Μεταφραση δικη μου:Ο στρατός υπάρχει για να υποτάσσει συνειδήσεις, να ισοπεδώνει και να ακρωτηριάζει την ανθρώπινη προσωπικότητα.Το στίβαγμα δεν είναι και αυτό τυχαίο.Ο΄ρόλος του στρατού είναι να φτάχνει ανθρώπους υποταγμένους στην εξουσία ,φοβικούς άρα εύκολα ελεγχόμενους.Τα περί πατρίδας και εξωτερικού κινδύνου είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.......
Ένα φαινομενο που παντα μου εκανε εντυπωση, είναι ότι πολλες γυναικες μιλανε για τον Στρατό λες και εχουν κανει θητεία και γνωριζουν εκ των έσω την κατασταση.
Kύριε harry μπορείτε να μου πείτε σε ποιο σημείο διαφωνείτε μαζί μου στην, αναφορά μου για τον στρατό..μιας και είστε βεβαίως πως καμια γυναικα δεν έχει δικαίωμα να μιλάει, να εκφέρει γνώμη ή να έχει άποψη μιας και κατά την ομολογία σας, η μοναδική τους επαφή ήταν μέσα στα επισκεπτήρια..Η δε μοναδικη πηγη γνωσης και πληροφορησης για την κατασταση στον Στρατό ηταν οι πομπωδεις, τρομακτικες και παραπονιάρικες διηγησεις του εκαστοτε ψάρακα καλοπερασάκια συγγενή ή φιλου, που από τα πούπουλα και την ανέμελη ζωη βρεθηκε ξαφνικα με ευθυνες και καποιον πανω από το κεφαλι του, και μετά διηγειται τις τρομερές ιστοριες για να εισπράξει λιγη στοργή και κατανοηση και να νοιωσει καλυτερα.
Χωρις προθεση να δημιουργησω εντυπωσεις και με τον κινδυνο να εισπραξω διάφορα σχόλια, θα πω ότι στον Στρατο ημουν αξιωματικος εκπαιδευτης σε μηχανοκινητη ταξιαρχια βαθμου ετοιμοτητας Α, δηλαδη ετοιμοπολεμη και σκληρά εκπαιδευμενη να τα μαζευει σε ελαχιστο χρονο και να πηγαινει όπου κληθεί.
Το ένα τριτο της θητειας μου το περασα με ασκησεις και διαμονή στα βουνά
Εδω συμφωνουμε!!Ο Στρατός βασιζεται στην απολυτη πειθαρχία, αλλά η πρωτοβουλια επαινειται και αμοιβεται, εάν αποδεδειγμενα ωφελεί.
Χωρις υπακοή και εξουσια δεν μπορει να λειτουργησει.
Η ανθρώπινη προσωπικοτητα ξεγυμνωνεται και αναγεννάται, οι δε φοβίες πολλες φορες εξαφανιζονται και δημιουργουνται ατομα σοβαρα και υπευθυνα, εφοσον βεβαια διαθετουν τα καταλληλα γονιδια.
Ο ανεπρόκοπος είναι παντου ανεπρόκοπος. Θα είναι στον Στρατό, θα είναι και αργοτερα στην κοινωνια.
Όταν γινει μεγαλος σεισμος ή πυρκαγιά σε ένα δασος ή πεσει αεροπλανο σε αγνωστο σημειο και τα σωστικα συνεργεια ή η Πυροσβεστικη αδυνατουν να ανταποκριθουν, ολοι στρεφουν τις ελπιδες τους στον Στρατό και συχνα αυτος σώζει ή δινει τη λυση.
Η ιδια πηγε να ζησει και να δει από κοντα?έχει πατέρα στον στρατό, θείο, αδερφό, συγγενή, άνδρα, φίλο..
Να απαξιώσουμε τώρα και την εκάστοτε σχέση με τον κάθε πατέρα, θείο, σύζυγο, φίλο κλπ..Μα μονη σου τα λες:
Η ιδια πηγε να ζησει και να δει από κοντα?
Η αποψη δεν διαμορφωνεται από διηγησεις, παρατηρηση του τροπου ζωης ή ταμπεραμεντου οικειων προσωπων, από ρεπορτάζ ή πολεμικες ταινιες αλλά από προσωπικη εμπειρια.
ωραία χώρα-ωραία οργάνωση-ωραίες υποδομές...........όταν δεν έχουμε επαγγελματίες βγάζουμε τα εικοσάχρονα παιδάκια για να λέμε ότι θα μας σώσει ο στρατός.........Όταν γινει μεγαλος σεισμος ή πυρκαγιά σε ένα δασος ή πεσει αεροπλανο σε αγνωστο σημειο και τα σωστικα συνεργεια ή η Πυροσβεστικη αδυνατουν να ανταποκριθουν, ολοι στρεφουν τις ελπιδες τους στον Στρατό και συχνα αυτος σώζει ή δινει τη λυση.
και για να δείξουμε και τα γαλόνια μας σαν διοικητές, όταν πιάνει φωτιά τα στέλνουμε να την σβήσουνε στην κυριολεξία..ωραία χώρα-ωραία οργάνωση-ωραίες υποδομές...........όταν δεν έχουμε επαγγελματίες βγάζουμε τα εικοσάχρονα παιδάκια για να λέμε ότι θα μας σώσει ο στρατός.........
μεχρι και εξι μηνες μετα την απολυση λογαριαζετε ως φανταρος και περναει απο στρατοδικιο . Καμια φορα αναλογα και τα ποστα που ειχε στον στρατο φτανει μεχρι και τα 5 χρονια.εγω στα σχολια του fb διαβασα πως ειναι πολιτης εδω και ενα μηνα.
ΑκριβωςΔεν το πιστευω, ο στρατος σε 1 χρονο δεν αλλαζει χαρακτηρα. Σε σοβαρευει λιγο αλλα αν δεν το χες απο πριν μπεις δεν θα το χεις και μετα !
Δεν διαφωνώ, μονο που ο στρατός ακόμα και ανά μήνες αλλάζει..οσοι εχουν παει στρατο μπορουν να πουν και να μιλησουν πιο αντικειμενικα!
Για να τελειωνουμε και απο την πλευρα μου.@ φίλη Kango
Σου ειπε κανείς να μην εχεις αποψη? Απλά η αποψη που δεν διαμορφωνεται από προσωπικη εμπειρια είναι συνηθως σε μεγαλο βαθμο εσφαλμενη και εχει πολλά κενά.
Ακριβως όπως στο παραδειγμα της πολιτικης που ανεφερες. Γιατι όπως ειπε ο παλιος Καραμανλής, στην πολιτικη πολλα λεγονται και δεν γινονται και πολλα γινονται και δεν λεγονται.
Κάτια, στο ειπα και άλλη φορα. Οι διαφωνιες υπαρχουν για να γινονται συζητησεις και να μπαινουμε σε σκεψεις.
Τιποτα δεν είναι προσωπικο εκτος από περιπτωσεις επιθεσεων και ύβρεων.
Με εχεις παρει λιγο στραβά τελευταια και με παρεξηγεις.
Ισως δυσκολεύεσαι να δεχτεις ότι ένα μελος πολύ νεοτερο από σενα στην κοινοτητα, με πολύ λιγοτερες δημοσιευσεις, με πολύ μικροτερη εμπειρια και γνωση στο αντικειμενο του φορουμ, μπορει να είναι σκεπτόμενο, να διαφωνει, να εχει καποιες φορες δικιο και να το ανεχόμαστε κιόλας!
Και άσε τα φαλλοκρατικά και τον ειρωνικο πληθυντικο. Δεν είναι ωραιο.
edit. συγνωμη denis, εχεις δικιο.
Πάλι θα γινω αντιδραστικος και θα διαφωνησω, προς αγανακτηση καποιων μελών.
(Θοδωρη, εχω περιεργεια και αγωνια να δω ποιος από τους δυο μας θα φαει πρωτος το κεφαλι του).
Ένα φαινομενο που παντα μου εκανε εντυπωση, είναι ότι πολλες γυναικες μιλανε για τον Στρατό λες και εχουν κανει θητεία και γνωριζουν εκ των έσω την κατασταση.
Στην ουσια η μοναδικη επαφη που ειχαν ποτέ με στρατόπεδο ηταν τα επισκεπτήρια που κανανε στον αδερφο, ξαδερφο και φίλο όταν αυτος εκανε θητεια.
Η δε μοναδικη πηγη γνωσης και πληροφορησης για την κατασταση στον Στρατό ηταν οι πομπωδεις, τρομακτικες και παραπονιάρικες διηγησεις του εκαστοτε ψάρακα καλοπερασάκια συγγενή ή φιλου, που από τα πούπουλα και την ανέμελη ζωη βρεθηκε ξαφνικα με ευθυνες και καποιον πανω από το κεφαλι του, και μετά διηγειται τις τρομερές ιστοριες για να εισπράξει λιγη στοργή και κατανοηση και να νοιωσει καλυτερα.