Ημερήσια ποσοτητα ταϊσματος... Απορία!

AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
Καλημερα παρέα...

Ηθελα απλα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με την ημερήσια δοσολογία της τροφής που αναγράφετε πίσω απο κάθε συσκευασία ξηρας τροφής και αν εσεις αυτο το τηρήτε κατα γραμμα.

Σας παραθέτω για παραδειγμα την δοσολογία της δικιάς μου τροφής (Proper & Form):

Αν δείτε λοιπον, εγω ανηκω στην στήλη 3-6 μηνων, και το βάρος του σκύλου μου στην ενηλικίωση ειναι 25-30 Kg, αρα παω στο 420-450 gr ημερησίως σε 3 δόσεις.

Το θέμα ειναι οτι η κάθε δόση, είναι 150gr:

Σας φαίνεται αρκετό για να κρατήσει ενα κουτάβι που είναι στην ανάπτυξη για 8 ολοκληρες ώρες; (καθε τοσο ταίζω περιπου)

Η αληθεια ειναι οτι την λυπάμαι την μικρή που της δίνω τοσο, ο κτηνίατρος όμως οταν τον ρώτησα μου είπε "Μπραβο σου, που δεν θα κάνεις ένα παχύσαρκο σκυλί όπως το 80% των σκυλιών που κυκλοφορούν..."

Εσεις ποσο ταϊζετε; Το ακολουθείτε αυτο;

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Επειδη και εγω δινω 150 ανα γευμα μου φαινεται λιγη η τροφη μεσα στο ποτηρι που εχεις.
Η με γελαει η φωτο ή κατι αλλο συμβαινει. Ελπιζω να μην ζυγιζεις και το βαρος του ποτηριου.

Απο την αλλη μπορει η τροφη αυτη να εχει μεγαλυτερη μαζα. Σημασια εχει πως ειναι ο σκυλος σωματικα και ειδικα στα πλευρα. Μην ξεγελιεσαι αν σου δειχνει ο σκυλος οτι πεθαινει απο την πεινα. Ετσι θα κανει οσο και αν της δωσεις.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Εγω του δινω ακομα 3 γευματα κ ας ειναι 8 μηνων (σημερα κιολας το αγορι μου!!!) κ περιπου 420γρ τροφη! ειχα φτασει να του δινω κ 500γρ αλλα επειδη ειχε μεινει πισω σε κιλα εξαιτιας μιας γευστικης καλτσας που μας ταλαιπωρησε.. νομιζω οτι απο δοσολογια καθως κ οργανωση γευματων εισαι μια χαρα!

υ.γ. εχει πολυ δικιο ο κτηνιατρος σου περι παχυσαρκων σκυλων!

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Επειδη και εγω δινω 150 ανα γευμα μου φαινεται λιγη η τροφη μεσα στο ποτηρι που εχεις.
Η με γελαει η φωτο ή κατι αλλο συμβαινει. Ελπιζω να μην ζυγιζεις και το βαρος του ποτηριου.

Απο την αλλη μπορει η τροφη αυτη να εχει μεγαλυτερη μαζα. Σημασια εχει πως ειναι ο σκυλος σωματικα και ειδικα στα πλευρα. Μην ξεγελιεσαι αν σου δειχνει ο σκυλος οτι πεθαινει απο την πεινα. Ετσι θα κανει οσο και αν της δωσεις.
Ωχ τωρα το ειδα αυτο! εχω την ιδια ζυγαρια! εμενα ειναι 1,5 ποτηρι περιπου το καθε γευμα! μαλλον καπου εχει γινει λαθος!

AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
Εβγαλα κι αλλες να δεις. Επειδη κι εμενα μου φαινεται ΠΟΛΥ λιγη η ποσοτητα, γι αυτο και προβληματίζομαι...

Ωχ τωρα το ειδα αυτο! εχω την ιδια ζυγαρια! εμενα ειναι 1,5 ποτηρι περιπου το καθε γευμα! μαλλον καπου εχει γινει λαθος!
Το ποτηρι ειναι το κλασσικο πλαστικο του νερου που χωραει 300γρ. (330ml).

Αν χρησιμοποιεις το ιδιο, και δινεις 1,5 γεματο επί 3 φορες την ημερα... τοτε δινεις παααααρα πολυ τροφη!

Ή η ζυγαρια σου χαλασε ή η δικιά μου! :)

Oπως και να εχει, στην 4η φωτο που κραταω το ποτηρι, μπορειτε να δειτε ποσο λίγη ειναι η δοση...

Σχεδον μια χουφτα! :(

Last edited:

AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
χαχαχαχαχα... Απιστευτο!

Ο μονος λογος που μπορω να βρω ειναι το ειδικο βαρος της κροκέτας, και το μεγεθός της.

Εσενα ειναι αρκετα μεγαλύτερη, και προφανως ειναι ΚΑΙ ελαφρότερη απο την δικιά μου, γι αυτο και πιανει μεγαλυτερο χώρο...

Οποτε λογικα ειναι το ιδιο... ε;

Το ποτηράκι σου εχει δοσολογια απανω; Ποσο λεει γεματο;

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
χαχαχαχαχα... Απιστευτο!

Ο μονος λογος που μπορω να βρω ειναι το ειδικο βαρος της κροκέτας, και το μεγεθός της.

Εσενα ειναι αρκετα μεγαλύτερη, και προφανως ειναι ΚΑΙ ελαφρότερη απο την δικιά μου, γι αυτο και πιανει μεγαλυτερο χώρο...

Οποτε λογικα ειναι το ιδιο... ε;
εκτος αν μιλαμε για χαλασμενες ζυγαριες... παντως η δικια μου συμβαδιζει με την ποσοτητα του μπολ της ρογιαλ.. οσο γραφει η συσκευασια σε γραμμαρια οτι ειναι ενα μπολ το ιδιο μου βγαζει η ζυγαρια με αποκλιση +-5γρ.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
εχεις κατι μεσα στο σπιτι που να ειναι προ-ζυγισμενο να δεις αν ζυγιζει σωστα η ζυγαρια? μου φαινεται πολυ λιγο.. αν αποκλεισουμε την ζυγαρια τοτε ναι εχεις παρει πολυ βαρια κροκετα..:D

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Προσωπικα θα του εβαζα μια κουπα γιατι μου φαινεται πολυ λιγο. Και δεν ειμαι απο αυτους που εχω το σκυλι μου χοντρο, το αντιθετο μαλιστα :p Ειμαι πολυ καθετη στο να μενει λεπτη γιατι ειναι μεγαλοσωμο σκυλί και δεν θελω να εχουν προβλημα τα κοκαλα της αργοτερα. Απλα επειδη κι εγω παλια της επερνα μια τροφη που μαλλον ηταν πιο μεγαλες οι κροκετες ή κατι και ηταν μονο μιση κουπα τα γραμμαρια που επρεπε να φαει της εβαζα λιγο παραπανω. Και αν την δεις ειναι κορμακι :D Βεβαια τρεχει και 2 ωρες την ημερα οποτε γυμναζεται.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
δεν εισαι στη σωστη κατηγορια.το σκυλι σου λογικα θα ειναι παραπανω απο 30 κιλα.γερμανικο δεν εχεις?επισης ,ακτα τη διαρκεια της μερας δινεις κ τιποτα αλλο?να φανταστω οτι εισαι σε καποια φαση εκπαιδευσης οποτε χρησιμοποιεις κ λιχουδιες?

AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
Μολις ζυγισα μισο κιλο μακαρονια και μου τα εβγαλε 1150...

Μετα καταλαβα οτι η ζυγαρια ζύγιζε σε λιβρες και οχι σε κιλα!
(εχει ενα κουμπι απο πισω... το ειδα και το γυρισα)

Ρε τι επαθε η κακομοιρα η Αυρα... 10 μερες ετρωγε τη μιση τροφή απο το κανονικο!

Κλειστε το θεμα... εγινα ρεζιλι!

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

• Like
Reactions: Doudou

AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
δεν εισαι στη σωστη κατηγορια.το σκυλι σου λογικα θα ειναι παραπανω απο 30 κιλα.γερμανικο δεν εχεις?επισης ,ακτα τη διαρκεια της μερας δινεις κ τιποτα αλλο?να φανταστω οτι εισαι σε καποια φαση εκπαιδευσης οποτε χρησιμοποιεις κ λιχουδιες?
Ειναι θυληκο και τα χαρακτηριστικα λενε αρσενικό 35-40 κιλά / θηλυκό 22-32 κιλά

Ευτυχως της εδινα αρκετες λιχουδιες ενδιαμεσα!

Ρε τι επαθε ο σκυλος με την χαζομαρα μου...

AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
δε πειραζει!κοιτα μην την μπουκωσεις τωρα που ειδες οτι εκανες λαθος!δε τρεχει κ τιποτα!
Οχι, ενταξει... Απλα θα συνεχισω στην κανονικη δοσολογια... :rolleyes:

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Μολις ζυγισα μισο κιλο μακαρονια και μου τα εβγαλε 1150...

Μετα καταλαβα οτι η ζυγαρια ζύγιζε σε λιβρες και οχι σε κιλα!
(εχει ενα κουμπι απο πισω... το ειδα και το γυρισα)

Ρε τι επαθε η κακομοιρα η Αυρα... 10 μερες ετρωγε τη μιση τροφή απο το κανονικο!

Κλειστε το θεμα... εγινα ρεζιλι!

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Λες να ειχα κανει κι εγω την ιδια βλακεια?????? Γιατι παντα νομιζα οτι κατι πηγαινε λαθος... Νταξει μωρε οτι εγινε εγινε τωρα εχω αυτα τα ειδικα κουπακια για την σκυλοτροφη :p

AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
Λες να ειχα κανει κι εγω την ιδια βλακεια?????? Γιατι παντα νομιζα οτι κατι πηγαινε λαθος... Νταξει μωρε οτι εγινε εγινε τωρα εχω αυτα τα ειδικα κουπακια για την σκυλοτροφη :p
χαχαχαχαχα.... Ευχαριστω... Με κανεις και αισθανομαι καλυτερα... :)

χαχαχα ενταξει μην αγχωνεσαι ολα κομπλε!
Τι "ολα κομπλε";;; Ειναι στην αναπτυξη τα "παιδια"!!!! :p

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Τι "ολα κομπλε";;; Ειναι στην αναπτυξη τα "παιδια"!!!! :p
χαλαρωσε εμενα εφαγε καλτσα κ δεν εφαγε σχεδον καθολου 10 μερες στην αναπτυξη!!! τωρα ειναι στα κιλα του! 2 μηνες μετα! ειχαμε κανει λιγο διατροφη φυσικα αλλα μονο σε συνεργασια με την κτηνιατρο.. ΜΗ δωσεις παραπανω τροφη (τουλαχιστον οχι πολυ παραπανω) γιατι μπορει να σου αποβαλλει την παραπανισια πρωτεινη με μορφη μαλακων κοπρανων η ακομα κ διαρροιας..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog