Ημίαιμο λυκόσκυλο

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
ε και ο θεματοθέτης για "τσαμπέ καθαρόαιμο" πήγε ούτως ή άλλως...

η νοοτροπία καλά κρατεί γενικώς και δεν τη βλέπω να αλλάζει
όταν το οικονομικό είναι τόσο έσχατο....

Δεν περίμενε εμάς ως forum η "αγορά" των ιδιωτών που κάνουν γέννες...

Αγαπητέ/ή @Morian όλα είναι θέμα "ζήτησης και αγοράς", ο θεμελιώδης αυτός νόμος! Όσο θα ζητάς(δηλαδή θα παίρνεις σκυλιά με επίκληση στο συναίσθημα) τόσο θα υπάρχει και αγορά!

Για να στο πω και πιο ωμά, θα προτιμούσα να θυσιάσω(με ό,τι αυτό συνεπάγεται) μία παρτίδα από σκυλιά(δηλαδή να σταματούσα την ζήτηση) παρά να παίρνω επικαλούμενος ότι θα ζήσουν δεν ξέρω και 'γω που και πως και να διαιωνίζω την κατάσταση! Ο καθένας κάνει ότι τον κόφτει αλλά δεν μπορεί να κανείς να προσπεράσει το γεγονός ότι οι μισοί από αυτούς θα επηρεάσουν τους άλλους μισούς με τις πράξεις τους!

Χιλιοειπωμένη συζήτηση...:cautious:

Το σήκωμα των αυτιών είναι γονιδιακός παράγοντας(επίσης υπάρχουν πάμπολλα θέματα γι'αυτό στο forum) ή θέμα τραυματισμού του χόνδρου. Εφόσον ο σκύλος είναι ημίαιμος και προέρχεται από αμφιβόλου ποιότητος γονείς δεν γνωρίζεις τις πιθανότητες. The end!
Γενικά το αυτί και τον χόνδρο μην τον ζορίζεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Αδερφέ μου φαίνεσαι για τον μόνο διανοούμενο εδώ, σε ευχαριστώ για την ξεκάθαρη και σοβάρη χωρίς (μίσος? κομπλεξικιά?) απάντηση...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Εισαι τυχερος που καποιος εχει παει για μπανιο...
Να σου ζησει το μικρο κατα τα αλλα.

Ααα ε εταξει ενα δικιο το ε/ουν να στην πουν,αφου εισαι τρια χρονια εδω το ηξερες απο την αρχη.

• Like
Reactions: Sirkos

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Μα για να τσιμπήσω φυσικά... Όπως και τσίμπησα και πήγα και τα είδα... Το γεγονός ότι είναι γνωστός μου, δεν τον κάνει και φίλο μου.. Απλά ένας πελάτης του μαγαζιού(βενζινάδικο) που τον ξέρω κανα 2 χρόνια....
Συγγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω. Καποιος που δεν ξερεις προσωπικα και σου λεει οτι θα σου δωσει σκυλο που αποδυκνειεται οτι ειναι διαφορετικος απο αυτον που σου εταξε δεν σε κανει να σκεφτεις να ΜΗΝ τον εμπιστευτεις; Δεν ξερω, μου φαινεται οτι εκτος απο το γεγονος οτι το κουταβι σου αρεσε εμφανισιακα και το διαλεξες, σου αρεσε και το γεγονος οτι το εδινε δωρεαν...

• Like
Reactions: Orilis

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
όταν το οικονομικό είναι τόσο έσχατο....

Αδερφέ μου φαίνεσαι για τον μόνο διανοούμενο εδώ, σε ευχαριστώ για την ξεκάθαρη και σοβάρη χωρίς (μίσος? κομπλεξικιά?) απάντηση...
Για το αλλο σκυλι ρωτησα για να δω τι κανει,αν ζει ή πεθανε,αν το εχεις ακομα ή το παρατησες,και γενικα να δω τι εχει απογινει,τωρα εσυ αν τηρεις αμυντικη σταση λογω της λαθος αποκτησης του λυκου,αλλο θεμα αυτο.Επισης,και απο την στιγμη που απο οτι καταλαβα υπαρχει ακομα ο Ε.Π.,μπορουσες καλλιστα να περιμενεις μισο-ενα χρονο,να μαζεψεις τα απαιτουμενα χρηματα για να παρεις ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ,αφου ειναι και τοσο δυσκολοι οι καιροι αλλα θελεις παραλληλα και καθαροαιμο.Αν υποθεσουμε οτι θα εβαζες στην ακρη 70-100 ευρω το μηνα,σαν να ηταν οι τροφες, τα εμβολια,κτλ του σκυλου που θα αποκτουσες,σε εναν χρονο θα επαιρνες αυτο που πραγματικα(;) ηθελες.Ολα τα υπολοιπα ειναι για λαικη καταναλωση.

• Like
Reactions: Sirkos

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Να σου ζησει αλλα εχω καποιες αποριες. Αν εβλεπες το κουταβι και εμοιαζε με καθαροαιμο. Και το ιδιο καθαροαιμοι εμοιαζαν και οι γονεις του. Τι θα κανες? Θα το θεωρουσες καθαροαιμο? Ο πατερας του γιατι λες οτι ειναι καθαροαιμος? Φαινοταν ή ειδες τα χαρτια του? Για να μην ειναι ανευθυνη μια γεννα, δε φτανει τα σκυλια να μοιαζουν καθαροαιμα. Ουτε φτανει να χουν ενα ψευτοpedigree. Ουτε καν κανονικο pedigree. Ακομα και να ζευγαρωσουν τα σκυλια τους δυο ανθρωποι που τα εχουν παρει απο το καλυτερο εκτροφειο, ανευθυνη γεννα θεωρειται.
Kαι δε σε κραζουν επειδη πηρες ημιαιμο. Ισα ισα που περισσοτεροι θα σε προτρεψουν να παρεις ημιαιμο, παρα καθαροαιμο. Απλα αλλο να το παρεις απο ανευθυνη γεννα και αλλο απο καποια φιλοζωκη. Γιατι αν αυτος βρει ευκολα να δωσει τα κουταβια, τοτε θα συνεχιζει να κανει ανευθυνες γεννες. Ενω αν δει οτι δε μπορει να τα δωσει, θα σταματησει.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έχεις δίκιο, με την ευγένεια πάντα πας μακρύτερα. Ξαναλέω ήταν ότι πήγες να εφαρμόσεις το "στρίβειν δια του αρραβώνος", που λέει κι η ατάκα του Ντίνου Ηλιοπουλου. Ε, τα πήρα και είμαι και λίγο παρορμητική κι έγινε το μπαμ.
Κανείς δεν περιμένει να διαβάζεις τα πάντα. Δεν είναι χρήσιμα τα πάντα άλλωστε. Κάποια είναι απλά ενδιαφέροντα και κάποια είναι απλά ψυχαγωγικά. Ψάξε λίγο και διάβασε θρεντ για το σωστό τρόπο απόκτησης. Αύριο αν καταφέρω να βρω χρόνο θα σου βάλω και λινκ.
Πληροφοριακά πάντως, καθαρόαιμο μόνο από εκτροφέα (ούτε από πετ σοπ, ούτε από μικρή αγγελία). Δωρεάν καθαρόαιμο; Μόνο αν έχεις συγγενή ή στενή φιλική σχέση με εκτροφέα. Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση συνιδιοκτησιας με τον εκτροφέα, εκεί πάει ανάλογα με τη συμφωνία.

Αποπαρασίτωση:
Εσωτερική: Μένεις αρκετά βόρεια οπότε θέλεις προστασία κι από το σκουλήκι της καρδιάς. Θέλεις milbemax κάθε μήνα αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι εποχικό το κάθε μήνα, και τον υπόλοιπο χρόνο πάει ανά τρίμηνο ή αν είναι όλο το χρόνο ανά μήνα. Μένω νοτιοτερα, υποτίθεται ότι δεν έχουμε σκουλήκι της καρδιά εδώ οπότε δεν τα ξέρω. Αλλά επειδή απλά υποτίθεται και τελικά έχει κατέβει και νοτιότερα, θα ρωτήσω κι εγώ την κτηνίατρο από βδομάδα για το τι ισχύει για το μέρος που μένω.

Εξωτερική: με τους χειμωνες που έχουν αρχίσει να είναι πιο ήπιοι, έχει διαταραχτεί ο κύκλος των παρασιτων με αποτέλεσμα να διαρκεί παραπάνω ο "ενεργός" τους καιρός και οι "διακοπές" να είναι μικρότερες. Αυτό σημαίνει ανάγκη προστασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω στην περιοχή σου, ποιο χρονικό διάστημα είναι ανενεργά τσιμπούρια και ψύλοι. Γενικά, θα έχεις δει από τον μεγάλο σου ποτέ απαιτείται μεγαλύτερη προστασία. Πάνω κάτω ότι κάνεις για τον μεγάλο κάνε και για τον μικρό. Στους χλιαρούς και ζεστούς μήνες φρόντισε και την προστασία ενάντια στη σκνίπα, γιατί το καλααζαρ δεν αστειεύεται, δυστυχώς (σπρέι σιτρονέλλας, για παράδειγμα).

Για τα αυτιά... Σε ενάμισι, δυο μηνες, πιστεύω, θα έχει φανεί τι θα γίνει. Θα φανεί όταν αλλάξει δόντια κι ολοκληρωθεί η οδοντοφυΐα (ή όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του κεφαλιού; Δεν θυμάμαι.)

Το ξέρω ότι είναι πανέξυπνος. Το ξέρω ότι είναι αξιολατρευτος. Σε καμία περίπτωση δεν υπονόησα ότι είναι κατώτερος σκύλος επειδή είναι ημίαιμος. Θα ήταν σαν να λέω ότι κι ο δικός μου σκύλος είναι κατώτερος. Αμ δε! Είναι Θεούλης το ΤέΡας μου! Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν σωστός ο τρόπος που τον απέκτησα. Έχει σημασία να αναγνωριζουμε το λάθος μας και να μην το ξανακάνουμε (ή να μην το κάνουμε αν δεν το έχουμε κάνει ήδη). Με το να το δικαιολογούμε βάζουμε έξτρα λιθαρακι προς όλα τα δεινά που φέρνει ο φαύλος κύκλος προσφορά-ζητηση στο θέμα ανεύθυνες γέννες. Κι οι ανεύθυνες γέννες είτε προκαλούν αδέσποτα, είτε γεννήτορες που δεν ζουν ιδιαιτέρως καλά, είτε κουτάβια με προβλήματα υγείας είτε όλα τα παραπάνω μαζί. Όπως είπε ο st3li0s, η συζήτηση έχει γίνει πολλές φορές.
Ο dimitris_27 τα λέει ευγενικά και δίνει,εν ολίγοις, το γενικό νόημα. Όσο ψάχνεις μαθαίνεις. Η γνώση είναι δύναμη.

Συγγνώμη για το απότομο ύφος αρχικά. Αλλά μην κολλάς στο ύφος ενός αγνώστου. Ακόμα κι εκτός φόρουμ κι εκτός σκύλου , σε όποιο τομέα συζήτησης. Μείνε στο νόημα ασχέτως ύφους. Ο όποιος άγνωστος, για να έρθει σε επαφή μαζί σου, είτε θετική, είτε αρνητική, έχει να σου πει κάτι που θεωρεί σημαντικό ώστε να το περάσει σε εσένα και να σπαταλήσει ενέργεια που του είσαι άγνωστος, δηλαδή αδιάφορος. Αρκετά σημαντικό κιόλας ώστε να χαλαστεί. Γιατί για να σου μιλήσει άσχημα, χαλάστηκε.

Να χαίρεσαι τους σκύλους σου και να είναι υγιείς μέχρι τα βαθιά τους γεράματα!
Καλή συνέχεια, ελπίζω να τα ξαναπούμε.