Ημερήσια ποσοτητα ταϊσματος... Απορία!

Μαράκι

New Member
1 Δεκεμβρίου 2012
1
0
(Αν χρησιμοποιεις το ιδιο, και δινεις 1,5 γεματο επί 3 φορες την ημερα... τοτε δινεις παααααρα πολυ τροφη!

Ή η ζυγαρια σου χαλασε ή η δικιά μου! :))

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να σας πω ότι η κάθε ζυγαριά δίχνει διαφορετικό βάρος !!!

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Καλημέρα παιδια. Έχω ένα golden retriever 5 μηνων και το ταιζω 3 φορες τη μερα με ισοποσες δοσεις. Συγκεκριμενα, στις 7.30 το πρωι, στις 4+ το απογευμα και στις 8+ το βραδυ(τις τευλευταιες μερες το χω φτασει σχεδον στις 9). Τελευταια ομως αρχιζει να εχει μια ανησυχια λογω πεινας απο τις 7 το πρωι. Σκεφτομουν να αλλαξω ή τις δοσεις ή την ωρα του βραδυνου της, ωστε να μην την πιανει η τρελλα απο τις 7 το πρωι. Τι πιστευετε οτι θα ηταν καλυτερο. Να την ταιζω αργοτερα το βραδυ? Ή να της δινω λιγοτερο φαι το μεσημερι και περισσοτερο το βραδυ?
Στην πρωτη περιπτωση σκεφτομαι οτι δε θα βολευει πολυ, λογω βολτας που την βγαζω καμια ωρα μετα το βραδυνο. Δηλαδη αν αρχιζω να την ταιζω κατα τις 10, θα πρεπει να τη βγαζω βολτα στις 11.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Εγω προτιμω το βραδυνο να ειναι μετα τη βραδυνη βολτα.
Ετσι κι αλλιως σιγα σιγα θα πας στα 2 γευματα. Οποτε μπορεις να μειωνεις σταδιακα το μεσημεριανο.

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Τα μεγαλόσωμα σκυλάκια καλά θα ήταν να τρώνε τουλάχιστον δυο ώρες μετά την βόλτα. Ο λόγος είναι η Συστροφή στομάχου
Το εχω διαβασει το συγκεκριμενο θεμα με τη συστροφη, αλλα οπως γραφει και ο silent δεν ειναι παντα εφικτο. Εγω το ταιζω 7.30 το πρωι, κατα τις 8 το παω μια μικρη βολτα και μετα φευγ για τη δουλεια. Απο τη δουλεια ερχομαι κατα τις 3.30. Τοτε αναγκαστικα θα πρεπει να τη βγαζω αμεσως βολτα για να κανει την αναγκη της(ακομη το παλευω για να την κανει εξω). Και φυσικα επειδη θα πεθαινει της πεινας, δε μπορω μετα να περιμενω 2 ωρες.

Εγω προτιμω το βραδυνο να ειναι μετα τη βραδυνη βολτα.
Ετσι κι αλλιως σιγα σιγα θα πας στα 2 γευματα. Οποτε μπορεις να μειωνεις σταδιακα το μεσημεριανο.
Αυτο ειναι βολικο, αλλα μετα τι ωρα κανει κακα?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog