Day 200
όπως είχαμε ξαναπεί και στο παρελθόν η Θάλεια τραβάει πάρα πολύ, αν την προκαλέσει άλλος σκύλος γίνεται πυρ κ μανία σε 1''. Έτσι την έβγαζα μόνο εγώ βόλτα. Κάποια στιγμή έπρεπε να λείπω και θα την έβγαζε βόλτα το κορίτσι. Της είχα πει, θα ακολουθήσεις αυτή τη διαδρομή και θα έχεις μαζί σου λιχουδιές για να της αποσπάς την προσοχή.
Δυστυχώς έλαβα φωτό με σκισμένα ρούχα και αίματα. Συναντήθηκαν με έναν άλλο σκύλο στο δρόμο, και η Θάλεια έριξε και έσυρε το κορίτσι...
Έπρεπε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την παράνοια. Αποφάσισα λοιπόν να πάρω ένα πνίχτη με κορδόνι και υποσχέθηκα οτι κάθε φορά που το σκυλί θα βγαίνει απο το σπίτι θα έχει εκπαίδευση. Η φωνή δεν έπιασε ποτέ, οι ξυλιές δεν έπιασαν ποτέ. Το πείσμα μου όμως σε συνδυασμό με τις λιχουδιές άρχισαν να αποδίδουν.
Πρώτα της έμαθα οτι όταν κάνω έναν συγκεκριμένο ήχο θα έχω την προσοχή της.
Μετά απο 40 ημέρες (καθημερινής δουλειάς) η Θάλεια έχει μάθει να εκτελεί το δίπλα εν κινήσει. Αν αρχίσει να τραβάει, της κάνω έναν άλλο ήχο και κόβει ταχύτητα.
Σταμάτησε να ορμάει σε αμάξια - μηχανάκια - ποδήλατα (ορμάει μόνο σε μεγάλα βαρέα οχήματα και μόνο αν περάσουν από δίπλα μας).
Πλέον μπορώ να περπατήσω στα 5 m απο άλλο σκύλο χωρίς να τραβήξει και χωρίς να κάνει κιχ.
Βέβαια αν ο άλλος σκύλος γαβγίζει κλπ δεν θα μείνει ήρεμη (το δουλεύουμε)
Και απο γάτες περνάμε κοντά αρκεί να μην της πεταχτούν στο 1 m.
Συνεχίζουμε την εκπαίδευση και φαίνεται οτι της αρέσει και εκείνης πλέον να κάνει πράγματα.
Την πρώτη φορά που της είπα κάτσε στη βόλτα, γύρισε..με κοίταξε με τεράστια απορία και απλά δεν έκατσε ποτέ.
Πλέον ξέρει τα : έλα, κάτσε, κάτω, μείνε, δίπλα, δώσε χέρι, κόλλα το, up (ν΄ανέβει κάπου), άστο και μερικές άλλες.
Μέσα στο σπίτι είναι το πιο καλό και βολικό σκυλί. Έχουμε μήνες να δούμε ζημιά της. Δεν απαιτεί πράγματα, όλα καλά.
Πάμε επισκέψεις σε φίλους (δίποδους) και μας παρακάμπτουν για να χαιρετήσουν την Θάλεια. Έχει αγαπηθεί απ όλους. Έρχονται επίσκεψη φίλοι μας και αντί για πάστες φέρνουν λιχουδιές.
Απο υγεία είναι μια χαρά. Ζωηρή και χαρούμενη. Μας κάνει πολλές αγάπες πλέον.
Απο φύλαξη/προστασία το σκυλί τα πάει εξαιρετικά. Βασικά μας άφησε άφωνους με το πάθος και τη μαχητικότητά της. Πως γίνεται αυτό δεν ξέρω, δεν έχω κάνει κάτι... DNA λογικά... ακόμα και γω απορώ. Πλέον αφού ο σκύλος το "έχει" λέω να τη δουλέψω πάνω σε αυτό με τη βοήθεια ενός επαγγελματία.
Αυτά τα ολίγα...
..και 2 φωτό.
Στην 1η : όταν πάμε επίσκεψη
Στην 2η : όταν είμαστε στο σπίτι