Ζευγάρωμα αδελφιών από την ίδια γέννα. Επιτρέπετε;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
να βάλω το βίντεο "μάνα ρέιβερ" να συγκρίνουμε ύφος και επίπεδο πληροφόρησης? αν και είναι με Έλληνες "ηθοποιούς" η μανιέρες είναι ολόιδιες!!!!
υπάρχει σχολή προπαγάνδας άραγε? και υπό ποίο "όνομα" λειτουργεί?
Δημιουργικής δημοσιογραφίας?

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Το βίντεο είναι- κατα τη γνώμη μου- προπαγάνδα...Το βίντεο είναι σωστό σε πολλά σημεία, όμως υπερβολικό με κάποιο σκοπό. Καθαρή επίκληση στο συναίσθημα...
Εγώ πάλι γιατί βλέπω τεκμήρια με στατιστικά,έρευνες και αυθεντίες;;; Άρα και επίκληση στη λογική;:cool: Η χρήση εικόνας ενισχύει τα όσα λέγονται και σοκάρει (οπότε εκεί μόνο συνίσταται η επίκληση στο συναίσθημα)

Πέρα από αυτά, το θέμα είναι ότι εφόσον ορισμένες φυλές έχουν κληρονομική προδιάθεση σε κάποιες ασθένειες θα έπρεπε οι εκτροφείς τους να έχουν ως στόχο τη βελτίωση της φυλής με αυστηρή επιλογή γεννητόρων και όχι να θυσιάζουν την υγεία των σκύλων στο βωμό της "εικόνας" καταλήγοντας τελικά και στο φαινόμενο του υπερτυπισμού, επιβαρύνοντας περισσότερο μια ήδη επιβαρυμένη φυλή...

Δυστυχώς, θα το ξαναπώ, η σωστή εκτροφή είναι μεγάλη υπόθεση και ελάχιστοι την κάνουν σωστά...

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
αλλά όπως δεν υπάρχουν απόλυτα υγιείς άνθρωποι, ή χώρες, ή ράτσες ανθρώπων, έτσι δεν υπάρχουν και σκύλων. Το βίντεο είναι σωστό σε πολλά σημεία, όμως υπερβολικό με κάποιο σκοπό. Καθαρή επίκληση στο συναίσθημα...
Απόλυτα υγιείς χώρες :rolleyes:
Ράτσες ανθρώπων :rolleyes:
:shake:....ας πάω για κάνα καφέ καλύτερα είναι πρωί ακόμα !

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Αυτό που λέω είναι πως δεν είναι σωστό με το παραμικρό να βγάζουμε " ελαττωματική" κάποια ράτσα σκύλου... Υπάρχουν ασθένειες που απαντώνται πολύ πιο συχνά, λόγου χάρη, στους λευκούς, ή τους έγχρωμους ανθρώπους, αυτό όμως δεν κάνει καμία " ράτσα" ελαττωματική. Τα σκυλιά πιθανότατα πάντα είχαν προβλήματα, απλώς όσο περισσότερο ψάχνουμε και μαθαίνουμε, τόσο περισσότερα καταλαβαίνουμε. Να μην παρεξηγηθώ, η κλειστή εκτροφή δημιουργεί πολλά προβλήματα, και γενικά η εκτροφη αν δε γίνει απο λάτρεις της ράτσας και του σκύλου γενικά, δεν έχει την απαραίτητη προσοχή, και αντί να βελτιώνεται η ράτσα, χειροτερεύει. Δε διαφωνώ, απλώς βρίσκω το βίντεο λίγο προπαγανδιστικό.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Από το "δεν υπάρχουν απόλυτα υγιείς ράτσες ανθρώπων"...στο "Υπάρχουν ασθένειες που απαντώνται πολύ πιο συχνά, λόγου χάρη, στους λευκούς, ή τους έγχρωμους ανθρώπους, αυτό όμως δεν κάνει καμία " ράτσα" ελαττωματική." ...υπαρχει διαφορά Blacksatin..
Οι διατυπώσεις για τέτοια θέματα καλό είναι να έχουν σαφήνεια :rolleyes:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Αυτό που λέω είναι πως δεν είναι σωστό με το παραμικρό να βγάζουμε " ελαττωματική" κάποια ράτσα σκύλου... Υπάρχουν ασθένειες που απαντώνται πολύ πιο συχνά, λόγου χάρη, στους λευκούς, ή τους έγχρωμους ανθρώπους, αυτό όμως δεν κάνει καμία " ράτσα" ελαττωματική. Τα σκυλιά πιθανότατα πάντα είχαν προβλήματα, απλώς όσο περισσότερο ψάχνουμε και μαθαίνουμε, τόσο περισσότερα καταλαβαίνουμε. Να μην παρεξηγηθώ, η κλειστή εκτροφή δημιουργεί πολλά προβλήματα, και γενικά η εκτροφη αν δε γίνει απο λάτρεις της ράτσας και του σκύλου γενικά, δεν έχει την απαραίτητη προσοχή, και αντί να βελτιώνεται η ράτσα, χειροτερεύει. Δε διαφωνώ, απλώς βρίσκω το βίντεο λίγο προπαγανδιστικό.
Αντικειμενικα ομως καποιες ρατσες(σκυλων προφανως...) βασει ποσοστων εμφανιζουν περισσοτερα προβληματα απο αλλες.

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Από το "δεν υπάρχουν απόλυτα υγιείς ράτσες ανθρώπων"...στο "Υπάρχουν ασθένειες που απαντώνται πολύ πιο συχνά, λόγου χάρη, στους λευκούς, ή τους έγχρωμους ανθρώπους, αυτό όμως δεν κάνει καμία " ράτσα" ελαττωματική." ...υπαρχει διαφορά Blacksatin..
Οι διατυπώσεις για τέτοια θέματα καλό είναι να έχουν σαφήνεια :rolleyes:
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό! Προσπάθησα να είμαι όσο πιο σαφής μπορούσα, αλλά αν κάτι δεν είναι σαφές σε κάποιον, θα χαρώ να εξηγήσω τί ακριβώς λέω! ;)

Αντικειμενικα ομως καποιες ρατσες(σκυλων προφανως...) βασει ποσοστων εμφανιζουν περισσοτερα προβληματα απο αλλες.
Ναι εννοείται, δε διαφωνώ καθόλου, απλώς λέω να μη τις καταδικάζουμε, μπορούμε να διορθώσουμε πολλά πράγματα με τη σωστή εκτροφη, περίπου όσα καταστρέψαμε με τη λάθος! Αλλά δεν πρέπει ποτέ να περιμένουμε να "φτιάξουμε" μια απόλυτα υγιή ράτσα, δεν είμαστε θεοί...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Γενικά θα προτιμούσα τον όρο <προδιάθεση σε...> ή <αυξημένη συχνότητα σε....> ο όρος ελάττωμα μου κάνει λίγο ελλατωματικός :rolleyes: πόσο μάλλον αν αναφερόμαστε σε ανθρώπους.

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Γενικά θα προτιμούσα τον όρο <προδιάθεση σε...> ή <αυξημένη συχνότητα σε....> ο όρος ελάττωμα μου κάνει λίγο ελλατωματικός :rolleyes: πόσο μάλλον αν αναφερόμαστε σε ανθρώπους.
Αν κάποιος έχει όρεξη για παρεξήγηση, θα παρεξηγήσει! Οι προθέσεις μου νομίζω είναι ξεκάθαρες. Οπότε οι "διαφορες" που υπάρχουν εκτός θέματος καλό είναι να μην απασχολούν τους αναγνώστες αυτού του θέματος! :rolleyes:

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
γραμμή παραγωγής???
δεν συμφωνώ με αυτήν την ορολογία

και δεν υπάρχει άσπρο μαύρο ούτε και συνταγή για αυτά τα θέματα...

αν θέλουμε για λίγο να απομακρυνθούμε από την εκτροφή που είναι κυρίως τέχνη και λιγότερο επιστήμη
και να κοιτάξουμε αμιγώς επιστημονικά το θέμα
η αναπαραγωγή μεταξύ αδερφών της ίδιας γέννας ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .
και σίγουρα δεν "καλυτερεύει" χαρακτηριστικά
σταθεροποιεί κάποια χαρακτηριστικά ίσως να είναι καλύτερη έκφραση και εδώ χωράνε και τα "θετικά" που στην περίπτωση της εκτροφής θα είναι θέματα σχετικά με το εργασιακό ή το μορφολογικό πρότυπο της φυλής
αλλά ΚΑΙ "αρνητικά" που ίσως να είναι θέματα υγείας (αν υπάρχουν βέβαια)

και σίγουρα ο εκτροφέας που κάνει τέτοιο ζευγάρωμα έχει σκύλους που έρχονται από πολύ άσχετους πρόγονους μεταξύ τους
και το ίδιο θα επιδιώξει και για τα επόμενα ζευγαρώματα

βέβαια
δεν αποκλείεται να μην είναι εκτροφέας αλλά κάνας δήθεν και να του έκατσε απλώς αυτό το ζευγάρωμα (αλλά σε αυτήν την περίπτωση συνήθως απλά δηλώνουν κάποιον άλλον αρσενικό.......)

για να το γράφει στο πεντιγκρί ,πιθανών ο εκτροφέας να πιστεύει πολύ σε αυτό το ζευγάρωμα
Οπως γνωρίζω από έναν ιδιοκτήτη, ήταν πολύ πετυχημένη γέννα. Και είναι μεγάλα πια τα σκυλιά άρα αν είχαν κουσούρια θα τα είχαν δείξει. Υποθέτω ότι έγινε επίτιδες η γέννα αυτή και όχι κατα λάθος.
Εφόσον όπως λέει η ALEXIA ότι τα αδέλφια ζευγαρώνουν οικιοθελώς άρα στη φύση είναι κάτι φυσιιολογικό γιατί είναι κατακριτέο;
Φυσικά δεν πρέπει να γίνετε συνέχεια.
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν το σκέφτομαι για τέτοιο ζευγάρωμα.
Απλά τώρα σκέφτομαι πιο πολύ την λύση, του ζευγαρώματος, της θυλικιάς μου με τον ξαδελφό της. Δυστυχώς δεν έχω και πολλές επιλογές στην Ελλάδα για να μην έχει συγγένεια!
Θα δούμε ίσως του χρόνου.