Ελα ρε συ Βασιλη...
Εχεις αρχισει να γινεσαι και εσυ ενας αγενης ξερολας σαν και εμας
Μαθαίνω με γρήγορα βήματα απο ότι βλέπεις.Ελα ρε συ Βασιλη...
THE BEST SOLUTION! Για να είσαστε όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και να μην χρειάζεσαι να μετακομίζεις κάθε τόσο, στους δύσκολους αυτούς καιρούς!Θα προσπαθησω να του αλλαξω γνωμη αν δεν τα καταφερω τοτε θα προσπαθησω να μετακομισω σε σπιτι με αυλη κι αν παλι δεν καταφερω ουτε αυτο τοτε θα το χαρισω σε καποιον που θα μπορει να το φροντισει οπως πρεπει!
Πόσα "ΘΑ" για να δικαιολογήσεις μία παρορμητική κίνηση, μία ικανοποίηση της μόδας "το θέλω και το θέλω τώρα" χωρίς να σκεφτείς εκ των πρωτέρω υποχρεώσεις, συνέπειες κλπ για ένα ζωντανό!
Κι αν δεν βρεθεί τότε (μετά απο 1 ή 2 χρόνια) να το θέλει κάποιος το παρατάμε και στο δρόμο να το μαζέψει καμιά φιλοζωική, έτσι!!!
Συγχαρητήρια!
Πόσα "ΘΑ" για να δικαιολογήσεις μία παρορμητική κίνηση, μία ικανοποίηση της μόδας "το θέλω και το θέλω τώρα" χωρίς να σκεφτείς εκ των πρωτέρω υποχρεώσεις, συνέπειες κλπ για ένα ζωντανό!
Κι αν δεν βρεθεί τότε (μετά απο 1 ή 2 χρόνια) να το θέλει κάποιος το παρατάμε και στο δρόμο να το μαζέψει καμιά φιλοζωική, έτσι!!!
Συγχαρητήρια!
οκ απλα ηθελες να επιτεθεις και να κατηγορησεις γιατι εισαι εξαγριωμενος για τους δικους σου λογους.Δεν ανηκω στην κατηγορια αυτων των ανθρωπων αν και μαλλον δεν υπαρχει κανενας λογος να μπω στη διαδικασια να πω κατι αλλο μιας και ολοι βγαλατε τα συμπερασματα σας για μενα. Μπηκα εδω να ζητησω συμβουλες για να αποφυγω λαθη ,οχι για να μου επιτεθει κοσμος επειδη δε μπορω να εχω το σκυλακι μου μεσα .Μενω με αλλους ανθρωπους και πρεπει να σεβαστω και αυτους εξισου.Αν αυτο με κανει ακαταλληλη ιδιοκτητρια συμφωνα με εσας τοτε το αφηνω εδω δεν χρειαζεται να το τραβαμε αλλο.
Συγχαρητήρια!
Kαι μόλις περιέγραψες το γιατί οι σκύλοι σε αυλή έχουν κακή φήμη:Εχω φιλη με δυο σκυλακια το ενα κανις και το αλλο ημιαιμο τα εχει στην αυλη συνεχεια δεμενα αλλα τα αφηνει και λυμενα πολλες ωρες ,παιζει μαζι τους καθε μερα αλλα τα πηγαινει κ βολτα με λουρακι. κ ομικρος μαλιστα πηγαινει οντως βολτες μονος του . Οσο για το "χαρουμενα " υποθετω χωρις να ξερω οτι για να ναι χαρουμενο θελει λιγο απο ολα.
Σου πέρασε από το μυαλό ότι το σκυλί σου σε ένα χρόνο δε θα είναι ένα γλυκό κουταβάκι και κανείς δε θα το θέλει;Θα προσπαθησω να του αλλαξω γνωμη αν δεν τα καταφερω τοτε θα προσπαθησω να μετακομισω σε σπιτι με αυλη κι αν παλι δεν καταφερω ουτε αυτο τοτε θα το χαρισω σε καποιον που θα μπορει να το φροντισει οπως πρεπει!
Θεωρείς οτι υπάρχει κάποιος σκύλος που να μην είναι εξαρτημένος από τον άνθρωπο (του);Με τοση υπερβολη κανουν τα σκυλακια τους να ειναι εξαρτημενα το οποιο κατα τη γνωμη μου δεν ειναι και ο,τι πιο υγιές.Ας κρατησουμε ενα μετρο
εξαρτατε την εξαρτηση..πολλα τα ειδη.Θεωρείς οτι υπάρχει κάποιος σκύλος που να μην είναι εξαρτημένος από τον άνθρωπο (του);
Ένας οποιοσδήποτε σκύλος, εξαρτάται από τους ανθρώπους για να φάει (έστω τα σκουπίδια τους). Ένας οικόσιτος σκύλος, συγκεκριμένα, εξαρτάται από τον άνθρωπο για...τα πάντα: βολτα, φαΐ, νερό, κτηνιατρική περίθαλψη, προστασία. Σαφώς δε λέω να μη μπορεί να μείνει το σκυλί κάποιες ώρες μονο του χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά μια εξάρτηση υπάρχει και πάντα θα υπάρχει, μοιραία.εξαρτατε την εξαρτηση..πολλα τα ειδη.
Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα εξάρτησης. Ένας σκύλος σε αυλή ή σκύλος σε αγρόκτημα, δεν εξαρτάταται π.χ. από τον άνθρωπο για το που και πότε θα πάει στην τουαλέτα, δεν εξαρτάται για το πώς και πότε θα εκτονωθεί, και αν υπάρχουν και άλλα ζώα, δεν εξαρτάται από τον άνθρωπο για παρέα. Το οποίο αναλόγως τη σχέση θες με το σκύλο μπορεί να είναι από πολύ καλό εως πάρα πολύ κακό προφανώς.Ένας οποιοσδήποτε σκύλος, εξαρτάται από τους ανθρώπους για να φάει (έστω τα σκουπίδια τους). Ένας οικόσιτος σκύλος, συγκεκριμένα, εξαρτάται από τον άνθρωπο για...τα πάντα: βολτα, φαΐ, νερό, κτηνιατρική περίθαλψη, προστασία. Σαφώς δε λέω να μη μπορεί να μείνει το σκυλί κάποιες ώρες μονο του χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά μια εξάρτηση υπάρχει και πάντα θα υπάρχει, μοιραία.
Ναι ισως δεν το διατύπωσα σωστα. Αυτο που ηθελα να πω είναι οτι πρεπει να μπορει το σκυλι για ευνόητους λόγους να αντέχει μακρια από τον ιδιοκτήτη του καποιες ωρες την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς έχει κάποια παραδείγματα στο μυαλό του όταν μιλάει για αυτό το θέμα.Εγώ είχα στο μυαλό μου μια συγγενή μου που παίρνει μαζι και στη δουλεια καθημερινά τα σκυλακια της.Θεωρείς οτι υπάρχει κάποιος σκύλος που να μην είναι εξαρτημένος από τον άνθρωπο (του);
Πέρα από εκπαίδευση, χαρακτήρα του σκύλου, κλπ παίζει ρόλο και το πού και πώς θα είναι το σκυλί όσο λείπεις. 8 ώρες που εργάζεσαι σε ένα διαμέρισμα με ένα διάλειμμα από το γείτονα να το πάει για τουαλέτα; 10 ώρες σε ένα crate για να μην κάνει ζημιές ; 10 ώρες τη μέρα και άλλες 10 τη νύχτα στο μπαλκόνι; Όλη μέρα και νύχτα στην αυλή και στο υπόγειο με ένα χάδι και 2 γεύματα τη μέρα; Με μία ώρα ενασχόλησης συνολικά τη μέρα; Με 10 λεπτά; Με 3 ωριαίες βόλτες; Με 5 λεπτά ως τη γωνία; Μόνο μόνο ή με άλλους να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι, με άλλο ένα σκύλο, με μια γάτα; Υπάρχουν διαβαθμίσεις του τι εννοεί ο καθένας, του τι του επιτρέπει ο τρόπος ζωής του και του τι είναι λογικό να περιμένεις από ένα σκυλί. Δεν κάνουν όλες οι συνθήκες για όλα τα κατοικίδια.Ναι ισως δεν το διατύπωσα σωστα. Αυτο που ηθελα να πω είναι οτι πρεπει να μπορει το σκυλι για ευνόητους λόγους να αντέχει μακρια από τον ιδιοκτήτη του καποιες ωρες την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς έχει κάποια παραδείγματα στο μυαλό του όταν μιλάει για αυτό το θέμα.Εγώ είχα στο μυαλό μου μια συγγενή μου που παίρνει μαζι και στη δουλεια καθημερινά τα σκυλακια της.