ΗΘΙΚΟΣ??????? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ποιος έχει φάει ενυδρίδα-βατράχι-αλιγάτορα-σκαντζόχοιρο-χελωνόσουπα????????
Ego pantos ochi!
Oute ostraka. Oute fidi.

Το φιδι ΔΕΝ είναι κατοικιδιο. Καποιος που εχει φιδια σπιτι του δεν είναι φιλοζωος. ΔΕΝ τα σεβεται, ΔΕΝ τα αγαπαει, ΔΕΝ τα καταλαβαινει. Φιλοζωος είναι αυτος που ξερει να σεβεται τις αναγκες του κάθε ζωου και τις υποστηριζει. Δε βαζει σπιτι του ένα φιδι για το παιξει τυπας και μαγκας επειδη εχει κατι ζωντανο επικινδυνο στο σπιτι του.. τετοια ατομα θεωρω ότι προσπαθουν απεγνωσμενα να τραβηξουν την προσοχη των αλλων και μαλιστα με έναν από τους χειροτερους τροπους.-
Edo den symfono me tipota!!
Den einai mono zoa avta me trichoma, i akoma kai me poupoula!
O mikros mou Adelfos echei Chamaeleondes, Fidia kai arachnes san katoikidia!
Ta agapaei pragmatika.
Entaksi, den echei tetia schesi mazi tous, opos echoume emeis me ton skylo mas, den einai zoa gia na chaideveis, alla gia paratirisi. Parola avta afieronei pollyyyy apo ton elefthero chrono tou gia tin frontida ton zoon avton, pou einai arketa dyskoli.
Protou ta apoktisei diavase ametrita biblia, emathe gia tin sosti diatirisi avton ton erpeton kai gia tis anagkes tous. (pou den einai kai liges!)
Avto den to kanei kaneis, otan thelei apla na kaneis ton Manga! Yparchoun pio evkoloi tropoi na to kaneis, apo to na diatireis Terrarium.
O Adelfos mou echei epileksei avta ta idi katoikidion, epeidi den goustarei me kathe kairo na trechei ekso me ton skylo tou (megalose me skylia, kserei ti synepagetai me afta, ektos apo avto echei kai allergia se skylous kai gates), alla na kahtetai mesa, na paratirei kai na evcharistietai ena oraio theama!

Kai tora pou gennise kai i Chamaeleonterina tou, einai trelos apo tin hara tou!

Edo kai liges foto:
To ena apo ta fidia tou (ena alfiko Corn Snake) otan itan moro akoma, kai akoma kai ego to epairna sto cheri mou:

I agapimeni tou arachni pou legetai Agatha:

Kai ena apo tous Chamailaiontes sto cheri mou:

To oti o skylos einai to pio palio katoikidio tou anthropou, to proto pou katefere na eksimerosei symfono, alla ochi, sto oti einai to monadiko pou mporei na einai filos tou!
Apo pou to krineis?
Ego ksero kai aloga, pou echoun yperaspisei ta afentika tous (mikri ekana ipassia). Einai tryfera kai anazitoun ta chadia mas kai apoktoun idiaotera stenes scheseis mazi mas.
Ascheta an den mporoume na ta baloume spiti mas, epeidi den chorane.
Kai stin evropi akoma trogontai avta ta pista kai tryfera plasmata!

Kai ta gourounia ginontai poly imera, ekteloun entoles, ekpaidevontai.
Den einai tychaio, pou ta Mini Pigs ginonati olo kai pio agapimea katoikidia stin evropi kai ameriki. Einai poly eksypna kai kathara!
Kai ostoso oi perissoteroi apo emas den leme ochi, se mia oraia zoumeri, psiti mprizola choirini.

Kai pios mas leei, oti mia Kota, i mia galopoula einai ligotera eksypni apo enan papagalo? Epeidi den milaei?
I Thia mou sto chorio eiche mia kota, pou kathotan ston omo tis kai tin akolouthouse, opou pigaine. Koimotan mes sto spiti se mia kouta kourniasmeni, arniotan na paei ekso sto kotetsi me tis alles kottes.

Ostoso kai pali den skeftomaste katholou ena tetio endechomeno, otan echoume mia kotta me patates sto fourno.

Giati omos katadikazoume tous Asiates, otan trone skylous??
Emeis pano- kato to idio kanoume- mono me alla eidi.[/quote]

gwgw

Well-Known Member
χριστινα, μη στεναχωριεσαι...

οι αντιπαραθεσεις ετσι ειναι... φυσικα και δε θα φυγεις..
ο καθενας εχει το δικαιωμα να λεει και να υπερασπιζετε τη γνωμη του..

παρεπιπτοντως...μη με καλεσεις ποτε σπιτι σου..ξερεις εγω τρελενομαι για βατραχια... :D :D :D :p :p :p

Cristina

Active Member
9 Ιουνίου 2006
34
0
Έγω τον έχω τον φρυνάκο μου στα όπα όπα και η gwgw τον φαντάζεται παναρισμένο. Αχ.....
Όποτε θέλεις μπορείς να έρθεις σπίτι, όχι για να φας τον καλό μου, αλλά για να τον γνωρίσεις :D

Παραλίγο να το ξεχάσω, frenciefan ο χαμελέοντας είναι ένας κούκλος!!! Μπράβο!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Cristina said:
Παραλίγο να το ξεχάσω, frenciefan ο χαμελέοντας είναι ένας κούκλος!!! Μπράβο!
Einai kopela!! Koukla loipon!
Avti einai i perifani mama, pou ekane 35 oloklira avga kai tora echei ton adelfo mou na kathetai gia 10-11 mines sta ananmena karbourna!

Kai to pio periergo: tin eiche chameni. Arches kalokairiou tin ebale se ena thamno ston kypo kai tin kopanise i kyria.
Ton Oktobrio tin brike enas geitonas, otan kladeve ta Bata ston kypo tou.
Pamchontri kai mes stin treli chara. Meta apo 4 mines "chameni".
Molis tin evale piso sto terrarium "ston antra tis" zevgarosan tote.
Mallon tis ekanan kalo oi diakopes stin agria fysi!

Cristina

Active Member
9 Ιουνίου 2006
34
0
4 μήνες χαμένη και την βρήκε???? Τύχη βουνό!!!!! Απίστευτό!!! Και να φανταστείς ότι οι χαμελάιοντες είναι απο τα πίο ευαίσθητα ζώα!!!!!
Έπρεπε να την έβαζε να κάνει ποδαρικό στο σπίτι του φέτος!!!!!
Με το καλό να έρθουν τα μικρά της!

gwgw τα βατράχια τρώνες μύγες, σκουλίκια και γρύλλους. Αυτό που σου προσφέρει ένα τέτοιο κατοικίδιο είναι η χαρά της παρατήρησης, ακριβώς αυτό που είπε και η FrenchieFan. Κάποια ερπετά όπως οι ιγκουάνες (και για να επανέλθουμε στο θέμα μας, για κάποιους είναι ένας πολύ νόστιμος μεζές και για κάποιους άλλους το αγαπημένο τους ζώο) φαίνεται να αναγνωρίζουν τα "αφεντικά" τους, αλλα μη περιμένεις τον βάτραχο να πηδήξει απο την χαρά του μόλις σε δει :D .

Σε καμία περίπτωση μη θεωρήσεις ότι η διατήρηση ενός τέτοιου ζώου είναι εύκολη....

Αν θέλεις να ανημερωθείς γύρω απο τα ερπέτα μπορώ να σου στείλω σε pm διευθύνσεις να ρίξεις μια ματιά.

gwgw

Well-Known Member
Cristina said:
Σε καμία περίπτωση μη θεωρήσεις ότι η διατήρηση ενός τέτοιου ζώου είναι εύκολη....

Αν θέλεις να ανημερωθείς γύρω απο τα ερπέτα μπορώ να σου στείλω σε pm διευθύνσεις να ρίξεις μια ματιά.
Σε καμια περιπτωση δεν το πιστευω..καποια στιγμη ειχα μπει στη διαδικασια να παρω ιγκουανα, ομως επειδη εψαξα αρκετα στο ιντερνετ, διαπιστωσα οτι τα ιγκουανα θελουν απιστευτη φροντιδα και παρα πολυ προετοιμασια..δεν ειναι δηλ παιρνω ενα ιγκουανα το βαζω σε μια γυαλα και τελειωσε..ειναι ζωο που δεν μπορεις να το αφηνεις μονο του για πολλες ωρες γιατι δενετε πολυ με το αφεντικο του...θελει χαδια και θελει να του δινεις πολυ σημασια...

οσο για τα βατραχια, μικρη (πριν τα δοκιμασω... :D :D )οταν ειμασταν στο εξοχικο μας, πολλες φορες τα μαζευα..και τα ειχα για κατοικιδια, βεβαια δεν τα ειχα για πολλες μερες, γιατι μου το σκαγαν.. :lol: :lol: (μαλλον κατι ηξεραν!! χαχαχα)

προφανως τον επιασες καπου στην εξοχη σωστα? γιατι δεν εχω δει να πουλιουνται ζωντανα στα πετ σοπ..επισης οταν λες οτι τον ταιζεις μυγες κτλ, τις πιανεις μονη σου? ή ειναι το φαγητο που γινουν και στα ιγκουανα και στα λοιπα ερπετα..
και τελος τον εχεις μεσα σε γυαλα...? υπαρχει περιπτωση να ανεβασεις μια φωτο? :D :D

Cristina

Active Member
9 Ιουνίου 2006
34
0
Τα βατράχια πωλούνται στα pet shop. Ποτέ δεν θα έπαινα κάτι απο την φύση! Και οι μύγες πωλούνται και τα σκουλίκια και οι γρύλοι.... κανονικότα. Δεν είναι εύκολη υποθέση να πιάνεις ζωντανες μύγες (δεν τρώνε τίποτα νεκρό).
Ο λεβέντης μου ζει σε ένα terrarium με πλαστικα (δυστυχώς) φυτά, μια μικρή λιμνούλα, κλαδάκια να σκαρφαλώνει κτλ...
Θα βρώ φώτο του και θα σου στείλω αν θές....

Και επειδή ξεφύγαμε απο το θέμα :D .... σε κάνω add στο msn να τα πουμε απο εκεί!

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
frenchiefan
Giati omos katadikazoume tous Asiates, otan trone skylous??
Emeis pano- kato to idio kanoume- mono me alla eidi.
εχω ηδη απαντησει οτι δεν ειναι θεμα το αν μπορουν και αλλα ζωα να γινουν φιλοι μας ή να εκπαιδευτουν, φυσικα και μπορουν. ενα κουνελι παραδειγμα μπορει να εκπαιδευτει καλυτερα και απο γατα. ενα γουρουνι μπορει να εκπαιδευτει και να γινει σε συμπεριφορα σαν σκυλος. αλλα ο σκυλος(ναι μετα απο τοσα χρονια που ειναι κοντα στον ανθρωπο.. αφου ετσι εγινε! δεν εγινε με αλλο ζωο, τι να κανουμε..?) θα δωσει και τη ζωη του!!!! αλλο ζωο δε θα το κανει. αν στη θεση του σκυλου, τωρα ηταν το αρνι ή η γαλοπουλα ή οποιοδηποτε αλλο, τωρα θα ελεγα οτι το αρνι ή η γαλοπουλα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τρωγεται απο κανενα λαο. οσο για το βασανισμο που κανουν στα σκυλια ΠΡΙΝ τα σκοτωσουν για να τα φανε, ο βασανισμος ειναι κατακριτεος για οποιοδηποτε ζωο που να προοριζεται για οποιοδηποτε σκοπο.

οσο για φιδια, ιγκουανες, κλπ. κατα τη γνωμη μου τα ζωα αυτα δεν καλοπερνανε ως κατοικιδια απλα επιβιωνουν! και οσο ενδιαφεροντα και αν ειναι, εγω δε θα τα εβαζα σε σπιτι, για το δικο τους καλο! για να αγαπας ενα ζωο ολοκληρωμενα πρεπει και να το καταλαβαινεις. και παιδια 10 χρονων μπορει να αγαπανε πχ ενα κουνελι και ταυτοχρονα να το βασανιζουν εστω και αθελα τους! παιρνουν αφεση λογω αγαπης?
αμα ειχα αδελφο με φιδια ή κατι αλλο, ισως τωρα αλλα πραγματα να ελεγα, ισως και οχι!!

Υ.Γ. οσο για την καινουρια τακτικη λειψιματος απο την ΜΑΚΗΣ, ειναι γελοιο.. και τωρα ας βαλει καμμια ψηφοφορια για το αν τον θελουν στο φορουμ και αυτον. χαχαχαχαχαχ εγω παντως δεν ξανασχολουμαι :D :D :D :D εγω παντως δεν ξανασχολουμαι

S

SwkDoG

Guest
Λίγο να λείψω και το κάνετε American bar το φόρουμ (...ή chinese restaurant στην προκειμένη...)!!... :lol:

Φίλε ΜΑΚΗΣ πρέπει να "έπεσε" πολύ μάσα τις γιορτές για να φτάσετε και στο "Τι τρώνε οι βιετναμέζοι?!"...?!... :p :D

Για ακόμα μια φορά να πώ πως δεν θα ανεχτώ επιθέσεις επί προσωπικού.Ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές όταν εκφράζοντε και κόσμια.Μην παρασύρεστε από τον ενθουσιασμό σας να υποστηρίξετε την άποψη σας.

Στο φιλοσοφικο-υπαρξιακό του θέματος θα απαντήσω άλλη φορά που θα έχω περισσότερο χρόνο,προς το παρόν διαβάστε το παρακάτω:

Βρίσκοντε στον παράδεισο ένας σκύλος,ένα γουρούνι,μια γαλοπούλα και ένα αρνί και κουβεντιάζουν.
Ρωτά η γαλοπούλα το αρνί: "Εσύ πως πέθανες?"..."Με έσφαξαν για να με φάνε" λέει το αρνί "...από τον Απρίλιο είμαι εδώ".
"Και εμάς το ίδιο" λέει η γαλοπούλα "...εγώ είμαι εδώ από τα Χριστούγεννα!"..."Εγώ είμαι από τον Νοέμβριο!" αποκρίνετε και το γουρούνι και όλοι κοιτούν το σκύλο που απαντά "Εγώ είμαι από την Κίνα!".

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
οσο για το βασανισμο που κανουν στα σκυλια ΠΡΙΝ τα σκοτωσουν για να τα φανε, ο βασανισμος ειναι κατακριτεος για οποιοδηποτε ζωο που να προοριζεται για οποιοδηποτε σκοπο.
Edo symfono apolyta!
Alla kai pali den diaferoume, otan koubalame Zoa pou proorizontai gia sfagi apo tin mia akri tou kosmou stin alli, stibagmena se Fortiga, choris nero kai trofi gia meres!

Den echei megali simasia, an chtipas ena zoo, gia na ginei pio malako to kreas, i an to afineis nistiko kai me spasmena podia gia meres.
Basanismos kai ta dyo!

Kanonika den tha eprepe na legomaste Kynofiloi kai ochi zoofiloi!
Den ginetai na trome tous filous mas!
Kai an einai etsi, ego dylono kynofilos kai gatofilos kai ochi pia zoofilos, epeidi den mporo na allakso tis diatrofikes mou sinithies kai tha sinechiso na troo kreas.

S

SwkDoG

Guest
...και η δική μου απάντηση στην ουσία (πιστεύω) του θέματος...

Φοράω παπούτσια 150-200 ευρώ ενώ 750.000.000 άνθρωποι περπατούν ξυπόλητοι όχι από επιλογή αλλά επειδή δεν έχουν να πάρουν παπούτσια.
Ξοδεύω 200 ευρώ το δίμηνο για τηλέφωνα και "γρήγορο" ίντερνετ όταν 1.500.000.000 άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα.
Ξοδεύω από 50-200 ευρώ για μιά βραδιά "για ένα ποτό" όταν 850.000.000 άνθρωποι δεν έχουν πόσιμο νερό.
Αλλά είμαι φιλάνθρωπος γιατί έδωσα 20 ευρώ στον τηλεμαραθώνιο για το τσουνάμι και 15 για το "Χαμόγελο του παιδιού"!...

Κυκλοφορώ με αυτοκίνητο για δική μου ευκολία και καίω τουλάχιστον 20 ευρώ την εβδομάδα βενζίνη,θέλω 25 βαθμούς Κελσίου ζέστη το χειμώνα και 20 δροσιά το καλοκαίρι ξοδεύοντας ρεύμα ή πετρέλαιο,θέλω ένα τέλειο οδικό δίκτυο,γρήγορα αεροπλάνα και πλοία,τηλέφωνο,ίντερνετ και ρεύμα παντού...Όλα αυτά καταστρέφουν οικοσυστήματα,εξαφανίζουν ζώα και φυτά...σκοτώνουν τον πλανήτη.
Αλλά είμαι οικολόγος γιατί πετάω σε ξεχωριστό κάδο τα χαρτιά από το γυαλί και αγοράζω "βιολογικά" μακαρόνια και ζωόφιλος γιατί εκπαιδεύω με "θετικό" τρόπο το σκύλο μου και τον ταΐζω φιλέτα!...

Και αναρωτιέμε οι έννοιες "φιλάνθρωπος-ζωόφιλος-οικολόγος-κλπ." έχουν όριο και ποσοστό?!...
Δηλαδή μπορώ να είμαι 1 κιλό ζωόφιλος,500γρ. φιλάνθρωπος και ένα τέταρτο οικολόγος?!...
Να τρώω γουρούνι και να είμαι ζώοφιλος άλλα όχι σκύλο ή άλογο?
Να καταναλώνω και να "καίω ένα κάρο" πετρέλαιο και να είμαι οικολόγος επειδή ανακυκλώνω τα κουτάκια αναψυκτικών?...

Για εμένα λοιπόν έχω να πώ πως δεν γνωρίζω αν είμαι φιλάνθρωπος,δεν ξέρω αν αξίζει να λέγομαι ζωόφιλος,ούτε κατά πόσο είμαι οικολόγος...αλλά σίγουρα δεν είμαι υποκριτής!...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μόδες και ταμπελοποίηση

αρκεί κανείς να είναι λογικός πιστεύω

έχω ξαναγράψει ότι μια πράξη κρίνεται μαζί με τις προθέσεις που οδήγησαν σε αυτή και όχι σαν πράξη σκέτη

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
εμενα η σφαγή και καταναλωση νοημονων θηλαστικων μου κανει κανιβαλισμος...θα τρωγατε ουρακοτανγκο, γοριλλα, χιμπατζη, δελφινι? Απο κει και περα ειναι θεμα κουλτουρας και παραδοσεων - υπαρχουν ιθαγενεις στην Αφρικη που δεν αγγιζουν αυγα πχ γιατι στην κουλτουρα τους τα βλεπουν σαν εμβρυα. Συμφωνω οτι ο τροπος της θανατωσης διαχωριζει τον πολιτισμο απο τη βαρβαροτητα αλλα δεν αλλαζει την ουσια...εγω λογω παρομοιων προβληματισμων εγινα χορτοφαγος...:maria:

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Μήπως τελικά δεν έχει σημασία τι τρώμε αλλά πως του συμπεριφερόμαστε πρίν και κατά την διάρκεια της σφαγής τους??????????

Το τι ετρωγε και τρωει ο ανθρωπος ειναι θεμα περιβαλοντος...
απο φυτοφαγα γιναμε σαρκοφαγα λογω τις ελειψης τροφης(φυτα) σε καποιες περιοχες και την αυξησης του πλυθυσμου.

Αν ζουσαμε πριν 100-3000 χρονια δεν θα ειχα προβλημα να τρωγαμε τα παντα εκτος απο ανθρωπους.

Ομως τον τελευταιο αιωνα ειναι τετοια η προοδος των τροπων καλλιεργειας που επιτρεπει στον ανθρωπο να ζει στο 90% της διαιτας του σαν φυτοφαγο.

Αλωστε για να ερθει μια πικοιλια ψαριου απο τον ατλαντικο στο σπιτι μας εχουν πεταχθει πολλοι τονοι ψαριων στη θαλασσα γτ δεν ηταν αυτα που ηθελε το αλιευτικο. Κατι το απαραδεκτο...το ιδιο συμβαινει και με τα κρεατα που πολλοι τονοι πετιουνται λογω ακαταλληλοτητας.

Τα φυτα-σιτιρα οσπρια κλτ κλτ ομως κρατανε καιρο πολυ!!

Και οπως και να το κανουμε οι ορμονες μου δινουν στα ζωα ειναι ποιο επιβλαβεις απο τα (σκληρα) λιπασματα των φυτων.

Ψαρακι και κρεας ας τρωμε μια στο τοσο...

ΑΛωστε η μεγογειακη διαιτα ειχει βαση το λαδι καιι τα λαχανικα-οσπρια-σητιρα. και παρα πολυ σπανια το κρεας....

Και για να κλεισω να δωσω μια διαιτα που ειχα διαβασει απο ενα αρχαιο Ελληνα αλλα δεν θυμαμαι ποιος ηταν.

Ελεγε λοιπον:
1.Είναι καλο να τρωμε πρωτα τις τροφες που τρωγονται ωμες.. λαχανικα φρουτα γαλα τυρι ριζες φυτων κλτ κτλ (μην ακουσω τπτ για σουσι που είναι ωμο γτ σας εφαγα :D)ετσι κιτρινισαν ο κινεζοι από τις μλκιες που τρωγανε:D:D:D::DD

2.Μετα να τρωμε οσα δινει η γη και πρεπει να μαγειρευτουν για να τα φαμε οσπρια σιτιρα κτλ κτλ..

3.Και τελος το κρεας το οποιο πρεπει να τρωμε μονο όταν εχουμε ελειψη των αλλων τροφων και βασικα να το αποφευγουμε εντελως εκτος από αναγκη πεινας.

Το δικαιολογουσε λεγοντας ότι το κρεας βαραινει το στομαχι και εμποδιζει τον «καλλιστο λογισμο της ψυχης» και επισεις ότι το κρεας μας οδηγει στη ζωωδη φυση μας

Αυτά τα ολιγα ;)

Last edited:

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
μη βιαζεσε τοσο ευκολα να κρινεις, τη στιγμη που η δικη μας η γενια ειναι τοσο απιστευτα βολεμενη και κακομαθημενη..

δε μπορεις να κατηγορεις εναν λαο, που τρωει σκυλους τι στιγμη που ο καθε λαος τρωει και απο ενα αλλο ειδος ζωου..

.
+1

;)
Για εμένα λοιπόν έχω να πώ πως δεν γνωρίζω αν είμαι φιλάνθρωπος,δεν ξέρω αν αξίζει να λέγομαι ζωόφιλος,ούτε κατά πόσο είμαι οικολόγος...αλλά σίγουρα δεν είμαι υποκριτής!...
Σε 2 γραμμες τα ειπες ολλα ;)

+1

Βασικα το θεμα ειναι οτι τωρα πια δεν μπορουμε να γινουμε σε μια μερα χορτοφαγοι fainomenon....

Οταν για χιλιαδες χρονια ειμαστε παμφαγα θα εχουμε προβλημα απο την απολυτη χορτοφαγια...

Οπως και να το κανουμε αμα σε ενα παιδι δωσεις μονο χορταρικα για να εμγαλωσει μιση μεριδα θα γινει.. ετσι ειναι προγραμματισμενος ο οργανισμος του...

νομιζω οτι μια ρεαλιστικη προσεγγηση ειναι να ειναι ενα μικρο ποσοστο της διαιατας μας κρεας και ψαρι...ενα 5-20% αναλογα την ηλικια...

Φιλοζωος δεν σημαινει δεν τρωω κρεας...
σημαινει οτι σεβομαι τα ζωα και δεν τα σκοτωνω αδικα η για διασκεδαση.. παρα μονο για ενα μικρο ποσοστο των διατροφικων αναγκων μου τις οποιες μου υπαγορευει η φυση μου σαν παμφαγο:)

EDIT : Τωρα για το αν θα πρεπει να τρωμε αρνια κουνελια σκυλου αλογα η ποντικια... ενα εχω να πω.. περι ορεξξεως κολοκυθοπιτα :D :p

Απλα και εδω το ρεαλιστικο ειναι να τρωμε αυτα που αναπαραγονται γρηγορα..κουνελια κοτες γουρουνια για αυτο εγιναν βασικο μερος της διαιτας μας...τωρα αμα θελεις να τρως σκυλους...με τα εξοδα που θα εχει να μεγαλωσεις ενα θα κοστιζει 50 ευρω το κιλο :p. και ακομα δεν ειναι και τοσο υγιεινο να τρως ενα σαρκοφαγο...
Τωρα γιατι τους τρωνε οι κινεζοι.. τι να πω??δεν εχω μελετισει καλα το διαιτολογιο τους

Last edited:

orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0
Για να απαντησω στο αρχικο ερωτημα, προσωπικα δεν κατακρινω κανεναν για τις διατροφικες του συνηθειες. Εκτος απο αυτους που γνωριζουν και αδιαφορουν οταν οι διατροφικες τους συνηθειες ειναι επιβλαβεις για το οικοσυστημα και επιμενουν σ'αυτον τον τυπο διατροφης, ενω εχουν αλλες επιλογες.