Η εμπειρία μου από το PET DESIGN

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.749
7.269
:eek: Ποιός "δημιούργησε" πάνω στο κατσίκι (και για ποιό λόγο);;;;;!!!

[Φανταστική κουάφ παρεμπιπτόντως. Εντάξει, με μύτες όντως, η τεχνική θέλει βελτίωση :ROFLMAO:]

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
:eek: Ποιός "δημιούργησε" πάνω στο κατσίκι (και για ποιό λόγο);;;;;!!!

[Φανταστική κουάφ παρεμπιπτόντως. Εντάξει, με μύτες όντως, η τεχνική θέλει βελτίωση :ROFLMAO:]

Πρώτη φορά βλέπεις άσπρο Γιόρκι και συ;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω το τονιζω παντα στους πελατες μου ¨Ειμαι groomer και οχι θηριοδαμαστρια"!
Οχι, δεν ειναι δουλεια μου να παλευω με τις ωρες με το κακομαθημενο σκυλακι σου- και ουτε μπορω να κανω μαγικα και να διορθωσω σε μια ωρα μεσα την ελλειπεστατη η ανυπαρκτη εκπαιδευση ολοκληρων χρονον. Και βασικα ουτε ειμαι διατεθημενη να κανω αυτο!
Αντι να μου βγαλει το λαδι ενας κακομαθημενος σκυλος- κανω την ιδια ωρα 2σκυλια με καλη συμπεριφορα!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Γιατί παίρνουμε ως δεδομένο ότι το σκυλί είχε επιθετική συμπεριφορά;
Όπως είπε ο Beyond Wonderland εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του καταστήματος αν θα αναλάβει το σκύλο.
Και προφανώς δεν έχουν καμία υποχρέωση να είναι θηριοδαμαστές και μπράβο που αρνήθηκαν αντί να προτείνουν νάρκωση/ηρέμηση για να το χειριστούν.
Αποκλείεται όμως να μη μπορούν ή να μη θέλουν (γιατί λχ έχουν ήδη πολύ δουλειά) να αντιμετωπίσουν τις όχι ιδανικές (αλλά ούτε και επικίνδυνες) περιπτώσεις στρεσαρισμένων σκύλων;

Δεν έχω γνώμη ούτε για το περιστατικό ούτε για το κατάστημα, πρώτη φορά το ακούω, αλλά μου κάνει εντύπωση που θεωρούμε εξαρχής το σκύλο του θεματοθέτη "προβληματικό" χωρίς να έχουμε ιδέα σε τι συνίσταται η προηγούμενη κακή συμπεριφορά του.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Δε μιλήσαμε απαραίτητα για επιθετική συμπεριφορά μα για συμπεριφορά που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Η ίδια η θεματοθέτης έγραψε "τι θα πρέπει να το κάνουμε να το μαλώσουμε που φοβάται να του κόβουν τα νυχάκια;", οπότε να υποθέσουμε πως το πρόβλημα είναι ο φόβος και οι αντιδράσεις ενός σκύλου που φοβάται.

Μπορεί να δαγκώσει, μπορεί να τραυματιστεί, μπορεί να τραυματίσει ή απλά μπορεί να πάει όλα τα ραντεβού "πίσω" κάνοντας την δουλειά μίας ώρας να γίνει σε 2... Το θέμα είναι πως ένας ιδιοκτήτης πρέπει να έχει ασχοληθεί τόσο ώστε ο σκύλος του να μπορεί να δεχθεί κτηνιατρική εξέταση, φροντίδα, έλεγχο και πιθανόν φροντίδα grooming, κ.α.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.749
7.269
Συμφωνώ με @LaCat. Αν και κατά πως διαφαίνεται από τα συμφραζόμενα μάλλον όντως είναι κομμάτι δυσκολο το σκυλί, γενικά υπάρχουν κάποια όρια που πάνω από αυτά γίνεται ο επαγγελματίας θηριοδαμαστής στην ουσία, αλλά ό,τι άλλο κάτω από αυτά δεν είναι δόκιμος λόγος να αρνηθείς υπηρεσία. Δε σημαίνει δηλαδή ότι όποιο σκυλί δεν είναι αγαλματάκι ακούνητο και δε σπάει το πλατς στον κτηνίατρο/γκρούμερ κτλ είναι κακομαθημένο και οι ιδιοκτήτες του θα πρεπε να ριχτούν στον καιάδα και να μην σκεφτούν ποτέ να απευθυνθούν σε επαγγελματία. Ούτε πως πρέπει εμείς να υποθέτουμε ότι κάθε σχετική περίσταση που μας αναφέρουν εδώ μάλλον πρόκειται για κατάσταση εκτός αυτών των ορίων.

Ένα φοβικό σκυλί μπορεί να είναι από ένα σκυλί που αντιδράει πολύ, χτυπιέται σα σπαστικό για να αποφύγει την υπηρεσία, εώς και θα δαγκώσει (οκ εκεί ναι, θα πεις αστα διάαλα δηλαδή, πάρτο και πάνε σπίτι σου και κόψτο κεφάλι σου εσύ, όχι εγώ από την τσατίλα), εώς απλά ένα σκυλί που τραβάει συνέχεια το ποδαράκι όταν πας να του κόψεις τα νύχια και κάνεις παραπάνω ώρα να τελειώσεις τη δουλειά. Ή που κλαψουρίζει ακατάπαυστα. Εντάξει, δεν είναι ότι καλύτερο για τον επαγγελματία ούτε τα τελευταία δύο, σπαστικά είναι, αλλά στην τελική, διάλεξε να δουλέψει με έμβια όντα, όχι αντικείμενα.

Άσε που συχνά κάτι τέτοια είναι και ο λόγος να απευθυνθείς σε επαγγελματία για αυτά τα απλά και ταπεινά. Δεν έχετε ακούσει άτομα να λένε "εγώ το σκυλί μου το κυνηγάω μες στο σπίτι για να του κόψω τα νύχια, αλλά το πάω σε ένα στο γκρούμερ, έχει έναν τρόπο ο φούστης που το στήνει, το πιάνει και τσακ μπαμ σκουπίσαμε ψεκάσαμε τελειώσαμε"? Εγώ έχω ακούσει.

(Σ.σ. ΔΕΝ τα λέω για να δικαιολογήσω εμένα και δικές μου αστοχίες. Ο σκύλος μου τυγχάνει να είναι παναγίτσα σε κάθε είδους περιποίηση και χειρισμό από άλλους)

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
(Σ.σ. ΔΕΝ τα λέω για να δικαιολογήσω εμένα και δικές μου αστοχίες. Ο σκύλος μου τυγχάνει να είναι παναγίτσα σε κάθε είδους περιποίηση και χειρισμό από άλλους)
Τυγχάνει επειδή έτσι γεννήθηκε ή επειδή το δούλεψες μαζί του ???

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.749
7.269
Τυγχάνει επειδή έτσι γεννήθηκε ή επειδή το δούλεψες μαζί του ???
Είπα να την κάνω τη σημείωση για αυτό αλλά το άφησα. Δεν ξέρω, δεν θα μάθουμε ποτέ. Εικάζω συνδυασμός και των δύο. Φρόντισα να μην του δημιουργηθούν φοβίες. Κάποια ζώα είναι αντιδραστικά σε τέτοια - τελεία - και οι φοβίες απλά μεγαλώνουν την αντίδραση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Πάντα ένας επαγγελματίας, έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τις υπηρεσίες του, χωρίς να πρέπει να το αιτιολογεί. Ακόμη κι αν, γιατί απλώς ξύπνησε στραβά. Εκτός κάποιων εξαιρέσεων. Προσωπικά, το ζηλεύω πολύ, το να μπορείς να αρνηθείς κάτι, που δεν θέλεις, για οποιοδήποτε λόγο να κάνεις, και το θεωρώ πιο τίμιο, απ'το να το κάνεις τελικά αγγαρεία, και με μη θεμιτά μέσα.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αγαπώ τα θέματα των αγανακτισμένων.... μου θυμίζουν παλιότερες εποχές, πιο επαναστατικές....

Τελος παντων... ο ελεύθερος επαγγελματίες είναι αυτό που λεει και ο τίτλος. Ελεύθερος επαγγελματίας. Αποφασίζει πότε και που θα παρέχει τις υπηρεσίες του. Το βρίσκω πολύ ηθικό και τίμιο να αρνηθεί υπηρεσίες γατί δε μπορεί να συνεργαστεί με το σκύλο.... Εξάλλου υπάρχουν και άλλα κομμωτήρια.... οπότε, μήπως στην ουσία μας πείραξε εδώ ο λόγος της απόρριψης?

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Και ο επαγγελματίας ειναι ελεύθερος και ο πελάτης ειναι
ελεύθερος. Αυτο που χαρακτηρίζει τον επαγγελματία στην
συγκεκριμένη περίπτωση ειναι ο σοβαρός λόγος απόρριψης
και η ετιολογία απόρριψης. Για πχ:

"Δεν μπορούμε να δουλέψουμε τον σκυλο σας γιατι βασανίζετε
και ο εργαζόμενος αλλα και ο σκυλος."

Για οτιδήποτε αλλο πχ χρόνος εργασίας δεν ειναι λόγος απόρριψης
εκει απλα χρεώνεις με την ώρα. Απορρίπτεις για λόγους ασφαλείας
και μη εμπλοκής σε βαναυσότητες.

Εγω σαν πελάτης θα απέριπτα καθε υπηρεσία που θελει ενα μήνα
ραντεβού και καθε υπηρεσία που δεν θα ηταν ακριβής στο
ραντεβού της.

ΥΓ. Τον τράγο τον έβγαλα φωτο στην Νιγρίτα και εμένα μου εκανε
μεγάλη εντύπωση και τα περισσότερα τραγιά ηταν κάπως ετσι
κουρεμένα. Ειναι το κοπάδι του ξαδέλφου του liverpool 900
τεμάχια περιπου.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Πάντα ένας επαγγελματίας, έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τις υπηρεσίες του, χωρίς να πρέπει να το αιτιολογεί. Ακόμη κι αν, γιατί απλώς ξύπνησε στραβά.
Αν δεν υπάρχει εύλογη αιτία, και αν παράλληλα παρέχονται υπηρεσίες τον ίδιο χρόνο και χώρο σε άλλα άτομα, ο επαγγελματίας κινδυνεύει από κατηγορία για προσβολή "προσωπικότητας" μέχρι παράβαση του νόμου Ν.3304/2005, απο τον οποίο "απαγορεύεται κάθε διακριτική μεταχείριση για λόγους φυλής, εθνότητας, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού."
Οπότε θέλει λίγο προσοχή στο πώς θα διατυπώσει κανείς το "ξύπνησε στραβά".

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αν μια τέτοια υπόθεση, φτάσει ποτέ σε δικαστήριο [εδώ τώρα δεν με βλέπεις, αλλά γελάω τρανταχτά], πιστεύω θα βρει τρόπο ο επαγγελματίας να δικαιωθεί.

• Like
Reactions: Beyond Wonderland

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Αν μια τέτοια υπόθεση, φτάσει ποτέ σε δικαστήριο [εδώ τώρα δεν με βλέπεις, αλλά γελάω τρανταχτά], πιστεύω θα βρει τρόπο ο επαγγελματίας να δικαιωθεί.

Ενώ οι αλλες περιπτώσεις που προτείνεις εσυ "καλέστε την
αστυνομία, φωνάξτε τον εισαγγελέα" θα φτάσουν στα
δικαστήρια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Οι περιπτώσεις κακοποίησης, φτάνουν πλέον στα δικαστήρια, και επιβάλλονται και αυστηρότατες ποινές. Και ελπίζω στο μέλλον, να γίνονται όλο και περισσότερες. Υπάρχουν πολλοί, που φροντίζουν γι'αυτό. Κι εγώ, μεταξύ αυτών.

Περιπτώσεις επίσης, σαν αυτή του θέματος, βεβαίως και θα φτάσει σε δικαστήριο, αν ξεκινήσει να κινείται η διαδικασία. Το από κει και πέρα, είναι άλλη υπόθεση, που δεν μας αφορά αυτή την στιγμή. Αν η θεματοθέτης κάνει ερωτήσεις, σχετικά με τις πιθανές εξελίξεις μιας τέτοιας δικαστικής διαμάχης. θα πω τότε κι εγώ τις δικές μου εκδοχές.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Δηλαδη όποιον βλέπεις στον δρόμο με κομμένα αυτιά θα
φωνάζεις αστηνομιες και καταγγελίες;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη