Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά

BLUEPETROS

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2010
68
0
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
θεώρησε ότι έληξε κάπου εδώ...
ακόμα και έτσι να είναι , να αισθάνεσαι τυχερή γιατί κάνεις αυτό που αγαπάς και ναι αυτό είναι πολυτέλεια! ;)
καληνύχτα....

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Μα επέτρεψε μου να σου πω ότι αν κάποιος κάνει πολλές γέννες μειώνει και το κόστος , συνεπώς ρίχνει τις τιμές προκειμένου να διαθέτει τα κουτάβια.......
Καλημέρα...

Πως γίνεται αυτό? Πως το κόστος μειώνεται?

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
krina εσυ εδωσες κουταβια 650 για να βγαλεις τα εξοδα της γεννας ο εκτροφεας που πουλαει 1000-1200 τι εξοδα παει να βγαλει.(γιατι για αυτους μιλαμε)καταλαβες φιλε promithea

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
@Krina

Κάτι λίγο off topic.
Λες ότι κρατάς κάποιο κουτάβι για να συνεχίσεις την εκτροφή.
Μιλάς για in breeding?

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
Μα βρε φίλε μου το θέμα είναι οτι όταν κάνεις πολλές γέννες δεν ρίχνεις το κόστος αλλά αρχίζεις να το βλέπεις μόνο οικονομικά το θέμα και τείνεις μοιραία να μην ασχολήσε με το καλό της φιλής....

τι εννοεις;;;

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
Καλημέρα...

Πως γίνεται αυτό? Πως το κόστος μειώνεται?

προφανως εννοει οτι πουλωντας περισσοτερα κουταβια μειωνεις αρκετα τα λειτουργικα εξοδα του εκτροφειου.....

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
δυστυχως ομως υπαρχουν ατομα οπως εσυ που με τα λεγομενα σου καποιοι θα απογοητευτουν και θα φρεναρουν στο να μιλησουν με εκτροφεα ,λεω λοιπον για την παραπλανητικη ενημερωση που δεχομαι οτι δεν γινεται σκοπιμα που ομως μπορει να ειναι καταστροφικη ,και ενταξει μερικοι αν απογοητευτουν μπορει να πανε σε καταφυγιο και να παρουν ενα μικρουλι και μακαρι ολα καλα ,ελα μου ντε που υπαρχουν και αλλοι που θα πανε σε byb ή πετ σοπ γιατι δεν ειναι σωστα ενημερωμενοι και εχουν ακουσει οτι οι εκτροφεις ειναι ακριβοι
γραφοντας λοιπον εγω εδω για το ποσο εδωσα τα κουταβια μου ,δεν επεδιωξα διαφημιση (γιατι καποιοι κακοπροαιρετοι θα το σκεφτουν και αυτο) αυτο που ηθελα ηταν να δειξω οτι η εκτροφη ειναι προσιτη και οχι οτι πλησιαζεται απο λιγους οπως εσυ και μερικοι αλλοι το παρουσιαζετε
εγω λοιπον και πολλοι αλλοι εκτροφεις που τους γνωριζετε λειτουργουμε καπως ετσι ,σαφως θα υπαρχουν και καποια αλλα τεμπα ,μην παρουσιαζετε ομως την εκτροφη σαν πολυτελεια γιατι δεν ειναι
δηλαδη αν παρουμε τηλεφωνα 10 εγκεκριμενα εκτροφεια για κουταβια σε τι ποσοστο θα βρουμε στην τιμη 650 και σε τι ποσοστο στην τιμη 1200 ;;;

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
μπουλης
@Krina

Κάτι λίγο off topic.
Λες ότι κρατάς κάποιο κουτάβι για να συνεχίσεις την εκτροφή.
Μιλάς για in breeding?
οχι δεν μιλαω για in breeding ,κραταω μονο θηλυκες ,αν καποια απο αυτες ειναι καταλληλη αναπαραγωγης και ειναι ετσι οπως θελω εγω ,τοτε κοιταζω διακεκριμενους επιβητορες μελεταω pedigree αναλογα με τις γραμμες που θελω να ακολουθησω και με τις γραμμες που εχω εγω ,κοιταω τι θελω να κρατησω και τι θελω να διορθωσω,βλεπω τι εχουν κανει και τι εχουν δωσει αυτοι οι επιβητορες και αποφασιζω με ποιον θα κανω ζευγαρωμα

BOYAR αυτο ειναι δικο σου θεμα στατιστικης και εσυ πρεπει να το κανεις για δεις ,παντως ειναι πολλοι οι εκτροφεις που ειναι "προσιτοι"

θα συμφωνησω με την alexia αναλογα με τη φυλη ,εγω μιλαω μονο για τα ροττι

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
οχι δεν μιλαω για in breeding ,κραταω μονο θηλυκες ,αν καποια απο αυτες ειναι καταλληλη αναπαραγωγης και ειναι ετσι οπως θελω εγω ,τοτε κοιταζω διακεκριμενους επιβητορες μελεταω pedigree αναλογα με τις γραμμες που θελω να ακολουθησω και με τις γραμμες που εχω εγω ,κοιταω τι θελω να κρατησω και τι θελω να διορθωσω,βλεπω τι εχουν κανει και τι εχουν δωσει αυτοι οι επιβητορες και αποφασιζω με ποιον θα κανω ζευγαρωμαι
Μπράβο σου!
Κατά την γνώμη μου η καλύτερη μορφή εκτροφής.;)

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
προφανως εννοει οτι πουλωντας περισσοτερα κουταβια μειωνεις αρκετα τα λειτουργικα εξοδα του εκτροφειου.....
Εκτροφή σημαίνει πάντα το καλό της φυλής και όχι επειχηρήν... διάβασε όλα τα ποστ του συγκεκριμένου θέματος...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να ...ψελλίσω κάτι κι εγώ, μιάς και παρακολουθώ το θέμα με ενδιαφέρον, εδώ και πολλές μέρες:

Έχοντας παρακολουθήσει κάποιους, πραγματικά ευσυνείδητους και έμπειρους, εκτροφείς (rottweiler και όχι μόνο), να γράφουν στο forum και έχοντας ασχοληθεί (τα τελευταία 20 χρόνια) με επιχειρήσεις και με το τι ακριβώς σημαίνει "κόστος", το τι σημαίνει "κέρδος", το τι σημαίνει "χρέος", το τι σημαίνει "ρευστότητα" (κάτι ξέρουν γι' αυτήν όλοι εδώ μέσα, την τελευταία χρονιά), πιστεύω ότι το κουτάβι αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων είναι ανεκτίμητο!!! Δεν υπάρχει περιθώριο για συζήτηση, οι άνθρωποι αυτοί μας δίνουν (δωρεάν) τέτοια ενημέρωση, γνώμη και γνώση, που, όποιο ποσό και να ζητήσουν για αμοιβή, εσύ (αν είσαι συνειδητοποιημένος) δεν το συζητάς, δεν το σκέφτεσαι κάν...

Θα μου πείτε: "η προσέγγισή σου δεν είναι για όλα τα βαλάντια, παρά μόνο για τους...". Δεν ξέρω αν πρέπει να διαφωνήσω ή όχι. Και εξηγούμαι:

Εμείς (οι άνθρωποι) οδηγούμαστε από το ένστικτό μας για αναπαραγωγή, ακόμα (και, κυρίως, παρά το ότι) και αν είμαστε φτωχοί. Το να αποκτήσουμε, όμως, καθαρόαιμο σκύλο δεν είναι ένστικτο, είναι συναισθηματική και λογική απόφαση. Στα πλαίσια της απόφασης αυτής, κανένα κόστος δεν είναι υψηλό, αν ψάχνουμε κάτι ποιοτικό, κάτι πραγματικά σωστό, κάτι ανώτερο. Κανένα κόστος δεν είναι υψηλό, αν θέλουμε να βρούμε όλη αυτή την ετοιμότητα και σωρρευτική εμπειρία του εκτροφέα - συμβούλου μας - φίλου μας. Σε τέτοιες (μόνο) περιπτώσεις, δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει πόσο πολλά χρήματα θα πληρώσουμε για την απόκτηση του κουταβιού και, κυρίως, πόσο λίγα. Δεν μας πέφτει λόγος.

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι, μετά την απόκτηση του κουταβιού, έχουμε να πληρώσουμε ποσά "δύσκολα"για την ευημερία του και για την ψυχική μας ικανοποίηση, για πολλά-πολλά (ελπίζουμε) χρόνια...

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
greko αστο καταλαβα....προφανως θεωρεις οτι δεν εχω γνωσεις επι του θεματος κ με παραμπεμπεις σε ενοτητες να μαθω....παντως θα ηθελα να μου εξηγησεις τι εννοεις και με βαση ποια στοιχεια το στηριζεις αλλα δεν πειραζει

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Βασίλη δεν χρειάζονται γνώσεις θέλει σωστή κρίση, όταν ένας εκτροφέας ζητάει το καλύτερο, ψάχνει το καλύτερο

σίγουρα δεν του χτυπάει την πόρτα κάθε μέρα αλλά θα πρέπει να έχει υπομονή για να μην ξεφεύγει απο την γραμμή που θέλει να κινηθεί.

Οταν κάνεις όπως είπαμε πολλές γέννες τότε γίνεται το εξής:

έχω δυο ζευγάρια, στο μυαλό μου ξέρω εκ των προτέρων οτί η μια γέννα θα δώσει καλύτερους απογόνους απο την άλλη, βάση πιθανοτήτων, ε τότε θα πρέπει να κάνεις την μία γέννα όχι και τις δύο για να μειώσεις το κόστος....

BLUEPETROS

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2010
68
0
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Βασίλη δεν χρειάζονται γνώσεις θέλει σωστή κρίση, όταν ένας εκτροφέας ζητάει το καλύτερο, ψάχνει το καλύτερο

σίγουρα δεν του χτυπάει την πόρτα κάθε μέρα αλλά θα πρέπει να έχει υπομονή για να μην ξεφεύγει απο την γραμμή που θέλει να κινηθεί.

Οταν κάνεις όπως είπαμε πολλές γέννες τότε γίνεται το εξής:

έχω δυο ζευγάρια, στο μυαλό μου ξέρω εκ των προτέρων οτί η μια γέννα θα δώσει καλύτερους απογόνους απο την άλλη, βάση πιθανοτήτων, ε τότε θα πρέπει να κάνεις την μία γέννα όχι και τις δύο για να μειώσεις το κόστος....
Χωρίς να θέλω να μπω στη μεταξύ σας κουβέντα..... θα ήθελα να σου πω (σχετικά με την μείωση των εξόδων) αν γνωρίζεις ότι πολλοί εκτροφείς σπονσοράρονται (συγνώμη για την έκφραση ) ακόμα και από εταιρείες τροφών....?
Να μία σημαντική μείωση κόστους !
ΥΓ. μια εταιρεία μειώνει τα οργανικά της έξοδα αυξάνοντας την παραγωγή....αυτό δεν συνεπάγεται και χαμηλότερη ποιότητα! ;)

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Έχω έναν φίλο που είναι μόνιμος κάτοικος Αμερικής, από μικρό παιδί καταπιανότανε στον ελεύθερο
χρόνο του με τις μοτοσακό. Είχε πάθος να τις συναρμολογεί και χαιρόταν ιδιαίτερα με τις τσόπερ.
Πολυέξοδο χόμπι αλλά και δημιουργικό. Όταν άρχισε να κατεβαίνει σε εκθέσεις γρήγορα φάνηκε το
ταλέντο του και ακολούθησαν οι βραβεύσεις , οι πρωτιές ερχόντουσαν η μία μετά την άλλη ώσπου το
όνομά του ακούστηκε και ακολούθησαν οι χορηγοί σαν τα κοράκια. Ο εφηβικός εκείνος ρομαντισμός
χάθηκε οι παραγγελίες έγιναν πάρα πολλές που αναγκάστηκε να προσλάβει προσωπικό. Τώρα ποια ήταν
όλος ο χρόνος του και όχι μόνο ο ελεύθερος.

Επίσης ένας άλλος φίλος μου γιατρός, όταν τον στρίμωξα μου είπε …. στο κάτω κάτω το δικό μου
επάγγελμα είναι να θεραπεύω τον κόσμο και συν ότι έχω δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη… εεε εκεί τον
άρχισα στις σφαλιάρες.

Εγώ από την άλλη το μόνο χόμπι – ασχολία που έχω είναι ο σκύλος μου άρα είμαι χομπίστας ιδιοκτήτης σκύλου.
ναι έχεις δίκιο

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
βρε παιδια ειναι απλα τα πραγματα
μιλησα πριν για περιπτωσεις εκτροφεων σαν τη δικια μου με 1-2 γεννες το χρονο
θα ηθελα να αναφερθω σε περιπτωση εκτροφεα με περισσοτερες γεννες ,παραδειγμα, που εχει ο ανθρωπος χωρο και γνωσεις και εχει κανει αποκλειστικη ασχολια του την εκτροφη ισως την εκπαιδευση ισως και την πανσιον,εχει λοιπον ενα οργανομενο σωστα χωρο και εργαζεται σε αυτον ,εγω δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο ? ,ποια μεγαλυτερη χαρα απο αυτη που καποιος ασχολητε μονο με αυτο που αγαπα ,που εχει προσαρμοσει τη ζωη του και τις αναγκες του με αυτο ,που ειναι το κακο αν ο ανθρωπος αυτος βγαζει τα προς το ζην και εργαζεται πανω σε αυτο που αγαπα ?
γιατι ντε και καλα αν κανει παρα πανω γεννες ή αν ασχολητε επαγγελματικα θα κατεβασει την ποιοτητα ? ή γιατι κατα τα λεγομενα καποιων ο ανθρωπος αυτος δεν ειναι "προσιτος" ?
προσωπικα γνωριζω τετοιους εκτροφεις και ροττ και σε αλλες φυλες και οι ανθρωποι εχουν προσφερει πολλα στο χωρο της κυνολογιας ,εγω τους εκτιμω και τους σεβομαι ,ειναι ανθρωποι σοβαροι με πολλες γνωσεις ,ενας τετοιος εκτροφεας μου ανοιξε το δρομο για την εκτροφη το 2004
συγνωμη για το off topic αλλα ειναι ευκαιρεια να πω ενα δημοσιο ευχαριστω ,αρχισα να σχολουμαι με τη φυλη απο το 2000 το 2004 μου εμπιστευτηκε την ΑΝΑΛΕΝΑ o MIKY VON SCARVAS STRAND ειναι η σκυλα που μου ανοιξε το δρομο,απο τηλεφωνικες επικοινωνιες και μια επισκεψη θεσσαλονικη μου εδωσε ο Μικυ τη μπεμπα αυτη που ηταν η αφετηρια για την εκτροφη μου ,μαλιστα για να δειτε οτι τα πραγματα δεν ειναι οπως τα παρουσιαζουν μερικοι ,ειχα ρωτησει απο το τηλεφωνο το κοστος για να ξερω και ποσα χρηματα θα εχω μαζι μου ,ολα οκ ,ξεκινησα λοιπον για θεσσαλονικη ο Μικυ ηρθε και με πηρε απο το σταθμο ,με πηγε σπιτι του ,μου εδειξε τα κουταβια ,με συμβουλεψε για αυτο που θελω να ακολουθησω ποιο κουταβι κατά τη γνωμη του ειναι καταλληλο ,φαγαμε,ειπιαμε,εγω με το κουταβι πλεον αγκαλια αφησα το ποσο που μου ειχε πει στο τραπεζι και ειπα ευχαριστω ,ο Μικυ λοιπον χωρις να κοιταξει αν το ποσο ηταν σωστο τραβηξε ενα μερος του απο τα επανω χαρτονομισματα και μου τα εδωσε πισω και ειπε :τωρα ειμαστε οκ γιατι εκανες ταξιδι και αυτα ειναι εξοδα ,εγω εμεινα αφωνη ,ενας ανθρωπος ξενος σε μενα ,δεν γνωριζομαστε και απο πριν μου φερθηκε με το καλυτερο τροπο
Μικυ Ευχαριστω δεν θα το ξεχασω ποτε
Και επανερχομαι και λεω ότι υπαρχουν εκτροφεις με αγαπη με υπευθυνοτητα και προσιτοι ,εγω προσωπικα ξερω αρκετους και στα ροττ και σε αλλες φυλες
σαφως δεν είναι ολοι ετσι αλλα παντου υπαρχουν οι μεν και οι δε
Μην τα ισοπεδωνεται όλα (αυτοι που το κανουν) ,εχουμε κοινο σκοπο ,κοινο στοχο ,κοινη αγαπη
Ευχομαι μια μερα να καταλαβουν ολοι ότι εκτροφεις εκπαιδευτες ιδιοκτητες πρεπει να ειμαστε αναποσπαστοι ,κανεις δεν είναι Θεος,μαζι θα χαρουμε τα ομορφα ,μαζι θα παλεψουμε τα ασχημα ,και θα γελασουμε και θα τσακωθουμε, μαζι μονο μπορουμε να καταφερουμε το καλυτερο για αυτά που αγαπαμε