Ημίαιμο vs Καθαρόαιμο

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εγω είμαι αλλεργική σε σκύλο και σε γατα. Οπότε για μένα το καθαρόαιμο ήταν μονοδρομος - σκύλος που δεν μαδάει. Όταν ήμουν μικρή στο σπίτι είχαμε miniature poodle και συμβιωναμε μια χαρα. Οποτε οταν ηρθε η ωρα να παρουμε σκυλι με τον αντρα μου, αρχισα να ψαχνω για συγκεκριμμενες φυλες. Τελικά αυτο που μου έκλεψε την καρδια απο πλευρας χαρακτήρα και εμφάνισης αλλα και της περιποίησης (ειναι το μοναδικό που δεν απαιτείται ειδικο κουρεμα παρά μόνο το βουρτσισμα) ήταν το χαβανέζ. Πήγα και σε ένα εκτροφείο για να δω αν δεν μου προκαλέσουν αλλεργικό σοκ. Μετά άρχισα να ερευνώ τα εκτροφεία, τα pedigrees και κατέληξα σε ένα και έπειτα περίμενα 4 μήνες μεχρι να παω να το πάρω το κουτάβι. Δεν ήταν κοντά, από την Τσεχία το φέραμε. Μπορώ να πω ότι η επιλογή μου βγήκε 1000% εύστοχή, μας έκανε να ερωτευτούμε τη φυλή και να ασχοληθούμε πιο εντατικά με αυτήν, γι' αυτό και τώρα αναμένουμε το δεύτερο χαβανεζάκι.
Θα μου πείτε, ότι έχω και ημίαιμο - ναι η Ρέα είναι φανταστική και την αγαπάμε πολύ αλλά δυστυχώς λόγω της ασθένειας μου δεν μπορεί να μένει στο σπίτι μαζί μας και αυτό με στενοχωρεί πολύ. Όμως της προσφέρουμε πολύ χρόνο, βόλτες και παιχνίδια στον κήπο με τη μικρή, έχει το δικό της χώρο στο ισόγειο του σπιτιού (είναι και φοβερή φύλακας χωρίς εκπαίδευση, το έχει έμφυτο), έχει το φαγητό της, την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και νομίζω ότι αυτά που της προσφέρουμε πάλι καλύτερα είναι παρά θα ήταν αδέσπωτη στους δρόμους. Όμως όπως είπα αυτή μας βρήκε και δεν μπορέσαμε να τη διώξουμε. Συνειδητά δεν θα πήγαινα στη φιλοζωικη να πάρω σκυλί που δεν θα μπορούσε να μένει στο σπίτι μαζί μας.
Αυτό δεν είναι απολογία, απλά ήθελα να πω ότι καμια φορά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μας κάνουν να πάρουμε καθαρόαιμο.