Θεσσαλονικεις, τι κάνετε με τις καμπιες;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.481
10.735
Athens
ετσι απο περιεργεια, συναντατε και εσεις αρνητες καμπιων;
View attachment 78362
View attachment 78363
View attachment 78364

ολα αυτα σε ποστ στο φβ μιας κυριας που εκανε παρακληση στο δημο να κανει κατι, γιατι το κακο εχει παραγινει φετος, και ειμαστε κυριολεκτικα περιτριγυρισμενοι απο πευκα και καμπιες.
ελπιζω αυτες οι κυριες που εκαναν τα σχολια να μην σκοτωνουν κατσαριδες αν τις δουνε στα σπιτια τους, κριμα ειναι, ζωακια του θεου και της φυσης.....
Nαι αλλά εγώ θα ρωτήσω...
Όλα τα άλλα στο Δήμο της είναι τζάμι και έχει μείνει μόνο το θέμα με τις κάμπιες ε; :LOL:

• Haha
Reactions: spyv

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
948
1.009
28
Nαι αλλά εγώ θα ρωτήσω...
Όλα τα άλλα στο Δήμο της είναι τζάμι και έχει μείνει μόνο το θέμα με τις κάμπιες ε; :LOL:
οχι αλλα ειναι δικαιολογια αυτο; ετσι θα το παμε δηλαδη για ολα τα προβληματα, οτι α επειδη δεν λυθηκαν τοσα αλλα ας μην λυθει κανενα; δεν ειναι λογικο και αυτο. σιγα σιγα ολα πρεπει να φτιαχνουν.

Άννα34

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2021
109
222
48
Πάντως, επειδή εργάζομαι σε σχολείο με πολλά πεύκα και κατ' επέκταση κάμπιες και από τις αλλεργίες σπαταλάμε ένα Fenistil την εβδομάδα, καλούμε συνεργειο του Δήμου και έρχονται και μαζεύουν τα κουκουλια.

• Like
Reactions: TheBestBoi

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.481
10.735
Athens
οχι αλλα ειναι δικαιολογια αυτο; ετσι θα το παμε δηλαδη για ολα τα προβληματα, οτι α επειδη δεν λυθηκαν τοσα αλλα ας μην λυθει κανενα; δεν ειναι λογικο και αυτο. σιγα σιγα ολα πρεπει να φτιαχνουν.
Όχι δεν το πάω έτσι, αλλά θα σου εξηγήσω τι εννοώ:

Eίμαι σίγουρη ότι η ίδια δεν έχει «επαναστατήσει» επειδή τα δημοτικά τέλη πήραν την ανηφόρα, δεν έχει πεζοδρόμια και σκοτώνεσαι αν είσαι με καρότσι μωρού ή πατερίτσα, δεν έχει κάδους κλπ.

Βέβαια και οι δήθεν του φυσιολατρικού που την σχολιάζουν το πιο πιθανό είναι να σκούζουν σαν υστερικές αν δουν ένα αραχνάκι στη γωνία και κάπου εκεί πάει περίπατο η φυσιολατρία τους.

Και σε μένα έχει παγίδες σε 2-3 σημεία με κάμπιες στο δρόμο που περνάω. Σήμερα το πρωί τις μάζεψα με ένα φαράσι και τις έριξα σε κάτι χόρτα παραδίπλα. Σε 2-3 μέρες θα ξανακάνω το ίδιο, για τη δική μου βολή, για να μπορώ να περνάω πιο άνετα.

Τέλος, προτιμάτε να ψεκάσουν για τις κάμπιες? Πότε θα ψεκάσουν και με τι σκεύασμα, θα περνάτε από κάτω εκείνη την ώρα? Τι θα ψεκάσουν? Θα υπάρχουν απλωμένα ρούχα?

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
948
1.009
28
Όχι δεν το πάω έτσι, αλλά θα σου εξηγήσω τι εννοώ:

Eίμαι σίγουρη ότι η ίδια δεν έχει «επαναστατήσει» επειδή τα δημοτικά τέλη πήραν την ανηφόρα, δεν έχει πεζοδρόμια και σκοτώνεσαι αν είσαι με καρότσι μωρού ή πατερίτσα, δεν έχει κάδους κλπ.
δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι καθως δεν την γνωριζουμε ουτε εγω ουτε εσυ

Βέβαια και οι δήθεν του φυσιολατρικού που την σχολιάζουν το πιο πιθανό είναι να σκούζουν σαν υστερικές αν δουν ένα αραχνάκι στη γωνία και κάπου εκεί πάει περίπατο η φυσιολατρία τους.
και επισης οι δηθεν φυσιολατρες, λατρευουν τα ζωυφια και μισουν τα σκυλια και τα γατια και τα θεωρουν βρωμιαρικα και αρρωστιαρικα!

Και σε μένα έχει παγίδες σε 2-3 σημεία με κάμπιες στο δρόμο που περνάω. Σήμερα το πρωί τις μάζεψα με ένα φαράσι και τις έριξα σε κάτι χόρτα παραδίπλα. Σε 2-3 μέρες θα ξανακάνω το ίδιο, για τη δική μου βολή, για να μπορώ να περνάω πιο άνετα.
ναι, καλα κανεις, και εγω αν ηταν 2-3 σημεια αυτο θα εκανα. αλλα δυστυχως εδω δεν ειναι 2-3 σημεια, ειναι ολες οι διαδρομες σε ολες τις κατευθυνσεις εκτος απο μια, η οποια ειναι εξαιρετικα μικρη και τα σκυλια δεν εχουν καθολου ασκηση.

Τέλος, προτιμάτε να ψεκάσουν για τις κάμπιες? Πότε θα ψεκάσουν και με τι σκεύασμα, θα περνάτε από κάτω εκείνη την ώρα? Τι θα ψεκάσουν? Θα υπάρχουν απλωμένα ρούχα?
προτιμαω και να ψεκασουν και να αφερει ο δημος τις φωλιες, οπως κανουν σε αλλους πιο πολιτισμενους δημους οπως ειπε η αννα απο πανω. υπαρχουν ειδικα σκευασματα εγκεκρημενα για ψεκασμους των πευκων μη βλαβερα για τους ανθρωπους, και ειναι υποχρεωμενοι να βαζουν ειδοποιηση με μερα και ωρα του ψεκασμου ακριβως για να ξερει ο κοσμος να μην περναει. για τα ρουχα του καθενος να μερημνησει εκεινος, εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει να πω την αληθεια. με ενδιαφερει να μπορει το σκυλι μου να περπαταει ελευθερα χωρις φοβο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.539
795
Ξεσσαλονικη!!!
Απλά θα αποφύγω τις βόλτες στο δάσος.
Παρόλα αυτά και μιας και το αναφέρατε,είμαι και εγώ εναντίον στην καταστροφή της αποικίας της κάμπιας.
Η φύση θα το ρυθμίσει μόνη της ,όπως κάθε χρόνο κάνει.
Είμαστε καθόλα παρεμβατικοί,αν μπορούμε να αποφύγουμε κάτι ,ας το κάνουμε.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.481
10.735
Athens
Να ενημερώσω ότι γενικά ξεκίνησε το πάρτυ με τα ζωύγια - χθες κοπάνησα μια σαρανταποδαρούσα.

Επίσης για όσους κάνετε εκδρομές στη φύση, λογικά ξεκινάνε τώρα και τα φιδάκια.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.787
7.985
Συγνώμη αλλά μου φαίνεται υστερική η αντίδραση σας με τις κάμπιες. Απλά τις αποφεύγουμε. Δεν χρειάζεται να εξολοθρεύσουμε όλο το σύμπαν. Έλεος πραγματικά.

• Love
Reactions: lawrence-gr

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
948
1.009
28
Συγνώμη αλλά μου φαίνεται υστερική η αντίδραση σας με τις κάμπιες. Απλά τις αποφεύγουμε. Δεν χρειάζεται να εξολοθρεύσουμε όλο το σύμπαν. Έλεος πραγματικά.
ωραια πραγματικα ομως αμα ειναι ετσι, ας σταματησουμε να σκοτωνουμε και κατσαριδες, αν μπουνε στο σπιτι μας ας τις... αποφευγουμε απλα! δεν ειναι καθολου υστερικη η αντιδραση. προσωπικα μενω σε περιοχη που κυριολεκτικα με περιτρυγιριζουν πευκα. πες μου εσυ ΠΟΥ να παω. γιατι οι καμπιουλες μας οι καλουλες μας ΔΕΝ μενουν μονο κατω απο τα πευκα. πανε και στους δρομους και παντου. ΠΟΥ ακριβως να παω για να τις αποφυγω; επισης, καπου ελεος με τον "ακτιβισμο". οι καμπιες αυτες για τα πευκα θεωρουνται παρασιτα. ψαξε το λιγο. ειναι επιβλαβεις και σε εκεινα. σε αλλες πολιτισμενες χωρες γινονται συνεχεια ψεκασμοι και βαζουν ειδικες παγηδοσακουλες σε ΟΛΑ τα πευκα για να πιανουν τις καμπιες και να μην κατεβαινουν στο εδαφος. εδω τις δικαιολογουμε κιολας.... δεν το ξερα, να νιωσω ασχημα για κατι που μπορει να μου σκοτωσει το σκυλι και εχει προκαλεσει προβληματα υγειας σε σκυλους και παιδια ανα τα χρονια.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.787
7.985
ωραια πραγματικα ομως αμα ειναι ετσι, ας σταματησουμε να σκοτωνουμε και κατσαριδες, αν μπουνε στο σπιτι μας ας τις... αποφευγουμε απλα! δεν ειναι καθολου υστερικη η αντιδραση. προσωπικα μενω σε περιοχη που κυριολεκτικα με περιτρυγιριζουν πευκα. πες μου εσυ ΠΟΥ να παω. γιατι οι καμπιουλες μας οι καλουλες μας ΔΕΝ μενουν μονο κατω απο τα πευκα. πανε και στους δρομους και παντου. ΠΟΥ ακριβως να παω για να τις αποφυγω; επισης, καπου ελεος με τον "ακτιβισμο". οι καμπιες αυτες για τα πευκα θεωρουνται παρασιτα. ψαξε το λιγο. ειναι επιβλαβεις και σε εκεινα. σε αλλες πολιτισμενες χωρες γινονται συνεχεια ψεκασμοι και βαζουν ειδικες παγηδοσακουλες σε ΟΛΑ τα πευκα για να πιανουν τις καμπιες και να μην κατεβαινουν στο εδαφος. εδω τις δικαιολογουμε κιολας.... δεν το ξερα, να νιωσω ασχημα για κατι που μπορει να μου σκοτωσει το σκυλι και εχει προκαλεσει προβληματα υγειας σε σκυλους και παιδια ανα τα χρονια.
Δεν μίλησα για καλούλες και κακούλες κάμπιες. Ούτε θα σταματήσω να σκοτώνω τις κατσαρίδες εννοείται επειδή εσύ θεωρείς κάτι τέτοιο λογικό και συνέχεια αυτών που λέω. Και εγώ σε περιοχή με πεύκα μένω. Αλλά δεν θεωρώ τόσο μεγάλο το πρόβλημα και μου φαίνεται όλο αυτό το θρεντ υπερβολή. Γνώμη μου και γνώμη σου. Ούτε είμαι κατά των ψεκασμών αν κάτι είναι επιβλαβές, πόσο επιβλαβής είναι βέβαια ο ψεκασμός δεν σε νοιάζει. Ότι είναι οκ για ανθρώπους ενώ σκοτώνει σου φαίνεται λογικό και το καταπίνεις αμάσητο. Εγώ νομίζω ότι όλοι αυτοί οι ψεκασμοί που και εγώ χρησιμοποιώ για απεντόμωση κάθε χρόνο αποκλείεται να μην έχουν μακροχρόνιες συνέπειες στον άνθρωπο. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Γενικά χρειάζεται μέτρο το οποίο το έχουμε χάσει προ πολλού.

• Like
Reactions: Estranged

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
948
1.009
28
Δεν μίλησα για καλούλες και κακούλες κάμπιες. Ούτε θα σταματήσω να σκοτώνω τις κατσαρίδες εννοείται επειδή εσύ θεωρείς κάτι τέτοιο λογικό και συνέχεια αυτών που λέω. Και εγώ σε περιοχή με πεύκα μένω. Αλλά δεν θεωρώ τόσο μεγάλο το πρόβλημα και μου φαίνεται όλο αυτό το θρεντ υπερβολή. Γνώμη μου και γνώμη σου. Ούτε είμαι κατά των ψεκασμών αν κάτι είναι επιβλαβές, πόσο επιβλαβής είναι βέβαια ο ψεκασμός δεν σε νοιάζει. Ότι είναι οκ για ανθρώπους ενώ σκοτώνει σου φαίνεται λογικό και το καταπίνεις αμάσητο. Εγώ νομίζω ότι όλοι αυτοί οι ψεκασμοί που και εγώ χρησιμοποιώ για απεντόμωση κάθε χρόνο αποκλείεται να μην έχουν μακροχρόνιες συνέπειες στον άνθρωπο. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Γενικά χρειάζεται μέτρο το οποίο το έχουμε χάσει προ πολλού.
μα γιατι να μην σταματησεις να σκοτωνεις τις κατσαριδες; εκει δεν αρμοζει η αποψη του "μην εξολοθρεψουμε το συμπαν;"
επισης αν ειδες, ανεφερα επισης και την χρηση σακουλων περα απο τους ψεκασμους, αλλα ακομα και οι ψεκασμοι που γινονται, γινονται με Bacillus thuringiensis, το οποιο ειναι βιολογικο απεντομοτικο και ασφαλες για ανθρωπους. εγω τα ψαχνω μια χαρα και δεν καν τιποτα γαργαρα. αλλα δεν θα κατσω να υπερασπιζομαι παρασιτα και να τα βαζω πανω απο την ασφαλεια του σκυλιου μου και ολων των αλλων σκυλιων. καπου πρεπει να υπαρχει ενα μετρο, συμφωνω απολυτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.787
7.985
μα γιατι να μην σταματησεις να σκοτωνεις τις κατσαριδες; εκει δεν αρμοζει η αποψη του "μην εξολοθρεψουμε το συμπαν;"
επισης αν ειδες, ανεφερα επισης και την χρηση σακουλων περα απο τους ψεκασμους, αλλα ακομα και οι ψεκασμοι που γινονται, γινονται με Bacillus thuringiensis, το οποιο ειναι βιολογικο απεντομοτικο και ασφαλες για ανθρωπους. εγω τα ψαχνω μια χαρα και δεν καν τιποτα γαργαρα. αλλα δεν θα κατσω να υπερασπιζομαι παρασιτα και να τα βαζω πανω απο την ασφαλεια του σκυλιου μου και ολων των αλλων σκυλιων. καπου πρεπει να υπαρχει ενα μετρο, συμφωνω απολυτα.
Το βιολογικό απεντομοτικό που θεωρείται κατά κανόνα ασφαλές σε ανθρώπους θεωρείται ασφαλές μέχρι νεοτέρας. Μέχρι νέες έρευνες να αποκαλύψουν τελικά ότι δεν είναι και τόσο ασφαλές και ότι θα μπορούσε να έχει μακροχρόνιες συνέπειες και συμβολή σε αρρώστιες. Μην ξεχνάς πόσα πράγματα στο παρελθόν θεωρούνταν ασφαλή μέχρι ανακάλυψης του αντιθέτου. Κράτα μικρό καλάθι.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.539
795
Ξεσσαλονικη!!!
Δεν ξέρω αν έχουμε αντιληφθεί πλήρως το για τι πράγμα μιλάμε ακριβως…
Μπερδεψαμε βούρτσες με κατσαρίδες και καλάθια,συζήτηση χωρίς νόημα.

Αν μετράει λοιπόν και η αποψη μου για την κατσαρίδα,μιας και από ό,τι φαίνεται θα αποτελέσει κριτήριο για την κατάθεση της αποψησ μου,με τις δεδομένες συνθήκες του σπιτιού μου και την περιστασιακή εμφάνιση τους,δεν την σκοτώνω αλλά την απομακρύνω,αν προλάβω να την δω εγώ και όχι οι γάτες.

αφού λοιπόν ξεκαθάρισα για τις κατσαρίδες,επιστρέφω στις κάμπιες και την συζήτηση μας και λέω πάλι…Έχετε συνειδητοποιήσει σε βάθος για τι πράγμα μιλάμε;Για το αν θα πρέπει δικαιολογημένα ή όχι ,να σκοτώσουμε είδος ΚΑΤ επιλογή.
Ακομη και αν βρίσκουμε δικαιολογία λόγω της ενόχλησης μας,θα έπρεπε τουλάχιστον να μας δημιουργεί κάποιον προβληματισμό και όχι αυτή την ανεξέλεγκτη αντιμετώπιση.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
948
1.009
28
Δεν ξέρω αν έχουμε αντιληφθεί πλήρως το για τι πράγμα μιλάμε ακριβως…
Μπερδεψαμε βούρτσες με κατσαρίδες και καλάθια,συζήτηση χωρίς νόημα.

Αν μετράει λοιπόν και η αποψη μου για την κατσαρίδα,μιας και από ό,τι φαίνεται θα αποτελέσει κριτήριο για την κατάθεση της αποψησ μου,με τις δεδομένες συνθήκες του σπιτιού μου και την περιστασιακή εμφάνιση τους,δεν την σκοτώνω αλλά την απομακρύνω,αν προλάβω να την δω εγώ και όχι οι γάτες.

αφού λοιπόν ξεκαθάρισα για τις κατσαρίδες,επιστρέφω στις κάμπιες και την συζήτηση μας και λέω πάλι…Έχετε συνειδητοποιήσει σε βάθος για τι πράγμα μιλάμε;Για το αν θα πρέπει δικαιολογημένα ή όχι ,να σκοτώσουμε είδος ΚΑΤ επιλογή.
Ακομη και αν βρίσκουμε δικαιολογία λόγω της ενόχλησης μας,θα έπρεπε τουλάχιστον να μας δημιουργεί κάποιον προβληματισμό και όχι αυτή την ανεξέλεγκτη αντιμετώπιση.
πολυ απλα θα πω κατι τελευταιο και προσωπικα θα σταματησω να απανταω σε αυτο το νημα: αποψη μου και πολλων αλλων, οτι εντος αστικου ιστου, οι καμπιες αυτες ειναι παρασιτα, και προκαλουν ΜΟΝΟ προβληματα. Δεν μενω σε εξοχη, μενω στην πολη. και πολλους μηνες μεσα στο χρονο δεν μπορω να παω το σκυλι μου πουθενα, γιατι υπαρχουν παντου καμπιες. οι ιδιες καμπιες επισης, οπως ειπα παραπανω, αποτελουν παρασιτα ΚΑΙ για τα πευκα, καθως ειναι φυλλοφαγες, και κανουν τα πευκα επιρρεπη σε δευτερογενη βακτηρια και παρασιτα. οποτε ουτε τα πευκα εχουν καποιο οφελος απο αυτες. οπως επισης ειπα παραπανω, υπαρχουν ειδικες σακουλες που τις βαζουν γυρω απο τα πευκα, και συλλεγουν τις καμπιες. μπορουν ανετα οι δημοι να αρχισουν να το κανουν, και μετα να συλλεγουν τις σακουλες, να τις πηγαινουν σε ενα απομακρο μερος και πραγματικη ΦΥΣΗ, και να αφηνουν ελευθερες τις καμπιες να μπαινουν κατω απο το χωμα. τελειο; ετσι πιστευω. εντος αστικου ιστου δεν εχουν καμια απολυτως θεση.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.804
7.360
εντος αστικου ιστου δεν εχουν καμια απολυτως θεση.
Αυτό πιστεύουν κάποιοι άλλοι και για άλλα είδη, π.χ. τα σκυλιά κ τα γατιά. Για κάποιο λόγο νομίζουμε ότι φτιάξαμε παντού αστικούς ιστούς κ μαγικά ό,τι δεν είναι άνθρωπος πρέπει να εξαλειφθεί μέσα σε αυτούς.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει έλεγχος για υπερπληθυσμό (που κανονικά το κάνει η φύση μόνη της αλλά έχουμε υπερπαρεμβει) ή ότι δεν προκαλούν προβλήματα (κ άλλα, αν όχι όλα, τα είδη δυνητικά προκαλούν προβλήματα), αλλά συμφωνώ στο να μη φτάνουμε σε υπερβολές.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.278
Μέλη
20.052
Νεότερο μέλος
eleutheria