Η Βένια (νέοι σκυλογονεις)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Συμφωνω, αλλά αν δεν την αγκαλιάζα- κρατούσα, μάλλον θα το εψαχνα το σκυλί σήμερα... Θα είχε γίνει καπνός.
Πως θα είχε γίνει καπνός; Δεν φοράει κολλάρο, σωστά περασμένο στον λαιμό της, ώστε να μην μπορεί να βγει [και απαραιτήτως με ταυτότητα πάνω του] ;

Βεβαίως και συνεχίζεις τις βόλτες σας, ανελλιπώς.

The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
46
Φοράει στηθολουρο προσαρμοσμένο σωστα. Αλλά ρε
Πως θα είχε γίνει καπνός; Δεν φοράει κολλάρο, σωστά περασμένο στον λαιμό της, ώστε να μην μπορεί να βγει [και απαραιτήτως με ταυτότητα πάνω του] ;

Βεβαίως και συνεχίζεις τις βόλτες σας, ανελλιπώς.
παιδιά κανει κάτι αρνήσεις - όπισθεν και προσπαθώ να την επαναφερω και τη ζοριζω αρκετά, το καταλαβαίνω.
Ε άπειρος είμαι κι' όλας και φοβηθηκα μην τη χάσω. ΑΣΕ που δεν την δελεάσουν οι λιχουδιες κτλ κτλ στη βόλτα. Μιλάμε για άγχος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Ok ένας λόγος παραπάνω, αν κάνει τέτοιες κινήσεις, να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με το τι κολλάρο της φοράς και επαναλαμβάνω [όσες φορές χρειαστεί], να είναι τσιπαρισμένη και να φοράει συνεχώς ταυτότητα. Αν έχεις άγχος με το ότι μπορεί να σου φύγει, δεν θα μπορείς να επικεντρωθείς στην δική σου ψυχραιμία, που είναι απαραίτητη, για να της την μεταδόσεις. Οπότε σιγουρέψου ότι δεν θα την χάσεις ότι κίνηση κι αν κάνει και συνέχισε τις βόλτες, με ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Είναι αμφότερα μεταδοτικά και κάποια στιγμή, θα το καταλάβεις κι εσύ. Μην την μαλώνεις ακόμη, αλλά μην την κανακεύεις κιόλας. Μην την ζορίζεις υπερβολικά, αλλά μην υποχωρείς συγχρόνως στις φοβίες και τις αντιδράσεις της. Υπομονή.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
@The Saint πρώτα απόλα να σας ευχηθώ πολλά και καλά χρόνια με την κούκλα σας. Δεύτερον μην σε ανησυχεί που το σκυλί συμπεριφέρεται σαν να έχασε την γη κάτω από τα πόδια της και δεν ξέρει που βρίσκεται, γιατί ακριβώς αυτό της συμβαίνει. Είναι φυσιολογικό να της πάρει χρόνο, μήνα ή και μήνες μέχρι να αποφασίσει οτι εσείς είστε οι άνθρωποί της και το σπίτι σας και δικό της.

• Like
Reactions: Eroe and noni_papa

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.379
8.209
Φοράει στηθολουρο προσαρμοσμένο σωστα.
Τα περισσοτερα στηθολουρα βγαινουν ολοκληρα οταν τα σκυλάκια οπισθοχωρουν και τεντωνει ο οδηγος, οσο καλα κι αν τα εχεις προσαρμοσει. Ο δικος μου μονο απο στηθολουρο Η σαν της εικονας δεν εχει βγει (ακομα).
Τα στοιχεια να τα εχεις ξεχωριστα πχ σε κολαρο, συχνα βλεπω ιδιοκτητες να τα εχουν στο στηθολουρο και οταν ξεφευγει ο σκυλος μενει η ταυτοτητα πισω.

Attachments

• Like
Reactions: Vania and Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Τα περισσοτερα στηθολουρα βγαινουν ολοκληρα οταν τα σκυλάκια οπισθοχωρουν και τεντωνει ο οδηγος, οσο καλα κι αν τα εχεις προσαρμοσει. Ο δικος μου μονο απο στηθολουρο Η σαν της εικονας δεν εχει βγει (ακομα).
Τα στοιχεια να τα εχεις ξεχωριστα πχ σε κολαρο, συχνα βλεπω ιδιοκτητες να τα εχουν στο στηθολουρο και οταν ξεφευγει ο σκυλος μενει η ταυτοτητα πισω.
Απο το Julius βγαίνει το γκρέμλιν;
Ο Ήρωας οχι. Η μπορει απλα να μην ειχε προσπαθήσει για τα καλα :LOL:

Πάντως ναι, με φοβικό σκυλο θέλεις καλό σαμαρι και καθημερινό έλεγχο των εξαρτημάτων γτ το λουρί μπορει να φθαρεί, να ξηλωθούν οι ραφές του, ο γάντζος επισης μπορει να ανοίξει.

Μου είχε συμβει με λουρι πολυ αξιόπιστης και ακριβής εταιρείας, και ειλικρινα ευχαριστω το Συμπαν που ο σκύλος μου συμπεριφέρθηκε όριμα, δεν απομακρύνθηκε ουτε μετρο και εκτέλεσε την εντολη που του εδωσα. Λέω να κάνω μια ιδιοκατασκευή με ορειβατικό γάντζο σε κάποια φάση.

The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
46
Πάντως ναι, με φοβικό σκυλο θέλεις καλό σαμαρι και καθημερινό έλεγχο των εξαρτημάτων γτ το λουρί μπορει να φθαρεί, να ξηλωθούν οι ραφές του, ο γάντζος επισης μπορει να ανοίξει.
[/QUOTE]
Πες το ψέματα.....

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
@medusa @Eroe μην τον φοβίζεται τον άνθρωπο, μια σκυλίτσα φοβική είναι, θα πάρει καιρό να προσαρμοστεί αλλά δεν είναι η αδελφη του γκρέμλιν ούτε η αδελφή του δράκου της Κυρηναϊκής να θέλει έλεγχο κάθε μέρα σε κολλάρα, στηθόδεσμο, καπίστρι κλπ :p ( ξέρω πως απο χιούμορ το έχετε )

Κάπου αλλού έγραψα για νεαρό που υιοθέτησε απο τον δρόμο σκυλίτσα ίσα με πέντε μηνών, την πρώτη φορά που τον συνάντησα κολλημένη επάνω του φοβική όσο δεν πάει, με τα σκυλιά δεν φοβόταν τόσο. Την επόμενη συνάντηση πήγαμε σε μπασκετάκι, εγώ απομακρύνθηκα και την άφησα με τον νεαρό και τον δικό μου σκύλο ελέυθερο, άρχισε να ξεθαρεύει, την μεθεπόμενη το ίδιο. Προσοχή στο κολλάρο ναι, μην κάνει πίσω και βγεί, ο παραπάνω νεαρός την έπαθε την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε και την κυνηγούσε. Εγώ μια φορά πήρα τον δικό μου μαζι με άλλο λαμπ φίλου και ο άλλος σε στιγμή που τον έπιασα απο το κολλάρο έκανε πίσω και βγήκε αέρας, να το προσέχεις, ειδικά κάτι κολλάρα που κλείνουν με κλίπς, αυτά ανοίγουν για πλάκα.

Θα σου ανταποδώσει την υπομονή που θα δείξεις, χαλαρός και ήρεμος, μικρή βόλτα στην αρχή και πίσω. Την πρώτη φορά που προσπάθησα να βάλω τον δικό μου στο ασανσέρ για να πάμε βόλτα τα στύλωσε, το ίδιο την πρώτη για να μπει στο αυτοκίνητο, πάντα μιλάω να το κάνει μόνος του όχι να τον πάρω αγκαλιά με το ζόρι, άλλωστε τι να πάρεις αγκαλιά αν τα κιλά είναι πολλά.

Δεν ξέρεις τι μπορεί να βίωσε ένα χρόνο η σκυλίτσα, μπράβο σας και πάλι :)

The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
46
Σήμερα θα πάω για αμπούλα, μιας που της είχαν μηνιαία. Για δώστε τα φώτα σας μην πάω άσχετος...
Υπάρχουν αξιόπιστες μάρκες, προτιμούμε κάποια λόγω καλών αποτελεσμάτων;
Διαρκεια ; Μηνιαία πάλι ή έχουνε και με περισσότερη χρονική δραση;
Δεν φοράει scalibor, αλλά καθημερινά την ψεκαζω σπρέι σιτρονελα.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.379
8.209
Σήμερα θα πάω για αμπούλα, μιας που της είχαν μηνιαία. Για δώστε τα φώτα σας μην πάω άσχετος...
γενικα υπαρχουν διαφορες μαρκες π.χ vectra, advantix ειναι 2 γνωστες μαρκες. Κρατανε συνηθως ενα μηνα.
Απεφυγε τις φυτικες εφοσον δεν χρησιμοποιεις και σκαλιμπορ.

Δες αυτα
https://www.dogforum.gr/community/threads/Αμπούλα.29860/
https://www.dogforum.gr/community/threads/Εξωπαρασιτα.35134/#post-923732
https://www.dogforum.gr/community/threads/Προϊόντα-εξωπαρασίτωσης-Δράση-και-χρήσεις.7009/page-49

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Καλησπερα.
Εγω χρησιμοποιω την Vectra 3D που καλυπτει σκνιπες, κουνουπια, τσιμπουρια, ψυλλους κλπ.
κοστος γυρω στα 10 ευρω.
Οσο για κολαρο μπορεις να βαλεις καποιο με φυτικες ενεργες ουσιες σαν επικουρικη προστασια.
Antiphlebotome
Top Safe Plus
Repelkito Spray και κολαρο.

Η σιτρονελα σε καλυπτει το πολυ για δυο ωρες ενω ο ευκαλυπτος πανω απο πεντε.

Attachments

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Εμείς φοράμε αμπούλα tri act και κολάρο seresto τώρα το καλοκαίρι. Σιτρονελα εννοείται. Με τη vectra μου έπιασε ψύλλους πολύ γρήγορα. Θέλει να κάνεις πειράματα, ώστε να βρεις ποιο σχήμα αποδίδει καλύτερα στον σκύλο σου.

The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
46
Μπήκε και η αμπούλα (vectra 3d) και αύριο θα μπει και φυτικό περιλαίμιο. Μου έκανε εντύπωση το ποσο ήσυχα έκατσε το σκυλί να την βάλω. Παιδιά δεν έχω ξαναβάλει, ούτε είχα ασχοληθεί ποτε, μια χαρά έκατσε η ζουζου. Αγαλματάκι.
Συνεχίζουμε τις βόλτες μας και το συμπέρασμα μου είναι οτι περισσότερο τρέμει τους ανθρώπους και τρέχει να κρυφτεί όταν συναντήσει κανένα, ειδικα αν είναι πόλλοι μαζί (παρέα κτλ) κάνει όπισθεν με συνοπτικές διαδικασίες .Όταν δεν έχει κόσμο ο δρόμος, έχει αρχίσει και περπατάει κανονικά, δεν φοβάται, μυρίζει τριγύρω, λερώνει εξω, και αντιδρά θετικά σε μικρό διορθώσεις που της κάνω στο λουρί του τύπου κοντά μου, πάμε, εδώ κτλ.
Με ανεπαίσθητο τράβηγμα διορθώνει.
Έχει συναντήσει και σκυλακια. Τις περισσότερες φορες δεν πάμε πολύ κοντά γιατί προτιμάμε να το σκασουμε. Μονο ενα μικροτερο σε μέγεθος το δεχτηκε .
Σήμερα συναντησαμε ενα boxer κάποιου γνωστού στο δρόμο και αυτός ο μπουνταλας πήγε να παίξει μαζί της....
ΕΡΕ τι παθαμε, πανικός, αν μπορούσε να σκάψει τις πλάκες του πεζοδρομίου να χωθεί μέσα θα το έκανε. Μιλάμε τρόμος....
Έχουμε πολύ δουλεια ακόμη πάντως....

The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
46
Ρε παιδιά για πείτε τη γνώμη σας, σε πόση ώρα μετά το φαγητό πρέπει να ακολουθεί η βόλτα; Ρωτάω γιατί ακούω διάφορες απόψεις και γνώμες. Ταΐζω δυο φορές τη μέρα. Μια πρωινή και μια βραδυνή. Βόλτα έχουμε σίγουρα το βραδάκι πριν το τάισμα. Λερώνει μόνο στη βόλτα. Τις λίγες μέρες που είμαστε μαζί, έχει βγει και δυο πρωινές βόλτες πριν το τάισμα.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Φαγητό μετά την βόλτα από μισή έως δύο ώρες ώρα ανάλογα με τον σκύλο και την ηλικία για αποφυγή συστροφής εντέρου. Αυτό έχω καταλάβει εγώ, οι ποιό έμπειροι ας καταθέσουν απόψεις.

Εγώ ταϊζω δύο φορές περίπου 45 λεπτά μετά την βόλτα.

• Like
Reactions: Konmac

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.379
8.209
Γενικα, απο οτι διαβαζα κι εγω, καλο ειναι να μη ταιζεις το διωρο πριν τη βολτα/ασκηση και αμεσως μετα απο βολτα/ασκηση .
Εγω ταιζω συνηθως μιση ωρα μετα τη πρωινη χαλαρη βολτα και 1.5 ωρα μετα τη βραδινη εντονη βόλτα, να εχει χαλαρωσει ο σκυλος εντελως δηλαδη.
Αν για οποιοδηποτε λογο χρειαστει να βγει ενω εχει φαει το προηγουμενο διωρο θα φροντισω η βολτα να ειναι συντομη και ηπια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα