"Ηθικός" Εκτροφέας - "Νεόκοπος" Ιδιοκτήτης...


Status
Κλειδωμένο θέμα

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Στο οτι η γεννα δεν επαναλαμβανεται???
Στο οτι συμμετεχουν στις εκθεσεις και κρινονται εξαιρετα???
Δεν επαναληφτηκε κατα το ημισυ, γιατι εγινε γεννα με τον ιδιο αρσενικο (βαθμος B & )C και την Ροξυ, η οποια δεν κατεβηκε ποτε σε εκθεση να κριθει, και αφου γεννησε, εκανε εξετασεις δυσπλασιας μετα (βαθμος C)! Μετα δωθηκε, δεν χρειαζοταν αλλο!!!
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Εδώ θα διαφωνήσω. Είναι απαραίτητη και η οπτική γωνία των ιδιοκτητών. Άλλο το σκυλί που ζει σε εκτροφείο ( πολλές ώρες σε kennel) κι άλλο το σκυλί που ζει μαζί με τον ιδιοκτήτη.
ειναι απαραιτητη οταν εκφραζεται για χρησιμους σκοπους και με αγνες προθεσεις, οχι με λασπη και ψεμματα...

Δεν επαναληφτηκε κατα το ημισυ, γιατι εγινε γεννα με τον ιδιο αρσενικο (βαθμος B & )C και την Ροξυ, η οποια δεν κατεβηκε ποτε σε εκθεση να κριθει, και αφου γεννησε, εκανε εξετασεις δυσπλασιας μετα (βαθμος C)! Μετα δωθηκε, δεν χρειαζοταν αλλο!!!
Δεν χρειαζοταν αλλο??? Τι εννοεις??? Εσυ δεν εισαι νομιζω που πριν ενα μηνα εγραφες στη Μαριδεσπη οτι αν ξαναπαρεις μπουλμαστιφ παλι απο εμας θα επαιρνες???
Μετα τη γεννα εκανε η Ροξυ εξετασεις???
Ειχες προβλημα εσυ με το κουταβι σου οταν ζευγαρωσε ο Καργκο τον Αυγουστο??? Για ποιο λογο να μην τον ζευγαρωσω? Εχουν και τα κουταβια της επομενης γεννας προβληματα ορθοπεδικα και χαρακτηρα? Μηπως ξερεις κι αυτο να μου το πεις???
 
Last edited:


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Μετα την γεννα και αφου ειχε προηγηθει το θεμα του Σολο.

Εχει περασει αρκετος καιρος που το ειπα αυτο και δεν ισχυει πλεον
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν είναι εύκολη η εκτροφή..και πάντα μπορεί να προκύψουν λάθη.., δεν υπάρχει εκτροφέας χωρίς λάθος.., ιατρός χωρίς λάθος, εκπαιδευτής χωρίς λάθος, επάγγελμα χωρίς λάθος.. εξέλιξη χωρίς "πειραματισμό", είναι δύσκολα από την άλλη να συγκρατήσεις την θλίψη σου στην "αποτυχημένη αγορά" που θα απογοητεύσει.., κάποιοι ίσως οδηγηθούν λάθος από αυτήν την ανάρτηση σε σκέψη του τύπου.. είδες και γιατί να πάω σε εκτροφέα τελικά..?

Μιλάμε για εν ζωή πλάσματα..ακόμα και σε απόλυτα ιατρικές πράξεις μπορεί να τύχει να συμβεί το λάθος.. το μη προβλεπόμενο.., αρκεί να μην επαναλαμβάνεται και να παλεύεις για το καλύτερο.., από την άλλη εμείς οφείλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας με καλή ενημέρωση..να μην περνάμε τα κουτάβια εφόσον π.χ. δεν είχαν κάνει εξέταση για δυσπλασία..παράδειγμα.., να μην πάμε στην "τύχη"..να κάνουμε τα πάντα στο να αποφύγουμε να πέσουμε στον πειραματισμό..ή στο λάθος..που θα τύχει ή όχι..


Δεν υπερασπίζομαι κανέναν..απλά αυτό που ξέρω είναι πως ποτέ το ένα χέρι δεν χτυπάει παλαμάκια μόνο του..

Δεν είμαι καν αρμόδια να πάρω μέρος σε αυτήν την συζήτηση..δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν και δεν νομίζω πως το λαϊκό δικαστήριο μπορεί να έχει εικόνα εφόσον δεν ήταν μπροστά σε καμία στιγμή.
 


zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
αναρωτιεμαι την επομενη φορα που νεο μελος μπει στο φορουμ και ρωτησει τον ιδανικο τροπο αποκτησης για τον σκυλο που ενδιαφερεται με τι επιχειρηματα θα τον προτρεψουμε να απευθυνθει σε εκτροφεα αν εχει διαβασει αυτο το θεμα, οταν βλεπει εναν χομπιστα ή επαγγελματια εκτροφεα (δεν γνωριζω σε πια κατηγορια ανηκετε κυριε solco) να δινει κουταβια απο τυχαια γεννα και χωρις εξετασεις δυσπλασιας (στην συγκεκριμενη περιπτωση) και απο τους δυο γεννητορες. Πως θα πεισουμε αυτο το μελος να μην παει σε πετσοπ ή σε καποιον ιδιωτη που εβαλε την σκυλα του να γεννησει χωρις εξετασεις αφου οπως ειπε και ο κυριος solco ειναι καθαρα θεμα τυχης ?
Αν καποιος αποποιειται των ευθυνων του σιγουρα δεν ειναι τα μελη που σας εμπιστευτηκαν (για ενα υγιες κουταβι) κυριε solco αλλα εσεις. Εκτος και αν η ευθυνη σας σαν εκτροφεας τελειωνει μολις φευγει το κουταβι απο το σπιτι σας...
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.517
756
Ξεσσαλονικη!!!
οποιος ειναι τυχοδιωκτης κ αμυαλος,θα πιστευει οτι ο πιο σωστος τροπος ειναι ο πιο φτηνος.οποιος πραγματικα σκεφτει ωριμα,θα καταλαβει απο που πρεπει να παρει κουταβι κ απο ποιον..δεν πρεπει να ανυσηχουμε για τυχων αμυαλους.στην τελικη δεν θα φτιαξουμε τον κοσμο με βαση τα δικα μας πιστευω η την δικη μας αληθεια.το φορουμ κ ολοι εμεις,βρισκομαστε εδω για να δωσουμε τροφη στον σκεπτωμενο,υγειη νου.οχι μασημενη τροφη στο αδειο κεφαλι.
 
  • Like
Reactions: Orilis


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
οποιος ειναι τυχοδιωκτης κ αμυαλος,θα πιστευει οτι ο πιο σωστος τροπος ειναι ο πιο φτηνος.οποιος πραγματικα σκεφτει ωριμα,θα καταλαβει απο που πρεπει να παρει κουταβι κ απο ποιον..δεν πρεπει να ανυσηχουμε για τυχων αμυαλους.στην τελικη δεν θα φτιαξουμε τον κοσμο με βαση τα δικα μας πιστευω η την δικη μας αληθεια.το φορουμ κ ολοι εμεις,βρισκομαστε εδω για να δωσουμε τροφη στον σκεπτωμενο,υγειη νου.οχι μασημενη τροφη στο αδειο κεφαλι.
κι όμως ο αδαής μασημένη τροφή ζητάει κι όσο είμαστε δέκα, πενήντα, χίλιοι κι η μόνη αλήθεια-ασπίδα που μπορούμε να προβάλουμε είναι μερικές ιντερνετικές μαρτυρίες και βιντεάκια απ' το γιουτιούμπ ουσιαστικά δίνουμε μασημένη τροφή σ' αυτόν που δε θέλει να το ψάξει παραπάνω γιατί του φαίνεται περίπλοκο.

Αλλά η ουσία είναι μία:
όποιος μπει και διαβάσει αυτές τις 17 σελίδες και δεν αναρωτηθεί ακόμα και μετά απ' αυτές γιατί συνεχίζουμε να λέμε ναι στον εκτροφέα και όχι σε όλους τους άλλους είναι και θα παραμείνει ακατάλληλος για να αποκτήσει σκύλο.
 




st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Συγγνώμη, ποιος είπε ότι στην εκτροφή δεν γίνονται λάθη?

Ποιος είπε ότι ο εκτροφέας δεν δοκιμάζει για να δει?

Αντιλαμβανόμαστε ότι για να προκύψουν σωστά δείγματα φυλής κάποια δείγματα μπορεί να βγουν όχι καλά!Αυτό πιστεύω ότι είναι στατιστικά σίγουρο!

Ποιος είπε ότι τα εκτροφικά σκυλιά δεν εμφανίζουν προβλήματα?

Χιλιάδες φορές σε αυτό το forum έχει ειπωθεί η λέξη "ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες"!

Εδώ πρόκειται για λάθη ανθρώπων και συνεννόησης μεταξύ τους όχι για εκτροφικά λάθη!
Η εκτροφή έτσι είναι, δεν θα βγαίνουν πάντα σωστά σκυλιά σε όλα τους!
Υπάρχει το ρίσκο, η δοκιμή, η διαπίστωση, ξανά η δοκιμή, άλλη διαπίστωση, ξανά άλλο ζευγάρι με άλλα κριτήρια!
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Τις ευθυνες μου δεν τις αποποιουμαι εγω. Η εκτροφικη μου πορεια δεν ειναι αντικειμενο κρισης απο κανεναν μεσα σε ενα φορουμ 'η εκτος αυτου, ο οποιος δεν εχει τις στοιχειωδεις γνωσεις να ξεχωρισει (τουλαχιστον) το φαινομενο της δυσπλασιας ανα φυλη.


Το οτι ανα τον κοσμο οι εκτροφεις μπουλμαστιφ ΔΕΝ κανουν εξετασεις δυσπλασιας στα σκυλια τους παρα μονο οταν ο ομιλος της φυλης τους το επιβαλλει, δεν σημαινει οτι ειναι ολοι ανηθικοι.
Το οτι στο μπουλμαστιφ δεν εχουν καταγραφει φαινομενα σοβαρών κινητικων προβληματων λογω αρθριτιδας, σε τετοιο αριθμο δειγματων, που να υποχρεωνουν τους εκτροφεις να περιοριζουν τη δεξαμενη γεννετικου υλικου, στεροντας απο τη φυλη τον τυπο, στις 2 πρωτες μολις βαθμιδες δυσπλασιας, μαλλον σημαινει οτι οι μολοσσοειδης φυλες δεν πρεπει να κρινονται και να συγκρινονται με τα ιδια κριτηρια οπως οι υπολοιπες και μαλλον αυτο εχει αποδειχθει σε βαθος χρονου και απο εμπειριες αλλα και απο στατιστικες και γεγονοτα .


Και γι αυτους που δεν καταλαβαν τι θελω να πω, να το θεσω με ενα ερωτημα...
Ποιος ειναι ο ανηθικος εκτροφεας? Αυτος που ζευγαρωνει ενα γκολντεν ριτριβερ, ενα τεριε, ενα ροτβαιλερ 'η ενα ντομπερμαν με δυσπλασια Β 'η ενας εκτροφεας που ζευγαρωνει ενα μπουλμαστιφ, ενα μαστινο, ενα μαστιφ, 'η ενα Αγιου Βερναρδου με δυσπλασια D?????


Με την ιδια λογικη, μηπως λοιπον δεν υπαρχει ηθικος εκτροφεας Μαστινο Ναπολιτανο, Μαστιφ 'η Αγιου Βερναρδου???
Οι επιλογες των φυλων δεν στοχοποιουν εννοειται κανεναν εκτροφεα συγκεκριμενα, απλα επιλεχθηκαν σκυλια με διαφορετικη και μονο σωματοδομη που μπορει να παρουσιασουν το ιδιο η σοβαροτερο προβλημα ακομη και με μικροτερο βαθμο δυσπλασιας απο C ή D...


Λυπαμαι που αναγκαζομαι να γραφω πραγματα χιλιογραμμενα που θεωρουνται αυτονοητα απο ενα σημειο και μετα, αλλα φαινεται καποιοι δεχονται την πληροφορια και τη γνωση επιλεκτικα και επιλεκτικα τη μεταδιδουν...


Η εκτροφη ειναι μερος της φυσης, δεν μπορουμε να τα βαλουμε με αυτην. Οποιος πιστευει οτι τα καθαροαιμα σκυλια απο εκτροφειο δεν εχουν προβληματα ειναι τουλαχιστον αφελης. Ας παει να ζησει σε ενα εκτροφειο για 1 χρονο, να αντιμετωπισει ολα αυτα που αντιμετωπιζει ενας εκτροφεας καθημερινα και τοτε θα δουμε ποσο ευκολα σε σχεση με πριν, θα αποφασισει να παρει σκυλο και τι εντυπωση θα εχει για τις πιθανοτητες που θα εχει ο σκυλος του να νοσησει για οποιοδηποτε λογο στο μελλον. Αλλα ολοι παιρνοντας σκυλο απο εκτροφειο, πιστευουμε οτι η στραβη θα τυχει(γιατι παντα, σε ολες τις γεννες συμβαινει) στο κουταβι που πηρε ο αλλος και ποτε στο δικο μας...


Δεν ειδα ομως οταν ολοι εγραφαν “κι εγω μπουλμαστιφ” “κι εγω απο τη Συρο” να γραψει κανεις απο τους υπολοιπους:
“που πατε να παρετε σκυλο?
Εχετε δει γονεις?
Εχετε δει εξετασεις υγειας??”


Ουτε κανεναν να ρωτησει εδω μεσα,
“τι εντυπωση σας αφησε το ταξιδι σας στη Συρο και οι γνωριμια σας με τους εκτροφεις?
Ειδατε τους γονεις?
Ειδατε τις εξετασεις υγειας τους?
Οχι????Ααααα κακως...να το στειλετε πισω...”


Μονο λαικα δικαστηρια στηθηκαν εκ του ασφαλους...πολυ αργοτερα....
Απο ανθρωπους που εχουν μονο μερικους μηνες στην κατοχη τους ενα μπουλμαστιφ, αγνοοντας τα στοιχειωδη για τη φυλη,
απο ανθρωπους που εχουν ενα καθαροαιμο σκυλο οποιασδηποτε αλλης φυλης με παντελη αγνοια για το μπουλμαστιφ
και απο ανθρωπους που εχουν ενα ημιαιμο σκυλο επισης με παντελη αγνοια για το μπουλμαστιφ.
Ολοι αυτοι μαζευτηκαν να κρινουν και να δικασουν το μπουλμαστιφ στην Ελλαδα και τον εκτροφεα του, με τι κριτηρια αραγε????
Και το κερασακι, οταν 2 ανθρωποι που εχουν ασχοληθει παραπανω με τη φυλη, εμειναν αμετοχοι στο λαικο δικαστηριο που στηθηκε, θεωρηθηκε συγκαλυψη η σταση τους...


Το τι κανω εγω μεσα στο σπιτι μου με τα σκυλια που εγω πληρωνω και συντηρω, δεν ειναι λογαριασμος κανενος. Οποιος νομιζει οτι δεν ειναι ικανοποιημενος απο το σκυλο που απεκτησε με τα τοτε κριτηρια που εθετε χωρις να υπαρχει καμια δικαιολογια του τυπυ “δεν ηξερα”, απο τη στιγμη που εγραφε αν οχι απο πριν τον αποκτησει, απο την πρωτη μερα κιολας που τον απεκτησε σε αυτο το φορουμ και θελει, μπορει να τον επιστρεψει πισω, οπως του εχουμε αλλωστε πει απο την πρωτη κιολας στιγμη που τον απεκτησε οτι για οποιοδηποτε λογω δεν μπορει να κρατησει το κουταβι, θελουμε να το επιστρεψει σε εμας Τα“ δε θυμαμαι και δε νομιζω” ειναι προφασεις...


Ειμαι τουλαχιστον ικανοποιημενος που τα σκυλια που αποφασισα οτι αξιζουν μια καλυτερη ζωη απο το να παραμεινουν σκυλια εκτροφειου χωρις να υπαρχει πλανο περαιτερω αναπαραγωγης τους, φροντισα και επελεξα να στειρωθουν και να πανε σε σπιτια δικης μου επιλογης που τα φροντιζουν τουλαχιστον οπως μπορουσα και εκανα εγω, αν οχι και καλυτερα....μηπως πρεπει να απολογηθω και γι αυτο? Οτι δηλαδη τους εξασφαλισα μια ακομη καλυτερη ζωη?


Και μια απορια του ανηθικου εκτροφεα 'η ΒΥΒ (διαλεγετε και παιρνετε).
Οι ιδιοκτητες που τοτε “δεν ηξεραν” αλλα τωρα “ξερουν τα παντα” γιατι δεν εχουν στειρωσει ακομη τα “προβληματικα” σκυλια τους?
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αν είναι δικαίωμα του εκτροφέα να λέει πως κανείς δε θα κρίνει πως ζει και συντηρεί τα σκυλιά του κι ότι εξετάσεις μόνο όταν της επιβάλει ο όμιλος της χώρας που ανήκει, είναι και αναφαίρετο δικαίωμα του ιδιοκτήτη να πει ''τότε δεν ήξερα''. Γιατί αυτό το δικαίωμα το αφαιρείται απ' τον ''νεόκοπο'' ιδιοκτήτη όπως λέει και το αρχικό ποστ αλλά όχι τα δικαιώματα που πιστεύετε πως δε στερείτε ένας εκτροφέας;

Όλα μου τα σκυλιά τα πήρα απ' το εξωτερικό. Δε βλέπω γιατί να μη συνεχίσω να το κάνω.
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
solco
θα αρκουσε κατα την γνωμη μου να πεις οκ παιδια εγινε ενα λαθος ,δηλαδη
α)εγινε ενα τυχαιο ζευγαρωμα
β)χωρις εξετασεις δυσπλασιας
γ)σε σκυλους που ,με εξαιρεση μια φορα απο οτι καταλαβα, δεν κατεβηκαν ποτε σε εκθεσεις μορφολογιας να κριθουν απο ειδικους
δ)πουληθηκαν τα κουταβια σε κανονικη τιμη,οπως με ολες τις προγραμματισμενες και πληρως ελεγμενες γεννες
ε)δωθηκαν σε ακαταλληλους ιδιοκτητες(δικα σου λογια αυτα,η μαλλον αλλιως λιγο χειροτερα το ειπες αλλα τεσπα)

τοτε θα λεγαν ολοι οκ,ετυχε προχωρα και προσυλωσου στον στοχο σου και φυσικα θα αρκουσε να το πεις σε αυτους τους ιδιοκτητες κατ'ιδιαν και οχι σε φορουμ(πραγμα που δεν εγινε αν κρινω απο τις αντιδρασεις τους)
Αντι αυτου επαναλαμβανομενα κανεις υποτιμητικα σχολια ,ασχετους τους ανεβαζεις ανευθυνους τους κατεβαζεις .Επισης για καποιον περιεργο λογο πιστευεις οτι οποιοσδηποτε μη εκτροφεας δεν εχει δικαιωμα να εκφερει γνωμη και αυτο που με εκπλησει ειναι οτι απευθυνεσαι και σε αυτους που σε διαλεξαν ως εκτροφεα!
Για να μην σχολιασω καποια αλλα ωραια που γραφεις οπως το οτι αν δεν ησουν εσυ η Ελλαδα δεν θα ειχε μαθει τα μπουλμαστιφ...ΕΛΕΟΣ

Επισης επαναλαμβανεις οτι δεν μπορει να σου δωσει κανεις εγγυησεις για τα κουταβια...σωστο ,αλλα δεν καταλαβες οτι το θεμα γινεται γιατι δεν υπηρξαν εγγυησεις για τους γεννητορες,δηλαδη ενηλικα δικα σου ζωα, οχι για τα κουταβια! κανεις ,ακομη και ο καλυτερος εκτροφεας του κοσμου , δεν μπορει να εγγυηθει κατι τετοιο,υποχρεουται ομως να εγγυηθει για τους γονεις.

Υ.Γ 1 να θυμασαι οτι σε μια αγοραπωλησια (οτι και να λεμε αυτο γινεται με τα και ζωα) ,αν το <<προιον>> δεν βγει οπως περιμενεις ,τον θυμο δικαιουται να τον εχει αυτος που πληρωσε και οχι αυτος που πληρωθηκε.Πιστευω και ελπιζω οτι μερικα απο τα σχολια σου ηταν προιον θυμου και γιαυτο βγηκαν οπως βγηκαν

ΥΓ2 οντως υπαρχουν μελη με πολλες γνωσεις που δεν λαβαν μερος στην σηζητηση αυτη,αυτο ομως δεν σημαινει οτι συμφωνουν με την τακτικη που ακολουθησες ...

YΓ3 Δυστυχως συμφωνω με αυτους που προηγουμενως εχουν γραψει οτι αν καποιος νεος διαβασει αυτο το θεμα θα δυσκολευτει να πιστεψει οτι πρεπει να απευθυνθει σε εκτροφεα στην Ελλαδα και οχι σε pet shop
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Το εκτροφειο αντιμετωπιζει μια συντονισμενη επιθεση αδικα κατα την γνωμη μου.

Θα γραψω αργοτερα οταν βρω χρονο και θα σας δειξω και την αλλη πλευρα.
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Το εκτροφειο αντιμετωπιζει μια συντονισμενη επιθεση αδικα κατα την γνωμη μου.

Θα γραψω αργοτερα οταν βρω χρονο και θα σας δειξω και την αλλη πλευρα.
1)συντονισμενη απο ποιον και γιατι?

2)αδικη,εισαι σιγουρος οτι στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περιπτωση ειναι αδικη?

3)ποιος ειπε οτι δεν υπαρχει και η αλλη πλευρα?
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Φιλε Samsok επειδη ειμαι γραφειο και εχω δουλεια δεν μπορω να γραψω τωρα.

Προσεξε , δεν λεω οτι δεν εγιναν λαθη και απο τις 2 πλευρες , αλλα δεν βγαινεις μετα απο 15 μηνες δημοσια να πεις οτι εχεις να πεις μην εχοντας φροντισει να λυσεις τα οποια θεματα σε τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα απο την αποκτηση του σκυλου.

Αλλα ειδα και ακουσα στην εκθεση ΚΟΑ και αλλα βλεπω να γραφουν εδω.

Τελος παντων το θεμα εχει συζητηση , αργοτερα θα κατω να γραψω.
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Φιλε Samsok επειδη ειμαι γραφειο και εχω δουλεια δεν μπορω να γραψω τωρα.

Προσεξε , δεν λεω οτι δεν εγιναν λαθη και απο τις 2 πλευρες , αλλα δεν βγαινεις μετα απο 15 μηνες δημοσια να πεις οτι εχεις να πεις μην εχοντας φροντισει να λυσεις τα οποια θεματα σε τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα απο την αποκτηση του σκυλου.
Αν δεν το εχεις λυσει κατ'ιδιαν καποια στιγμη θα το πεις και δημοσια, το να το κρατησεις για τον εαυτο σου ειναι μια λυση, αλλοι συμφωνουν αλλοι οχι (ουτε και εγω).

Αλλα ειδα και ακουσα στην εκθεση ΚΟΑ και αλλα βλεπω να γραφουν εδω.
Αν δεν κανω λαθος και καποιος αλλος το ειπε αυτο(δεν θυμαμαι ποιος) , αναμενω με ενδιαφερον

Τελος παντων το θεμα εχει συζητηση , αργοτερα θα κατω να γραψω.
οντως εχει ...
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.836
5.076
patra
grdane.blogspot.com
Οταν επανω στο πεντιγκρι η FCI γραφει επιτρεπτο για αναπαραγωγη, γιατι το γραφει??? Γιατι γινονται τελικα οι εξετασεις δυσπλασιας???


γιατι ηθελες κουταβι της τοτε? Για να εχεις κατι το σπανιο???
Ολοι αποποιειστε τις ευθυνες της επιλογης σας, σιγουρα ο εκτροφεας φταιει, ο ανηθικος και ο ανευθυνος. Ποτε οι ανευθυνοι ιδιοκτητες που αποκτουν επιπολαια τα κουταβια τους...
για τυχον προβληματα συμβιωσης και συγκατοικησης σιγουρα φταει ο ανευθυνος ιδιοκτητης,.....
για τυχον προβληματα υγειας ακομη κι επικτητα ... πιθανη δυσπλασια απο σκαλες... σε τετοια φυλή... μεριδιο ευθυνης εχουν και οι δυο....
πιθανα προβληματα υγειας για κληρονομικους λογους... την ευθυνη πρεπει σε ενα βαθμο ( κατα την γνωμη μου...) να αναλαβει ο εκτροφεας...
για ακαταλληλη επιλογη ανευθυνου ιδιοκτητη... την ευθυνη παλι πρεπει να αναλαβει ο εκτροφεας.... ( παλι γνωμη μου...)

αναρωτιεμαι την επομενη φορα που νεο μελος μπει στο φορουμ και ρωτησει τον ιδανικο τροπο αποκτησης για τον σκυλο που ενδιαφερεται με τι επιχειρηματα θα τον προτρεψουμε να απευθυνθει σε εκτροφεα αν εχει διαβασει αυτο το θεμα, οταν βλεπει εναν χομπιστα ή επαγγελματια εκτροφεα (δεν γνωριζω σε πια κατηγορια ανηκετε κυριε solco) να δινει κουταβια απο τυχαια γεννα και χωρις εξετασεις δυσπλασιας (στην συγκεκριμενη περιπτωση) και απο τους δυο γεννητορες. Πως θα πεισουμε αυτο το μελος να μην παει σε πετσοπ ή σε καποιον ιδιωτη που εβαλε την σκυλα του να γεννησει χωρις εξετασεις αφου οπως ειπε και ο κυριος solco ειναι καθαρα θεμα τυχης ?
Αν καποιος αποποιειται των ευθυνων του σιγουρα δεν ειναι τα μελη που σας εμπιστευτηκαν (για ενα υγιες κουταβι) κυριε solco αλλα εσεις. Εκτος και αν η ευθυνη σας σαν εκτροφεας τελειωνει μολις φευγει το κουταβι απο το σπιτι σας...
γι αυτο επιμενουμε και οταν καποιος ρωταει.... για εκτροφεα....
δεν συστηνουμε αμεσα κανεναν...
απλα τον κατευθυνουμε στο ΚΟΕ η τον αντιστοιχο ομιλο φυλης αν υπαρχει...
τιν συμβουλευουμε να διαβασει οσα περισσοτερα για την φυλή που τον ενδιαφερει...
τον συμβουλευουμε να επισκεφτει οσους περισσοτερους εκτροφεις της συγεκριμενης φυλης....
τον συμβουλευουμε αν τους αρεσουν τα σκυλια του εκτροφεα και ο χαρακτηρας τους... να προχωρησει σε ερωτησεις περι διαπιστευτηριων υγειας αυτων...
και μετα να αποφασισει αν τον ενδιαφερει η συγκεκριμενη γεννα και αν υπαρχουν αναλογα διαθεσιμα κουταβια...

για την συγκεκριμενη περιπτωση .... δεν εχει σημασια αν κρινω εγω αν εγιναν λαθη και αν αυτα βαρυνουν την μια , την αλλη ή και τις δυο πλευρες...
σημασια εχει να κρατησουμε....
ο εκτροφεας τα παραπονα των ιδιοκτητων....
οι ιδιοκτητες " την θεση" του εκτροφεα...

εμεις οι απλοι αναγνωστες,,, με νηφαλιο νου και αποστασιοποιημενοι απο συναισθηματικη φορτιση.... να ζυγισουμε τις καταστασεις και να σταθμισουμε τα γεγονοτα....

για μενα περισσοτερο σημαντικο κρινεται στο εισαγωγικο σημειωμα... την παρατηρηση του johnk
γιαννη ερωτηση το μαλακο κουταβι ειναι διαφορετικο απο το φοβικο... πως φτασαμε στο σημειο φοβιας? και μαλιστα εχει και αδελφακι το ιδιο θεμα....
αυτο ειναι που με προβληματιζει περισσοτερο απο το θεμα δυσπλασιας..... υπηρχαν στοιχεια φοβιας απο μωρο...?
επισης θα ηθελα να μαθω την κριση που ειχε παρει απο την συμετοχη της σε εκθεση...
 
  • Like
Reactions: Orilis


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Δεν ειδα ομως οταν ολοι εγραφαν “κι εγω μπουλμαστιφ” “κι εγω απο τη Συρο” να γραψει κανεις απο τους υπολοιπους:
“που πατε να παρετε σκυλο?
Εχετε δει γονεις?
Εχετε δει εξετασεις υγειας??”


Ουτε κανεναν να ρωτησει εδω μεσα,
“τι εντυπωση σας αφησε το ταξιδι σας στη Συρο και οι γνωριμια σας με τους εκτροφεις?
Ειδατε τους γονεις?
Ειδατε τις εξετασεις υγειας τους?
Οχι????Ααααα κακως...να το στειλετε πισω...”
Ποτε δεν είναι αργά, και τώρα που σε ρωτάνε δεν παίρνουν σαφείς απαντήσεις αλλα άπαντας με ύφος ότι δεν είμαστε ικανοί να σε κρίνουμε γιατί δεν είμαστε εκτροφεις και δεν έχουμε τις γνώσεις. Απορώ ποτε αποκομισες τόση εμπειρία εσυ ώστε να άπαντας έτσι.

Τα πολλα λόγια είναι φτώχεια, υπάρχουν κάτοχοι σκύλων μπουλμαστιφ τα οποία εσυ είσαι εκτροφεας αυτών και έχουν προβλήματα.
Αν για σένα η φοβικοτητα και η δυσπλασια είναι μειζων θεματα τότε για μένα είσαι ένας ακόμα που δηλώνει εκτροφεας αλλα απέχει πολυ απο την κυριολεξία της λέξης.
Και μην πεις ότι δεν έχουν προβλήματα γιατί δεν μπορείς να έχεις άποψη όταν δεν τα έχεις δει ποτε!
Ο σκόπος δεν είναι μόνο τα cac και τα cacib, αλλα η υγεία και ο χαρακτηρας πρώτα απο όλα.αν η μορφολογία παει λίγο πιο πίσω μπορεί να γίνει εώς ένα σημείο αποδεκτό. Όταν όμως υπάρχει πρόβλημα στην υγεία και τον χαρακτήρα, θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τα χρόνια συμβίωσης με τον σκύλο!

Αυτά απο έναν άπειρο και ανιδεο με τα μπουλμαστιφ, που μεταχειριζετε το σκύλο με την ιδια αγάπη και φροντίδα όπως το παιδί του.
 


Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
για κόμμα μια φορα τα παιδιά του φόρουμ πυροβολούν και αδικούν και κρίνουν ασκόπως!!!
και τότε να έγινε το λάθος, σήμερα θυμηθήκατε να κρίνετε τον εκτροφέα???που έχει αλλάξει τα σκυλιά του??που έχουν όλα πλήρως εξεταστεί από όλες τις πλευρές και πληρούν προδιαγραφές αναπαραγωγής,που και τότε μπορούσαν να κάνουν.δεν καταλαβαίνω τον λόγο και μου φαίνεται παραπληροφόρηση,θέλετε να γλιτώσετε τυχόν αγοραστές από τι??από 2 τέλεια σκυλιά???και από 2 σωστούς εκτροφής που έφεραν μαζί 1-2 άλλους την ράτσα αυτοί στην ελλάδα,και τότε όπως είπαν δεν ήξεραν αλλα έμαθαν πολλά και φαίνεται από τις έκθεσις και από τις διάκρισης τους,και πιστεύω ότι τουλάχιστον σήμερα κάνουν υπερβολικά καλά την δουλειά τους..
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
για κόμμα μια φορα τα παιδιά του φόρουμ πυροβολούν και αδικούν και κρίνουν ασκόπως!!!
και τότε να έγινε το λάθος, σήμερα θυμηθήκατε να κρίνετε τον εκτροφέα???
Κρίνουμε ασκοπως; Ποιος; Μήπως εγω που έχω έναν σκύλο απο αυτούς με δυσπλασια; Ή ο κος Γιαννης που έχει ένα φοβικο σκυλί πάλι απο αυτούς;

Το θέμα πήρα διαστάσεις απο προχθές που έβγαλαν τις συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες μπουλμαστιφ, δεν το θυμηθήκαμε τώρα.

Εσυ πάλι, ποιος είσαι;
 


Status
Κλειδωμένο θέμα