Θετική εκπαίδευση και άλλα (χρήση "πνίχτη")...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Οι δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν από άλλο θέμα.

admin

...............................................................................................

τσακίζονται όμως νωρίτερα από ένα αυτοκίνητο κατά την προσπάθειά τους να κυνηγήσουν μια γάτα ας πούμε!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απ' τα βασικά:
Υπάρχουν "πνίχτες διόρθωσης" και "πνίχτες εκθέσεων"! Την διαφορά την καταλαβαίνεις από το πάχος της αλυσίδας! :)

Επίσης στα σκυλιά εκθέσεων θέλεις ο μανδύας στον λαιμό να μην είναι "σπασμένος". Το σπάσιμο προκαλείται συχνά από το λουρί και την τριβή που προκαλεί στο τρίχωμα. Και βεβαίως δεν νοείται ακόμα και στο σπίτι ένας σκύλος να κυκλοφορεί χωρίς περιλαίμιο!

Αν θες να συζητήσουμε το θέμα της "θετικής εκπαίδευσης", ευχαρίστως να το κάνουμε... αλλού όμως!

Ελπίζω να βόηθησα!
Πολυ θα το ηθελα, ανοιξε topick και ερχομαι. Εγω δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε πνιχτη, και τα σκυλια μου δεν περνανε τον δρομο αν δεν περπαταω εγω διπλα τους για κανενα λογο.... πνιχτες εκθεσεων ή διορθωσης... = πνιχτες.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Πάντως καλύτερα να διαβάζατε τα παρακάτω και αν κάπου δεν καλύπτεστε, συμπληρώνετε στα υπάρχοντα...

Εξέλιξη εκπαιδευτικών μεθόδων...

"Μάθε παιδί μου γράμματα!"...

ΚΕΦΑΛΑΙΟ...ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

ΤΙΜΩΡΙΑ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Prong /e-collar και εκπαίδευση

Θετικη vs κλασσικη εκπαιδευση και e-colar

Prong collar και Ivan Balabanov

...και άλλα που ίσως ξέχασα.

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Πολυ θα το ηθελα, ανοιξε topick και ερχομαι. Εγω δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε πνιχτη, και τα σκυλια μου δεν περνανε τον δρομο αν δεν περπαταω εγω διπλα τους για κανενα λογο.... πνιχτες εκθεσεων ή διορθωσης... = πνιχτες.
και οι mentalist λυγίζουν κουτάλια με το μυαλό τους!

Σχολίασες off-topic τους πνίχτες σε φωτογραφίες "μερικών". Αυτοί οι "μερικοί" (εγώ στην προκειμένη) σου εξήγησαν τι είναι αυτό που δεν μπορείς - λόγω απειρίας εικάζω - να δεις!
Εμμένεις ωστόσο στις απόψεις σου ενώ σε αντίφαση με αυτό ισχυρίζεσαι πως είσαι διατεθειμένος να μάθεις. Όταν όμως η απάντηση που λαμβάνεις δεν συνάδει με τις παγιωμένες θέσεις σου, τότε επίλέγεις ένα off-topic αντικείμενο για να επιτεθείς σε αυτόν που ενδεχομένως διαφωνεί μαζί σου.

Σε αδικεί αυτό!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
και οι mentalist λυγίζουν κουτάλια με το μυαλό τους!

Σχολίασες off-topic τους πνίχτες σε φωτογραφίες "μερικών". Αυτοί οι "μερικοί" (εγώ στην προκειμένη) σου εξήγησαν τι είναι αυτό που δεν μπορείς - λόγω απειρίας εικάζω - να δεις!
Εμμένεις ωστόσο στις απόψεις σου ενώ σε αντίφαση με αυτό ισχυρίζεσαι πως είσαι διατεθειμένος να μάθεις. Όταν όμως η απάντηση που λαμβάνεις δεν συνάδει με τις παγιωμένες θέσεις σου, τότε επίλέγεις ένα off-topic αντικείμενο για να επιτεθείς σε αυτόν που ενδεχομένως διαφωνεί μαζί σου.

Σε αδικεί αυτό!
Οταν μιλαμε για εκπαιδευση, διορθωση και συμπεριφορες - και βλεπω πνιχτη εκθεσεως οπως λες (και πες μου εσυ οτι δεν χρησιμοποιεις στην εκπαιδευση - σε πιστεψα) τοτε ας με αδικει. Offtopic παντως δεν ειναι, γιατι δειχνει πως ειναι διατεθημενος ο καθενας να διαχειριστει την προσωπικοτητα του σκυλου του. Ωστοσο δεν επιτηθομαι σε κανεναν αν διαφωνω με καποια μεθοδο. Απλα διαφωνω. Καθενας κανει οτι νομιζει και κρινεται εκ του αποτελεσματος. Δεν θεορω οτι ειμαι πιο φιλοζωος απο εσενα, η οτι δεν αγαπας τα ζωα. Μπορει απλα να εχεις υιοθετησει καποιες μεθοδους οπως τις βρηκες - επιδει οντος λειτουργουν - και να μην προσπαθησες να κανεις κατι διαφορετικο. Δεν σε κατηγορω, απλα νομιζω οτι τη ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ επικοινονια που πρεπει να εχεις με καθε σκυλο, την ισοπεδωνεις με εναν πνιχτη, κανοντας μονο τη δικη σου ζωη πιο ευκολη. Με το δικο σου σκεπτικο λοιπον, λογο απειριας χρησιμοποιεις πνιχτη γιατι δεν μπορεις αλλιως.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Οταν μιλαμε για εκπαιδευση, διορθωση και συμπεριφορες - και βλεπω πνιχτη εκθεσεως οπως λες (και πες μου εσυ οτι δεν χρησιμοποιεις στην εκπαιδευση - σε πιστεψα) τοτε ας με αδικει.
Ποιος έσβησε το σημείο που έγραψα "μπες στο άλμπουμ μου να δεις πως εκπαιδεύω σκύλους"... και πως το έκανα αυτό ενώ δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία από εκπαίδευση!

Offtopic παντως δεν ειναι, γιατι δειχνει πως ειναι διατεθημενος ο καθενας να διαχειριστει την προσωπικοτητα του σκυλου του. Ωστοσο δεν επιτηθομαι σε κανεναν αν διαφωνω με καποια μεθοδο. Απλα διαφωνω. Καθενας κανει οτι νομιζει και κρινεται εκ του αποτελεσματος. Δεν θεορω οτι ειμαι πιο φιλοζωος απο εσενα, η οτι δεν αγαπας τα ζωα. Μπορει απλα να εχεις υιοθετησει καποιες μεθοδους οπως τις βρηκες - επιδει οντος λειτουργουν - και να μην προσπαθησες να κανεις κατι διαφορετικο. Δεν σε κατηγορω, απλα νομιζω οτι τη ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ επικοινονια που πρεπει να εχεις με καθε σκυλο, την ισοπεδωνεις με εναν πνιχτη, κανοντας μονο τη δικη σου ζωη πιο ευκολη. Με το δικο σου σκεπτικο λοιπον, λογο απειριας χρησιμοποιεις πνιχτη γιατι δεν μπορεις αλλιως.
Λόγω απειρίας χρησιμοποιώ πνίχτη εκθέσεων!

Λόγω της ίδιας της απειρίας δεν γνωρίζω πως ο πνίχτης εκθέσεων είναι ακατάλληλος για εκπαίδευση αφού ένα απότομο τράβηγμα του πνίχτη αυτού θα τον οδηγήσει στο να σπάσει!

Επίσης λόγω απειρίας δεν χρησιμοποιώ τον ίδιο πνίχτη στην ιχνηλασία - άσε που το στηθόλουρο είναι πιο kinky... αλλά όπως σωστά είπες μου κάνει την ζωή πιο εύκολη...!

Είμαι πάντως διατεθειμένος να μάθω!

Εσύ?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δηλαδη όταν ο εκπαιδευτής μου χρησιμοποιούσε πνίχτη για τη βασική εκπαιδευση και των Golden και της Βερναρδίνας μου...ήταν άπειρος...και έκανε τη δική του ζωή πιό έυκολη...
Όταν η εκτροφέας της Βερναρδίνας μου έστειλε στις οδηγίες εκπαιδευσης και σωστές συμβουλές για τον πνίχτη...μάλλον το έκανε επειδη ήταν άπειρη..:D:D:D

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Καλώς ή κακώς και εμένα όσοι γνωστοί μου έχουν εκπαιδεύσει το σκύλο τους μου έχουν πει ότι ο εκπαιδευτής χρησιμοποιούσε πνίχτη ή και ηλεκτρικό κολάρο. Έλεγαν δηλαδή στον σκύλο που καθόταν έλα αν αυτός δεν σηκωνόταν του έλεγαν μη, στο τρίτο μη πάταγαν το ηλεκτρικό κολάρο :confused:

Δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία ή άποψη για να σας πω αν είναι σωστό ή όχι, απλά σας μεταφέρω τι μου λένε όσοι ρωτάω.

ΥΓ. Εμένα ο δικός μου δε νομίζω να παίρνει από τέτοια, τον βλέπω να είναι πιο πολύ του φαγητού... :D

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ποιος έσβησε το σημείο που έγραψα "μπες στο άλμπουμ μου να δεις πως εκπαιδεύω σκύλους"... και πως το έκανα αυτό ενώ δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία από εκπαίδευση!

Λόγω απειρίας χρησιμοποιώ πνίχτη εκθέσεων!

Λόγω της ίδιας της απειρίας δεν γνωρίζω πως ο πνίχτης εκθέσεων είναι ακατάλληλος για εκπαίδευση αφού ένα απότομο τράβηγμα του πνίχτη αυτού θα τον οδηγήσει στο να σπάσει!

Επίσης λόγω απειρίας δεν χρησιμοποιώ τον ίδιο πνίχτη στην ιχνηλασία - άσε που το στηθόλουρο είναι πιο kinky... αλλά όπως σωστά είπες μου κάνει την ζωή πιο εύκολη...!

Είμαι πάντως διατεθειμένος να μάθω!

Εσύ?

χαχαχαχααα, εχει πολυ πλακα τελικα. Δεν ειπα οτι χρησιμοποιεις πνιχτη εκθεσεων στην εκπαιδευση... τελος παντων - το κουραζουμε γενικοτερα. Στην ιχνηλασια φυσικα και δεν τον χρησιμοποιεις, στη βασικη υπακοη ομως.... και οχι να μου πεις, παλι δεν θα σε πιστεψω. Εγω παλι μονο στηθολουρο εχω, και ας χρειαζομαι τον 8 πλασιο χρονο απο εσενα. Αν και η Amirah ειναι μολις 3,5 μηνων αλλα το κατσε, κατω, σηκω, μεινε και μαζι τα παιζει στις πατουσες τις κιολλας και offlish.... Δεν ειναι κακο να μην εχεις αρκετο χρονο, εγω καλος η κακος εχω. Κακο ειναι να κρυβεσαι πισω απτο δαχτυλο σου.

Δηλαδη όταν ο εκπαιδευτής μου χρησιμοποιούσε πνίχτη για τη βασική εκπαιδευση και των Golden και της Βερναρδίνας μου...ήταν άπειρος...και έκανε τη δική του ζωή πιό έυκολη...
Όταν η εκτροφέας της Βερναρδίνας μου έστειλε στις οδηγίες εκπαιδευσης και σωστές συμβουλές για τον πνίχτη...μάλλον το έκανε επειδη ήταν άπειρη..:D:D:D
Οχι, εκανε το σωστο! Αυτο να θυμασαι παντα για να εισαι ισυχη! Και αν σου πει ο εκπαιδευτης βαλτο στο φουρνο με πατατες επιδει με δαγκωσε, οπως ειπε και την Kira, αυτο να κανεις!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Πάντως αν διάβασε κανείς, από όσους δεν τα έχουν ήδη διαβάσει, τα θέματα που παρέθεσα παραπάνω ας μας πεί τις εντυπώσεις του.

Που διαφωνεί, που συμφωνεί, κλπ...

Υ.Γ. Μου θυμίζω την κουφή γιαγιά με το alzheimer, στην κουνιστή πολυθρόνα, στη γωνιά...:D

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Πάντως αν διάβασε κανείς, από όσους δεν τα έχουν ήδη διαβάσει, τα θέματα που παρέθεσα παραπάνω ας μας πεί τις εντυπώσεις του.

Υ.Γ. Μου θυμίζω την κουφή γιαγιά με το alzheimer, στην κουνιστή πολυθρόνα, στη γωνιά...:D

εριξα μια γρηγορη ματια και ειναι πολυ ενδιαφεροντα, αλλα ειναι δισκολο να κατσει καποιος να τα διαβασει ολα τωρα! ειναι τεραστιες συζητησεις (εκτως απο κανα-δυο)... εχουν πολυ ζουμι παντος..

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Θα ηθελα να μου πεις και τη γνωμη σου για το Halti (λουρι κεφαλης - δεν ειμαι σιγουρος οτι λεγεται ετσι, μιλαω για το λουρι που θυμιζει φημωτρο, χωρις φυσικα να λειτουργει ως φημωτρο).

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki

Διάβασα το μεγαλύτερο μέρος από αυτά που παρέθεσες, είδα ότι υπάρχουν κάποιοι που αντιπαθούν οποιαδήποτε αναφορά σε πνίχτη ή σε ηλεκτρ. κολάρο και κάποιοι οι οποίοι λένε ότι μπορεί σε κάποιες φάσεις να χρειαστούν και αυτά τα μέσα.

Να σου πω την αλήθεια επειδή δεν έχω εμπειρία δεν μπορώ να σου πω που συμφωνώ και που διαφωνώ.

Αν μπορώ να τοποθετηθώ γενικά, τότε πιστεύω ότι μπορεί να ισχύουν όλα ανάλογα το σκύλο. Άλλο σκυλί δηλαδή αν πονέσει μπορεί μετά να σε αποφεύγει και να σε φοβάται ενώ άλλο μπορεί να υπακούει σαν στρατιωτάκι. Ανάλογα τι θέλει να κάνει ο καθένας, τι απαιτήσεις έχει από το σκύλο του και τι συμβιβασμούς μπορεί να κάνει.

Προσωπικά με τον δικό μου τον πιτσικογκο που έχω δοκιμάσει με λιχουδιές τον έχω κάνει να ακούει μόνο το έλα :-\" το κάτσε το έχει μάθει με όλο το μπωλ του φαγητού :D ενώ το κάτω όταν θέλω να κάτσει ακίνητος για να μαζέψω κάτι ή για να τον καθαρίσω το έχει μάθει με αγριάδα στη φωνή και με μη ή ε.

Για παράδειγμα μου σκορπάει η τροφή στο πάτωμα και αυτός ορμάει σαν τον λιμασμένο, του λέω κάτω, αυτός με γράφει, μετά του μπήγω τη φωνή Εεε και αυτός κάθεται. Ενώ όταν δεν του αποσπά κάτι την προσοχή ακούει το κάτω 100%

Σε όλα βέβαια υπάρχουν αποκλίσεις και δεν εκτελεί πάντα, ας πούμε στο κάτω έχω 90% επιτυχία ενώ στο έλα είμαστε ακόμα στο 60% (το περίεργο είναι ότι όταν χαμηλώσω προς τα κάτω λυγίζοντας τα γόνατα έρχεται πάντα :confused:)

ΥΓ. Φυσικά είναι μόνο 3,5 μήνων οπότε δεν τρελαίνομαι κιόλας... ;)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το εχω δοκιμασει,εξτρα παραγγελια σε XXL γνησιο χαλτι,κοιτα το πιο μη βαναυσο λουρι ειναι το καθολου λουρι,μετα ειναι το καθολου εκπαιδευση,εγω αυτο κανω μαθαινει το ενα απο το αλλο,ασε που βοηθαει και ο χρονος,και εγω ειμαι χαλαρος εντελως χαλαρος,τα σκυλια μας ειναι σαν παιδια οταν ερχονται ξενοι σοβαρευονται,οταν ειμαστε μονοι ειναι ΤΕΞΑΣ,στον δρομο δεν τρελλενονται με τιποτα ,ουτε τραβανε σαν χαζα,και εγω εχω πια ξεπερασει τα του τυπου ο σκυλος μου κανει αυτο κανει εκεινο,οποιος ρωταει του λεω δαγκωνει,μα φαινεται ησυχος μου λενε(δεν το πιστευει κανενας,ουτε το μεγεθος τους φοβιζει ορισμενους),αυτο ειναι εκπαιδευση και εμενα μου φτανει.
Μερικοι βγαζουν του σκυλου τα συκωτια αναποδα,για να περπαταει διπλα,αλλοι κανουν ακροβατικα,αλλοι παλι κανουν τον φυλακα,εμεις εδω ειμαστε η δημοκρατια του Νεστου:D:D:D

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Το εχω δοκιμασει,εξτρα παραγγελια σε XXL γνησιο χαλτι,κοιτα το πιο μη βαναυσο λουρι ειναι το καθολου λουρι,μετα ειναι το καθολου εκπαιδευση,εγω αυτο κανω μαθαινει το ενα απο το αλλο,ασε που βοηθαει και ο χρονος,και εγω ειμαι χαλαρος εντελως χαλαρος,τα σκυλια μας ειναι σαν παιδια οταν ερχονται ξενοι σοβαρευονται,οταν ειμαστε μονοι ειναι ΤΕΞΑΣ,στον δρομο δεν τρελλενονται με τιποτα ,ουτε τραβανε σαν χαζα,και εγω εχω πια ξεπερασει τα του τυπου ο σκυλος μου κανει αυτο κανει εκεινο,οποιος ρωταει του λεω δαγκωνει,μα φαινεται ησυχος μου λενε(δεν το πιστευει κανενας,ουτε το μεγεθος τους φοβιζει ορισμενους),αυτο ειναι εκπαιδευση και εμενα μου φτανει.
Μερικοι βγαζουν του σκυλου τα συκωτια αναποδα,για να περπαταει διπλα,αλλοι κανουν ακροβατικα,αλλοι παλι κανουν τον φυλακα,εμεις εδω ειμαστε η δημοκρατια του Νεστου:D:D:D
Σωστο και αυτο. :) Το βασικο ειναι οτι ξερεις εσυ τι θες αρχικα απο τα σκυλια σου. Αμα δεν σε πιασει η ψυχωση, να κανουν οτι και στις ταινειες, ειναι μια καλη αρχη για μια αριστη σχεση. Αν συναντουσες προβληματα ομως, θα χρειαζοταν κατι... Οπως γραφει και καποιος χρηστης (δεν θυμαμαι ποιος, αλλα διατηρει το copy right) "μην προσπαθεις να κανεις ενα γουρουνι να τραγουδησει, χανεις το χρονο σου και ενοχλεις το γουρουνι!". Αν λοιπον ενοχλουμε τα ζωα για να ποζαρουν, να κανουν τουμπες κλπ, μαλλον θα χρειαστει βια... Ξαναλεω οτι για μενα η εκπαιδευση σημαινει ελεγχομενη συμπεριφορα. Και αυτο πρεπει να γινεται για λογους ασφαλειας του σκυλου και των υπολοιπων. Δλδ να μην το πατησει κανενα αμαξι, να μην φαει κανα παιδακι επιδι τρομαξε απο την κουδουνιστρα του κλπ.. Ο σκυλος πρεπει να εχει την ελευθερια του για να μην ειναι σε μονιμη κατασταση πιεσης, και να εκτελει αρχικα - αλλα στη συνεχεια να το κανει συνειδητα - εκει που πρεπει. Οταν περναει το δρομο δλδ, οταν ο "μπαμπας" ψωνιζει ή οταν εχει επισκεψεις. Αλλιως θα ειναι αναγκαστικα πιο περιορισμενος και δεν θα απολαμβανει περισσοτερες ωρες με τον ιδιοκτητη και σε εξωτερικους χωρους. Αν καταφερεις να το περασεις αυτο στο σκυλο, τοτε ολα θα γινουν αρκετα πιο ευκολα. Εξειδικευμενες εργασιες πχ φυλαξη, κυνηγι, αμυνα, θελουν ειδικη μεταχειριση - απευθυνονται σε συγκεκριμενα ατομα και ζωα και καμια φορα σημαινουν την καταστροφη του σκυλου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul