Θελω γνωμες για το σκυλο μου..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Εχω την εντυπωση πωσ αυριο ειναι η γιορτη της μητερας..

Σωστά. Αύριο :)

Οι οδηγίες όμως για "χρόνια πολλά", μη πω και κανένα λουλούδι, ισχύουν μαντραχαλάκια... :):)

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Active Member
7 Μαϊου 2010
37
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Το μονο που θα αλλαξει ειναι το μεροσς που θα κοιμαται..εγω θα τον εχω και παλι τον σκυλο..δεν "πασαρω" καμια ευθηνη σε κανεναν..δεν ειναι φορυβωδης,ετσι δεν υπαρχει περιπτωση μηνυσησ..τισ ακαθαρσιες του θα τισ κανει εκει που τις κανει κ τωρα..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Και δεν χαίρεσαι; Μακάρι να μην αγριέψει ποτέ κι ας είναι και 11 χρονών.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Active Member
7 Μαϊου 2010
37
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Χαιρομαι,απλα μου φαινεται παραξενο..πρωη φορα βλεπω σκυλο να του αγριεψει σκυλοσ και αυτοσ να σηκωθει να φυγει τρεχοντασ..σα να φοβαται..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο σκυλος καταρχην χρειαζεται γενικη κοινωνικοποιηση. Μετα ειναι θεμα χαρακτηρα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν θα ξερεράσει εύκολα τον φόβο για τους άλλους σκύλους γιατί μεγάλωσε πολύ λάθος.
Για τους ανθρώπους, το να είναι φιλικός 11 μηνών είναι θετικό (αποδεικνύει πως δεν τους φοβάται).

Ο κήπος (αν έχει χώμα, ή γκαζόν + πολύ σκιά) είναι πολύ καλύτερα από ταράτσα λόγου της έλλειψης του τσιμέντου.
Το τσιμέντο ΒΡΑΖΕΙ και ανταλακτά πολύ ζέστη και φως. Και στον κήπο όμως θα χρειαστεί συχνό βούρτσισμα (να μειωθεί η τρίχα του γρήγορα και να δροσιστεί) και προσοχή ιδιαίτερα της μεσιμεριανές ώρες. Ενδέχεται να ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνει μέσα το μεσημέρι να μην βασανίζεται.

Χαίρομαι που είσαι σοβαρό άτομο και σκέφτεσαι αυτά που διαβάζεις.
Από την άλλη, λυπάμαι για σένα που δεν μπορείς ακόμη να έχεις τον σκύλο που ονειρεύεσαι. Θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να μένεις σε δικό σου σπίτι (εκτός αν η μαμά θέλει σκύλο). Υπομονή. Το ίδιο έπαθα κι εγώ. Περίμενα την κατάλληλη εποχή, και δεν μετανιώνω... το αντίθετο θα ήταν πολύ άσχημες καταστάσεις (όπως αυτές που περνάς + θα περάσεις).

Συνέχισε να σκέφτεσαι υπεύθυνα. Αυτό το κουτάβι είναι δική σου ευθύνη και μάλλον ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση για το καλό του.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Active Member
7 Μαϊου 2010
37
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ειναι φιλικος και με τουσ αλλουσ σκυλουσ και πολυ παιχνιδιαρης,απλα δεν μπορει τις φασαριες..οσο για την αυλη εχει χωμα..προς το παρων..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το μονο που θα αλλαξει ειναι το μεροσς που θα κοιμαται..εγω θα τον εχω και παλι τον σκυλο..δεν "πασαρω" καμια ευθηνη σε κανεναν..δεν ειναι φορυβωδης,ετσι δεν υπαρχει περιπτωση μηνυσησ..τισ ακαθαρσιες του θα τισ κανει εκει που τις κανει κ τωρα..

Αν δεν τον βγάζεις κάθε μέρα αρκετές βόλτες θα ΓΙΝΕΙ θορυβώδης, σου το υπόσχομαι (από βαρεμάρα).
Ενδέχεται να προτιμήσει την ξαδέρφη σου για αφεντικό (να είσαι έτοιμος γι' αυτό) μιάς και εκεί θα είναι πια το σπίτι του. Αν είναι καλή μαζί του αυτό θα συμβεί.

Θεωρώ πιο υπεύθυνο να της τον χαρήσεις. Είναι κρίμα για την ξαδέρφη σου να φιλοξενεί σκύλο δικό σου, και κρίμα για τον σκύλο να ζει μπερδεμένος ή να σε περιμένει όλη μέρα πότε θα εμφανιστείς. Αν είναι ουδέτερη μαζί του (ή κακιά) αυτό θα συμβεί.

ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ να την αγαπήσει ο σκύλος και να την θεωρίσει αφεντικό του, + να τον θέλει για δικό της εκείνη.
Είναι η μόνη λύση. Εσύ ακόμη θα μπορείς να τον πηγαίνεις βόλτες.

Last edited:

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Θα το πω, θα το πω γιατί το σκέφτομαι :) :
Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη αυτού του φόρουμ!
Δίνετε σοβαρές, υπεύθυνες και χρησιμότατες συμβουλές.
Καμιά φορά ίσως ο τρόπος σας να φαίνεται απότομος στον ..παραβάτη, αλλά θεωρώ πως γίνεται καλοπροαίρετα και λόγω αυτού που μας δένει όλους μας εδώ: η αγάπη για τα ζώα.
Άλλο ένα σκυλάκι που "σώθηκε" (έτσι θέλω να ελπίζω, φίλε Λεωνίδα) κι άλλος ένας ιδιοκτήτης που στο εξής θα είναι πιο συνειδητοποιημένος και υπεύθυνος.
Καλή επιτυχία από δω και πέρα, Λεωνίδα!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι εγώ θα το πώ γιατί το σκέφτομαι

Με στεναχωρεί αφάνταστα να βλέπω αδέποτους σκύλους/κακοποιημένους σκύλους και νεκρούς σκύλους
Θαυμάζω αυτό το ζώο για την κοινωνικότητα του και για να μην επεκταθώ στα χαρίσματά του πραγματικά απορώ γιατί εμείς τα δίποδα δεν προσπαθούμε να του μοιάσουμε...

κατ επέκταση προσπαθώ όπως μπορώ (και αυτό το φόρουμ είναι μια καλή επαλξη) να βελτιώνω το ισοζύγιο συμπεριφοράς του είδους μου Homo Stupidus προς αυτό το υπέροχο είδος Cannis Familiaris

Επιχειρώ να κάνω το ίδιο και μόνος στην πραγματική ζωή αλλά δυστυχώς αν δεν έχω την ψυχραιμία να μην τσακωθω....θα τσακωθώ σίγουρα
Εδώ όμως έχω όλους εσάς συμπαραστάτες και ο "κατηγορούμενος" είναι πιό ψύχραιμος απο ότι στην κατα πρόσωπον επίθεση(καμιά φορά όχι πάλι...)

επιστρέφω στο θέμα καθότι οι μοντς αυστηροί και οι ποινές αβάσταχτες...

Που λές φίλε Λεωνιίδα πολύ καλά στα λέμε όλοι μας και τώρα θα ρίξω στην κατσαρόλα και ένα πολύ σπουδαίο στοιχείο...
Που λές ο σκυλος είναι ζώο ΑΓΕΛΑΙΟ-κατ επέκταση λοιπόν,ενστικτωδώς νιώθει ΟΚ όταν ζεί μέσα σε μιά οικογένεια/αγέλη όπου υπάρχουν προκαθορισμένοι ρόλοι και δικαιώματα. Το μέσα σε μιά οικογένεια ορίζεται ότι όλοι κατοικούν στον ίδιο χώρο και δραστηριοποιούνται για κοινούς σκοπούς.
Ευκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι "τα δίποδα μέσα-τα τετράποδα στην αυλή"=εμείς αγέλη και εσύ κατάδικος/εξόριστος/τιμωρημένος
--------μία απο τις πιό επιτυχημένες τιθμωρίες για έναν σκύλο είναι μόλις κάνει την ζημιά να τον απομονώσεις για ελάχιστο χρονικό διάστημα κάπου,έστω και λίγο πιό πέρα απο την υπόλοιπη ομάδα----------------

Εν κατακλείδι
Δείχνεις άνθρωπος που καταλαβαίνει-
διάβασε τα υπομνήματα στις ενότητες του φόρουμ-
σκέψου-
και είμαι σίγουρος ότι ,και με την βοήθειά μας αν την χρειαστείς, θα γίνεις ένας Αξιος "σκυλάς" (όχι απο αυτούς που εννοεί ο πολύς κόσμος...)