Αντε παλι ....πολύ φιλικά @matilda χωρίς να έχω καμοία πρόθεσει να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου .Τον σωστο ερασιτεχνη εκτροφεα θα τον πληρωσω οχι για το κουταβι που μου δινει αλλα για τις γνωσεις την προσπαθεια και την διαδρομη του μεχρι εδω και για να μπορεσει να συνεχισει την προσπαθεια του και στο μελλον. Οποτε αν αρχισω με το 3 το λαδι 3 το ξυδι καταληγω σε μια λογιστικη λογικη που ειναι ακριβως ο λογος για τον οποιο δεν προτιμω τον επαγγελματια απο τον ερασιτεχνη. Γιατι θελω να ειναι εραστης αυτου που κανει.
Ποιος είναι ο ένας και ποιός ο άλλος ;
Δεν υπάρχει ερασιτέχνης και επαγγελματίας ....είναι πλέον όλοι ίδιοι βάση νόμου ....και μην αρχίσουμε τα περι ηθικής ! Μη λέμε τα ίδια .
Ειναι αναγκαίο κακό - καλό να ξεχωρίσουν οι κερδοσκόποι* από τους ερασιτέχνες. ((αυτό υπαρχει αυτη την στιγμή ....δεν υπάρχει επαγγελματίας εκτροφέας σημερα) αμα το δεις και αλλιώς δεν υπάρχει και ερασιτέχνης....απο που να το πιάσεις)
Και δεν μας νοιάζει στην τελική ας βγάζει και 80.000 ευρώ ετησίως αλλά δεν μπορεί να λεγεται ερασιτέχνης......και δεν μπορει να αντιμετωπίζονται το ίδιο αυτός που κάνει 2 γεννες τον χρόνο και γυρνάει τα λεφτά του με αυτόν που κάνει 4-5-6-7 και βγάζει ενα καρο λεφτα.
Δεν γινεται .
* Κερδοσκόποι....μπορεί στο μέλλον να γίνουν επαγγελματίες και να είναι καλύτεροι απο τους ερασιτέχνες (μπορεί όχι αλλά μπορεί και ναι αν υπολογίσουμε όμως οτι ο ένας έχει έσοδα και ο άλλος γυρνάει τα λεφτά του ....) αλλά να ξεχωρίσουν ...
Αν θέλεις αιτιολόγισέ μου ...μπορώ να ακούσω-διαβάσω αλλά μετά απάντησέ μου και σε αυτό :@arrigo_corso Εύκολα σου αιτιολογώ τα 4000€ απλα και μονο για μια γεννα,δε χρειάζεται να κρατηθείς γιατι τυχαίνει το παράδειγμα να ειναι προσωπικό...αλλα εχει πραγματικά σημασία;!Δεν κάνουν όλοι τα ίδια έξοδα,ουτε όλες οι γέννες ειναι ιδιες....
Αλλά και σε αυτό :...............................
Έτσι είναι όλες οι γέννες ; Όχι.
Αν ζευγαρώσουν δύο σκύλοι αναπαραγωγής του συγκεκριμένου εκτροφέα και δεν τους έχει πάει σε εκθέσεις (η πάει σε μια) γιατί δεν είναι το τυπικότατο μορφολογικά δείγμα τις φυλής αλλά είναι διαμάντι σε χαρακτήρα ....... πόσα είναι τα έξοδα ; (Βάλε μέσα και τις εξετάσεις για κληρονομικές παθήσεις αλλά μην τα χρεώνεις σε μια γεννα .....ή τουλάχιστον αν τα χρεώσεις στην πρώτη γένννα, στην δεύτερη γεννα τις συγκεκριμένης σκύλας πια θα είναι η τιμή του κουταβιού; Θα τα ''χαρίσει'' 150 ευρώ το κουτάβι;
Με αυτή την λογική ένας υδραυλικός η ένας ηλεκτρολόγος όταν κάνει ένα μερεμέτι να χρεώνεί και το κομπρεσέρ που αγόρασε 1500 ευρώ που χρησιμοποίησε, συν το τρυπάνι για να βάλει στηρίγματα 400 ευρώ συν το επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι (βιδολόγος) 150 ευρώ = 2.050 το μερεμέτι. Πρόσθεσε και τα υλικά .......
.....................................
...............
υ.γ. Και εγώ τα σκυλιά μου τα αγόρασα και μου έχουν στοιχίσει ουκ ολίγα λεφτα ..... τα δίνω όμως τα λεφτα γιατί τα αγαπάω μου αρέσουν περνάω καλά μου γεμιζουν την ζωη ....είναι το ''χόμπι μου'' .....
Ποιός θα μου τα δώσει αυτά τα λεφτά ; Πρεπει κάποιος να μου τα επιστρέψει ; Όχι.
Οπότε στην τιμή μη βάζετε αγορά του σκύλου κ.α. ...... Τιμή κουταβιού λεμε από την σκύλα του .....δεν αγοράζω και την σκύλα του και τις τροφές του για τα σκυλιά του (τις τροφές για τα κουτάβια ναι και τα έξτρα έξοδα για το κουτάβι και για την γεννα) ούτε τις εξετάσεις του , ούτε ..δεν ξερω εγω τι.....