Υπάρχουν σχετικά θέματα, για δες αυτάΥπαρχει κανεις σχετικος με την "υποκακτικη ουρηση"? Τι δεν παει καλα? Ειναι κατι φυσιολογικο ή να ανησυχισω?
us'tonσυγνώμη τώρα
αν πηγαίνεις να πιάσεις το 100 σε αγώνες
μάλλον δεν είναι σωστό να πάς με ότι σκύλο έτυχε να πάρεις-θέλει πολύ ψάξιμο-είναι σαν να λέμε πήρες ένα κουτάβι απο έναν εκτροφέα και θες να πάρει το BIS στα Crufts,δεν γίνεται έτσι απλά αυτό
τώρα
το αν είναι "σωστό" να πονάει ο σκύλος για να πιάσει τα εκατό σε ανθρώπινο διαγωνισμό για "άρτο και θεάματα" είναι άλλο θέμα-δεν θέλω να το θίξω,εννοώ περισσότερο απο όσο το έθιξα ήδη
εντάξει
διόρθωση και ξεδιόρθωση-για να περνάμε όμορφα με τον σκυλο μας είναι όλα τα IPO και τα ξIPO.....
Καταρχήν αν το κάνει αυτό ΔΕΝ είσαι εσύ ο Alpha leader αλλά αυτός και φυσικά δε σε σέβεται..ένα εκκωφαντικό ΜΗ που θα του κόψει το αίμα και τα τσίσα σε πρώτη φάση και θα τον αποσυντονήσει από αυτό που κάνει για αρχή είναι καλό ...Δοκίμαστο και αν δεν πιάσει τότε λεω μπαρούφες
δεν ειμαι εκπαιδευτής και δεν έχω τρελές γνώσεις στην θετική εκπαίδευση,το συμπέρασμα που έβγαλα είναι....π.χ έχεις έναν σκύλο επιθετικό προς κάποιου τύπου σκυλιά (αν είναι προς όλα τα σκυλιά δεν τον έχεις δουλέψει θετικά απο την αρχή αρα δεν μπορείς να διορθώσεις με θετικό τρόπο)kokoni μη ξεχνας τη γεφυρωση!!!
μετα τηνδιορθωση παντα μα παντα ερχεται η επιβραβευση.μετα το μη παντα ειναι το μπραβο.
απλα θα ηθελα να μου πει καποιος ρε παιδι μου που ξερει πως γινεται(αν γινεται γιατι εφοσον δεν το χω δει)πως διορθωνει μια ασχημη συμπεριφορα με το μεζε η το παιχνιδι μονο
Μα τι λέμε τώρα, όταν παίζω με τον Τζιμάκο και μπει άλλος σκύλος στον χώρο δεν θα γυρίσει να κοιτάξει θα φύγει σφαίρα και αφού τον μυρίσει λίγο θα του ορμήσει.στη θεωρια ειναι ευκολο στην πραξη αλλαζουν πολλα.οπως ας πουμε πχ το να κυνηγησει μια γατα.που μπορει να χεστηκε αν του στερησεις το παιχνιδι η την τροφη.γιατι αυτος απλα θελει να φαει τη γατα.
Η γάτα είναι πολύ ιδιαίτερη κατάσταση και είναι θέμα κοινωνικοποιησης και οχι εκπαίδευσης....αν δεν έχεις φροντίσει το κουτάβι σου απο πολύ μικρο να έρθει σε επαφή με αρκετές ήρεμες γάτες όσο και να το πνίξεις αυτό πάντα θα τις κυνήγα...και αν κάποιες φόρες σταματάει απο φόβο κάποιες δεν θα σταματήσει.στη θεωρια ειναι ευκολο στην πραξη αλλαζουν πολλα.οπως ας πουμε πχ το να κυνηγησει μια γατα.που μπορει να χεστηκε αν του στερησεις το παιχνιδι η την τροφη.γιατι αυτος απλα θελει να φαει τη γατα.
Παντελώς αβάσιμο....Η γάτα είναι πολύ ιδιαίτερη κατάσταση και είναι θέμα κοινωνικοποιησης και οχι εκπαίδευσης....αν δεν έχεις φροντίσει το κουτάβι σου απο πολύ μικρο να έρθει σε επαφή με αρκετές ήρεμες γάτες όσο και να το πνίξεις αυτό πάντα θα τις κυνήγα...και αν κάποιες φόρες σταματάει απο φόβο κάποιες δεν θα σταματήσει.
το δύσκολο όμως είναι να βρεις γάτες σωστές για το φέρεις σε επαφή μικρο χωρίς να του φύγει η μουσούδα.
πως δούλεψες τον [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Τζιμάκο ώστε να μην το κάνει???[/FONT]Μα τι λέμε τώρα, όταν παίζω με τον Τζιμάκο και μπει άλλος σκύλος στον χώρο δεν θα γυρίσει να κοιτάξει θα φύγει σφαίρα και αφού τον μυρίσει λίγο θα του ορμήσει.
μα γράφω οτι είναι ιδιαίτερη κατάσταση δεν είπα οτι είναι εύκολο..και δεν είναι μονό η γάτα και ένα κουνέλι να δει θα το κυνηγήσει,απλά δεν εχει κουνέλια στο πάρκο αδέσποτα.Παντελώς αβάσιμο....
η δικια μου με μια χαρά παιχνιδιάρες και ηρεμες γάτες μεγαλωσε, αλλά δεν εχει σταματησει να θέλει να ξεσκισει ό,τι γατοφέρνει.... και όχι για παιχνίδι. Οποτε σόρρυ αλλά το να κάνεις σκυλο να αγνοεί γάτα ή να ανεχεται γατα, δεν ειναι θεμα κοινωνικοποιησης.
και ξαναλέω, δεν ειναι κοινωνικοποιηση το θεμα όπως πιστευεις!μα γράφω οτι είναι ιδιαίτερη κατάσταση δεν είπα οτι είναι εύκολο..και δεν είναι μονό η γάτα και ένα κουνέλι να δει θα το κυνηγήσει,απλά δεν εχει κουνέλια στο πάρκο αδέσποτα.
εξάλλου αυτό το ένστικτο δουλεύουμε για να τραβήξουμε την προσοχή του σκύλου.
ειναι συνδυασμός κυνηγητικού ενστίκτου και κοινωνικοποίησης ....το να εξαλείψεις τελείως το κυνηγητικό ένστικτο ενός σκύλου ειναι αδύνατο ...αυτο που μπορείς να κάνεις είναι να εξοικειωθεί με τις γάτες ώστε να μην τις θεωρεί κυνήγι..... πολύ δύσκολο αλλά εχω δει σκύλο χωρίς καμία εκπαίδευση 7 χρονών βέβαια να αδιαφορεί για τις περισσότερες γάτες έστω και αν είναι στο ενα μέτρο.και ξαναλέω, δεν ειναι κοινωνικοποιηση το θεμα όπως πιστευεις!
Δεν ειναι θεμα κοινωνικοποιησης... εχεις εκπαιδεύσει σκυλο να το κάνει? Να περνάει γατα και να αδιαφορεί?????????ειναι συνδυασμός κυνηγητικού ενστίκτου και κοινωνικοποίησης ....το να εξαλείψεις τελείως το κυνηγητικό ένστικτο ενός σκύλου ειναι αδύνατο ...αυτο που μπορείς να κάνεις είναι να εξοικειωθεί με τις γάτες ώστε να μην τις θεωρεί κυνήγι..... πολύ δύσκολο αλλά εχω δει σκύλο χωρίς καμία εκπαίδευση 7 χρονών βέβαια να αδιαφορεί για τις περισσότερες γάτες έστω και αν είναι στο ενα μέτρο.
επίσης υπάρχουν πολλά αδέσποτα που δεν κυνηγούν γάτες...... ίσως γιατί ποτέ δεν κατάφεραν να πιάσουν κάποια και το θεωρούν χαμένες δυνάμεις.
Πλεον μπορω να πω οτι το καταφερα με το cane το μικρουλι σε ποσοστο επιτυχιας 100%!Δεν ειναι θεμα κοινωνικοποιησης... εχεις εκπαιδεύσει σκυλο να το κάνει? Να περνάει γατα και να αδιαφορεί?????????
Ξερω σκυλο που αδιαφορεί εκ φυσεως και ξερω και τη δικιά μου που ενω μεγάλωσε με γάτες, μόλις δει γατα (είτε ακινητη ειτε τρέχει) μπαινει σε mood κυνηγιου, να τη στείλει σε δεντρο....
Αρα μιλάμε για εκπαιδευση και όχι κοινωνικοποιηση!Πλεον μπορω να πω οτι το καταφερα με το cane το μικρουλι σε ποσοστο επιτυχιας 100%!
Εντυπωσιαστηκε κ ο εκτροφεας της!
Σε αυτο το σημειο να πω οτι παιζει ρολο σαφως και ο χαρακτηρας του σκυλου, αλλα κ ο τροπος με τον οποιο τον εκπαιδευεις, ο οποιος στην περιπτωση μου καθε αλλο απο αυτα που αναφερονται ηταν!
Καθε αλλο ΠΑΡΑ κοινωνικοποιηση.Αρα μιλάμε για εκπαιδευση και όχι κοινωνικοποιηση!