Έχεις δίκιο, με την ευγένεια πάντα πας μακρύτερα. Ξαναλέω ήταν ότι πήγες να εφαρμόσεις το "στρίβειν δια του αρραβώνος", που λέει κι η ατάκα του Ντίνου Ηλιοπουλου. Ε, τα πήρα και είμαι και λίγο παρορμητική κι έγινε το μπαμ.
Κανείς δεν περιμένει να διαβάζεις τα πάντα. Δεν είναι χρήσιμα τα πάντα άλλωστε. Κάποια είναι απλά ενδιαφέροντα και κάποια είναι απλά ψυχαγωγικά. Ψάξε λίγο και διάβασε θρεντ για το σωστό τρόπο απόκτησης. Αύριο αν καταφέρω να βρω χρόνο θα σου βάλω και λινκ.
Πληροφοριακά πάντως, καθαρόαιμο μόνο από εκτροφέα (ούτε από πετ σοπ, ούτε από μικρή αγγελία). Δωρεάν καθαρόαιμο; Μόνο αν έχεις συγγενή ή στενή φιλική σχέση με εκτροφέα. Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση συνιδιοκτησιας με τον εκτροφέα, εκεί πάει ανάλογα με τη συμφωνία.
Αποπαρασίτωση:
Εσωτερική: Μένεις αρκετά βόρεια οπότε θέλεις προστασία κι από το σκουλήκι της καρδιάς. Θέλεις milbemax κάθε μήνα αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι εποχικό το κάθε μήνα, και τον υπόλοιπο χρόνο πάει ανά τρίμηνο ή αν είναι όλο το χρόνο ανά μήνα. Μένω νοτιοτερα, υποτίθεται ότι δεν έχουμε σκουλήκι της καρδιά εδώ οπότε δεν τα ξέρω. Αλλά επειδή απλά υποτίθεται και τελικά έχει κατέβει και νοτιότερα, θα ρωτήσω κι εγώ την κτηνίατρο από βδομάδα για το τι ισχύει για το μέρος που μένω.
Εξωτερική: με τους χειμωνες που έχουν αρχίσει να είναι πιο ήπιοι, έχει διαταραχτεί ο κύκλος των παρασιτων με αποτέλεσμα να διαρκεί παραπάνω ο "ενεργός" τους καιρός και οι "διακοπές" να είναι μικρότερες. Αυτό σημαίνει ανάγκη προστασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω στην περιοχή σου, ποιο χρονικό διάστημα είναι ανενεργά τσιμπούρια και ψύλοι. Γενικά, θα έχεις δει από τον μεγάλο σου ποτέ απαιτείται μεγαλύτερη προστασία. Πάνω κάτω ότι κάνεις για τον μεγάλο κάνε και για τον μικρό. Στους χλιαρούς και ζεστούς μήνες φρόντισε και την προστασία ενάντια στη σκνίπα, γιατί το καλααζαρ δεν αστειεύεται, δυστυχώς (σπρέι σιτρονέλλας, για παράδειγμα).
Για τα αυτιά... Σε ενάμισι, δυο μηνες, πιστεύω, θα έχει φανεί τι θα γίνει. Θα φανεί όταν αλλάξει δόντια κι ολοκληρωθεί η οδοντοφυΐα (ή όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του κεφαλιού; Δεν θυμάμαι.)
Το ξέρω ότι είναι πανέξυπνος. Το ξέρω ότι είναι αξιολατρευτος. Σε καμία περίπτωση δεν υπονόησα ότι είναι κατώτερος σκύλος επειδή είναι ημίαιμος. Θα ήταν σαν να λέω ότι κι ο δικός μου σκύλος είναι κατώτερος. Αμ δε! Είναι Θεούλης το ΤέΡας μου! Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν σωστός ο τρόπος που τον απέκτησα. Έχει σημασία να αναγνωριζουμε το λάθος μας και να μην το ξανακάνουμε (ή να μην το κάνουμε αν δεν το έχουμε κάνει ήδη). Με το να το δικαιολογούμε βάζουμε έξτρα λιθαρακι προς όλα τα δεινά που φέρνει ο φαύλος κύκλος προσφορά-ζητηση στο θέμα ανεύθυνες γέννες. Κι οι ανεύθυνες γέννες είτε προκαλούν αδέσποτα, είτε γεννήτορες που δεν ζουν ιδιαιτέρως καλά, είτε κουτάβια με προβλήματα υγείας είτε όλα τα παραπάνω μαζί. Όπως είπε ο
st3li0s, η συζήτηση έχει γίνει πολλές φορές.
Ο
dimitris_27 τα λέει ευγενικά και δίνει,εν ολίγοις, το γενικό νόημα. Όσο ψάχνεις μαθαίνεις. Η γνώση είναι δύναμη.
Συγγνώμη για το απότομο ύφος αρχικά. Αλλά μην κολλάς στο ύφος ενός αγνώστου. Ακόμα κι εκτός φόρουμ κι εκτός σκύλου , σε όποιο τομέα συζήτησης. Μείνε στο νόημα ασχέτως ύφους. Ο όποιος άγνωστος, για να έρθει σε επαφή μαζί σου, είτε θετική, είτε αρνητική, έχει να σου πει κάτι που θεωρεί σημαντικό ώστε να το περάσει σε εσένα και να σπαταλήσει ενέργεια που του είσαι άγνωστος, δηλαδή αδιάφορος. Αρκετά σημαντικό κιόλας ώστε να χαλαστεί. Γιατί για να σου μιλήσει άσχημα, χαλάστηκε.
Να χαίρεσαι τους σκύλους σου και να είναι υγιείς μέχρι τα βαθιά τους γεράματα!
Καλή συνέχεια, ελπίζω να τα ξαναπούμε.