν τη τρελη εν τελει (παιδια αυτο απο χτες που πηγαμε στο βουνο.. )
Κανουμε περπατημα ομαδικο.. αυτη την πιανει λυσα αμα μεινει λιγο πισω.. τραβαει και πνιγεται.. οι ελαφρες διορθωσεις την πνιγουν!
Πηρε αερα καταλαβες..
Γενικα ειναι ασυγκρατητη!.. και μου σπαει τα νευρα.. με την καλη την εννοια ..αλλα μου τα σπαει!
Δεν θελω να την πιεσω, γιατι ισως κανω κατι λαθος και το "σπασω" το σκυλι.. και δεν θελω.. ομως ο καιρος περναει.. μη παγειωνουμε συμπεριφορες.. αυτη θα τα βρει σκουρα στην συνεχεια, αλλα και εγω..

Εν καιρο.. θα επισκεφτουμε εκπαιδευτη οοοολοι μαζι .. και οταν λεμε ολοι.. εννοουμε ολοι!
Ομως αυτο απο σεπτεμβρη και μετα.. η δουλεια βλεπετε..δεν μαζευονται τα ρημαδια..
και γενικα απο οσο διαβαζω, κοιταω κτλ.. τα μποξερ τα κερδιζεις.. με την πολυ πιεση δεν αντιδρουν καλα. (???). δεν θελω, εχω βλεψεις για αυτην.. οχι τρελα πραγματα, αλλα να γινει μια υπακουη υποδειγματικη μποξερινα..

Εχω και αλλες αποριες και ξερω δεν λυνονται με ενα ερωτηματολογιο με απαντησεις.. ομως ελπιζω σε μια βοηθεια.. Το χω, θα το πιασω το νοημα..αρχικα με ενδιαφερει πως να κερδισω την προσοχη της οταν ειμαστε ολοι μαζι..

:D:D:D

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
να σου πω ένα κρυφό μυστικό για τα boxerakia??? λέγεται παιχνίδι!!!

κι εγώ καθυστέρησα πολύ την εκαπίδευση του μπόμπιρα και τώρα τρέχω και δεν φτάνω!!!
αλλα και πριν ακόμα αρχίσουμε εκπαίδευση με την εκπαιδεύτρια ότι του μάθαινα ήταν με παιχνίδι κυρίως μπαλάκια tennis...
έτσι συνεχίζουμε και τώρα..poluuuuuuuuu παιχνίδι η ανταμοιβή του!!!
πως την έχεις κόψει την μικρή? σου φέρνει πχ τα παιχνίδια της να παίξετε???
βεβαια δεν είναι όλα ίδια αλλα τα πιο πολλά μποξεράκια αυτό το έχουν κοινό!!!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
για λεγε... για λεγε... (αυτα τα τρεχω και δεν φτανω φοβαμαι και εγω!)
ρε παιδια .. αυτη η θεωρεια απο την πραξη.. μεγαααλο ταξιδι!

οχι γενικα δεν φερνει παιχνιδια.. μονο οταν ζηλευει χαδια. χμ..

Κοιτα..
Αν δει οτι κραταω παιχνιδι.. αυτη τρελαίνεται για το tug .. ου λυσαει!
Αλλα! Μεχρι να φτασουμε στο παρκο μου βγαζει την πιστη! .. οτι και να κραταω ειναι καλυτερος ο σαγκα!
μολις φτασουμε στο παρκο.. την αφηνω λιγο να τρεξει μονη της.. και με τα θα ερθει να παιξουμε.. αλλα την πιανει το ανταγωνιστικο της! μη τυχον παιξει λιγοτερο..
Δλδ, τα 2 μεγαλυτερα τα εχουμε μαθει -κατω, περιμενε- .. και στην αρχη παιζουμε εν αλλαξ.. μετα ολοι μαζι..
αυτη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ..ενω το ξερει το "μεινε" δλδ οταν ειμαστε οι 2 μας στο μαγαζι, της λεω , κατω, μεινε και ]παω στο απεναντι μαγαζι.. εχει μεινει αρκετα..
.. αλλα στην βολτα, αν ειναι οι αλλοι 2 μαζι.. δεν ξερει! Μαλλον ξερει αλλα δεν θελει να ξερει..
καταλαβες?

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
ο σάγκα περπατάει διπλα σου η φεύγει μπροστά και οδηγεί???

εμείς με το tug ξεκινήσαμε με την εκπαιδεύτρια και το χρησιμοποιούμε ακόμα τώρα exouem περάσει στο μπαλάκι. τους αρέσει πολύ να δαγκώνουν και να τραβάνε βοηθάει πολύ και η μορφολογία της κεφαλής σε συνδυασμό με τον κάτω προγναθισμό...

βεβαια 3 σκυλιά είναι κομμάτι δύσκολο σε παραδέχομαι!!!

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
χα! μη με παραδεχεσαι καθολου.. η εικονα ειναι γελοια!

Ο σαγκα ειναι και αυτος μ@λ@κ@ς! γιατι φωναζω στην μικρη και αυτος στρεσαρεται απο την ενταση μου και τραβαει.. και η ζαιρα στρεσαρεται, αλλα λουφαζει διπλα μου..

Θα παω να την παρατησω μια βδομαδα στο βουνο... και θα παω να την ξαναπαρω.. να σου πω εγω εκτιμηση και προσοχη που θα μου εχει μετα!

Γενικα ρε συ.. αμα ειμαι σε ενταση χαλαει η αρμονια και των 3ων.. και σε ενταση ειμαι γιατι αυτη η σκατια δεν με προσεχει ..

Μονο αν ξεκινησ τις φωνες χιτλερικα πριν ανοιξω την πορτα παμε λιγο καλα, τυπου! "το νου σας ρεμαλια!! οταν λεω εδω! ειναι ΕΔΩ!!!!" και τιναζω μια τα λουρια προκαταβολικα..... σαν φυσιολογικοι ανθρωποι δεν!!

καλα πρεπει να δεις πως βγαινουμε ορμωμενοι εξω απο την πολυκατοικια ! σιφουνας! μη βρεθεις στο διαβα μας...
ε δεν ειναι καταστση αυτη..
Πρεπει με πολυ υπομονη , το καταλαβαινω, να διορθωνεται.. αλλιως θα αυξανεται... πουφ!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
είναι πολλά τα θέματα λοιπόν

και μονο που βγαίνουν με τόση ένταση από το σπίτι τελειωσε η ιστορία
είναι σχεδόν χαμένο παιχνίδι από εκείνη τη στιγμή...
μην φαντάζεσαι ότι και εγώ ξέρω παρα πολλά πάνω σε όλα αυτά που γραφεις.

και οι δικοί μου 3 boxer έχουν μη "εκτροφικα" όλα μεγάλης ηλικίας και ένα ημίαιμο
φαντάσου εκεί τι γίνεται που τους λέω και 5 σωστά πράματα και με γραφουν κανονικά!!!
μου έλεγε η εκπαιδεύτρια για ένα boxer θηλυκό εδώ κοντά στην γειτονιά που το είχε αναλάβει
το οποιο είχε τόση ενέργεια που πριν κάνουν μάθημα και βγούνε βόλτα
το βάζανε σε διάδρομο να τρέξει 20 λεπτά!!! γιατί αλλιώς ντιέ μπορούσε να συγκεντρωθεί με τίποτα.

μήπως να τα ας το πούμε κούραζες τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγείτε έξω για αν εκτονωθεί κάπως η ενέργεια???
από ότι είδα και από τις φωτό σου έχεις μεγάλο μπαλκόνι οποτε κάτι μπορείς να κανεις εκεί.

σίγουρα ένας εκπαιδευτής tah σας έβαζε σε ρουτίνα αλλα αφού δεν γίνεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή
κι εμενα δεν μου έρχεται κάτι άλλο κατά νου δες κι αυτό το κειμενάκι
μοιάζει σαν να το έχει γράψει ο cesar τον οποιο δεν ξέρω κατά ποσο συμπαθείς αλλα κάτι μπορεί να σου πει ίσως

The Walk - The proper way to walk your dog - Dog Walking

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Χα, μου θυμίζεις τον εαυτό μου και τα 3 τέρατα/σίφουνες όταν βγαίνουμε από την είσοδο της πολυκατοικίας... Ένας γέρος 14 χρονών, κουφός και τυφλός ο οποίος όμως τραβάει να φύγει λες και είναι κουτάβι....ένα κουτάβι που προσπαθεί να τους περάσει όλους..(για να φτάσει που? ) και ο χοντρός ο οποίος 'έτσι και αποφασίσει να σε πάρει μαζί του δεν έχεις σταματημό...Το πόσο γρήγορα ξεχνάνε εκπαίδευση και καλή ανατροφή δεν λέγεται..
Γενικά έχω προσέξει ότι και ο μικρός ακολουθεί τον Keagan σαν σκιά του...αυτό είναι καλό για μένα γιατί δεν το σκάει. Παρόλα αυτά το ότι τον εκπαιδεύω να έρχεται και να μένει δίπλα άσχετα με το τι κάνει ο μεγάλος...δεν αλλάζει...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
..ενω ειναι τοσο καλο πλασμα!! μα τοσο καλο πλασμα! προθυμη, υπακουη, εξυπνη, τα πιανει ευκολα.. Στα ομαδικα , μου εχει "χαλασει" το ζεν ρε παιδι μου..
ξεμυαλιζεται με τα αλλα 2 απο την χαρα της και με γραφει.. μονο οταν ειναι ομως με τα αλλα 2.. με ξενα ειμαι παλι η καλη μαμα της..

mariakala .. μαρεσει ο ceasr και ευχαριστω για το λινκ!! αν απο την θεωρεια στην πραξη... μεγααααλο ταξιδι..

Το πόσο γρήγορα ξεχνάνε εκπαίδευση και καλή ανατροφή δεν λέγεται.

αυτο ακριβως !!!
απο οτι θυμαμαι και ο μεγαλος οταν πρωτοηρθε τα ιδια εκανε.. και η ζαιρα καλη χρυση τοτε ομως εβλεπε οτι εγω ασχολουμαι με τον μεγαλο και πηρε ο κ@λος της αερα... αλλα τωρα ειναι 3! 'Αιντε μαζευτα..
ειμαι σιγουρη οτι μπορω και γινεται.. το τροπο ψαχνω..και αυτος ο τροπος πρεπει να εχει "συμμαζεμα" ολων!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μήπως σου έχει περισσέψει λίγος...τρόπος...απ'αυτόν που μου δάνεισες; ;-):xD:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
... ναι οτι μεινει στο δινω!
γιατι λεω να το χρησημοποιω και εγω λιγο.. χεχε..!

Που λετε.. σκεφτηκα και τον πνιχτη.. ομως λεω να το αναβαλω, ΑΝ πει ο εκπαιδευτης οοοοταν παω..
κριμα ειναι να αρχισω τα χρατς και χρουτς.. την παω με το καλο..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Nα την δεσεις πανω στο Σαγκα το σκεφτηκες? Σε μενα εχει δουλεψει πολλες φορες.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Nα την δεσεις πανω στο Σαγκα το σκεφτηκες? Σε μενα εχει δουλεψει πολλες φορες.
ωραία ιδέα για δώσε περισσότερες πληροφορίες γιατί με ενδιαφέρει και εμενα αυτό μελλοντικά!!! ;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Συνηθως οταν φιλοξενω ενηλικο σκυλι στο σπιτι που δεν ξερει πως να περπαταει, κανω αυτο. Το δενω με ενα πολυ μικρο λουρι πανω στο κολαρο του Ντιεγκο ή με διπλο οδηγο. Σε 2-3 μερες μαθαινει πως πρεπει να περπαταει με τον ιδιο ρυθμο που παει και ο κεφαλας.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
αυτό μελλοντικά πάντα μιλάω θα μπορούσα αν κάποια στιγμή αποκτήσω κουτάβι γιατί για ενήλικο δεν παίζει με τις gates να το εφαρμόσω στο κουτάβι και να μάθει από τον μπόμπιρα??? βεβαια μέχρι τότε βλέπουμε αλλα καλο είναι να έχω μια ιδέα!!! :p

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Κοιτα.... εαν το κουταβι δεν εχει τεραστια διαφορα μεγεθους με τον ενηλικο σκυλο, μια χαρα λειτουργει. Εαν ο ενηλικος ειναι 45κιλα και το κουταβι 4κιλα .... δυσκολο.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Κοιτα.... εαν το κουταβι δεν εχει τεραστια διαφορα μεγεθους με τον ενηλικο σκυλο, μια χαρα λειτουργει. Εαν ο ενηλικος ειναι 45κιλα και το κουταβι 4κιλα .... δυσκολο.
ναι έχει μια λογική αυτό που λες ευχαριστώ!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αχχχχ...πως την περιμένω αυτή την άγια μέρα...της ισομετρίας του ύψους...:mad:

Κάναμε βέβαια μια δοκιμή, αλλά αποκτήσαμε Μάρκο ιπτάμενο και μας κόπηκε η φόρα.

Και πως μπήκα στον πειρασμό, να πετάξω και κουκουνάρια στον Σωτηράκη...:rolleyes:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
εγω ξερω και το αλλο κολπακι, να κανεις τους οδηγους πλεξουδα και
ετσι δεν μπορει να τραβαει ο ενας απο εδω και ο αλλος απο εκει!
Πανε και τα δυο-τρια σαν ρομποτ διπλα διπλα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Eγώ μέχρι δύο το παλεύω..τα τρία μαζί είναι αδύνατον.
Μόνο το δωρεάν θέαμα που θα προσφέρω είναι κρίμα, να μην βγάλω και γω κάτι..?!