ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Δωρεάν πλαστικές σακούλες περιττωμάτων

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η ρύπανση δημόσιων χώρων από ακαθαρσίες ζώων αποτελεί αντικοινωνική συμπεριφορά, η οποία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των δημοτών και των μικρών παιδιών ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.[HR][/HR]
Η ρύπανση δημόσιων χώρων από ακαθαρσίες ζώων αποτελεί αντικοινωνική συμπεριφορά, η οποία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των δημοτών και των μικρών παιδιών ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Η εικόνα που δημιουργείται δεν είναι αυτή που αρμόζει σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους τουριστικής προβολής.

Το πρόβλημα της ρύπανσης από περιττώματα σκύλων παρατηρείται όλο και συχνότερα στους δημόσιους χώρους και δεν οφείλεται μόνο στα αδέσποτα, αλλά κατά κύριο λόγο στα κατοικίδια ζώα, των οποίων τα περιττώματα οι κηδεμόνες δυστυχώς δεν τα συλλέγουν και δεν τα απομακρύνουν άμεσα.
Σε μια προσπάθεια αν αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων μέσω των γραφείων καθαριότητας των Δημοτικών Κοινοτήτων θα διανέμει δωρεάν πλαστικές σακούλες περισυλλογής περιττωμάτων των ζώων από τους κοινόχρηστους χώρους, τους δρόμους, τα πάρκα και τις πλατείες.
Οι δημότες – ιδιοκτήτες κατοικίδιων παρακαλούνται να απευθυνθούν στα Γραφεία Καθαριότητας των Δημοτικών Κοινοτήτων για να προμηθευτούν τις ειδικές σακούλες ώστε να συμβάλλουν ενεργά και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης μας.
Μπορείτε να παραλαμβάνετε τις σακούλες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις ώρες10:00 π.μ. με 12:00 μ.μ.
Τα σημεία διανομής δωρεάν σακουλών είναι:
1η Δημοτική Κοινότητα
Γραφείο Κοινότητας, Προξένου Κορομηλά 36, τηλ: 2310 268782

2η Δημοτική Κοινότητα
Γραφείο Καθαριότητας, Μοναστηρίου 93, τηλ: 2310 527856

3η Δημοτική Κοινότητα
Γραφείο Καθαριότητας, Ακροπόλεως 6, τηλ: 2310 200065

4η Δημοτική Κοινότητα
Γραφεία Δημοτικής Καθαριότητας, Κέντρο Πολιτισμού Αλάνα Τούμπας, Γραφείο Καθαριότητας, Κλεάνθους 72, τηλ: 2310 912790

5η Δημοτική Κοινότητα
Γραφείο Καθαριότητας Αλεξανδρείας 59 στον 3ο όροφο, τηλ: 2310 494416
Γραφείο Καθαριότητας εντός των γραφείων της 5ης Δ. Κ. Βασ. Όλγας 162 – 25ης Μαρτίου 24, τηλ: 2310 425530, 2310425532
Εποπτεία Καθαριότητας στην οδό Βούλγαρη 78, εντός του ανοικτού parking, τηλ: 2310 494434 .

Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας
Γραφείο Καθαριότητας Ελευθερίας 24, τηλ: 2313 305460

πηγη: thessaloniki.gr

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.002
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Σαν κινηση το βρισκο καλο- αλλα δεν ξερω εαν εχει νοημα να διδονται οι σακουλες απο καποιο γραφειο.
Αυτος που κυκλοφορει με τον σκυλο του και δεν τα μαζευει- σιγα μην παει σε ενα απο τα 5 γραφεια για να παρει σακουλες.

Ισως να λέιτουργουσε καπος καλητερα, εαν υπηρχαν σε ολες της πλατιες/παρκα συσκευες με σακουλες ( και να εχουν οντος σακουλες- μεχρι τωρα, οπου εχω δει, ηταν παντα αδεια), ωστε να μην εχει δικαιολογια κανενας πια, οτι "ααα, ξεχασα της σακουλες σημερα".

Και ετσι- μαλλον αλλο ενα ημιμετρο ειναι, οπος πολλα στην ελλαδα.

• Like
Reactions: StellitsaD

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σαν κινηση το βρισκο καλο- αλλα δεν ξερω εαν εχει νοημα να διδονται οι σακουλες απο καποιο γραφειο.
Αυτος που κυκλοφορει με τον σκυλο του και δεν τα μαζευει- σιγα μην παει σε ενα απο τα 5 γραφεια για να παρει σακουλες.

Ισως να λέιτουργουσε καπος καλητερα, εαν υπηρχαν σε ολες της πλατιες/παρκα συσκευες με σακουλες ( και να εχουν οντος σακουλες- μεχρι τωρα, οπου εχω δει, ηταν παντα αδεια), ωστε να μην εχει δικαιολογια κανενας πια, οτι "ααα, ξεχασα της σακουλες σημερα".

Και ετσι- μαλλον αλλο ενα ημιμετρο ειναι, οπος πολλα στην ελλαδα.
Ξέρουμε πάντως όλοι ότι η πολιτεία τουλάχιστον βοηθάει!

Ξέρουμε επίσης όλοι ότι ο πανίβλακας ο Έλληνας θα καταστρέψει το ομολογουμένως πολύ ωραίο standάκι που θα τοποθετήσει ο δήμος για τις σακούλες στα πάρκα και τις πλατείες!

Δεν απευθύνεται σε αυτούς που δεν τα μαζεύουν!Απευθύνεται σε αυτούς που τα μαζεύουν!
Αυτοί που δεν τα μαζεύουν θα "συνετιστούν" από τους ενεργούς πολίτες της κοινωνίας όταν πάρουν μπρος και τους "στριμώξουν" με την νοοτροπία τους!
Κανένας δήμος και κανένα standάκι δεν θα αλλάξει την νοοτροπία του βλαμμένου ιδιοκτήτη που δεν τα μαζεύει!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.002
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ετσι ειναι!!

Αλλα να πω και εγω κατι αλλο : Στην γερμανια συνηθηζεται η τοποθετηση Stand σε ολα τα μερη, οπου συχναζουν σκυλαδες. Καθε μερα, εκει που περναει αυτος που αδειαζει και τους σκουπιδοδενεκες "για καθε χρηση", βαζει και καιρουργιες σακουλες" στo Stand, οπου χρειαστει. (και στην γερμανια υπαρχουν βλακες, που τα καταστρεφουν- παιρνουν της σακουλες για πλακα κλπ.). ΑΛΛΑ ουτε οι γερμανοι δεν εχουν γεννηθει "καθαροι και ευσυνειδητοι σκυλοιδοκτητες ( και πολιτες γενικος) - απλα εχουν πληρωσει για να γινουν!!!
Πολοι απο αυτους, εχουν βαλει το χερι βαθεια στην τσεπη- για πληρωσαν ακριβα, οταν δεν μαζευαν τα σκατα του σκυλου τους- και ετσι "αναγκαστηκαν" να τα μαζευουν καποια στιγμη, επειδη μετα απο 2-3 "κλισεις" οπου πληρωνεις, σου κανουν μηνηση και "επαναλαμβανομενο παραστρατημα" ( καπος ετσι).
Και ετσι, ΕΑΝ υπηρχαν ελεγχοι και εδω, κατι θα γινοταν!!! Αλλιως, μια απο τα ιδια!
Αυτοι που τα μαζευουν- θα συνεχιζουν να το κανουν- και οι αλλοι "τρια πουλακια καθονται". Οσες σακουλες και να δινει ο καθε δημος.

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Είναι όμως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, εγώ σαν τέτοιο το βλέπω. Το ότι θα βρεθεί ο ανεγκέφαλος που θα βανδαλίσει το stand είναι σχεδόν αναμενόμενο -εδώ δε γλυτώνουν αρχαία μνημεία και αγάλματα, τί συζητάμε τώρα. Ίσως όμως έτσι πάρουν μερικοί 'μπροστά' όπως λέει ο st3li0s και καταλάβουν ότι είναι υποχρέωσή τους να μαζεύουν τις ακαθαρσίες του σκύλου τους. Προσωπικά όταν βλέπω ότι 'με παίρνει' και είμαι παρούσα σε shit'n'run περιστατικό, πλησιάζω και λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ ότι αυτό που κάνουν κακοχαρακτηρίζει μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων (ιδιοκτήτες σκύλων) και βεβαίως ότι είναι παράνομο, με πρόστιμο 100 ευρώ -σε μερικές ιδιαίτερα αγενείς περιπτώσεις, κάνω ότι βγάζω και φωτογραφία με το κινητό μου. Το ποσοστό 'επιτυχίας' μου είναι λιγότερο από 20% και αφορά κυρίως στο πρόστιμο, αλλά τουλάχιστον κάποιοι φιλοτιμούνται έστω μετά το συμβάν να ψάξουν γύρω για σακούλα/χαρτοπετσέτα/εφημερίδα και να τα πάνε στον πλησιέστερο κάδο. Δεν ξέρω αν όταν φύγουν από το οπτικό μου πεδίο το συνεχίζουν (αμφιβάλλω), ωστόσο το δικό μου σκεπτικό είναι τουλάχιστον να τους δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αυτό που κάνουν είναι κακό/παράνομο και να αποφεύγουν τα κεντρικά σημεία ή τους ...αυτόπτες μάρτυρες.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Περα απο το επικοινωνιακο του θεματος δεν βλεπω σαν κινηση να εχει ιδιαιτερη χρησιμοτητα.

Πιστευω οτι ενα επιτοπιο τζερτζελο με ενημερωση με φυλλαδια και δια στοματος και συμβολικο μοιρασμα σακκουλακιων, σε σκυλοπαρκα και μερη με μεγαλη επισκεψιμοτητα θα ηταν ισως καλυτερο σαν κινηση.

Υ.Γ. Στον τιτλο του θεματος φαινεται μονο το "δωρεαν πλαστικες". Ομολογω οτι ανοιξα με περιεργεια το θεμα να δω μηπωε ο Μπουταρης περα απο την αναμορφωση της πολης αποφασισε να προχωρησει και σε αυτη των κατοικων......

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Να κανουν κατι σε στυλ atm-αυτοματου πωλητη(που σου βγαζει σοκολατες,πατατακια κτλ),αλλα να εχει μεσα μονο σακουλες για σκυλους.Να παιρνεις μια καρτα απο τον κτηνιατρο σου,μονο αν εχεις τσιπαρισμενο τον σκυλο και να μπορεις να την χρησιμοποιησεις μια φορα την ημερα για 1 σακουλα η μια φορα την βδομαδα για 7 σακουλες π.χ.Φυσικα οχι σε ενα μονο μερος,εκτος και αν προκειται για μικροτερες πολεις που μπορεις να πας και με τα ποδια να παρεις.

Ε τωρα αν σηκωσουν ολοκληρο atm με (σκατο)σακουλες μεσα,τι να πω αλλο !

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Eυχαριστούμε για την ενημέρωση Στέλιο!

Παρόλα αυτά, παντελώς ανούσιο είναι το "μέτρο" για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Ας κοιτάξουν καλύτερα τη διαχείριση των κάδων (των μικρών, για τα άμεσα σκουπίδια), που από αλλού τους βγάζουν και αφήνουν άδεια 3-4 τετράγωνα στη σειρά και πάνε και βάζουν αλλού σε απόσταση 50 μέτρων τρεις - πέρα από τα συνήθη προβλήματα αποκομιδής απορριμάτων, από τους μικρούς κάδους ας πούμε στο κέντρο μαζεύουν αυτές τις βδομάδες μια στο τόσο, τα πάρκα έχουν γίνει σκουπιδαριά τεράστια, προχθές είδα έναν έρμο παππού να καθαρίζει με τα χέρια του ένα παρκάκι, μας κοιτούσε (μετά παρατήρησα) μες στα μάτια για το αν θα μαζέψουμε τα κακά (ανακουφίστηκε ο καημένος όταν με είδε να βγάζω σακουλάκι, σου λέει τόση ώρα μαζεύω, να ρθουνε να μου τα κάνουνε και κώλο), ας βάλουν έστω κανά ταμπελάκι στα πάρκα που έχει συγκέντρωση σκυλιών αν όχι σακούλες (που δεν το καταλαβαίνω, σε όλες τις χώρες κάποιος θα βρεθεί να τα βανδαλίσει αλλά παρόλα αυτά έχουν), ας αρχίσουν να κόβουν και κανα πρόστιμο για τους βανδαλισμούς και για το μάζεμα των περιττωμάτων, αυτά έχουν ουσία σα μέτρα.

Beyond wonderland, αυτά που λες κοστίζουν πάρα πολύ και οι δήμοι την σήμερον δεν έχουν λεφτά. Ένα λόγος που έχει η πόλη πρόβλημα και με το μάζεμα των σκουπιδιών (understaffed).

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Περα απο το επικοινωνιακο του θεματος δεν βλεπω σαν κινηση να εχει ιδιαιτερη χρησιμοτητα.
Και εγώ.
Και επικοινωνιακά ίσως περισσότερο να απευθύνεται στους μη έχοντες σκύλο ("εγώ μέχρι και σακούλες τους έδωσα, τι να κάνω;"). Δε βρίσκω πρακτική χρησιμότητα.

1. Δεν απευθύνεται σε αυτούς που δεν τα μαζεύουν!Απευθύνεται σε αυτούς που τα μαζεύουν!
2. Αυτοί που δεν τα μαζεύουν θα "συνετιστούν" από τους ενεργούς πολίτες της κοινωνίας όταν πάρουν μπρος και τους "στριμώξουν" με την νοοτροπία τους!
1. Και αν δεχθούμε ότι απευθύνεται σε αυτούς που τα μαζεύουν τι προσφέρει/λύνει; Ότι δηλαδή το πρόβλημα μας είναι η έλλειψη σακούλων;
2. Νομίζω ότι αυτός που σκέφτηκε το… "μέτρο" αποκλείεται να είχε ένα τόσο μεγαλόπνοο σχέδιο στο μυαλό του!
Άσε που αν απευθύνεται στους "ενεργούς πολίτες" οι τελευταίοι θα έπρεπε ήδη να έχουν λειτουργήσει σαν παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

ΑΛΛΑ ουτε οι γερμανοι δεν εχουν γεννηθει "καθαροι και ευσυνειδητοι σκυλοιδοκτητες ( και πολιτες γενικος) - απλα εχουν πληρωσει για να γινουν!!!
Πολοι απο αυτους, εχουν βαλει το χερι βαθεια στην τσεπη- για πληρωσαν ακριβα, οταν δεν μαζευαν τα σκατα του σκυλου τους- και ετσι "αναγκαστηκαν" να τα μαζευουν καποια στιγμη, επειδη μετα απο 2-3 "κλισεις" οπου πληρωνεις, σου κανουν μηνηση και "επαναλαμβανομενο παραστρατημα" ( καπος ετσι).
Και ετσι, ΕΑΝ υπηρχαν ελεγχοι και εδω, κατι θα γινοταν!!! Αλλιως, μια απο τα ιδια!
Αυτοι που τα μαζευουν- θα συνεχιζουν να το κανουν- και οι αλλοι "τρια πουλακια καθονται". Οσες σακουλες και να δινει ο καθε δημος.
Αυτή είναι η λύση.
Και αν πει ο δήμος ότι δεν έχει πια δημοτική αστυνομία ας κάνει ένα πιο πρόσφορο ημίμετρο, είτε σταντ, είτε πινακίδες σε πολυσύχναστα μέρη (πχ παραλία) που να υπενθυμίζει την συγκεκριμένη υποχρέση των συνοδών των σκύλων.

Εντιτ: Estranged μόλις είδα το σχόλιο σου (με κάλυψες, τζάμπα έγραφα)! Επειδή μάλλον κάνουμε στα ίδια μέρη βόλτα έχεις προσέξει ότι στην παραλία, στο μέρος που πρόσφατα παραδόθηκε δεν είναι τόσο βρώμικα, ενώ στο από πάνω μέρος (στα "παρκάκια" στη πάνω πλευράς της Μ. Αλεξάνδρου) είναι χάλια (παρότι έχει λιγότερο κόσμο, σκύλους). Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που μαζεύουν κάτω αλλά όχι πάνω; Μπορεί να τους προδιαθέτει ο χώρος;

Last edited:

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Καλή κίνηση αλλά κοίτα τι γίνεται για κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων.Στο σκυλόπαρκο στην Θεσσαλονίκη πολλά σκυλιά κάνουν την ανάγκη τους και τ'αφεντικά τους δεν τα μαζεύουν και με ζώνουν τα μαύρα φίδια.Σου λέει σκυλόπαρκο είναι,δεν τους νοιάζει που σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει χώρος για τα σκυλιά απ τις πολλές σκατούλες

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Τόση συζήτηση, για κανένα αποτέλεσμα, νομίζω.
Ο Δήμος κάνει μία "εφετζίδικη" προεκλογική διαφήμιση!Από κάθε κατηγορία πολιτών,όσους ψήφους μαζεψουμε,καθώς οι σκυλοϊδιοκτήτες πληθαίνουν.Να το δω αυτό, στα δύο χρόνια της δημαρχίας.
Από την άλλη και στην τσέπη σου να βάλει την σακούλα ο δημοτικός υπάληλος (λέμε τώρα),πιό κάτω θα την πετάξεις!Είναι και η μαγκιά,"ΕΓΩ θα μαζεύω τώρα σκατά",(έστω και αυτά που του ανήκουν)? Είναι η ράτσα τέτοια (η ανθρώπινη).
Εδώ στην περιοχή,είμαστε οι 2-3 μαλ@@ες που κάνουμε το αυτονόητο. Μας βλέπουν οι "συνάδελφοι",(γνωριζόμαστε πλέον),τους εξηγούμε την αναγκαιότητα της διαδικασίας,μας συγχαίρουν και την άλλη μέρα οι ίδιοι, αφήνουν πάλι τα "διαπιστευτήρια" τους χύμα!! Βόλτα θα βγάζω τον σκύλο μου,ή θα τσακώνομαι?
Ασχετο.Πήγα προχθές να πετάξω χαρτόνια,στον μπλέ κάδο ανακύκλωσης.Ο μισός γεμάτος με οικιακά απορίμματα. Λέω θα γέμισε ο πράσινος,τον ανοίγω,άδειος!! Και συζητάμε τώρα,για σταντ με πλαστικές σακούλες!:dohh:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παίδες όντας με μητέρα γεννημένη και μεγαλωμένη στην Γερμανία δεν μπορείτε να συγκρίνετε προηγμένη χώρα με αναπτυσσόμενη χώρα!Είναι άτοπο, άστοχο και ανούσιο να θέλετε τις παροχές εκείνου του κράτους με την νοοτροπία που επικραττεί εδώ!Όσοι κάνετε παραλληλισμούς μάλλον χάνεται τον στόχο κάπου στην μετάφραση και μπερδεύετε κυριολεκτικά την βούρτσα με την π......!Και μην πιάνστε από τους λίγους κάγκουρες που καταστρέφουν εκεί!

Άλλο οι αναπτυγμένες χώρες και άλλο οι αναπτυσσόμενες!Δεν μπορείτε να ζητάτε τα μοντέλα εκείνων των χωρών να εφαρμοστούν εδώ ούτε κατ'ελάχιστο!

Εκείνες οι χώρες στηρίζονται στους πολίτες παίδες!Δεν τα κάνει όλα η αστυνομία, ούτε το κράτος!Μάλλον για να τοποθετηθώ καλύτερα θα πω ότι έχει φτάσει να τα κάνει όλα το κράτος γιατί δούλεψαν οι πολίτες ΠΟΛΥ!Εδώ οι περισσότεροι το μεταφράζουμε ως ρουφιανά και αδιαφορία!Διαθέτει πολίτες που άσχετα με την μέριμνα του κράτους ΘΕΛΟΥΝ να καλυτερέψουν την ζωή τους και το γύρω τους περιβάλλον στο οποίο ζουν!Εσωτερική ανάγκη!Δεν δίνει ΠΑΝΤΑ εναύσματα η κυβέρνηση, ούτε οι πολιτικές της. Άλλωστε τις κυβερνήσεις ο πολίτης της βγάζει!Δεν θα φοβηθεί λοιπόν ο Γερμανός μην του έρθει σφαλιάρα από τον αστυνομικό επειδή δεν μάζεψε τα σκατά του σκύλου. Η σφαλιάρα θα του έρθει από τον συμπολίτη του! Και όχι μόνο θα το εκτιμήσει, αλλά θα το σεβαστεί και θα συμμορφωθεί γιατί έχει αναπτύξει και την λεξούλα "κρίση" ανα τα χρόνια. Η κρίση δεν καλλιεργείται από την παιδεία που μας δίνει το σχολείο ΜΟΝΟ, αλλά και από την προσπάθεια που κάνουμε ως μονάδες!
Οι χώρες λοιπόν που διαθέτουν τέτοια νοοτροπία στηρίζονται στον συνδυασμό πολίτη-κράτος και όχι μονομερώς στο κράτος!

Ένας λαός αν θέλει να συμμορφωθεί και να αλλάξει ρότα θα το κάνει εκ των έσω και δεν θα περιμένει από το κράτος!Αν επιληφθεί το κράτος να συμμορφώσει με πρόστιμα τους ήδη άναρχους οδηγούμαστε σε αυτό που ζούμε, να μην ξέρουμε τι θέλουμε και να θεωρούμε τις αρχές αναξιόπιστες και του κλώτσου και του μπάτσου!
Γι'αυτό λοιπόν προσωπικά δεν περιμένω κανένα δήμο και κανένα κράτος να μου πει τι να κάνω στην καθημερινότητα μου!
Επιλέγω να μαζεύω τα κόπρανα γιατί είμαι νοικοκύρης και γιατί αντικειμενικά δεν θέλω στην επόμενη βόλτα να πατώ εκεί που έχω χέσει!
Γιατί σκέφτομαι το μετά και ζυγίζω τα δεδομένα του να αφήνω τα σκατά στα παρτέρια και του να τα μαζεύω και τι αντίκτυπο θα έχει στην κοινωνία που κινούμαι, στην γειτονιά μου που ζω!

Το νοητικό επίπεδο ενός λαού δεν αναπτύσσεται-εξελίσσεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, την παιδεία και τις παροχές!
Αναπτύσσεται από τον ίδιο το λαό και την επιθυμία του να αλλάξει!Το έναυσμα από εκεί έρχεται!Βαθειά εσωτερική κρίση!

Αφού όλοι θέλουμε περισσότερη αστυνόμευση και πρόστιμα γιατί όταν εν τέλει δίνονται τσινάν οι πολίτες?
Γιατί όταν η αστυνόμευση υπάρχει εκεί που πρέπει και συμμορφώνει πολίτες αυτοί τσινάν ενώ έχουν κάνει λάθος?Δεν σας προβληματίζει αυτό?
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό?Ότι ούτε η πολίτεια μπορεί να κάνει κάτι αν δεν θέλει ο πολίτης!
Ο πολίτης διαμορφώνει την συμμόρφωση του!Και σε έναν λαό που δεν ξέρει τι θέλει θα επικραττεί χάος!

Πολίτης ενώ ξέρει ότι ο μισθός του είναι 500 ευρώ δεν φοράει ζώνη!Ενώ το κράτος έχει θέσει στο δίπλωμα οδήγησης θεωρητικά μαθήματα για την απόκτηση κανείς δεν έχει δει σε αυτά τα μαθήματα τις δυνάμεις που ασκούνται σε ατυχήματα και την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων για ατύχημα και πως επιτυγχάνονται!Όταν όμως αυτός ο πολίτης δεν φορέσει ζώνη και του κοπεί το πρόστιμο θα τσινήσει!Για ποιο λόγο?Δεν το ήξερε?ΟΧΙ!Θα τσινήσει γιατί δεν το περίμενε!!!ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ότι θα έχει εκεί κοντά αστυνομία!Φωνάζει όμως ότι δεν γίνονται έλεγχοι και δεν βλέπει συνέχεια αστυνομία!Για ποιο λόγο να υπάρχει συνέχεια αστυνομία?Για να ξέρει που βρίσκεται και να κόβει ταχύτητα?Αυτό είναι κουτοπονηριά!
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ και ξέρει ότι ο συμπολίτης του είναι συνένοχος και δεν πρόκεται να το βρει από αυτόν οπότε προβαίνει και σε παράπτωμα άνετα και με θράσος!
Παραπονιέται για το πρόστιμο και για το ύψος του προστίμου!Για ποιο λόγο?
Πεστε μου σας παρακαλώ για ποιο λόγο κάποιος να παραπονεθεί για το ύψος ενός προστίμου?Αν είσαι σωστός δεν πρόκεται να σου κοπεί πρόστιμο!Τι σε ενδιαφέρει το ύψος?Και κάθεσαι και μου κλαίγεσαι αντιστοιχίζοντας το με τον βασικό μισθό!Αν είσαι σωστός πρώτον για την ασφάλεια σου(προσωπική κρίση) και δεύτερον ως σωστός πολίτης εντός πλαισίων κάποιας κοινωνίας τι σε νοιάζει πόσο θα πάει το πρόστιμο?Και 1000 και 5000 να το πάνε δεν ενδιαφέρει κανέναν ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ!Γι'αυτό και στα προηγμένα κράτη βλέπετε το ύψος των σοβαρών προστίμων να είναι χαμηλό!Στην Γερμανία δεν φοράνε ζώνη για να μην τους κοπεί πρόστιμα πρωτίστως!Αυτό είναι μεγάλη μπαρούφα που λέγεται συνέχεια!Φοράνε γιατί έτσι πρέπει, γιατί ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες, γιατί έχουν αναπτύξει αυτή την νοοτροπία!Τέλος, ως εκεί!Γι'αυτό και στατιστικά πολλά σοβαρά προστίματα είναι χαμηλά!

Συγγνώμη που δανείστηκα άλλη κατάσταση που επικραττεί στην Ελλάδα, αλλά νομίζετε ότι δεν θα γίνεται αυτό το πράγμα με τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες σκύλων?
Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει κάποιος μπαμπούλας πίσω από κάθε ιδιοκτήτη για να τον συμμορφώνει?
Αν το πιστεύετε να ξέρετε σε καμία χώρα δεν έγινε αυτό!

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Ασχετο.Πήγα προχθές να πετάξω χαρτόνια,στον μπλέ κάδο ανακύκλωσης.Ο μισός γεμάτος με οικιακά απορίμματα. Λέω θα γέμισε ο πράσινος,τον ανοίγω,άδειος!! Και συζητάμε τώρα,για σταντ με πλαστικές σακούλες!:dohh:
Σχετικο.Πηγα πριν 4-5 χρονια στο σκουπιδοτοπο να πεταξω κατι μπαζα-τσιμεντα-τουβλα απο γκρεμισμα,και ειδα ολα τα σκουπιδια τις ανακυκλωσης εκει ! τζαμπα κοπος ειπα.. και δεν ξαναεκανα ανακυκλωση ποτε..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Εντιτ: Estranged μόλις είδα το σχόλιο σου (με κάλυψες, τζάμπα έγραφα)! Επειδή μάλλον κάνουμε στα ίδια μέρη βόλτα έχεις προσέξει ότι στην παραλία, στο μέρος που πρόσφατα παραδόθηκε δεν είναι τόσο βρώμικα, ενώ στο από πάνω μέρος (στα "παρκάκια" στη πάνω πλευράς της Μ. Αλεξάνδρου) είναι χάλια (παρότι έχει λιγότερο κόσμο, σκύλους). Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που μαζεύουν κάτω αλλά όχι πάνω; Μπορεί να τους προδιαθέτει ο χώρος;
Μια-δυο φορές έχω πάει πάνω απ'το δρόμο, δε θυμάμαι πώς είναι για να σου πω. Μπορεί και να τους προδιαθέτει ο χώρος που είναι καινούριος, ή μπορεί στην παραλία να έχουν βάλει υπαλλήλους καθαριότητας να περνάνε συχνά για να διατηρήσουν την... promenade καθαρή για λόγους εμφάνισης, τι να σου πω.

Σχετικο.Πηγα πριν 4-5 χρονια στο σκουπιδοτοπο να πεταξω κατι μπαζα-τσιμεντα-τουβλα απο γκρεμισμα,και ειδα ολα τα σκουπιδια τις ανακυκλωσης εκει ! τζαμπα κοπος ειπα.. και δεν ξαναεκανα ανακυκλωση ποτε..
Μη με σκας... Και αμφέβαλα πάντα... Όχι τίποτα, δε μου κάνει κόπο να τα ξεχωρίζω και να τα ρίχνω σε διαφορετικούς κάδους, αλλά αυτό που πρέπει να τα πλένω όλα (μπουκαλάκια, κονσέρβες κτλ κτλ) μου τρώει απίστευτο χρόνο...

Άσχετο, αλλά από τότε (έχει κάποια χρόνια) που θεώρησα ότι όντως έχει αλλάξει το πρόγραμμα και μπορεί και όντως να γίνεται ανακύκλωση εδώ και άρχισα να κάνω συστηματικά (γιατί πριν στους ελάχιστους κάδους που υπήρχαν είχα δει τα κανονικά απορριματοφόρα να περνάνε και να τους μαζεύουνε), συνειδητοποίησα ότι ο μεγαλύτερος όγκος σκουπιδιών που παράγω είναι ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Μιλάμε για τεράστια ποσότητα, τα μη ανακυκλώσιμα είναι τίποτα μπροστά στις πλαστικές-γυάλινες-τενεκεδένιες συσκευασίες (χαρτί όχι τόσο).

Στέλιο έχω μια νύστα και δε μπόρεσα να το διαβάσω όλο το ποστ σου, αλλά μέχρι εκεί που διάβασα διαφωνώ στο ότι οι πολίτες διαμόρφωσαν αυτές τις συμπεριφορές σε αυτές τις χώρες. Από όσο έχω δει ή ζήσει, οι αρχές με την επιβολή την τάξης και των κανονισμών τις έχουν διαμορφώσει είναι η άποψή μου. Ξεκάθαρα κιόλας για μένα έχω δει ότι ακόμα και τώρα (που έχουν χρόνια πίσω τους "διαπαιδαγώγησης διά την αρχής") αν δεν υπήρχε η αστυνομία θα γινόταν αμέρικαν μπαρ. Ειδικά εκεί που λες "Δεν θα φοβηθεί λοιπόν ο Γερμανός μην του έρθει σφαλιάρα από τον αστυνομικό επειδή δεν μάζεψε τα σκατά του σκύλου", ο πατέρας μου που έζησε ένα φεγγάρι Αυστρία στα νιάτα του έχει να το λέει πως μισό σκουπίδι κάτω να πετούσες εμφανιζόταν από το πουθενά αστυνομικός και σε μάζευε κι εσένα αφού πρώτα σε έβαζε να μαζέψεις το σκουπίδι.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Στέλιο έχω μια νύστα και δε μπόρεσα να το διαβάσω όλο το ποστ σου, αλλά μέχρι εκεί που διάβασα διαφωνώ στο ότι οι πολίτες διαμόρφωσαν αυτές τις συμπεριφορές σε αυτές τις χώρες. Από όσο έχω δει ή ζήσει, οι αρχές με την επιβολή την τάξης και των κανονισμών τις έχουν διαμορφώσει είναι η άποψή μου. Ξεκάθαρα κιόλας για μένα έχω δει ότι ακόμα και τώρα (που έχουν χρόνια πίσω τους "διαπαιδαγώγησης διά την αρχής") αν δεν υπήρχε η αστυνομία θα γινόταν αμέρικαν μπαρ. Ειδικά εκεί που λες "Δεν θα φοβηθεί λοιπόν ο Γερμανός μην του έρθει σφαλιάρα από τον αστυνομικό επειδή δεν μάζεψε τα σκατά του σκύλου", ο πατέρας μου που έζησε ένα φεγγάρι Αυστρία στα νιάτα του έχει να το λέει πως μισό σκουπίδι κάτω να πετούσες εμφανιζόταν από το πουθενά αστυνομικός και σε μάζευε κι εσένα αφού πρώτα σε έβαζε να μαζέψεις το σκουπίδι.
Δεν λέμε διαφορετικό πράγμα!Το ίδιο λέμε!
Μόνο που εγώ λέω ότι η συμμόρφωση ήρθε από τον ίδιο τον λαό θέλωντας να θέσει ως όργανα τάξης σωστούς ανθρώπους!Όπως και να το κάνουμε οι πολίτες ορίζουν!

Εδώ στην Ελλαδίτσα μας δεν ξέρουμε τι θέλουμε από τις αρχές γιατί και παράνομοι είμαστε και το ξέρουμε και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να το αποφύγουμε!
Ότι και να χρήσεις ως αρχή για να σε συμμορφώσει, αν δεν ξέρεις τι θέλεις και τι ζητάς θα είσαι συγχυσμένος μια ζωή!

Ο καθένας ορίζει όπως τον βολεύει τις έννοιες, δικαίωμα, συμμόρφωση, καταστολή, αρχή!Και ο καθένας έχει το δικό του μέτρο στην όποια παράβαση πράττει!

Αλλοπρόσαλλος λαός, συμφεροντολόγος...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.002
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ετσι ακριβος ειναι και στην γερμανια ακομα και σημερα!
Παραδειγμα : Μεναμε με τον αντρα μου σε ενα ξενοδοχειο σε μια περιοχη, οπου υπαρχουν μονο κτηρια γραφειων μεγαλων εταιριων ( ασφαλιες κλπ.). Την ημερα ειχε αρκετη κινηση εκει περα, αλλα το βραδυ εκει περα δεν κυκλοφορουσε ψυχη, ηταν και καταχειμονας.
Ερχομαστε τοτε 11 η ωρα το βραδυ απο μια επισκεψη σε φιλους. Απο την σταση του Τραμ μεχρι το ξενοδοζειο περπατουσες 10 λεπτα περιπου. Εντελος ερημια παντου- παγωμενοι μεχρι το κοκκαλο- για να φτασουμε γρυγορα στο ξενοδοχειο, περασα με κοκκινο απο το φαναρι για τους πεζους!! ΠΟΥΘΕΝΑ δεν φαινοταν κανενας και τιποτα- και με την μια φρεναρει ενα αστυνομικο αυτοκινητο μπροστα μου- και βεβαια μου εκαναν παρατηρηση ( ευτυχος εμειναν μονο στην παρατηρηση- κανονικο εχει και προστιμο!!).

Εδω περνανε με μηχανακια χωρις κρανος, χωρις ζωνες στα αυτοκινητα και μιλωντας στο κινητο ενω οδηγουν διπλα απο αστυνομικους- οι οποιοι δεν κανουν καν τον κοπο να σε σταματουν!
Θα το εκαναν και στην γερμανια, εαν δεν φοβοντουσαν οτι πισω απο καθε κολονα- καθε θαμνο υπαρχει ενας αστυνομικος, που μπορει να τους πιασει και θα τους κανει και να πληρωσουν!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κατά τη γνώμη μου, δωρεάν σακούλες είναι αστείο. Εδώ είχαν βάλει μικρούς κάδους με σακούλες για τις ακαθαρσίες σκύλων σε πάρκα και ξέρετε τι τα έκαναν; Τα έσπασαν οι μ@#!κες.

Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία δεν αλλάζει τίποτα.

Δεν θέλω καν να σκεφτώ να συγκρίνω τα Βαλκάνια με τη Γερμανία. Εκεί απ' την άλλη τα σκυλιά μπαίνουν μια χαρά σε ΜΜΜ. Είναι θέμα νοοτροπίας.