Εφτασε και για μένα η ωρα της εξομολόγησης..
Πάντοτε πίστευα, και αυτό ασφαλώς δεν αποτελεί δικαιολογία, ότι λάθη δεν κάνει παρά μόνο εκείνος που δεν ενεργεί.
Η συλλογή με τις αμαρτίες και τα σφάλματα που έχω κάνει είναι μεγάλη, τα περισσότερα οφείλονται σε απειρία, άγνοια και αμέλεια... Από αυτή θα ξεχωρίσω μια.
Στα παιδικά μου χρόνια ,κατα διαστήματα, φιλοξενούσαμε γάτες. Μία από αυτές ήταν ιδιόρρυθμη και αθεράπευτα εγωίστρια. Απολάμβανε τα πλεονεκτήματα της ζωής σε οικογενειακό περιβάλλον αλλα αδιαφορούσε για την ανθρώπινη συντροφιά. Απρόσιτη σε χάδια, μπαινόβγαινε όποτε επιθυμούσε και γενικότερα μου την έδινε στα νεύρα η εκ μέρους της αφ'υψηλού αντιμετωπιση μας. Αποφάσισα λοιπόν να την εκδικηθώ. Ενα ανοιξιάτικο απόγευμα που όλοι έλειπαν (χι χι) ειχαμε μείνει μόνοι.. εβαλα σε εφαρμογή το σατανικο μου σχέδιο. Ανοιξα το συρτάρι με τα είδη καλλωπισμού της μητέρας μου και αφαίρεσα ενα εξάρτημα απο αυτά που τοποθετούν στο πισω μερος της κεφαλης τους οι γυναίκες (μου διαφευγει το όνομα, ειχε παντως "δοντια" που ανοιγόκλειναν). Δελέασα τη γάτα με μια λιχουδιά , τοποθέτησα το πως το λένε στην ουρα της και καθησα αναπαυτικά στον καναπέ για να απολαύσω το θέαμα. Η κακόμοιρη στην αρχη προσπαθησε να το αφαιρεσει με τα δόντια της και τινάζοντας το κορμί της αλλα δεν τα κατάφερε, ηταν αρκετα σφιχτό βλέπετε κι εκείνη μικρόσωμη. Τελος πάντων, για να μην τα πολυλογώ, έσκουζε επί ενα περιπου δίλεπτο οπότε και αποφάσισα να την απαλλάξω απο το μαρτύριο στο οποίο την είχα υποβάλλει. περιττό να τονίσω οτι η συγκεκριμενη δε με ξαναπλησίασε.. Ευτυχως ήταν η πρώτη και τελευταια φορά που υπέβαλα ζωάκι σε "καψόνι" .
οσο αφορά τα σκυλιά τα περισσότερα λάθη μου οφείλονταν σε απειρία και άγνοια. Σφάλματα στην εκπαίδευση είχαν γίνει πολλά στο παρελθον αλλα ήμουν τυχερός γιατί όσα σκυλια πέρασαν απο τα χέρια μου είχαν υψηλο δείκτη προσαρμοστικότητας στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να μη μας στοιχίσουν αυτα τα λάθη ακριβα. Η πολυετης ενασχόληση μου χάρισε κάποια πείρα και τώρα που οι συνθήκες ωρίμασαν και αναμένω το νέο μέλος της οικογένειας εχω ως κεντρικό στόχο να μην υποπέσω σε άλλα. Η βοηθεια και η υποστήριξη των μελών του φόρουμ σε όσα προβλήματα και απορίες ανακύπτουν είναι πολύτιμες και σας ευχαριστώ δημόσια για την προσφορά και συμμετοχή σας.