Η Cary και τα κουταβια της...

Status
Κλειδωμένο θέμα

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
εγω απλα ρωτησα για να καταλαβω..δεν πιστευω τιποτα, εσυ θα μου πεις.
οι αναγγελιες γεννας δεν απαγορευονται απο το φορουμ οταν πληρουν καποιους κανονες.
Αν ήθελα να κάνω αναγγελία γέννας δεν θα την έκανα σε φόρουμ.
Απάντησα σε κάποια ερωτήματα.

Και σου ξαναγράφω ότι: Επειδή υπάρχει έστω αυτή η απλή υποψία για αναγγελία γέννας και διάφορες άλλες σκέψεις, έχει ζητηθεί η διαγραφή του θέματος.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ενταξει, νομιζω οτι συνενοηθηκαμε .
θελω να πιστευω πως ουτως η αλλως λοιπον θα το διεγραφαν.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Συγχωρήστε μου αλλά .......:confused:

έχεις μια σκύλα που όπως αναφέρουν ‘’κάποιοι εκτροφείς''….(?) είναι ‘’άξια αναπαραγωγής’’……(?) και
‘’Τα αίματα που κουβαλάνε είναι πολύ δυνατά’’.......

θα ήθελα να ρωτήσω με ποιους όρους και κριτήρια ισχύουν τα παραπάνω;

Η γνώμη μου……

το ζευγάρωμα δύο σκυλιών :
-όπου το ένα……..‘’ νομίζω ότι έχει πάρει ελεύθερος δυσπλασίας’’ το άλλο απλά έχει ακτινογραφηθεί,
- που πιθανόν δεν έχουν κάνει οφθαλμολογικές εξετάσεις,
-που δεν γνωρίζει κανείς αν υπήρχε κάποιος πρόγονος με επιληψία,
-και τελικά χωρίς να έχουν ξεχωρίσει κάποια ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά που θέλουμε να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε κάνοντας αυτή την γέννα….

δεν βρίσκω κανένα λόγο ειλικρινά να γίνει…:-|

να ζήσουν και να είναι υγιή και καλότυχα….

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα...Πολύ αρνητική και επικριτική στάση μερικών και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί...

Λοιπόν ενα ενα:
-> ΤΑΡΑ: Αν κρίνεις-κρίνετε ότι η γνώμη κάποιων κορυφαίων Ελλήνων εκτροφέων είναι απλα μια γνώμη χωρίς αντίκρισμα έτσι στον αέρα, χωρίς να περιμένουν να δουν κάποια αξιολόγα κουτάβια και την συνέχεια της εκτροφικής αλυσίδας, τότε το μόνο που μπορώ να πώ, όσο πιο ευγενικά, είναι ότι απλα απέχεις αρκετά απο την πραγματικότητα της επιλεκτικής εκτροφής. Επίσης, ειπα ότι θα κατεβαίναμε σε αγώνες, αλλα για λόγους ανωτερας βιας δεν ήταν εφικτό.

-> ΤΑΡΑ: Τα αίματα δεν τα αναφέρουν κάποιοι εκτροφείς, τα αίματα τα κουβαλάνε απο τόσες γενιές πίσω. Τα αίματα έχουν παγκόσμιες διακρίσεις , αλλά μάλον πάλι θα πώ, όσο πιο ευγενικά, ότι απέχεις αρκετά...

-> ΤΑΡΑ: Είναι λίγο ότι έχουν γίνει ολες οι απαραίτητες εξετάσεις, σε όλα τα σταδια της ζωης του σκύλου στο θυληκό & αρσενικό, και είναι καθαρά. Ότι δεν έχουν δηώθεί τα χαρτιά για ελευθερη δυσπλασιας είνα κακό? Ασχετα αν ο αρσενικός έχει, μάλλον γιατι δεν θυμάμαι - δεν εχω μπροστα μου τα χαρτια του, το ελευθερος δυσπλασίας.
-> ΤΑΡΑ: Είπα ότι τα σκυλιά έχουιν άριστη υγεία. Άριστη υγεία σε όλους τους τομείς...

-> ΤΑΡΑ: Τοσο απο τους γονείς της θυληκιάς όσο και απο υην πλευρά του αρσενικου δεν έχουν αναφερθεί ποτέ κρούσματρα επιληψίας-δυσπλασίας- και ότι άλλο σχετικό.

-> ΤΑΡΑ: Τα ιδιαιτερα μοναδικά χαρακτηριστικά πιστευεις πως δεν έχουλ ληφθεί υπ'οψην? Πως βγαζεις αυτο το συμπέρασμα? Πάλι, απλά απέχεις, όσο πιο ευγενικά.

-> ΤΑΡΑ: To ότι εσυ δεν βρίσκεις κανεναν λόγο να γίνει κάπιο επιλεκτικό ζευγάρωμα, δεν σημάινει ότι δεν πρέπει να γίνει.

-> ΤΑΡΑ: Γνωρίζεις την ποιότητα της Γερμανικής εκτροφής σε Γ.Π. ? Πιστευεις ότι το κόστος αγοράς ενος Γ.Π. επιβήτορα απο Γερμανία, είναι απλά κόστος αγοράς? Πιστευεις ότι τα θυληκά, για τον λόγο του γέννους-φύλου και μόνο είναι άξια αναπαραγωγής?

Πραγματικά, θα ήθελα να γνωρίζω αν όλα τα ζευγαρώματα που έχουν γίνει ή θα γίνουν περνανε απο κόσκινο σε όλους του τομείς.

Είναι απλά ενα επιλεκτικό ζευγάρωμα. Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει την σημασία αυτη, τότε καλό θα ήταν να μην δημιουργεί ασχημες εντυπώσεις. Πιστευω πως η γνώμη κορυφαίων Ελληνών εκτροφέων, βλέποντας το αποτέλεσμα της εκτροφής, εξετάζοντας την εκτροφική αλυσίδα, γνωρίζουν κάτι το ελάχιστο παραπάνω απο εμάς τους απλους ιδιοκτήτες ή τους απλά "ψαγμένους".

ΥΓ
Πότε θα γίνει διαγραφή τπου θέματος?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν ήθελα να κάνω αναγγελία γέννας δεν θα την έκανα σε φόρουμ.
Απάντησα σε κάποια ερωτήματα.

Και σου ξαναγράφω ότι: Επειδή υπάρχει έστω αυτή η απλή υποψία για αναγγελία γέννας και διάφορες άλλες σκέψεις, έχει ζητηθεί η διαγραφή του θέματος.
Γιατι όχι σε φόρουμ? Πολλοί αξιόλογοι εκτροφείς κάνουν αναγγελία και σε φόρουμ.
Απάντησες και σου απαντήσανε. Προς το παρόν το θέμα δεν έχει ξεφύγει κατα τη γνώμη μου.

Οσο για τη διαγραφή, θα σου απαντήσει ο admin. Προσωπική μου αποψη είναι οτι δεν πρεπει να σβήνονται νήματα που έχουν απαντηθεί, επειδή πήραν άλλη τροπή απ'αυτή που περίμενε αυτός που τα ξεκίνησε. Οσο για το αν πρόκειται ή όχι για αναγγελία γέννας απο BYB, η προσωπική μου άποψη είναι πως όχι, αλλά θα πρεπει να αποφασίσουν οι διαχειριστές αν θα πρεπει να προστεθεί στους κανονισμούς η απαγόρευση κάθε συζήτησης για γέννα ιδιωτη (οπότε θα πρεπει ας πούμε να σβήσουμε και το θέμα της Αλεξίας, καθώς και άλλα, αλλά αυτό μου έρχεται στο μυαλό τωρα).

:)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Λογικά με την άποψη ότι το θυληκό είναι δικό μου, θεωρούμαι εκτροφέας...

Επαγγελματικά, όχι, δεν ειμαι εκτροφέας... ;)
υπαρχει επωνυμια εκτροφειου?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
για μένα δεν είναι λόγος διαγραφής οτι ο vasbar δεν έχει πάρει επωνυμία εκτροφείου, ζευγάρωσε δύο καλά σκυλιά, έβγαλε πεντιγκρί στα κουτάβια, είναι πολύ καλύτερα απο τους περισσότερους που κάνουν γέννες, μακάρι να κάνει αργότερα ακόμα περισσότερα για την φυλή του.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
το αν ειναι θεμα διαγραφης, εμενα δεν με απασχολει, δικο σας θεμα ειναι αυτο και του αντμιν...
θεωρουσα ομως οτι μονο γεννες απο εκτροφεις επιτρεπονται στο φορουμ.
η λογικη του "στους στραβους ο μονοφθαλμος βασιλευει" δεν μου λεει τιποτα, ουτε το οτι ειναι δηλωμενα στον κοε.
το "ζευγαρωνω δυο καλα σκυλια", παλι δεν μου λεει τιποτα, απο την στιγμη που "νομιζω" το ενα, "αν θυμαμαι καλα" το αλλο, "δεν" το παρααλλο...
ενα θηλυκο εχεις και εκανες επιλεκτικη εκτροφη οπως λες και δεν θυμασαι τις διακρισεις του αρσενικου?
η επωνυμια ειναι το λιγοτερο, δεν ειναι εκει το θεμα μου.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή σου....
Ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται για δήλωση - αναγγελία γέννας...Για αυτον τον λόγο απο την πρώτη στιγμή που εσυ σκέφτηκες ότι κάνω αναγγελια γεννας ζήτησα την διαγραφή του post.

Το ότι δεν λεει σε εσενα τίποτα και πιθανον σε κάποιους αλλους ακόμα, προσωπικά και με όλη την καλή διάθεση, με αφήνει παγερά αδιάφορο. "Λέει" σε κάποιους επαγγελματίες Ελληνικούς εκτροφείς, και αυτό εμενα τουλάχιστον μου αρκεί.

Παντως συμφωνούμε ότι "στους στραβους ο μονοφθαλμος βασιλευει"

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
o αρσενικος εχει καλα αιματα( Zamp vom Thermodos)
τον εχει και ο δικος μου μεσα
αν και αυτος ο zamp εχει παρει ολη την ευρωπη

αμαλθεα οπως σε ολους ετσι και στον vasbar ρωταμε να μαθουμε
αλλοι καλοπροαιρετα αλλοι κακοπροαιρετα
τα 2 καλα σκυλια εσυ απο που το καταλαβες?και πως ξερεις οτι ειναι πολυ
καλυτερα απο αλλους?
σε ολους λεμε τα ιδια
εκθεσεις εκθεσεις μπλα μπλα μπλα
δεν βλεπω επιθεση εγω.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
σε αφηνει παγερα αδιαφορο το οτι καποιοι ενδιαφερονται να μαθουν λεπτομερειες για την γεννα που εκανες?
θα τα κρατησεις τα κουταβια, η θα τα αγορασουν οι "επαγγελματιες εκτροφεις" ?

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Σου εξήγησα τι & για ποιον λόγο μενω παγερά αδιάφορος.
Πληροφορίες για το ζευγάρωμα έχουν δωθεί αρκετές.

Τα κουτάβια είχαν κλειστεί πριν γεννηθούν.
Εννοείται πως θα κρατησω και είναι φυσικό επακόλουθο να κρατηθουν κουτάβια απο τους εκτροφείς!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ολο αποριες μου δημιουργουν οι απαντησεις σου, αλλα δεν θα το συνεχισω, διοτι δεν καλυπτονται ουτε οι προηγουμενες.

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Το θέμα θα κλειδωθεί όπως και θα πρέπει να κλειδώνονται όλα τα ανάλογα θέματα.
Ίσως και να έπρεπε να διαγράφονται γιατί κάποιοι μπορεί να έχουν μοναδικό στόχο την προβολή της "ερασιτεχνικής" γέννας τους και την πώληση των κουταβιών και όχι απλά να μοιραστουν την χαρά τους, όπως ο Vasbar.

Στο φόρουμ μπορούν να φιλοξενηθούν αναγγελίες γέννας ΜΟΝΟ εκτροφέων και ο εκτροφέας έχει συγκεκριμένα κυνολογικά και "νομικά" χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς πολλοί υποστηρίζουμε απόψεις για μη ζευγάρωμα των σκύλων (παρά μόνο από "επίσημους" εκτροφείς), για περιορισμό των αδέσποτων σκύλων άρα και των γεννών, κλπ., αλλά συχνά ξεχνάμε τα πάντα όταν το θέμα αφορά εμάς και τα "πολύ καλά σκυλιά" που αγοράσαμε από κάποιων εκτροφέα.

Αποφασίζουμε να ζευγαρώσουμε κι εμείς αυτά τα σκυλιά για να κάνουν και άλλα "καλά σκυλιά" που φυσικά θα ζευγαρώσουν και οι επόμενοι ιδιοκτήτες.

Η διαχείριση του dogforum.gr δεν μπορεί να γνωρίζει το πόσο αναγκαίο, απαραίτητο ή "καλό" είναι το ζευγάρωμα 2 σκύλων ή το πόσο ευεργετικό θα είναι αυτό για την κυνολογία και την κυνοφιλία...το μόνο που ζητάμε είναι σεβασμό στους κανόνες που διέπουν το φόρουμ.

Ευχαριστούμε πολύ!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
αλλά θα πρεπει να αποφασίσουν οι διαχειριστές αν θα πρεπει να προστεθεί στους κανονισμούς η απαγόρευση κάθε συζήτησης για γέννα ιδιωτη (οπότε θα πρεπει ας πούμε να σβήσουμε και το θέμα της Αλεξίας, καθώς και άλλα, αλλά αυτό μου έρχεται στο μυαλό τωρα).

Δεν βλέπω το λόγο να διαγραφεί το δικό μου θέμα. Θα μπορούσα από τους κανονισμούς να κάνω αναγγελία γέννας αλλά δεν με ενδιαφέρει να στείλω κουτάβια τόσο μακριά.

Παρακολούθησα πέρσι τα σεμινάρια (τα οποία δεν είναι υποχρεωτικά άλλα σκέφτονται να τα κάνουν) του κυνολογικού ομίλου Βελγίου για νέους εκτροφείς, έδωσα εξετάσεις και πήρα το πιστοποιητικό

certificaat-fokcu.jpg

Πήρα επωνυμία εκτροφείου

kennelnaam..jpg

Και έχω την βοήθεια της εκτροφέας της Τόγια η οποία είναι στο τελευταίο στάδιο για να γίνει κριτής της φυλής στην Ολλανδία όπου το επίπεδο των εξετάσεων είναι αρκετά ανεβασμένο.

Για την επιλογή του επιβήτορα είχαμε καταλήξει σε 4 αρσενικούς, 2 είναι δικοί της και οι άλλοι 2 στο Münster της Γερμανίας. Όταν κάνεις 360χμ x 2 + 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο για να ζευγαρώσεις την σκύλα σου δεν νομιζω να μιλάμε για ένα επιπόλαιο ζευγάρωμα. Επιβήτορες υπάρχουν και στο Βέλγιο.

Last edited:

Status
Κλειδωμένο θέμα