ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Δωρεάν πλαστικές σακούλες περιττωμάτων

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οταν σταματησει ο λαος να θεωρεί το Δημοσιο και τα οργανα επιβολής τάξης, ως μέσον εξουσιας και ανδρισμου (αυτό παει στα οργανα επιβολης τάξης), θα συνειδητοποιήσουμε ότι για την διαμορφωση της νοοτροπιας μας, πρεπει όλοι να βάλουμε ενα χεράκι. Θα μοιραστεί η ευθύνη σωστης αντιμετώπισης της καθημερινότητας και σεβασμού προς τους συμπολιτες μας.
Όταν εγώ ειμαι "ε καλά μωρε, από εμενα θα σωθει το περιβάλλον" και ανοιγω και πετάω τη γόπα από το παράθυρο του αμαξιού μου.... ό,τι και να κάνει ο Δήμος και η Πολιτεία, δεν θα ειναι ποτέ αρκουντως οργανωμένο ωστε να μου αλλάξει οπτικη.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Παίδες όντας με μητέρα γεννημένη και μεγαλωμένη στην Γερμανία δεν μπορείτε να συγκρίνετε προηγμένη χώρα με αναπτυσσόμενη χπαροχές εκείνου του κράτους με την νοοτροπία που επικραττεί εδώ!Όσοι κάνετε παραλληλισμούς μάλλον χάνεται τον στόχο κάπου στην μετάφραση και μπερδεύετε κυριολεκτικά την βούρτσα με την π......!Και μην πιάνστε από τους λίγους κάγκουρες που καταστρέφουν εκεί!
Άλλο οι αναπτυγμένες χώρες και άλλο οι αναπτυσσόμενες!
Συμφωνώ απόλυτα. Μόνο αν μπορείς, να μου λύσεις μια απορία.Πόσα χρόνια,δεκαετίες θα αναπτυσόμαστε?Δεν βλέπω καμμία πρόοδο(διαβάζοντας ιστορία).Μάλλον το αντίθετο.
Χθες λόγω της εθνικής επετείου,είχε η τηλεόραση ένα ντοκυμαντέρ,από το 1821 έως την δολοφονία του Καποδίστρια. Δεν διέκρινα πολλές διαφοροποιήσεις, στον χαρακτήρα, την νοοτροπία και "τα κουσούρια" του Ελληνα,τότε και τώρα! Απλώς σε διαφορετικό χωροχρόνο! Οπως έγραψα σε άλλο ποστ,είναι το "ύφασμα" τέτοιο,τσαλακώνει!!

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Σχετικο.Πηγα πριν 4-5 χρονια στο σκουπιδοτοπο να πεταξω κατι μπαζα-τσιμεντα-τουβλα απο γκρεμισμα,και ειδα ολα τα σκουπιδια τις ανακυκλωσης εκει ! τζαμπα κοπος ειπα.. και δεν ξαναεκανα ανακυκλωση ποτε..
Εμείς οι ρομαντικοί ή ηλίθ...,συνεχίζουμε το σωστό,την ανακύκλωση! Δεν θα είναι παντού έτσι.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Σχετικο.Πηγα πριν 4-5 χρονια στο σκουπιδοτοπο να πεταξω κατι μπαζα-τσιμεντα-τουβλα απο γκρεμισμα,και ειδα ολα τα σκουπιδια τις ανακυκλωσης εκει ! τζαμπα κοπος ειπα.. και δεν ξαναεκανα ανακυκλωση ποτε..
Επειδή κάποιοι @#$%^&* πετάνε στους κάδους ανακύκλωσης ότι να'ναι η ότι όλοι έχουμε δει κατά καιρούς μπλε κάδο να τον μαζεύει απλό σκουπιδιαρικο δεν σημαίνει οτι δεν γίνεται ανακύκλωση και πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιουμε τους μπλε κάδους.
Εγώ που κάνω ανακύκλωση και έχω και κάδο για κομποστ, ένα 10% των απορριμάτων πετάω στα σκουπίδια. κρίμα δεν είναι;

Όσο για τις δωρεάν σακούλες, όσοι δεν τα μαζεύουν δηλαδή φταίει ότι δεν έχουν σακούλες. Ωραία το λύσαμε το πρόβλημα.
Μια ακόμα δράση λόγω εκλογών. 3μιση χρόνια το κ%λ*βαράνε και τα πάντα γίνονται κάθε προεκλογική περίοδο στους δήμους. Αν είχαμε δημοτικές εκλογές κάθε χρόνο, θα είχαμε δήμους που θα λειτουργουσαν άψογα χωρίς προβλήματα.