Η ζωή με ένα σκυλί byb

Status
Κλειδωμένο θέμα

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Αν αυτό πάει για μένα, αποδέχομαι την μομφή.
Απλά, στην παρούσα φάση, μετά από 2,5 χρόνια ζωής με το σκύλο σπίτι, όλα έχουν γίνει υπερ του δέοντος τέλεια και φταίει ΜΟΝΟ η προέλευση.

Όπως ίσως διάβασες τα προηγούμενα ποστ μου, ήμουν περ της θεματοθέτριας σε όσα ανέφερε. Από κάποιο σημείο όμως και μετά ξέφυγε το θέμα. Και αυτό το λέω γιατί, αν ακολουθήσουμε την συμβουλή της, τότε ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ξανά αδέσποτο από καταφύγιο ή αν το βρει στα σκουπίδια, ΠΑΡΑ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ, προκειμένου να μην κάνει την ζωή του κόλαση τα επόμενα χρόνια!!!
όχι δεν ήταν μομφή σίγουρα , και δεν ήταν για εσένα μόνο και δεν ήταν μόνο για αυτό το θέμα , ήταν μια προσπάθεια μαύρου χιούμορ για την καινούργια μόδα των τελευταίων ημερών να πρέπει να μας αποδείξει κάποιος ότι δεν είναι ελέφαντας ;)
Πως θα σου φαινόταν αν όταν είχες πρωτοσυστηθεί να έπρεπε να αποδείξεις ότι τον μούργο σου δεν τον πήρες από ΒΥΒ ? η εγώ όταν πρώτο συστήθηκα και ανάφερα ότι ο δικαστής μου είναι πεντιγκρένιος και δυσπλαστικός να έπρεπε να αποδείξω ότι είναι δυσπλαστικός ή οτι ειναι πεντιγκρένιος .
Δεν έχει σχέση , το ποστ δεν προκειτε να μην υιοθετήσει κάποιος ένα αδέσποτο επειδή διάβασε αυτό το ποστ, οι άνθρωποι που υιοθετούν αδέσποτο έχουν άλλο σκεπτικό.

Ζούκι

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2014
59
126
39
Rethimno
Λοιπόν, επειδή δεν έχω χρόνο αλλά κυρίως διάθεση μετά από όλα αυτά να απαντάω στον καθένα ξεχωριστά, θα τα πω όλα μαζί για τελευταία φορά.
Η δουλειά μου τροποποιήθηκε από τον ερχομό του σκυλιού στο σπίτι, με την έννοια ότι δούλευα και λιγότερες ώρες και εναλλάσσονταν αυτές οι ώρες με άτομο που μπορούσε να είναι με το σκυλί τις ώρες που έλειπα, άρα δεν ήταν μόνο του (που ήταν ο ενδοιασμός των εκτροφείων που μου αρνήθηκαν κουτάβι). Τώρα πλέον δουλεύω από το σπίτι. Και ναι, έχω δική μου δουλειά που μπορώ να δουλεύω όποτε γουστάρω.
Δεν άνοιξα το θέμα για συμβουλές, τις βρίσκω α) μόνη μου ψάχνοντας και β) με εκπαιδευτή που ήδη πληρώνω.
Το θέμα το άνοιξα διότι για τους στενόμυαλους που δεν έκατσαν να διαβάσουν τα όσα λέω στο πρώτο μήνυμα, ΝΑΙ, ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ τα θέματα που έχει το σκυλί προήλθαν από την ανεύθυνη γέννα διότι:
α) είναι υπερκινητική και δεν ηρεμεί διότι πονάει κάπου συνεχώς, λόγω των κληρονομικών ασθενειών που έχει,
β) λόγω μη σωστής κοινωνικοποίησης καθότι έφυγε από την τοκετοομάδα 40 ημερών
γ) ήμουν στην αρχή προετοιμασμένη μέσω διαβάσματος για εκπαίδευση και αντιμετώπιση σκυλιού με χαρακτήρα LABRADOR και όχι ενός τόσο δύσκολου και κυριαρχικού σκύλου που εξελίχθηκε.

Όλα τα παραπάνω δεν θα υπήρχαν εάν το σκυλί προερχόταν από εκτροφέα διότι:
α) Δεν θα πονούσε συνεχώς λόγω δυσπλασίας και χρόνιας ωτίτιδας
β) Θα είχε κοινωνικοποιηθεί σωστά έως τους 2 μήνες τουλάχιστον
γ) Θα έπαιρνα αυτό που ήξερα να χειριστώ (ως άπειρη που είπατε πολλοί)

Μετά λοιπόν τους πρώτους μήνες ζωής και αφού αρχίσαμε από τον 4ο μήνα εκπαίδευση άρχισα να διαβάζω και να ψάχνομαι πιο εντατικά για εκπαιδευτικές μεθόδους καθώς ο χαρακτήρας του σκυλιού με ωθούσε σε κάτι τέτοιο, δεν έμοιαζε με τα χαρακτηριστικά αυτών που ήξερα για τα labrador. Η εμπειρία με τη Ζούκι με ώθησε στη γνώση εκπαιδευτικών μεθόδων, όπως και στη γνώση πολλών ιατρικών θεμάτων που πριν την απόκτησή της δεν είχαν καν περάσει από το μυαλό μου ότι θα συναντούσα. Οπότε δεν ψεύδομαι για τις γνώσεις μου πάνω σε αυτά τα ζητήματα.
Δεν είπα πουθενά και ποτέ ότι είμαι αλάνθαστη, απλά δεν ήμουν προετοιμασμένη για τέτοιου είδους χαρακτήρα. Γι αυτό και πληρώνω επαγγελματίες και δεν κάνω ό,τι μου κατέβει στην κεφάλα.
Πουθενά δεν είπα ότι το crate είναι κλειστού τύπου. Χωράνε άλλο ένα σκυλί μέσα και ένας άνθρωπος. Είναι στο κεντρικό σημείο του σπιτιού όπου περνάω τις περισσότερες ώρες και όταν δουλεύω ή κάνω δουλειές στο σπίτι το σκυλί είναι εκεί και συνήθως ροχαλίζει. Οι ώρες που περνάει στο crate -εκτός το βράδυ- δεν είναι συνεχόμενες αλλά είναι τις ώρες που δεν μπορώ να την επιτηρώ. Το crate δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ εάν δεν το έκρινα απαραίτητο αλλά κινδύνευσε η ζωή του σκυλιού όταν ήταν εκτός με αποτέλεσμα να είναι μονόδρομος. Και ειδικά μετά τη στείρωση που χρειαζόταν σχετική ακινησία, εκεί ήταν που εντατικοποιήσαμε την εκπαίδευση και τη χρήση του διότι κινδύνευσαν να κοπούν τα ράμματα. Δεν ηρεμεί αλλιώς, πώς να το κάνουμε; Κι εγώ θα την ήθελα δίπλα μου κάθε στιγμή, αλλά δεν γίνεται. Και ναι, μπορεί να είναι και οχτώ ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά όχι συνεχόμενα. Και λέω: δεν υπάρχει κανείς που να δουλεύει 8 ώρες και να αναγκάζεται να αφήνει το σκύλο του στο crate (μεγάλο φυσικά) ή σε κανά δωμάτιο; Ακόμη και γνωστή εκτροφέα που ρώτησα το βρήκε αποδεκτό το 8ωρο για την ηλικία.
Προσπάθησα με το θέμα αυτό να ενημερώσω για την -ακραία δε λέω, περίπτωσή μου, μήπως και σταματήσουμε όλοι μας να στηρίζουμε αυτού του τύπου τις γέννες ψάχνοντας ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ.
Δε μίλησα για φιλοζωϊκές με κανένα αρνητικό ύφος, ούτε και για το μονόδρομο του εκτροφέα όπως τον αντιληφθήκατε. Μίλησα για το ΓΕΓΟΝΟΣ πως εάν ψάχνει κανείς σκυλί (πέραν της μορφολογίας που ούτε αυτό μου έκατσε) με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και όσο το δυνατόν προβλέψιμες συμπεριφορές και πορεία υγείας ή για κάποια εργασία, το εκτροφείο ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ είναι μονόδρομος.
Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένη ότι αυτό που συνέβη σε εμένα είναι ίσως μία στις εκατό, αλλά συνέβη και γι' αυτό θέλησα να το μοιραστώ. Τη Ζούκι τη λατρεύω με όσα στραβά μπορεί να έχει και με λατρεύει για τα όσα στραβά έχω κι εγώ. Το ότι είναι στιγμές που μετά από όλες τις προσπάθειες απογοητεύομαι ή στεναχωριέμαι είναι θεωρώ απόλυτα λογικό καθώς συναντάω ανθρώπους με σκυλιά στο δρόμο που όταν τους περιγράφω το τί ζω μένουν άναυδοι. Φυσικά και θα απογοητευτώ και θα στεναχωρηθώ όταν πηγαίνω σε σπίτια φίλων που τα σκυλιά τους είναι λες και δεν υπάρχουν στο χώρο κι εγώ με τη δικιά μου δεν μπορώ ούτε το ένα βλέφαρο να κλείσω εάν δεν είναι στο crate. Φυσικά και θα στεναχωρηθώ όταν βλέπω ανθρώπους να τρώνε έξω με το σκυλί τους στα πόδια τους, να πίνουν καφέ ή να είναι ανέμελοι στις παραλίες και να μην κυνηγάνε συνεχώς από πίσω τα σκυλιά τους όπως εγώ. Ευελπιστώ ότι με την συνεχή εκπαίδευση και απευαισθητοποίηση θα στρώσουν πολλά από τα παραπάνω, χωρίς όμως ποτέ να σταματήσουμε να είμαστε σε εγρήγορση.
Για όσους επιμένουν ακόμη ότι τα θέματα συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουμε δεν είναι αποτέλεσμα byb θα έλεγα να έρθουν στην Αργολίδα που είναι δίπλα από το Ρέθυμνο να τους πάω να δουν τον πατέρα της και την εκπαιδεύτριά του. Αυτό το σκυλί ποτέ κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα το ζευγάρωνε, πόσο μάλλον εκτροφέας. Τα ίδια ακριβώς θέματα με τη Ζούκι έχει, όπως και τη δυσπλασία. Δυστυχώς όλα αυτά τα έμαθα εκ των υστέρων.
Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι όντως αποφάσισα να γράψω στο φόρουμ την εμπειρία μου τώρα, μετά από τόσα χρόνια που σας παρακολουθώ, διότι διάβασα κάποια σχόλια στο θρέντ του asmodeus περί εκτροφέων που με αηδίασαν. Ας μη τα ισοπεδώσουμε όλα λοιπόν.

Ζούκι

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2014
59
126
39
Rethimno
Υ.Γ. Δεν αναφέρθηκα σε θέματα συμπεριφοράς, π.χ. τραβάει στη βόλτα ως αποτέλεσμα κακής εκτροφής labrador. Ας συνειδητοποιήσουμε λιγάκι πρώτα τί γράφεται από τους άλλους πρωτού βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκα είναι συγκεκριμένα.

• Like
Reactions: Orilis

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Τι δεν καταλαβες να σου εξηγησω?
Γραφει οτι ΕΑΝ ενα σκυλι αποκτηθει με λαθος τροπο, τοτε το σκυλι δεν θα εχει τα χαρακτηριστικα της φυλης....
Στο τοπικ που της ειπα να διαβασει ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν φτασαμε καν στα χαρακτηριστικα...Σκεψου να δεις πραγματα που συμβαινουν ΕΑΝ καποιος αποκτησει το σκυλι του by the book.....

Λες και είναι χαρακτηριστικό ράτσας η ωτίτιδα.... ή η ζωηράδα ή η ανυπακοή κτλ κτλ
Ας έπαιρνε φίδι....
Διαβασα αυτο και συνειδητοποιησα οτι σε καποια φαση οι αποψεις μας συνεπεσαν στο αλλο θεμα, και μια ανατριχιλα με διαπερασε...

Το γεγονος οτι εχει γινει ενα λαθος, τραγικο; Αδιανοητο; πως θες να το χαρακτηρισεις; οπως θες, σημαινει οτι τσουβαλιαζεις ολους τους εκτροφεις; Εδω εγω και δεν τσουβαλιασα ολους τους byb...

Δεν ειναι καν προπαγανδα αυτο που λες και ετσι οπως το λες...

Ποσα τραγικα σκηνικα θα βρουμε απο byb και ποσα απο εκτροφεια;

Ελεος

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
όχι δεν ήταν μομφή σίγουρα , και δεν ήταν για εσένα μόνο και δεν ήταν μόνο για αυτό το θέμα , ήταν μια προσπάθεια μαύρου χιούμορ για την καινούργια μόδα των τελευταίων ημερών να πρέπει να μας αποδείξει κάποιος ότι δεν είναι ελέφαντας ;)
Πως θα σου φαινόταν αν όταν είχες πρωτοσυστηθεί να έπρεπε να αποδείξεις ότι τον μούργο σου δεν τον πήρες από ΒΥΒ ? η εγώ όταν πρώτο συστήθηκα και ανάφερα ότι ο δικαστής μου είναι πεντιγκρένιος και δυσπλαστικός να έπρεπε να αποδείξω ότι είναι δυσπλαστικός ή οτι ειναι πεντιγκρένιος .
Δεν έχει σχέση , το ποστ δεν προκειτε να μην υιοθετήσει κάποιος ένα αδέσποτο επειδή διάβασε αυτό το ποστ, οι άνθρωποι που υιοθετούν αδέσποτο έχουν άλλο σκεπτικό.
ΕΓΡΑΨΑ:
" @Ζούκι Εγώ αυτό που βλέπω είναι οτι το παλεύεις πολύ και μπράβο σου και να συνεχίσεις να το παλεύεις. Και να κοιτάς τις ευχάριστες στιγμές που σου δίνει για να παίρνεις θάρρος να συνεχίσεις.
Είναι μια ψυχή που σε έχει ανάγκη και προσπαθεί να στο δείξει (πιστεύω) με κάθε τρόπο.

Θέλω να κοιτάζω πάντα μπροστά και όχι πίσω. Τα παθήματα να γίνονται μαθήματα, αλλά να μην μας κυνηγάνε μια ζωή.

Επίσης καλή η "εξομολόγηση" της εμπειρίας σου, για μελλοντικούς σκυλογονεις... "

Νομίζω αυτό τα λέει όλα.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα με αρκετούς όπως και με την θεματοθέτρια, καθώς για μένα τίποτα δεν είναι πάντα άσπρο ή μαύρο..

• Like
Reactions: vek

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ΕΓΡΑΨΑ:
" @Ζούκι Εγώ αυτό που βλέπω είναι οτι το παλεύεις πολύ και μπράβο σου και να συνεχίσεις να το παλεύεις. Και να κοιτάς τις ευχάριστες στιγμές που σου δίνει για να παίρνεις θάρρος να συνεχίσεις.
Είναι μια ψυχή που σε έχει ανάγκη και προσπαθεί να στο δείξει (πιστεύω) με κάθε τρόπο.

Θέλω να κοιτάζω πάντα μπροστά και όχι πίσω. Τα παθήματα να γίνονται μαθήματα, αλλά να μην μας κυνηγάνε μια ζωή.

Επίσης καλή η "εξομολόγηση" της εμπειρίας σου, για μελλοντικούς σκυλογονεις... "

Νομίζω αυτό τα λέει όλα.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα με αρκετούς όπως και με την θεματοθέτρια, καθώς για μένα τίποτα δεν είναι πάντα άσπρο ή μαύρο..
δεν ανάφερα σαν πρόβλημα την διαφωνία , δεν ειναι αυτό το θέμα μου , η διαφωνία ακόμα και δυνατά να εκφράζετε έστω και άκομψα ειναι μέσα στην ζωή, το να αποδείξει ότι δεν ειναι καλυμμένος εκτροφέας με ενόχλησε ,και σου είπα το ποστ δεν ήταν μομφή για εσένα αλλά για τον τρόπο που λειτουργούμε κάποιες στιγμές με ύφος ανακριτή όχι μόνο σε αυτό το θέμα απλώς εδώ το έγραψα.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Εχεις εσυ που να λενε το αντιθετο?
Όχι, αλλά εγώ δεν βγάζω φιρμάνια. :ROFLMAO:
Ποιος εξασφαλιζει οτι τα εκτροφεια κανουν εκτροφη που προαγει το συμφερον και την υγεια της ρατσας και οχι της τσεπης τους?
Κανένας.Το εξασφαλίζει κάποιος για τους byb μήπως?
Τα σκυλια που δεν πληρουν τα προτυπα ο εκτροφεας τι τα κανει?Τα στοκαρει στο ραφι?η μηπως τα πουλαει κ αυτα αλλα κατω απ το τραπεζι???Μηπως?
Όλα τα παραπάνω πιθανώς. Σχετίζεται αυτό με κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα των byb?
Εισαι σιγουρος οτι καλυτερη διασταυρωση εκανε ο Χ εκτροφεας που ζευγαρωσε με το ζορι το μπουχεσα πρωταθλητη με τη νωχελικη πρωταθλητρια η ο ιδιοκτητης 2 καθαροαιμων που παρα τον περιορισμο τους αυτα ορμωμενα απο τη ΦΥΣΗ τους ζευγαρωσανε?
Όχι, εγώ δεν είμαι. Εσύ είσαι?
Ποιος ειναι ποιος ικανος εν τελει?Ο εμπορος (εκτροφεας) που πουλαει χοντρα ποδια κ χοντρα κεφαλια η η ιδια η φυση?
Τι σχέση έχει ο byb με την φύση?

Παρ όλο που θα δώσω πάτημα στις αλεπούδες που θέλουν να κόψουν και οι άλλες την ουρά τους (όλα τα μέλη-μανιταράκια που έχουν πάρει από ή είναι οι ίδιοι byb και εμφανίζονται κάθε φορά σε τέτοια θέματα για να μας τα κάνουν νταούλια), θέλω να πω αυτό που με ξίνισε εμένα στο αρχικό ποστ:
Θεωρώ απίθανο τρεις διαφορετικοί εκτροφείς να αρνήθηκαν να δώσουν κουτάβι λόγω συνθηκών :cool:

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Όχι, αλλά εγώ δεν βγάζω φιρμάνια. :ROFLMAO:Κανένας.Το εξασφαλίζει κάποιος για τους byb μήπως? Όλα τα παραπάνω πιθανώς. Σχετίζεται αυτό με κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα των byb?Όχι, εγώ δεν είμαι. Εσύ είσαι? Τι σχέση έχει ο byb με την φύση?

Παρ όλο που θα δώσω πάτημα στις αλεπούδες που θέλουν να κόψουν και οι άλλες την ουρά τους (όλα τα μέλη-μανιταράκια που έχουν πάρει από ή είναι οι ίδιοι byb και εμφανίζονται κάθε φορά σε τέτοια θέματα για να μας τα κάνουν νταούλια), θέλω να πω αυτό που με ξίνισε εμένα στο αρχικό ποστ:
Θεωρώ απίθανο τρεις διαφορετικοί εκτροφείς να αρνήθηκαν να δώσουν κουτάβι λόγω συνθηκών :cool:
Υποθέτοντας ότι το αρχικό post είναι ειλικρινές, άρα κάτι άκουσαν που τους φάνηκε πολύ ακραίο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι γίνεται διάλογος του τύπου
"Ενδιαφέρομαι για κουτάβι"
"Πόσες ώρες εργάζεστε;"
"Πολλές τώρα, αλλά θα αλλάξω ωράριο σύντομα για να μπορέσω να έχω σκύλο"
"Α πα πα, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε, χαίρετε"
Και με διαφορετικά εκτροφεία

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
Αν η μία εκτροφέας είναι αυτή που υποψιάζομαι, ναι είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο να είπε "όχι" στον πελάτη.

Όσο για αυτούς που κόφτονται για το ότι δεν έχει σημασία στη συμπεριφορά και στο χαρακτήρα το σε τι ηλικία και από τι συνθήκες πήρε κανείς το κουτάβι να μην κόφτονται - ας δοκιμάσουν με ένα σωστής προέλευσης κουτάβι να δουν τη διαφορά για να καταλάβουν για τι μιλάμε.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Την επόμενη φορά που θα απευθυνθώ σε εκτροφεα για να πάρω σκύλο, θα πω πως είμαι άνεργος αργοσχολος η συνταξιούχος με άπλετο διαθέσιμο χρόνο και πως σκοπεύω να ασχολούμαι με το κουτάβι 25 ώρες το 24ωρο μπας και μου δώσει ένα.
Κατι δεν μου κολλάει κάτι δεν μου κολλάει.

Κατά τα άλλα θέλω να πιστέψω το αληθές της ιστορίας και να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που δεν τα πατάτας και προσπαθείς να διορθώσεις τα οποία προβλήματα.
Μακάρι να το έκαναν όλοι αυτό.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Όχι, αλλά εγώ δεν βγάζω φιρμάνια. :ROFLMAO:Κανένας.Το εξασφαλίζει κάποιος για τους byb μήπως? Όλα τα παραπάνω πιθανώς. Σχετίζεται αυτό με κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα των byb?Όχι, εγώ δεν είμαι. Εσύ είσαι? Τι σχέση έχει ο byb με την φύση?

Ο εκτροφεας ΠΑΝΤΑ παει αντιθετα με τη φυση..επειδη σκεφτεται μονο το κονομι..αμα δεν πουλησει δεν επιβιωνει.Αρα θα πουλησει τα παντα....Θα αποκλεισει απο την πωληση οσα δεν ταιριαζουν μορφολογικα (σημαδια χρωματικα ,περιεργες γωνιες εκτος προτυπου) και θα εκθρεψει τα ζωα προς πωληση που ειναι ποιο εμπορευσιμα, αρα τα ποιο ηπια,κοιμησμενα ,ευνουχισμενα και θα κοτσαρει στον ηλιθιο αγοραστη ομως ενα πεντιγκρι πρωταθλητη να γουσταρει αυτος να καμαρωνει στην καφετερια με τους φιλους του...αντιστοιχα η καθε κυρατζα να καμαρωνει στο κομμωτηριο για τον πολυπρωταθλητη αποκτημα της..

ο ερασιτεχνης εκτροφεας(byb)( που τοσο πολεμο του κανουν οι επαγγελματιες γιατι δεν τους νοιαζει η υγεια των ζωων αλλα οτι χανουν πελατες) πολλες φορες θα πουλησουν ζωο απο γεννα μη προγραμματισμενη .Αυτη ειναι η δυναμη της φυσης.Σιγουρα υπαρχουν καποιοι ασυνειδητοι αλλα σιγουρα οι εκτροφεις ειναι περισσοτεροι...
Και επειδη ειπαμε οτι εγω δεν μιλαω υποθετικα..το ενα μου σκυλι που δεν ηταν εκτροφικο βγηκε οσο ποιο κοντα στο προτυπο γινεται, ενω ενα απο τα υπολοιπα που ηταν εκτροφικο ηταν για τα πανηγυρια.
Εσυ εχεις καποιο παραδειγμα η φανταζεσαι.? Και σε αλλα θεματα το εχω ξαναπει...μη λεμε τα ιδια...
Ναι ειναι πικρα να εχεις φαει ταπα απο αυτους τους απατεωνες..αλλα πρεπει να βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ο εκτροφεας ΠΑΝΤΑ παει αντιθετα με τη φυση..επειδη σκεφτεται μονο το κονομι..αμα δεν πουλησει δεν επιβιωνει.Αρα θα πουλησει τα παντα....Θα αποκλεισει απο την πωληση οσα δεν ταιριαζουν μορφολογικα (σημαδια χρωματικα ,περιεργες γωνιες εκτος προτυπου) και θα εκθρεψει τα ζωα προς πωληση που ειναι ποιο εμπορευσιμα, αρα τα ποιο ηπια,κοιμησμενα ,ευνουχισμενα και θα κοτσαρει στον ηλιθιο αγοραστη ομως ενα πεντιγκρι πρωταθλητη να γουσταρει αυτος να καμαρωνει στην καφετερια με τους φιλους του...αντιστοιχα η καθε κυρατζα να καμαρωνει στο κομμωτηριο για τον πολυπρωταθλητη αποκτημα της..

ο ερασιτεχνης εκτροφεας(byb)( που τοσο πολεμο του κανουν οι επαγγελματιες γιατι δεν τους νοιαζει η υγεια των ζωων αλλα οτι χανουν πελατες) πολλες φορες θα πουλησουν ζωο απο γεννα μη προγραμματισμενη .Αυτη ειναι η δυναμη της φυσης.Σιγουρα υπαρχουν καποιοι ασυνειδητοι αλλα σιγουρα οι εκτροφεις ειναι περισσοτεροι...
Και επειδη ειπαμε οτι εγω δεν μιλαω υποθετικα..το ενα μου σκυλι που δεν ηταν εκτροφικο βγηκε οσο ποιο κοντα στο προτυπο γινεται, ενω ενα απο τα υπολοιπα που ηταν εκτροφικο ηταν για τα πανηγυρια.
Εσυ εχεις καποιο παραδειγμα η φανταζεσαι.? Και σε αλλα θεματα το εχω ξαναπει...μη λεμε τα ιδια...
Ναι ειναι πικρα να εχεις φαει ταπα απο αυτους τους απατεωνες..αλλα πρεπει να βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι..
Ο καθένας ανάλογα με τις εμπειρίες του έχει και την γνώμη του ..... δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω την γνώμη δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα και ούτε ειναι και αυτός ο σκοπός μου.
Το μόνο που θέλω να σου πω ειναι ότι ο ΒΥΒ δεν έχει σχεση με τον ερασιτέχνη εκτροφέα .
Είναι τα ακριβώς αντίθετα , ο ερασιτέχνης εκτροφέας κάνει ελάχιστες γέννες για τελείως διαφορετικούς λόγους που ζευγαρώνει ο ΒΥΒ και αρκετοί από αυτούς έχουν τέτοια λίστα αναμονής που μπορει να περιμένεις μια 2ετία να πάρεις αν πάρεις κουτάβι ;)

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
Καλημέρα σας! Θα ήθελα να σας συστήσω τη Ζούκι, ένα ημίαιμο lab 2,5 ετών, που αποκτήθηκε από τον πλέον απαράδεκτο τρόπο απόκτησης και χωρίς να έχω καμία δικαιολογία για αυτό διότι γνώριζα τα πάντα πριν την πάρω.
παραταυτα εκανες την κινηση ριχνοντας τα ζαρια,εφ οσον, κατα τα δικα σου λεγομενα, γνωριζες τα παντα...

αυτο, το μονο που εχει ως διδαγμα ,ειναι οτι το καζινο ειναι ρισκο...

• Like
Reactions: george_gt

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Κι εγώ τα είχα χάσει στην αρχή, μην ανησυχείς, εύκολα ξαναπαιρνονται μόλις προσαρμοστεί ο οργανισμός στο νέο πρόγραμμα. Όσο για τις γάτες. Σατανάκια, κανονικά. Αλλά όχι και για αντιπάθεια!
εξηγησε μου για ποιο λόγο εκει που τις χαιδευεις ξαφνικά αρχίζουν και σε κόβουν λωρίδες? (n):mad: ποτε δε θα τις καταλαβω. Δε θα μπορουσα νομιζω να κοιμηθω στο ιδιο δωματιο με μια γατα...:confused:

@genie δείξε λίγο έλεος. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που έχει σκύλο και να μην έχει κάνει λάθη. Το θέμα είναι να το συνειδητοποιήσεις και να το αντιμετωπίσεις με υπευθυνότητα.

• Like
Reactions: theokets

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
εξηγησε μου για ποιο λόγο εκει που τις χαιδευεις ξαφνικά αρχίζουν και σε κόβουν λωρίδες? (n):mad: ποτε δε θα τις καταλαβω. Δε θα μπορουσα νομιζω να κοιμηθω στο ιδιο δωματιο με μια γατα...:confused:
Για δύο λόγους (που εντοπίζω εγώ). Ο πρώτος είναι για παιχνίδι. Χαϊδευτήκατε, τι πιο λογικό από το να παίξετε; Ε, το παιχνίδι περιλαμβάνει, νυχιές και κόψιμο σε λωρίδες. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι χόρτασε και δεν θέλει άλλα χάδια, σταμάτησε να γουργουρίζει (α' προειδοποίηση) κούνησε κι ουρά για να δείξει τον εκνευρισμό της (β' προειδοποίηση). Ε, δεν σταμάτησες ακόμα, να το το κόψιμο σε λωρίδες. Ίσως να υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, απλά αυτούς έχω εντοπίσει εγώ. Καταπληκτικός ο ύπνος με γάτα, ειδικά το χειμώνα: ζεσταίνει πόδια και νανουρίζει με αγχωλυτικό γουργούρισμα.

Είμαστε όμως οφφ τόπικ ή ιδέα μου;

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Το δικό μου είναι Τέλειο! Απλά εγώ έχω χάσει 5 κιλά τους τελευταίους 3 μήνες και νοιώθω κομμάτια για κάποιο λόγο, όλη την ημέρα!!! :)
(btw, έχω αντιπαθήσει τις γάτες τα μάλα)
Γιατί;; τις κυνηγάει;;:whistle::whistle::love:

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Πωπω πολλά κέφια το φόρουμ σήμερα! Οκ προφανώς έκανε λάθος επιλογή άλλωστε και η ίδια το έχει παραδεχτεί πρώτη από όλους. Το αν τα προβλήματα που έχει θα τα παρουσίαζε και αν ήταν από εκτροφεα, μάλλον όχι μιας και οι σωστοί εκτροφεις περνάνε από κόσκινο τους γενητορες - και εδώ κολλάει και το θέμα του πατέρα της ζουκι ο οποίος όπως μας λέει έχει προβληματικό χαρακτήρα και δυσπλασια. Αλλά ταυτόχρονα επέλεξε αντί να γυρίσει την πλάτη στο σκυλάκι της όταν αυτό άρχισε να εμφανίζει θέματα, εκείνη επέλεξε να σταθεί δίπλα του, να το βοηθήσει, να μην το παρατήσει όπως θα έκαναν τόσοι και τόσοι για να μην χαλάσουν τη βολή τους. Πραγματικά της έκαναν πολλά άλλα δεν πτοήθηκε. Μήπως στο συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να το αναγνωρίσουμε αυτό, να μην μένουμε σε θέματα crate κλπ, και να δεχτούμε και να πούμε ότι η συγκεκριμένη ιστορία είναι άκρως διδακτική και ενημερωτική για κάθε υποψήφιο ιδιοκτήτη; επαναλαμβάνω ναι ο τρόπος απόκτησης από byb ήταν παντελώς λάθος, αλλά το σημαντικό είναι ότι τα θέματα που έβγαλε το λάθος αυτό αντί να τα κρύψει, να τα αγνοήσει, να τα κρύψει κάτω από το χαλί, εκείνη επέλεξε να τα δεχτεί και να τα πολεμήσει. Και προσωπικά θα ήθελα να τη συγχαρώ και για αυτό αλλά και επειδή είχε τα κότσια να ομολογήσει το λάθος της δημοσίως.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Καλημέρα σε όλους.
Πιστεύω ότι το θρεντ είναι ψεύτικο με καλές προθέσεις. Να επιμορφώσει και να αποτρέψει. Θέλω να ελπίζω ότι σκοπό δεν έχει να αγιοποιήσει τους εκτροφείς.
Αποκλείεται τρεις εκτροφείς να της είπαν όχι δεν σου δίνουμε σκύλο. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Επειδή ξαναειπώθηκε, ποιο είναι το λάθος που αναγνώρισε;
Βλέπω την απογοήτευση γιατί πεταξε λεφτά και ο σκύλος δεν ήταν ίδιος με τις διαφημίσεις. Αυτό με το labrador που ξαπλώνει στα πόδια σου μπροστά από τον τζάκι και μόνο όταν εσύ θες, ζωντανεύει και πάει για μπάνιο στην παραλία, μην ξεχνόντας βέβαια τους τρόπους του. Δεν βλέπω πουθενά αναζήτηση συμβουλής, δεν βλέπω πουθενά υποψία ότι μπορεί να κάνει κάτι λάθος. Βλέπω απογοήτευση που ο σκύλος λόγω κακής γέννας δεν είναι τέλειος.
Όσο για το δύσκολο σκύλο, τον έχει από μωρό. Παίζει ρόλο ο χαρακτήρας, αλλά βασικά, δύσκολο τον έκανε σε μεγάλο βαθμό η ίδια. Δεν φταίει μόνο η γιαγιά του σκύλου
Ο,τι να 'ναι λες και ό,τι να 'ναι καταλαβαίνεις! Που έγραψε η γυναίκα πως πέταξε τα λεφτά; Εγραψε πως έδωσε πολλά λεφτά λόγω προβλημάτων υγείας και πως αν δεν ήταν σκύλος byb δεν θα είχε τόσα προβλήματα και θα είχε και τα λεφτά στο πορτοφόλι. Αυτά δεν λέμε στον κάθε καινούριο που μπαίνει στο φόρουμ για να το αποτρέψουμε από την αγορά τέτοιου σκύλου. Απογοητεύτηκε, και βέβαια απογοητεύτηκε. Το να έχεις έναν σκύλο με προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ούτε όταν είσαι έμπειρος σκυλάς, πόσο μάλλον όταν είσαι νέος σκυλογονιός. Αλλά δεν το βάζει κάτω, ούτε άνοιξε το ποστ για να κάνει παράπονα, και ειδικά όχι για να της την πέσετε μερικοί εδώ μέσα. Το μήνυμα του ποστ είναι καθαρότατο και εσείς καθήστε να γράφετε ό,τι καταλαβαίνετε στο πληκτρολόγιο, γιατί αυτό, είναι πολύ εύκολο. Το δύσκολο είναι να ζεις έναν τέτοιο σκύλο καθημερινά και να προσπαθείς και να μην το βάζεις κάτω.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Ο,τι να 'ναι λες και ό,τι να 'ναι καταλαβαίνεις! Που έγραψε η γυναίκα πως πέταξε τα λεφτά; Εγραψε πως έδωσε πολλά λεφτά λόγω προβλημάτων υγείας και πως αν δεν ήταν σκύλος byb δεν θα είχε τόσα προβλήματα και θα είχε και τα λεφτά στο πορτοφόλι. Αυτά δεν λέμε στον κάθε καινούριο που μπαίνει στο φόρουμ για να το αποτρέψουμε από την αγορά τέτοιου σκύλου. Απογοητεύτηκε, και βέβαια απογοητεύτηκε. Το να έχεις έναν σκύλο με προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ούτε όταν είσαι έμπειρος σκυλάς, πόσο μάλλον όταν είσαι νέος σκυλογονιός. Αλλά δεν το βάζει κάτω, ούτε άνοιξε το ποστ για να κάνει παράπονα, και ειδικά όχι για να της την πέσετε μερικοί εδώ μέσα. Το μήνυμα του ποστ είναι καθαρότατο και εσείς καθήστε να γράφετε ό,τι καταλαβαίνετε στο πληκτρολόγιο, γιατί αυτό, είναι πολύ εύκολο. Το δύσκολο είναι να ζεις έναν τέτοιο σκύλο καθημερινά και να προσπαθείς και να μην το βάζεις κάτω.
Επειδή γενικά δεν αγοράζω κατοικίδια, μου φαίνονται περιπου εξωγήινα όλα αυτά, συγγνώμη. Μάλλον η νοοτροπία ιδιοκτήτη σκύλου ράτσας και αδέσποτου διαφέρει πάρα πολύ.

Status
Κλειδωμένο θέμα