Ουφ, έλειψα λίγες μέρες και διαβάζω μια ώρα ένα τόπικ. Ευτυχώς που αύριο ξαναφεύγω.
Επί του θέματος
Η Μάγια λατρεύει την Κορίνα σε βαθμό που δε μπορείτε να φανταστείτε.
Αν την πόναγε δε θα έκανε σα τρελή όταν την έβλεπε.
Η άποψή μου για το e-collar εκπαίδευσης:
Ουδεμία σχέση έχει με τα antibark collars
Θα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις και να μην πουλιέται στα ράφια. (π.χ. κατόπιν σεμιναρίου)
Η κύρια δουλειά του είναι να έχεις την προσοχή του σκύλου σου
Το νούμερο στο οποίο το χρησιμοποιείς είναι το ελάχιστο στο οποίο έχεις ανταπόκριση και δεν είναι απαραίτητα σταθερό αλλά ποικίλει αναλόγως ερεθισμάτων.
Το δοκίμασα πάνω μου.
Το δοκίμασα στο Λέοντα και, ναι, στρεσσαρίστηκε
αρκετά και ενοχλήθηκε αλλά δε πιστεύω ότι πόνεσε.
Δεν το θεωρώ υποκίνηση-παρακίνηση αλλά αρνητική τιμωρία, αποφυγή, καθένας το ονομάζει όπως θέλει.
Θεωρώ άτοπο να το χρησιμοποιήσεις για εκμάθηση βασικής υπακοής ή tricks εφόσον υπάρχουν και πιο ευχάριστοι τρόποι. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε τρόπος διόρθωσης πρέπει να ακολουθήσει μετά την εκμάθηση και όχι να χρησιμοποείται για αυτή.
Υπερτερεί του πνίχτη λόγω του ότι δεν κινδυνεύεις να κάνεις κακό στη σπονδυλική στήλη ή στον αυχένα του σκύλου σου ενώ ταυτόχρονα έχεις τον έλεγχο από απόσταση. Επίσης δεν απαιτεί σωματική δύναμη (ούτε το κλικερ
)
Είναι καλό εργαλείο για απόλυτο έλεγχο ενός σκύλου και αυτό χρειάζεται σε ένα σκύλο που κατεβαίνει σε "αγώνες" ή έναν δύσκολο ή επιθετικό σκύλο.
Προσωπικά:
Έχω ήδη παραγγείλει το δικό μου και μάλιστα για δύο σκύλους και με δόνηση. Δε σκοπεύω να κάνω χρήση εντός σπιτιού ή γενικώς γιατί θεωρώ ότι έχω πολύ καλή σχέση με το σκύλο μου και δε μου χρειάζεται. Θα το χρησιμοποιήσω στο μέλλον σε πιο δύσκολες καταστάσεις όπου θα μπορέσει επιτέλους να είναι λυτός παρουσία άγνωστων σκύλων (κατόπιν εκπαίδευσης/διόρθωσης). Δε θα το χρησιμοποιήσω για tricks αλλά για βασική υπακοή μόνο.
Θεωρώ θετικό ότι θα μπορεί να έχει μεγαλύτερη ελευθερία από αυτήν που έχει αυτή τη στιγμή. Παρολαυτά, έχω μια επιφύλαξη μήπως χαλάσει τη σχέση που έχω με τον σκύλο μου καθώς έχει μια ιδιαιτερότητα η φυλή.
Στη Μπλου δεν πιστεύω να το δοκιμάσω καθώς είναι πολύ πιο ανθρωποκεντρικός σκύλος και μια φωνή αρκεί για να συνετιστεί. Αν το θεωρήσω σκόπιμο, ίσως χρησιμοποιήσω τη δόνηση. Η δόνηση δεν έχει βαθμούς έντασης.
Πιστεύω ότι εκπαιδευτές και ιδιοκτήτες πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι, ερευνητές και διαλλακτικοί.
Δια ταύτα, επιφυλάσσομαι και διατηρώ το δικαίωμα μου να αλλάξω γνώμη για τα παραπάνω.