ΗΘΙΚΟΣ??????? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Με αφορμή συζήτηση που είδα σε άλλο forum του εξωτερικού

Τα σκυλιά διαφέρουν σε κάτι από τα άλλα ζώα και δεν είναι ‘ σωστό’ να τα τρώμε όπως π.χ κάνουν άλλοι λαοί (Κινέζοι-Φιλιππινέζοι)???
Εάν υπήρχαν φάρμες και έκτρεφαν σκυλιά για φαγώσημα, μήπως είχαμε άλλη άποψη-γνώμη?????
Ποια η διαφορά του σκύλου μου από το κουνέλι του κολλητού της boxer το οποίο οι περισσότεροι (και εγώ μέσα) θα έτρωγαν με ευχαρίστηση??????? (κατά προτίμηση στιφάδο με ΠΟΛΛΑ κρεμύδια).
Γιατί το καναρίνι μου διαφέρει από το άγριο πουλί που κυνηγιέται-σκοτώνεται και τέλος καταναλώνετε στα πιάτα μας????
Το άλογο που κάνουμε βόλτα και περιποιούμαστε πιστεύεται δεν θα γίνει ωραιότατο λουκάνικο στα σφαγεία της Ιταλίας??????????
Να μην μιλήσω για τα φίδια που έχει ο SwkDoG και πολλοί τα βλέπουν σαν ωραιότατα φιλέτα στα κάρβουνα.
Ποιος έχει φάει ενυδρίδα-βατράχι-αλιγάτορα-σκαντζόχοιρο-χελωνόσουπα????????
Αυτά επιτρέπεται να τα φάμε ή όχι????????
Τα κυδώνια (όστρακα) είναι πιο ωραία ζωντανά παρά σαγανάκι.
Μήπως δεν είναι σωστό??
Οι αστακοί πετάγοντε ζωντανοί σε ζεματιστό νερό.
Αυτό είναι σωστό??????????
Μήπως τελικά δεν έχει σημασία τι τρώμε αλλά πως του συμπεριφερόμαστε πρίν και κατά την διάρκεια της σφαγής τους??????????

gwgw

Well-Known Member
εχεις πολυ μεγαλο δικιο...

παραδειγμα...εγω εχω ψαρια...τα αγαπαω πολυ..μου φαινεται αδιανοητο να τα φαω...δε θα γινω ομως μανιακη και δε θα βρισω καποιον που ταιζει ζωντανα ψαρια το φιδι του...

δυστυχως ή ευχτυχως...στα ζωα υπαρχει ο νομος του ισχυρου..και οχι μονο στα ζωα, αλλα και στους ανθρωπους...

δε μου φαινεται καθολου κακο που στην κινα τρωνε τους σκυλους...αυτα εχουν, αυτα τρωνε...

ολα εχουν να κανουν με το πως εχεις μαθει να τα βλεπεις τα πραγματα...οι παπουδες μου στην κερκυρα, εσφαζαν μονοι τους τα ζωντανα τους...το οτι εγω ειχα σκυλο μεσα στο σπιτι τους φαινοταν εξωπραγματικο...

δε θα μπορουσα ποτε να φαω τον σκυλο μου...και θα πεθαινα απο την πεινα αυτο ομως γιατι?γιατι ζουσα μαζι του, γιατι απο καποιο σημειο και μετα ειχε παψει να ειναι ο σκυλος..ηταν ο Οδυσσεας..

δε μπορουμε ομως να καταδικαζουμε τους κινεζους που τρωνε σκυλια και μετα να ξεκοκαλιζουμε το αρνακι....

gwgw

Well-Known Member
ΜΑΚΗΣ said:
ενυδρίδα-βατράχι-αλιγάτορα-σκαντζόχοιρο-χελωνόσουπα????????
Αυτά επιτρέπεται να τα φάμε ή όχι????????
μη μου το θυμιζεις...εχω φαει βατραχια στην κερκυρα πολλες φορες...
εχω παθει πλακα με τη γευση τους!!!!!
ψαχνω να βρω και δεν υπαρχουν πουθενα...!!!

και το φοβερο ειναι οτι στην ελλαδα υπαρχει εκτροφειο βατραχιων το οποιο παρακαλω αντι να τα διαθετει στην ελλαδα τα εξαγει στην γαλλια!!!!!

και μετα εμεις τα ξαναεισαγουμε και τα πουλαμε στα ακριβα εστιατορια!!!

μιλαμε για τον μεζε παιδια, χωρις πλακα...

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Τα σκυλιά διαφέρουν σε κάτι από τα άλλα ζώα και δεν είναι ‘ σωστό’ να τα τρώμε όπως π.χ κάνουν άλλοι λαοί (Κινέζοι-Φιλιππινέζοι)???
Εάν υπήρχαν φάρμες και έκτρεφαν σκυλιά για φαγώσημα, μήπως είχαμε άλλη άποψη-γνώμη?????
Ποια η διαφορά του σκύλου μου από το κουνέλι του κολλητού της boxer το οποίο οι περισσότεροι (και εγώ μέσα) θα έτρωγαν με ευχαρίστηση??????? (κατά προτίμηση στιφάδο με ΠΟΛΛΑ κρεμύδια).
Ποια η διαφορα??????? Δε βρισκεις διαφορες?? Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!(ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ) ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΜΕ?????????????????????????????
Οσο για τα κουνελια νανακια(μιας και αυτά είναι συνηθως τα κατοικιδια και όχι οι λαγοι ή τα μεγαλα κουνελια) μονο ενας διεστραμμενος θα τα ετρωγε, αφου απειροελαχιστο κρεας εχουν και δε βρισκω κανενα λογο να καταληγουν και αυτά σε πιατο

Οι αστακοί πετάγοντε ζωντανοί σε ζεματιστό νερό.
Αυτό είναι σωστό??????????
Όχι βεβαια

Μήπως τελικά δεν έχει σημασία τι τρώμε αλλά πως του συμπεριφερόμαστε πρίν και κατά την διάρκεια της σφαγής τους??????????
Μην τα ισοπεδωνουμε και όλα……………

δυστυχως ή ευχτυχως...στα ζωα υπαρχει ο νομος του ισχυρου..και οχι μονο στα ζωα, αλλα και στους ανθρωπους...
ποιος νομος???? Στη φυση το κουνελι ή το ποντικι θα εχει την ευκαιρια να γλιτωσει τη ζωη του και να μην φαγωθει από το φιδι, μπορει να τα καταφερει μπορει και όχι. Όταν εσυ(παραδειγμα) παρεις το κουνελι από το πετ σοπ και το ταισεις στο φιδι σου, αυτό δεν είναι νομος του ισχυρου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν είναι νομος της φυσης!!!
Πηγαινε εσυ στη φυση και αμα γλιτωσεις από σκυλο, σφυρα μου!

δε μου φαινεται καθολου κακο που στην κινα τρωνε τους σκυλους...αυτα εχουν, αυτα τρωνε...
οι καημενοι… αν δεν ετρωγαν τα σκυλια θα πεθαιναν ε…?

δε μπορουμε ομως να καταδικαζουμε τους κινεζους που τρωνε σκυλια και μετα να ξεκοκαλιζουμε το αρνακι....
ναι ισα κ ομοια είναι αρνι με σκυλο. Τα ιδια πραγματα… αν αποφασισουμε ότι πλεον δε μας φτανουν ta αρνια, να φαμε και κανα σκυλο. Κρεας να είναι και ο,τι ναναι!

α μην μιλήσω για τα φίδια που έχει ο SwkDoG και πολλοί τα βλέπουν σαν ωραιότατα φιλέτα στα κάρβουνα.
Ο SwkDog εχει φιδια? Ελεος… ειχα την εντυπωση ότι ηξερε να ξεχωριζει τι μπορει να είναι κατοικιδιο και τι όχι… αισχος

gwgw

Well-Known Member
κουκλα δε τα βλεπεις σωστα...

δε μπορεις να μου λες οτι καποιος ειναι φιλοζωος επειδη αγαπαει τα σκυλια
και οχι επειδη αγαπαει τα φιδια..δηλ τι θα το ταισεις το φιδι, μαρουλι?

σε πληροφορω οτι οι ανθρωποι εχουν φαει πολυ χειροτερα πραγματα απο σκυλο..και μαλιστα ελληνες, στην κατοχη μεχρι και ποντικια ετρωγαν και αυτο επειδη δεν υπηρχαν σκυλοι..αλλιως θα τους ετρωγαν και αυτους..

μη βιαζεσε τοσο ευκολα να κρινεις, τη στιγμη που η δικη μας η γενια ειναι τοσο απιστευτα βολεμενη και κακομαθημενη..

δε μπορεις να κατηγορεις εναν λαο, που τρωει σκυλους τι στιγμη που ο καθε λαος τρωει και απο ενα αλλο ειδος ζωου..

ουτε ειναι δυνατον να πιστευεις οτι τα σκυλια ειναι ανωτερα καποιον ζωων..δε νομιζω οτι αυτο μπορει να το κρινει ο οποιοσδηποτε..
εχω γνωρισει σκυλια που ηταν ειλικρινα τοσο ηλιθια και ειχαν τοσο φτωχη αντιληψη που και κοτα θα μπορουσε να τα ξεπερασει..
και δεν υπερβαλλω...

μακαρι να μπορουσαν να γινουν υποκαταστατα για ολες τις τροφες αλλα οπως και να εχει το κρεας ειναι απαραιτητο και για τους ανθρωπους για μια σωστη διατροφη..αν γινοντουσαν υποκαταστατα (υγιεινα ομως)σε πληροφορω οτι θα ημουν η πρωτη που θα τα ετρωγε και δε θα ηθελα να σκοτωνονται ζωα,..αλλα μη τα κανουμε ολα ισα και ομοια...

σαφως και ο σκυλος ειναι ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου , και μπορεις να φτασεις σε πολυ μεγαλο επιπεδο επικοινωνιας μαζι του, και να τον αισθανεσαι οικογενεια σου..αλλα το ιδιο μπορει να γινει και με πολλα ακομη ζωα και καλυτερα.....πχ χιμπατζης..

gwgw

Well-Known Member
boxer said:
ποιος νομος???? Στη φυση το κουνελι ή το ποντικι θα εχει την ευκαιρια να γλιτωσει τη ζωη του και να μην φαγωθει από το φιδι, μπορει να τα καταφερει μπορει και όχι. Όταν εσυ(παραδειγμα) παρεις το κουνελι από το πετ σοπ και το ταισεις στο φιδι σου, αυτό δεν είναι νομος του ισχυρου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν είναι νομος της φυσης!!!
Πηγαινε εσυ στη φυση και αμα γλιτωσεις από σκυλο, σφυρα μου!
μη μπερδευεσε, οταν λεω νομο της φυσης και του δυνατου ειναι οτι πολυ απλα, καποια ζωα ειτε μας αρεσει ειτε οχι ειναι σαρκοφαγα και μονο και δυστυχως στη φυση, να επιβιωνει το ποιο δυνατο αφου το μικρο τρωει το μεγαλο..

μπορει να λυπαμαι να ταισω τα χρυσοψαρα μου στο πιρανχας μου, αλλα αν θελω να ζησει το πιρανχας μου θα πρεπει να του δωσω να φαει τα χρυσοψαρα... δε θα συμβιβαστει με αγγουρι (παραδειγμα για να καταλαβεις)

οι καημενοι… αν δεν ετρωγαν τα σκυλια θα πεθαιναν ε…?
δε ξερω τωρα τι θα εκαναν, αλλα σιγουρα πολυ παλαιοτερα δεν ειχαν τις πολυτελειες που εχουμε εμεις σημερα για να διαλεγουμε το κρεας ζηλανδιας ή βουργουνδιας..

και να καλα εκαναν, αυτο ειχαν αυτο θα φανε, οπως τρωνε και τις κατσαριδες και τα χιλια δυο εντομα...

αυτα γιατι δε σε πειραζουν...? δεν ειναι ζωα αυτα?

μου φαινεται οτι εχεις θεοποιησει λιγο το θεμα σκυλος...
σαφως και δε θα φαμε τα σκυλια μας, αλλα πρεπει να καταλαβεις οτι αυτο εμεις το εχουμε λογω κουλτουρας...και οχι λογω σωστων και καλα ηθων..
απλα εμεις διαμορφωσαμε ετσι το διαιτολογιο ομως επειδη ακριβως ειχαμε πληθωρα απο ζωα..
οποτε βαζαμε τα εξυπνα ζωα να μας βοηθουν στις δουλειες οπου τα χαζα ζωα εκαναν, και μας βοηθουσαν να τα πολλαπλασιαζουμε για να τα τρωμε..

αυτη ειναι ολη η υποθεση, εμεις δεν ξεκινησαμε να τρωμε τα σκυλια γιατι πολυ απλα τα χρειαζομασταν για εργαλεια και γιατι πολυ απλα ειχαμε παρα πολλα αλλα να φαμε..

ειναι αδικο να το βλεπεις ετσι το θεμα..

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Ο σκύλος είναι το μόνο ζώο γενετικά προγραμματισμένο να συμβιώνει, να συνεργάζεται και να συντροφεύει τον άνθρωπο. Ακόμα και σε στάβλο ή κοτέτσι να τον μεγαλώσεις αυτός θα σου κουνάει την ουρά και θα θέλει την παρέα σου όταν σε βλέπει.

Αυτό το χαρακτηριστικό του σκύλου ο πολιτισμένος άνθρωπος το αναγνωρίζει και του δίνει αξία. Το να τρως τον εκ φύσεως φίλο σου δείχνει έλλειψη πολιτισμού.

Η διαφορά των άλλων ζώων είναι ότι δεν αποκτούν τέτοια σχέση με τον άνθρωπο εκτός και αν αυτός τα μεγαλώσει "με το χέρι" από μωρά.

(Παρεπιπτόντως, είχα εντυπωσιαστεί με ένα ρεπορτάζ του Καμπουράκη για έναν Κρητικό που είχε εξημέρωσει ένα αγριοκάτσικο Κρι-Κρι. Το έβγαζε βόλτα, έπαιζε και κοιμόταν μαζί του σαν νάταν σκύλος. Μέχρι και για κυνήγι το έπαιρνε και ισχυριζόταν ότι ήταν ανώτερο από κηνυγόσκυλο στο ξεφώλιασμα του λαγού.)

Όσον αφορά τους Κινέζους, αυτοί θέλουν 1000 χρόνια ακόμα για να γίνουν άνθρωποι. Δεν τρώνε απλά τους σκύλους. Τους βασανίζουν με τον πιο διαστροφικό τρόπο πριν τους σκοτώσουν.

Τέλος συμφωνώ ότι έχουν μεγάλη σημασία οι συνθήκες εκτροφής των παραγωγικών ζώων, οι οποίες πολλές φορές είναι βάναυσες.

Βασίλης

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2007
143
0
THESSALONIKI
Είναι σίγουρο οτι οι κινέζοι τρώνε σκύλους? Εγω ήξερα για τους Κορεάτες!

Όπως και νά'χει είναι απαράδεκτο όταν όλος ο κόσμος θεωρεί ένα ζώο το καλύτερο φίλο του ανθρώπου να υπάρχει ένας λαός που το τρώει!

Και δέν νομίζω ότι το κάνει σήμερα πλέον απο πείνα!!

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
δε μπορεις να μου λες οτι καποιος ειναι φιλοζωος επειδη αγαπαει τα σκυλια
και οχι επειδη αγαπαει τα φιδια..δηλ τι θα το ταισεις το φιδι, μαρουλι?
Το φιδι ΔΕΝ είναι κατοικιδιο. Καποιος που εχει φιδια σπιτι του δεν είναι φιλοζωος. ΔΕΝ τα σεβεται, ΔΕΝ τα αγαπαει, ΔΕΝ τα καταλαβαινει. Φιλοζωος είναι αυτος που ξερει να σεβεται τις αναγκες του κάθε ζωου και τις υποστηριζει. Δε βαζει σπιτι του ένα φιδι για το παιξει τυπας και μαγκας επειδη εχει κατι ζωντανο επικινδυνο στο σπιτι του.. τετοια ατομα θεωρω ότι προσπαθουν απεγνωσμενα να τραβηξουν την προσοχη των αλλων και μαλιστα με έναν από τους χειροτερους τροπους.-

σε πληροφορω οτι οι ανθρωποι εχουν φαει πολυ χειροτερα πραγματα απο σκυλο..και μαλιστα ελληνες, στην κατοχη μεχρι και ποντικια ετρωγαν και αυτο επειδη δεν υπηρχαν σκυλοι..αλλιως θα τους ετρωγαν και αυτους..
αυτό που λες είναι ασχετο. Η κατοχη ηταν κατοχη και ο,τι εκαναν το εκαναν για να επιβιωσουν! Η συγκριση που κανεις είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ακυρη.

δε μπορεις να κατηγορεις εναν λαο, που τρωει σκυλους τι στιγμη που ο καθε λαος τρωει και απο ενα αλλο ειδος ζωου..

ουτε ειναι δυνατον να πιστευεις οτι τα σκυλια ειναι ανωτερα καποιον ζωων..δε νομιζω οτι αυτο μπορει να το κρινει ο οποιοσδηποτε..
εχω γνωρισει σκυλια που ηταν ειλικρινα τοσο ηλιθια και ειχαν τοσο φτωχη αντιληψη που και κοτα θα μπορουσε να τα ξεπερασει..
και δεν υπερβαλλω...
αυτή τη στιγμη καποιος σκυλος σε καποιο μερος του κοσμου θρηνει για το χαμο αγαπημενου του προσωπου. Καποιος άλλος ουρλιαζει ολη νυχτα επειδη διαισθανεται ότι κατι κακο θα συμβει σε ένα αγαπημενο του προσωπο. Ενας άλλος κοντευει να πεθανει από καταθλιψη γιατι το αφεντικο του εφυγε ταξιδι ενώ ενας άλλος κοντευει να πεθανει από γεραματα και περιμενει ακομα πισω από την πορτα για να αφησει την τελευταια του πνοη λιγο μετα αφοτου θα εχει ξαναδει το αφεντικο του.. και ενας άλλος μπαινει στη μεση να υπερασπιστει έναν ανθρωπο και τα βαζει με ανθρωπους με οπλα, ή με ένα σωρο σκυλους, λυκους…… ενας άλλος τρεχει ολη μερα πισω από την εγκυο αφεντικινα του και εχει τα ματια του 14 για να μην την πειραξει κανεις. και παει λεγοντας… αυτή η λιστα είναι δυσκολο να τελειωσει..

αυτό το ζωο θα ετρωγες? ……………… ή μαλλον... εσυ θα ετρωγες τα χαζα σκυλια... αυτα το αξιζουν ε?

ναι, ο σκυλος είναι ανωτερος από όλα τα αλλα ζωα στη σχεση του με τον ανθρωπο και οσοι τον τρωνε ή θα τον ετρωγαν είναι ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ απολιτιστοι…

σαφως και ο σκυλος ειναι ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου , και μπορεις να φτασεις σε πολυ μεγαλο επιπεδο επικοινωνιας μαζι του, και να τον αισθανεσαι οικογενεια σου..αλλα το ιδιο μπορει να γινει και με πολλα ακομη ζωα και καλυτερα.....πχ χιμπατζης..
επικοινωνια και συνεργασια μπορει να δημιουργηθει και με προβατο και με γουρουνι και με ένα σωρο ζωα, αλλα ο σκυλος είναι η κορυφη και παντα θα είναι η κορυφη. Είναι το μονο πλασμα που θα θυσιαστει ανα πασα στιγμη και δε θα διστασει να κανει οτιδηποτε για να σωσει τον ανθρωπο! (πολύ κακως βεβαια)
δε ξερω τωρα τι θα εκαναν, αλλα σιγουρα πολυ παλαιοτερα δεν ειχαν τις πολυτελειες που εχουμε εμεις σημερα για να διαλεγουμε το κρεας ζηλανδιας ή βουργουνδιας..

και να καλα εκαναν, αυτο ειχαν αυτο θα φανε, οπως τρωνε και τις κατσαριδες και τα χιλια δυο εντομα...

αυτα γιατι δε σε πειραζουν...? δεν ειναι ζωα αυτα?
Α δεν ξερεις τι θα εκαναν ε? για να μαθεις, σου λεω ότι δεν θα πεθαιναν αν δεν ετρωγαν σκυλους!!!!!! Ουτε θα αρρωσταιναν!!!
Κατσαριδες και εντομα τα συγκρινεις με τα σκυλια??????????????????

ειναι αδικο να το βλεπεις ετσι το θεμα..
είναι αδικο να βλεπεις εσυ ετσι το θεμα… και αν τα σκυλια είναι χαζα σε καποιο σημειο, αυτό είναι το ότι θα εδιναν τη ζωη τους για ατομα που ευχαριστως θα τα ετρωγαν…

Ακόμα και σε στάβλο ή κοτέτσι να τον μεγαλώσεις αυτός θα σου κουνάει την ουρά και θα θέλει την παρέα σου όταν σε βλέπει.
Πολύ σωστα Skylos

Όσον αφορά τους Κινέζους, αυτοί θέλουν 1000 χρόνια ακόμα για να γίνουν άνθρωποι. Δεν τρώνε απλά τους σκύλους. Τους βασανίζουν με τον πιο διαστροφικό τρόπο πριν τους σκοτώσουν.
Τα βασανιζουν με το χειροτερο τροπο. Επισης, τα πετανε ζωντανα αφου εχουν προηγουμενως παρει το δερμα τους.

μου φαινεται οτι εχεις θεοποιησει λιγο το θεμα σκυλος...
ο σκυλος δεν ειναι θεμα. και αν υπαρχει ενας καλος θεος, τοτε αυτο το ζωο αξιζει να θεωρειται θεοποιημενο. με την καλη ενοια.

gwgw

Well-Known Member
οπως φαινεται ο καθενας εχει τις αποψεις του..
δε σκοπευω να μπλεχω σε αντιπαραθεση, εγω ειπα τη γνωμη μου..
ειπα οτι δε θα ετρωσα σκυλο με τα σημερινα δεδομενα, και ειπα και πως βλεπω τους λαους που το κανουν..

απο κει και περα, ας πουν και τα αλλα μελη την αποψη τους..

Cristina

Active Member
9 Ιουνίου 2006
34
0
Φίλη gwgw.....

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι είναι εντελώς μάταιο να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που απο εκεί που ξέρουν, δεν βγαίνουν.

Είναι κρίμα ενω μας προσφέρετε ένας χώρος να ανταλλάσουμε απόψεις σαν πολιτισμένοι άνθρωποι, κάποιοι να προσπαθούν να αναγνωριστούν, να επιβληθουν, να ξεσπούν, κατα καιρούς να μονολογούν κτλ.

Επίσης φαίνεται καθαρά ότι δεν υπάρχει λογικη κρίση....

"Καποιος που εχει φιδια σπιτι του δεν είναι φιλοζωος. ΔΕΝ τα σεβεται, ΔΕΝ τα αγαπαει, ΔΕΝ τα καταλαβαινει."

Άρα ο swk έγινε κτηνίατρος και επίσης δημιούργησε αυτό το forum (και μας έδωσε την ευκαιρία να αγορευουμε...) όχι γιατί είναι φιλόζωος αλλά επειδή βαριόταν στον ελευθερο του χρόνο....

By the way.... Εγώ εκτός απο τον σκύλο μου έχω και έναν βάτραχο, μήπως πρέπει να με κοιτάξει γιατρός? swk θα με εξετάσεις? Ρωτάω εσένα, που είσαι κτηνήτρος γιατί μάλλον είμαι κτήνος!!!!

Και για να κλείσω: ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. Επικίνδυνοι είναι οι ημιμαθείς άνθρωποι.

Καλή συνέχεια[/quote]

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
boxer said:
Το φιδι ΔΕΝ είναι κατοικιδιο. Καποιος που εχει φιδια σπιτι του δεν είναι φιλοζωος. ΔΕΝ τα σεβεται, ΔΕΝ τα αγαπαει, ΔΕΝ τα καταλαβαινει. Φιλοζωος είναι αυτος που ξερει να σεβεται τις αναγκες του κάθε ζωου και τις υποστηριζει. Δε βαζει σπιτι του ένα φιδι για το παιξει τυπας και μαγκας επειδη εχει κατι ζωντανο επικινδυνο στο σπιτι του.. τετοια ατομα θεωρω ότι προσπαθουν απεγνωσμενα να τραβηξουν την προσοχη των αλλων και μαλιστα με έναν από τους χειροτερους τροπους.
Αυτό είναι γενίκευση. Σίγουρα υπαρχουν πολλοί που τα παίρνουν λόγω μόδας ή για μαγκιά, αλλά δε νομίζω ότι όλοι όσοι έχουν φίδια δεν τα αγαπάνε.

Τώρα αν ένα φίδι μπορεί να είναι ευτυχισμένο έξω απ' το φυσικό του περιβάλλον, είναι άλλο θέμα, για το οποίο δεν έχω γνώμη επειδή δεν ξέρω από ερπετά.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Όπως και νά'χει είναι απαράδεκτο όταν όλος ο κόσμος θεωρεί ένα ζώο το καλύτερο φίλο του ανθρώπου να υπάρχει ένας λαός που το τρώει!
πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.
είσαι χριστιανός γιατί είσαι Έλληνας, μουσουλμάνος γιατί είσαι Τούρκος, ινδουιστής γιατί είσαι Ίνδος και πάει λέγοντας.
εάν είχες ΜΑΘΕΙ ότι το σκυλί είναι φάι τώρα άλλα πράγματα θα έλεγες.

Ο σκύλος είναι το μόνο ζώο γενετικά προγραμματισμένο να συμβιώνει, να συνεργάζεται και να συντροφεύει τον άνθρωπο. Ακόμα και σε στάβλο ή κοτέτσι να τον μεγαλώσεις αυτός θα σου κουνάει την ουρά και θα θέλει την παρέα σου όταν σε βλέπει.
ποιός και πώς το προγραμάτισε??

από ότι κατάλαβα δεν σε έχει δαγκώσει αδέσποτο στο δρόμο ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ για αυτό έχεις αυτήν την απόψη.

Η διαφορά των άλλων ζώων είναι ότι δεν αποκτούν τέτοια σχέση με τον άνθρωπο εκτός και αν αυτός τα μεγαλώσει "με το χέρι" από μωρά.
είσαι σίγουρος ότι μια κότα,ένα πρόβατο,μια αλεπού η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο ύστερα από 10000 χρόνια συμβίωσης με τον άνθρωπο δεν θα είχαν ανάλογη ή και γιατί όχι καλύτερη συμπεριφορά προς αυτόν???

ναι ισα κ ομοια είναι αρνι με σκυλο.
γιατί όχι?????
αυτά δεν έχουν ψυχή????
ήσουν ποτέ μπροστά σε σφαγή αρνιών να δεις ΠΩΣ σε κοιτούν???????

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι είναι εντελώς μάταιο να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που απο εκεί που ξέρουν, δεν βγαίνουν

Είναι κρίμα ενω μας προσφέρετε ένας χώρος να ανταλλάσουμε απόψεις σαν πολιτισμένοι άνθρωποι, κάποιοι να προσπαθούν να αναγνωριστούν, να επιβληθουν, να ξεσπούν, κατα καιρούς να μονολογούν κτλ.

Επίσης φαίνεται καθαρά ότι δεν υπάρχει λογικη κρίση....
συμφωνώ και επαυξάνω .

προτείνω.
Μάθετε να ζείτε ΜΕ τα ζώα σας.
ούτε ΑΠΟ αυτά αλλά και ούτε και ΓΙΑ ΑΥΤΑ
Χαλαρώστε και θα δείτε ότι η ζωή είναι ωραία

p.s.

Ο SwkDog εχει φιδια? Ελεος… ειχα την εντυπωση ότι ηξερε να ξεχωριζει τι μπορει να είναι κατοικιδιο και τι όχι… αισχος
Στην πυρά!!!!!!! (όπως λέει και ο γνωστός δημοσιογράφος ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Mακης .....αναψες φωτιες.... :D

οντως ενα θεμα που δεν λειπει απο κανενα dog forum...

τι εχουν τραβηξει και αυτοι οι κορεατες...με το dogeating δεν λεγεται... :D

τι και εαν τους απειλησαν πριν το '88 λογω ολυμπιακων στην σεουλ....τι και αν τους την πεσαν ολοι η fifa με Blater και με την Μπαρντο απο κοντα ...να γυρναει απο καναλι σε καναλι το 2002....τιποτα.....ΔΕΝ μπορει να κανει κανεις τιποτα....αλλα και η κυβερνηση....ΔΕΝ θελει.....

ετσι ειναι ...αυτοι ειναι....και για μας τους "πολιτισμενους¨ δεν ειναι ολοι οι κορεατες λατρες του dogeating....μην τους παιρνει ομως η μπαλα ολους...ειναι λεει 1000χρονια πισω....επειδη τρωνε σκυλια? δυστηχως για εμας..τα σκυλια για αυτους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ....ψυχραιμια παιδιααα.....

οσο για τον σωκ....στην πυρααααααααα....ακους εκει λεει φιδι.,....βρε ουσττττττττ......

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
http://www.atourhands.com/dogeat.html

http://www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=256&Itemid=99

από ότι κατάλαβα δεν σε έχει δαγκώσει αδέσποτο στο δρόμο ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ για αυτό έχεις αυτήν την απόψη.
Δε θα δαγκωνε χωρις αιτια ΠΟΤΕ! Αυτό που λες δειχνει ότι εισαι ασχετος από ψυχολογια σκυλων (και γενικα ζωων, αλλα στην προκειμενη περιπτωση, σκυλων)

είσαι σίγουρος ότι μια κότα,ένα πρόβατο,μια αλεπού η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο ύστερα από 10000 χρόνια συμβίωσης με τον άνθρωπο δεν θα είχαν ανάλογη ή και γιατί όχι καλύτερη συμπεριφορά προς αυτόν???
Αααααα τετοια βαση εχουν τα λεγομενα σου…….. υποτιθεται ότι μιλαγαμε για το τι ισχυει!!!! Όχι τι θα μπορουσε να ισχυει!!!

γιατί όχι?????
αυτά δεν έχουν ψυχή????
ήσουν ποτέ μπροστά σε σφαγή αρνιών να δεις ΠΩΣ σε κοιτούν???????
Φυσικα και εχουν ψυχη!!!!!! Όλα εχουν! Όλα! Αλλα τη σχεση που εχει σκυλος με ανθρωπο δεν την εχουν.
Εσυ εχεις δει? Γιατι εχεις δει? Για πες, πώς σε κοιτουν??
Αν ειχα δει το πιθανοτερο θα ηταν να μην ετρωγα ουτε αρνι πλεον!!!

δυστηχως για εμας..τα σκυλια για αυτους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ....ψυχραιμια παιδιααα.....
πρωτον υπαρχουν πολλα σκυλια κατοικιδια στην Κινα, πραγμα που μαλλον εσυ και ο MAKHΣ δε γνωριζετε… ευτυχως, στην Ελλαδα, μπορει το αρνι να θεωρειται φαγητο αλλα δε θεωρειται ταυτοχρονα και κατοικιδιο!!! Αυτοι οι ανθρωποι δεν είναι με τα ματια κλειστα όπως προσπαθειτε να παρουσιασετε.. ξερουν! Αλλα δε νοιαζονται..
και δευτερον, εσυ δεν ειπες τη γνωμη σου.

οσο για τον σωκ....στην πυρααααααααα....ακους εκει λεει φιδι.,....βρε ουσττττττττ......
Στην πυρά!!!!!!! (όπως λέει και ο γνωστός δημοσιογράφος ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δε χρειαζεται να το κανετε τοσο τηλεοπτικο.. όπως ο ιδιος με θεωρει εξτρεμιστρια επειδη δε χρησιμοποιω πνιχτη, ετσι και εγω τον θεωρω δηθεν επειδη εχει φιδια. Ετσι είναι η ζωη.. δικαιωμα του καθενος να πιστευει ο,τι θελει. Α! και δε νομιζω να χρειαζεται δικηγορους… ή μηπως χρειαζεται?

οσο για cristina.. lol άλλο ένα τρυπιο ποστ από σενα. Εκτος θεματος. Αλλα θα αρκεστω σε μια φραση που εσυ ειχες πει
Για την ακρίβεια δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα απο αυτά που συζητάτε εσείς άρα αρκούμαι μόνο στο να σας παρακολουθώ (με την καλή εννοια πάντα).
Τελικα δε γνωριζεις τιποτα αλλα δεν αρκεισαι στο να παρακολουθεις, προτιμας να εμφανιζεσαι μονο για να λογοκρινεις και για να δημιουργησεις ιντριγκες. Μηπως τελικα σε εχει επηρεασει η μεσημεριανη ζωνη? :roll:

Cristina

Active Member
9 Ιουνίου 2006
34
0
boxer..... όντως δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα..... και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι εδώ, για να μάθω και για τον ίδιο λόγο εκνευρίζομαι που κάθε φορά που ανοίγει κάποιο ενδιαφέρον post εσύ καταφέρνεις πάντα να το μετατρέψεις σε rink....

Αυτο για την μεσημεριανή ζώνη δεν το κατάλαβα... βλέπεις εγώ εκείνη την ώρα εργάζομαι. Θες να μου το αναλύσεις καλύτερα εσύ που προφανώς την παρακολουθείς?

Τελός για να κλείσω.... θα ήθελα να μου πούν τα υπόλοιπα μέλη αν όντως θεωρούν ότι δημιουργώ ίντριγκες... και αν είναι έτσι θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη και θα αποχωρήσω για να σου αφήσω όλο το πεδίο ελευθερο να αγορευεις

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
πρωτον υπαρχουν πολλα σκυλια κατοικιδια στην Κινα, πραγμα που μαλλον εσυ και ο MAKHΣ δε γνωριζετε… ευτυχως, στην Ελλαδα, μπορει το αρνι να θεωρειται φαγητο αλλα δε θεωρειται ταυτοχρονα και κατοικιδιο!!! Αυτοι οι ανθρωποι δεν είναι με τα ματια κλειστα όπως προσπαθειτε να παρουσιασετε.. ξερουν! Αλλα δε νοιαζονται..
και δευτερον, εσυ δεν ειπες τη γνωμη σου.
την γνωμη μου στην ειπα αλλα μαλλον εσυ δεν την καταλαβες...η μαλλον την καταλαβες...αφου γραφεις...."ευτυχως, στην Ελλαδα, μπορει το αρνι να θεωρειται φαγητο αλλα δε θεωρειται ταυτοχρονα και κατοικιδιο!!"....εε δυστηχως στην κορεα και δεν ξερω που αλλου συμβαινει το ιδιο και για τους σκυλους... :(

Cristina,μια χαρας τα πας...τι ειναι αυτα που ρωταςςς??/ και η μποξερ πολυ καλα κανει που υπερασπιζεται ετσι τις αποψεις τις,,,, και παλι ψυχραιμια... :D

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
ΜΑΚΗΣ said:
Skylos said:
ποιός και πώς το προγραμάτισε??
O άνθρωπος.

ΜΑΚΗΣ said:
Όχι, αλλά με έχει δαγκώσει επειδή μπήκα στην περιοχή του. Δεν καταλαβαίνω πως αυτό αναιρεί ότι σαν είδος ο σκύλος είναι σύντροφος του ανθρώπου...

ΜΑΚΗΣ said:
Skylos said:
Δεν είπα τέτοιο πράγμα.

Οποιοδήποτε είδος θα μπορούσαμε μακροπρόθεσμα να το "εξελίξουμε" να εχει παρομοια συμπεριφορα.

Το κάναμε όμως μόνο με το σκύλο και σε μικρότερο βαθμό με τη γάτα. Αυτή είναι η μόνη διαφορά αυτών των ζώων από τα υπόλοιπα.

Γι' αυτό το λόγο θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση είναι ενάντια στις αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού να τα τρώμε. Και όχι γιατί τα άλλα ζώα δεν έχουν ψυχή, συναισθήματα, αντιληπτικότητα κλπ.

Δεν ξέρω είμαι σαφής.

Υ.Γ. Καλό θα ήταν στα quote να συμπεριλαμβάνουμε το όνομα αυτού στον οποίο απαντάμε.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Δε θα δαγκωνε χωρις αιτια ΠΟΤΕ! Αυτό που λες δειχνει ότι εισαι ασχετος από ψυχολογια σκυλων (και γενικα ζωων, αλλα στην προκειμενη περιπτωση, σκυλων
Μα για αυτό είσαι εδώ εσύ . η ' σχετική' (και παντογνώστης βεβαίως βεβαίως!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: )