Φίλε Λεωνίδα καλώς ήρθες στο φόρουμ. Καλά έκανες και πήρες τον σκυλάκο. Εγώ δεν μπορώ να δω φωτογραφίες στο άλμπουμ σου. Μήπως κάτι δεν έχει πάει καλά; Απ' ότι βλέπω στο avatar όμως είναι ένας όμορφος ημίαιμος γερμανικός. Βέλγος σίγουρα όχι. Ισως κάπως περισσότερο γκρίζος; Δεν μπορώ να τον καλοδώ. Να τον χαίρεσαι λοιπόν και να του προσφέρεις την ζωή που αλλιώς δεν θα είχε
Ok Alexia ευχαριστώ. Μάλλον κάτι λάθος θα έκανα.
Λεωνίδα... είναι πανέμορφος, αλλά.... ταράτσα βλέπω στις φωτό και κάτι σίδερα που εξέχουν νααααααααα με το συμπάθειο...
Δεν μένει μαζί σου, μέσα στο σπίτι σου;
Ο σκυλος σου Λεωνιδα θυμιζει παλαιου τυπου Γερμανικους... Ειναι κουκλος!
Προσπαθησε να τον βαζεις και μια-δυο ωριτσες μεσα στο σπιτι.. Θα δεις διαγορα στη σχεση σας..
Λεωνίδα ποσο χρόνον είσαι καταρχήν και ο σκύλος σε ποιον ανήκει?
Στην φωτογραφία βλέπουμε ένα σκυλί που στην ουσία κακοποιείται.
Έχει μια αλυσίδα..(για ποιον λόγο ακριβώς)?
Και έχεις το σκυλί στην ταράτσα.
Έχεις σκεφτεί τι θα γίνει το καλοκαίρι..?
Το ζωάκι θα τρώει όλη την ζεστη και τον καύσωνα.., τον χειμώνα το κρύο..
Ένα σκυλί απομονωμένο σε μια ταράτσα είναι ένα δυστυχισμένο ζώο.
Όταν θέλουμε να έχουμε ένα ζωάκι σκεφτόμαστε και αν πράγματι μπορούμε να το έχουμε.
Αν η μητέρα σου δεν θέλει σκυλιά στο σπίτι και εσύ είσαι ανήλικος είναι δικη της ευθύνη το ότι δεν σου έμαθε να είσαι υπεύθυνος για την ευημερία ενός ζώου που αναλαμβάνεις να έχεις.
Και ακόμα και αν θέλεις πολύ..δεν φτάνει αν δεν μπορείς.
Αν οι συνθήκες δεν σου επιτρέπουν να πράξεις σωστά, αυτό που μπορείς (και πρέπει) να κανεις, είναι να βρείς ένα καλο σπίτι για αυτό το ζωάκι για να ζήσει όπως του αξίζει.
Το σκυλί έτσι κακοποιείται και εσύ με τις παρόν συνθήκες δεν κάνεις για να έχεις σκύλο.
η γνώμη μου για τον σκύλο σου είναι ότι την πάτησε
πρόσεξε
δεν θέλω να σε θίξω ή να σε κατηγορήσω
δεν ξέρουν όλοι ή δεν μπορούν όλοι
να σκεφτούν το μέγεθος της κακοποίησης που ζεί αυτός ο σκύλος
στο λέω εγώ τώρα (και απο ότι βλέπω κι άλλοι)
και σκέψου το
Πολύ κρίμα στην ταράτσα με αλυσίδα
Αν δεν μπορείς να τον έχεις σπίτι σου καλύτερα να τον προωθήσεις για υιοθεσία σε κάποιους που μπορούν,αν τον αγαπάς θα έχεις κάνει το καλύτερο για αυτόν
Αργότερα που θα έχεις ασχοληθεί(υποθέτω) περισσότερο
και που θα μπορείς να προσφέρεις σε ένα σκύλο τα βασικά (αγέλη,σπίτι,ασφάλεια)
ώστε κι αυτός να μπορεί να σου προσφέρει τα βασικά (αιώνια αφοσίωση και το 100% του είναι του)
διαλέγεις ένα ημίαιμο ή ακόμα και ένα καθαρόαιμο και μαζί πάλι θα τον θαυμάζουμε και θα τα λέμε
(Και δεν αστειεύομαι καθόλου).
Το καλοκαίρι είναι ΠΟΛΥ πιθανό ο σκύλος σου να πεθάνει από θερμοπληξία εκεί πάνω (ξέρω πολλούς παρ' όμοιους σκύλους που πέθαναν έτσι).
Πήγαινε πάνω να πιείς έναν φραπέ τον Ιούλιο με ντάλα ήλιο και αν δεν βγάλεις τη μπέμεπλη να μου τρυπίσεις τη μύτη. Και εσύ ΔΕΝ έχεις γούνα. Μέχρι να πεθάνει βέβαια (και από τώρα ακόμη) θα υποφέρει απίστευτα από τη ζέστη. Ίσως και γι' αυτό να είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ αυτό που κάνεις....
Αν δεν μπορείς να βρείς λύση, να χαρίσεις τον σκύλο σε κάποιον που μπορεί να του προσφέρει (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) τα βασικά κι απαραίτητα.
Ευχαριστω..και οι δικοι σας κουκλοι ειναι..εχω αδιναμια σε pitbull..Απλα δεν γινετε με τπτ να τον εχω μεσα στο σπιτι,γτ ειναι σχετικα καινουργιο,και εκτοσ του οτι ειναι λιγο ζωηρουλης,ειναι κ η εποχη του τωρα που αλλαζει τριχωμα...οποιοσ εχει μακρυτριχο συμπασχει και καταλαβαινει..
επειδη ειναι καινουριο το σπιτι ? ελα τωρα δν θα σ κανει τπτ αν τον εχεις σε κρατε οταν λειπεις λιγη ωρα.
απο πανω του θα εισαι εξαλλου. δηλαδη ολοι εμεις π εχουμε σκυλια στα σπιτια ειναι βομβαρδισμενα κτλ ?
Δεν λεω αυτο..απλα η μανα μου εχει κ ενα θεμα με τα σκυλια και τα φοβαται,και ειχε γινει μεγαλος πολεμοσ πριν παρω το σκυλο,κ ετσι κανω καποιες παραχωρησεισ..
Το θέμα είναι ζωής + θανάτου, όχι αστεία. Σου βάζω ότι θέλεις στοίχημα, πως αν μείνει στην ταράτσα θα πεθάνει από θερμοπληξία.
Και να ζούσε, αυτό δεν είναι ζωή, είναι κόλαση.
Ακομα και στο μπαλκονι να παει, δν θα ειναι ευτυχισμενο και ειναι και τρομερα επικινδυνο οπως λεει η ζιβαγκο.
Δες τι μπορεις να κανεις γτ το να εχεις εναν πανεμορφο σκυλο που υποφερει και κινδυνευει ειναι πραγματικα αμαρτια.
Κανεις δν αμφισβητει την αγαπη σου αλλα ή πρεπει να κινηθεις πιο δυναμικα ή να σκεφτεις να τον παραχωρησεις.
Οταν λεω να κινηθεις δυναμικα εννοω να επιβαλεις λιγο τα θελω σου και να βοηθησεις την μητερα σου να ξεπερασει τις φοβιες με τα σκυλια.
Ολα μπορουν να γινουν αρκει να εχεις τα καταλληλα επιχειρηματα.
Αγορασε ενα crate κατεβαζε τον κουκλο σ κατω και αρχισε να τον εγκλιματιζεις με το χωρο και τα θελω σου μεσα στο περιβαλοντα πλαισιο του σπιτιου